Braunschweig
Gegarandeerd vertrek

Braunschweig

Staatstheater Braunschweig
Gegarandeerd vertrek

Staatstheater Braunschweig

Duizendjarige rozenstruik bij de Dom in Hildesheim
Gegarandeerd vertrek

Duizendjarige rozenstruik bij de Dom in Hildesheim

Schloss Wolfenbüttel, wapenschild
Gegarandeerd vertrek

Schloss Wolfenbüttel, wapenschild

5-daagse busreis naar

Braunschweig, Duitsland
25 mei 2017 t/m 29 mei 2017
Operarariteiten in Niedersachsen

• Avontuurlijke programmering in Braunschweig, Hannover en Hildesheim
• Weinig gespeeld operarepertoire van Busoni en Zandonai
• Excursies in Niedersachsen

 
Basisreissom: € 995,00

Donderdag 25 mei reizen we per luxe touringcar naar Braunschweig. 's Avonds presenteert de Oper Hildesheim Doktor Faust van Busoni. De componist schreef zelf het libretto. Hij baseerde het niet op Goethes gedicht, maar op een oud Duits marionettenspel en Doctor Faustus van Marlowe. Bussoni’s meesterwerk is echter een metafysisch drama geworden, dat afgezien van de handeling in de 16e eeuw, weinig meer gemeen heeft met Marlowes semi-farce.

Vrijdag 26 mei bezoeken we de oudste openbare kunstcollectie van Duitsland. Vanaf 1754 was het hertogelijk Kunst- und Naluralienkabinett van hertog Anton Ulrich in Braunschweig toegankelijk voor het publiek. Het Herzog-AntonUlrich-Museum is vooral beroemd om zijn collectie Nederlandse meesters. In het Staatstheater Braunschweig kunt u vanavond een concertante opvoering van de double bill Cavalleria rusticana/Pagliacci bijwonen. Deze beroemde double bill laat zien hoe verschillend de componisten Mascagni en Leoncavallo aan het eind van de 19e eeuw het verisme in hun werk tot uitdrukking brachten.

Zaterdag 27 mei rijden we naar Wolfenbüttel. Hier bouwde men in 1054 een waterburcht die na diverse verbouwingen tot een groots kasteel met hoogbarokke representatieruimtes eeuwenlang als residentie van de hertogen van Braunschweig-Wolfenbüttel fungeerde. Pas in 1754 verhuisde het hof naar Braunschweig. In het Opernhaus Hannover danst het Ballett der Staatsoper Hannover de voorstelling Henry VIII, die choreograaf Jörg Mannes maakte aan de hand van Shakespeares toneelstuk over de Engelse koning Hendrik VIII. Deze vorst staat bekend als het prototype van de zelfbewuste renaissanceheerser, intelligent en geïnteresseerd in kunst en wetenschap. Maar hij was ook egoïstisch en wreed. Hendrik VIII was berucht vanwege zijn huwelijksperikelen: hij heeft zes vrouwen gehad, van wie hij er twee liet onthoofden.

Zondag 28 mei verkennen we Hildesheim onder leiding van een plaatselijke gids. De stad is vooral beroemd om zijn kerken, waarvan de Mariadom en de St. Michaeliskerk in 1985 als UNESCO-werelderfgoed werden erkend. Veel aandacht trekt bovendien de met sagen omgeven, duizend jaar oude rozenstruik, die tegen de apsis van de Dom groeit. Op het programma van het Staatstheater Braunschweig prijkt vandaag Giulietta e Romeo van Riccardo Zandonai. De muzikale stijl van deze ‘tragedia lirica’ laat zich het best omschrijven als een mengeling van Verisme (Puccini en Mascagni) en Laat-Romantiek (Richard Strauss en Debussy).

Maandag 29 mei reizen we na het ontbijt terug naar Nederland.

Opera
 • donderdag 25 mei 2017 Doktor Faust
 • Theater für Niedersachsen (Hildesheim)
 • Ferruccio Busoni Doktor Faust (Opera)
 • Prijs: € 29,00
Concertante uitvoering
 • vrijdag 26 mei 2017 Cavalleria rusticana/Pagliacci
 • Staatstheater Braunschweig (Braunschweig)
 • Ruggiero Leoncavallo Pagliacci (Opera)
  Pietro Mascagni Cavalleria rusticana (Opera)
 • Prijs: € 47,00
Ballet
 • zaterdag 27 mei 2017 Henry VIII
 • Staatsoper Hannover (Hannover)
 • Choreograaf Jörg Mannes volgt in zijn voorstelling Henry VIII de emotionele kant van het leven van de legendarische Engelse koning Henry VIII: hoe de jonge, stralende koning die intellectuele betrekkingen met velen onderhield, die in nauw contact stond met humanist Erasmus, die zijn talen sprak, graag componeerde en dichtte, uitgroeide tot de naar willekeur neigende autocraat met vele levens op zijn geweten, van anonieme burgers tot staatslieden als Cromwell en zijn echtgenotes Anna Boleyn en Catherina Howard.
  Op muziek van onder meer Mark Polscher en Johann Sebastian Bach.

 • Prijs: € 49,00
Opera
 • zondag 28 mei 2017 Giulietta e Romeo
 • Staatstheater Braunschweig (Braunschweig)
 • Riccardo Zandonai Giulietta e Romeo (Opera)
 • Prijs: € 45,00
Steigenberger Parkhotel Braunschweig

Het viersterrenhotel Steigenberger Parkhotel Braunschweig ligt in een park direct tegenover de Volkswagen Halle en op tien minuten lopen van het centrum van Braunschweig. Het hotel beschikt over een 250 m² grote spa en een fitnessruimte met zonneterras.
Steigenberger Parkhotel Braunschweig is geopend sinds september 2013 en biedt moderne kamers en suites met uitzicht op het park of de rivier de Oker. Alle accommodaties zijn voorzien van een ergonomisch bureau, een flatscreen-tv en een eigen badkamer.
U kunt dineren in Brasserie an der Oker, dat uitzicht biedt op de rivier. Voor drankjes kunt u terecht in Lounge 1777 of in de stijlvolle wijnbar Vinothek.

Basisreissom per persoon met vertrek op donderdag 25 mei 2017 € 995,00
Eenpersoonstoeslag € 120,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Doktor Faust (25 mei 2017) € 29,00
Cavalleria rusticana/Pagliacci (26 mei 2017) € 47,00
Henry VIII (27 mei 2017) € 49,00
Giulietta e Romeo (28 mei 2017) € 45,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Braunschweig v.v. en vervoer ter plaatse
• 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterren Steigenberger Parkhotel in Braunschweig
• 4 diners of lunches in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Driebergen-Zeist, Arnhem en Hengelo (klik hier voor meer informatie over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Reina Boelens

Vanaf mijn vierde jaar wist ik wat ik wilde worden -zangeres. Mijn ouders glimlachten als ze mij dat hoorden zeggen, ze verwachtten dat ik wel tot het inzicht zou komen om een echt vak te kiezen. Ze kregen geen gelijk, op mijn 19e werd ik toegelaten tot de Kleinkunstacademie en vertrok van een klein dorp in Drenthe naar Amsterdam. Na mijn studie werkte ik jaren als cabaretière en actrice in diverse theatergezelschappen. Zingend een verhaal vertellen bleek een sterke kant en ik besloot naast mijn theaterwerk een zangopleiding aan het Sweelinck conservatorium te volgen. Het waren drukke tijden, overdag colleges, ‘s avonds op het toneel.

Ik studeerde af en geleidelijk verplaatste mijn werkterrein zich steeds meer naar het klassieke zangvak. Naast operarollen en programma’s met gedichten en liederen ben ik altijd actief gebleven in het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor, maak muziektheaterproducties, treed regelmatig op als solist en heb een lespraktijk. Als zangeres heb ik veel binnen en buiten Europa gereisd, iets wat ik altijd heerlijk heb gevonden. Muziek en reizen: met deze combinatie wilde ik iets gaan doen en volgde een reisopleiding in Utrecht en - daar is ook MUSICO Reizen gevestigd.

Na een gesprek met Remco en Taco werd mij duidelijk dat de muzikale reizen die MUSICO Reizen organiseert een natuurlijk verlengstuk van mijn vak is. De liefde voor cultuur met anderen delen is een groot genoegen dat ik zowel in de rol van uitvoerend kunstenaar en als pedagoog heb leren kennen. U deelgenoot te kunnen maken van wat ons boeit, de schoonheid van de natuur en de schone kunsten, daarvoor geldt: gedeelde vreugde is dubbele vreugde.