Loes Coleman

Zo lang als ik mij kan herinneren heb ik gelezen. In mijn jeugd waren er nooit genoeg boeken voorhanden maar die schade heb ik inmiddels ruimschoots ingehaald. Op de middelbare school waren talen en literatuur mijn favoriete vakken.
Het was moeilijk kiezen maar uiteindelijk werd het een studie Engels gevolgd door Toegepaste Taalwetenschap. Een aantal jaren in Engeland en Canada, plus een Engelse echtgenoot, hebben ertoe geleid dat Engels mijn tweede taal is geworden. In mijn vele banen in het onderwijs, waarvan de laatste 25 jaar aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, kwam dat altijd goed van pas.
De liefde voor de literatuur kan ik kwijt in Engelstalige leeskringen voor onder andere HOVO Nijmegen. Daarnaast verzorg ik sinds mijn pensioen lezingen en cursussen over Engelse literatuur.Ik geniet er altijd van om mijn liefde voor taal en literatuur te kunnen delen met anderen.
Naast lezen speelt muziek een belangrijke rol in mijn leven. Ik zing in een kamerkoor, ga naar concerten en naar de opera en ben een trouwe luisteraar naar radio 4.