Picknick bij het Glyndebourne Opera Festival

Picknick bij het Glyndebourne Opera Festival

Opera, Reykjavik

Opera, Reykjavik

Gullfoss, IJsland

Gullfoss, IJsland

Kerk van de Verlosser op het bloed, Sint-Petersburg

Kerk van de Verlosser op het bloed, Sint-Petersburg

Peterhof, Sint-Petersburg

Peterhof, Sint-Petersburg

Scala in Milaan

Scala in Milaan

La scala, Milaan

La Scala, Milaan

Duomo Milaan

Duomo, Milaan

Duomo, Milaan

Duomo, Milaan

Belvedere, Wenen

Schloss Schönbrunn, Wenen

Schloss Schönbrunn, Wenen

Europa, Europa
28 mei 2020 t/m 06 juni 2020
Aircruise
Parels van de opera

In samenwerking met dé klassieke muziek specialisten van Nederland, Hannick Reizen en MUSICO Reizen, heeft Air Cruise Collection een unieke aircruise ontworpen. Air Cruise Collection ontwerpt luxe en exclusieve wereldwijde aircruises per privévliegtuig. Voeg de kennis en ervaringen van deze drie specialisten samen en u kunt er zeker van zijn dat u een onvergetelijke en bijzondere reis gaat maken.
U bezoekt voorstellingen in de oog- en oorstrelende operahuizen van Glyndebourne, Reykjavik, Sint-Petersburg, Milaan en Wenen. Daarnaast kunt u uitgebreid kennis maken met de natuur en cultuur van de te bezoeken steden en landen.

 
Basisreissom: € 19.995,00

Donderdag 28 mei ontvangen wij u rond het middaguur op Rotterdam The Hague Airport. Vanaf het Jet Aviation Center vertrekt u met uw privévliegtuig naar Londen voor een unieke ‘operapicknick’ in Glyndebourne. Glyndebourne is de naam van een landhuis in de buurt van Lewes, de aantrekkelijke en welvarende provinciestad in het Engelse graafschap East Sussex. Sinds 1934 wordt hier het wereldberoemde Glyndebourne Opera Festival gehouden. Karakteristiek voor dit festival is de intieme sfeer, vooral wanneer tijdens de extra lange pauzes tussen de akten de toeschouwers bijeenkomen voor de traditionele ‘picknick’, waarbij u plaatsneemt op het groene gazon, te midden van de weiden met grazende schapen. Tafels, stoelen en rijkelijk gevulde picknickmanden worden opgesteld om tijdens de pauze van al het lekkers te kunnen genieten. De uitvoeringen vinden plaats in het prachtige, moderne theater op het landgoed. De kleurrijke tuinen, open voor de operabezoekers, gaan naadloos over in de magisch golvende heuvels van de South Downs en creëren een idyllische omgeving rondom het theater. Het operafestival in Glyndebourne staat in de operawereld bekend als een juweeltje met onfeilbaar hoge muzikale standaarden. Vanavond staat de opera L’elisir d’amore op het programma van het Glyndebourne Festival. Het is één van de grote successen van Donizetti.

Vrijdag 29 mei vertrekken we na een heerlijk ontbijt in de loop van de ochtend naar Londen voor onze vlucht naar Reykjavik op IJsland. Tijdens de vlucht wordt een lunch aan boord eserveerd.
Reykjavik, ook wel dé metropool van het hoge noorden genoemd, is een bezoek meer dan waard. U zult niet alleen Reykjavik zelf ontdekken, maar wij bieden u ook de mogelijkheid om een aantal spectaculaire hoogtepunten van het schitterende IJsland te bezoeken. Op weg naar uw hotel maken we een korte tadstour. Vroeg in de avond kunt u Die Walküre van Richard Wagner bezoeken. Deze opera is onderdeel van Der Ring des Nibelungen, één van de grootste operawerken ooit geschreven. Voor dit mythische epos maakte Wagner gebruik van eeuwenoude IJslandse Sagen. Door de opera nu in Reykjavik op te voeren keert het werk als het ware terug naar zijn geboortegrond. Een bijzondere ervaring waarnaar in de operawereld reikhalzend wordt uitgekeken. De vrouwelijke hoofdrol van Brünnhilde wordt gezongen door niemand minder dan Christine Goerke. Zij maakte het afgelopen seizoen veel furore met dezelfde rol in de Metropolitan Opera in New York en was onlangs ook te horen als Isolde in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam.

Zaterdag 30 mei geven wij u twee mogelijkheden om te genieten van de schoonheid van het eiland. U kunt een dagexcursie maken naar de Zuidkust. Deze excursie is een aaneenschakeling van hoogtepunten, zowel qua geschiedenis als natuur. Onder andere de bekende ‘Golden Circle’ met de drie natuurwonderen van IJsland (Þingvellir, Gullfoss en Geysir), het ijsbergenmeer Jökulsárlón en het park bij Skaftafell zijn hier te vinden. De landschappen zijn zeer afwisselend, van uitgestrekte zandvlaktes en groene valleien tot rotsachtige maanlandschappen en met mos begroeide lavavelden. U kunt er ook voor kiezen een excursie (halve dag) in de omgeving van Rykjavik te maken waarbij u in ieder geval de 'Golden Circle' aandoet. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om deze dag naar eigen inzicht in te delen.

Zondag 31 mei stappen we na het ontbijt aan boord van een privéboot om walvissen te spotten. De kans om de machtige zoogdieren als dwergvinvissen, bultrugwalvissen en dolfijnen te zien, is groot in deze contreien.

Maandag 1 juni vliegen we in de loop van de ochtend naar Sint-Petersburg, het culturele hart van Rusland. Voor kunst- en muziekliefhebbers is deze prachtstad een absolute must. Ruim 300 jaar geleden ‘uit het niets’ ontstaan als de droom van tsaar Peter de Grote. Tegenwoordig is de stad over de hele wereld bekend om haar culturele rijkdom en ongeëvenaarde kunstschatten. Sint-Petersburg is de stad die de rijkdom van de tsaren toont, naast de extravagante bouwstijl van de Russisch-Orthodoxe kerk. Beroemde musea als de Hermitage en het Russisch Museum maken het culturele aanbod compleet.
Tijdens uw verblijf is het ‘Stars of the White Nights’ festival gaande. Dit festival werd in 1993 opgericht door Valery Gergiev (dirigent en artistiek leider van het Mariinsky Theater). Maestro Gergiev noemt het festival een “muzikaal geschenk” aan de stad. Het is het belangrijkste kunst- en klassieke muziekfestival van Rusland met vele uitvoeringen van klassiek ballet, opera en klassieke muziek, gericht op klassieke meesterwerken uit de hele wereld. Het definitieve programma voor dit wereldberoemde muziek festival wordt traditioneel pas begin 2020 bekend gemaakt. De uitvoering waar u van gaat genieten blijft dus nog even een verrassing.

Dinsdag 2 juni nemen wij u mee om kennis te maken met enkele van de vele culturele parels die Sint-Petersburg u te bieden heeft. Hierbij kunt u denken aan een bezoek aan de Hermitage. De verzameling van het museum begon met 225 schilderijen die in 1764 aangeschaft werden door Catharina de Grote en omvat nu meer dan 3 miljoen schilderijen en kunstvoorwerpen. De Madonna van Rafaël en Leonardo, de Sint Sebastiaan van Titiaan en de Terugkeer van de Verloren Zoon van Rembrandt vormen samen met de Pauwenklok van James Cox en de Hurkende Jongen van Michelangelo een mooie mini-collectie te midden van de vele sublieme kunstwerken in de Hermitage.

Woensdag 3 juni vliegen we na het ontbijt naar het authentieke Milaan. Na Rome is Milaan de tweede stad van Italië en de hoofdstad van de regio Lombardije. Milaan behoort samen met Rome, Florence, Venetië en Napels tot een kwintet van de mooiste steden van Italië. Als modehoofdstad van Italië is Milaan een waar winkel-paradijs. Een bezoek aan het centrum van Milaan staat gelijk aan een programma vol cultuur en geschiedenis. Net als Sint-Petersburg beschikt ook Milaan over talloze interessante parels om te bezoeken.

Donderdag 4 juni maken we kennis met enkele van de hoogtepunten van de prachtige stad. Hierbij kunt u denken aan een bezoek aan Santa Maria delle Grazie met het Laatste Avondmaal (mits beschikbaar), Casa Verdi, Duomo of een bezoek aan de Galleria Vittorio Emanuele II, één van de mooiste winkelpassages ter wereld! Als u liever alleen op verkenning gaat, dan is dat ook mogelijk.
La Scala werd tussen 1775 en 1778 gebouwd op de plaats van een kerk, de Santa Maria delle Scala. Het theater werd op 3 augustus 1778 ingewijd met een opera van Antonio Salieri. La Scala is één van de vier grootste operatheaters van Italië. Inmiddels uitgegroeid tot één van de belangrijkste ter wereld. Traditioneel is 7 december de opening van het theaterseizoen. Dit is de naamdag van Sint Ambrosius, de beschermheilige van de stad Milaan.
’s Avonds bezoekt u het geweldige operatheater voor de opera L’amore dei tre re van Italo Montemezzi. Montemezzi schreef met zijn L’amore dei tre re een opera die moeilijk tot een bepaalde stijl gerekend kan worden. De wijze van componeren doet denken aan Wagner, maar ook Debussy komt af en toe om de hoek kijken. Toen dirigent Toscanini de opera hoorde, besloot hij het werk in New York op te voeren. Het was in het begin van een wereldwijd succes; men zag L’amore dei tre re als de grootste dramatische opera na Verdi’s Otello.

Vrijdag 5 juni verlaten we Milaan en zetten we koers naar Wenen. Veel mensen kennen Wenen als de plek van het wereldbekende nieuwjaarsconcert, maar wie de stad leert kennen, merkt dat de klassieke muziek een wezenlijk onderdeel van het stadsbeeld vormt. Zo liggen er in de trottoirs stervormige tegels met de namen van legendarische componisten, dirigenten en solisten. Daarnaast zijn er de woningen van vele muzikale grootheden te vinden: Mozart, Schubert, Strauss, Brahms, Haydn en Beethoven.
De Weense Staatsopera is het belangrijkste en grootste operahuis van Oostenrijk en wordt gezien als één van de beste ter wereld. De voorstellingen worden vanuit de orkestbak begeleid door het Orchester der Wiener Staatsoper, waarvan het merendeel ook lid is van de befaamde Wiener Philharmoniker. Vandaag kunt u in de Weense Staatsopera een opvoering van Le nozze di Figaro van Wolfgang Amadeus Mozart bezoeken. Deze opera werd door Mozart speciaal voor Wenen geschreven en was tijdens de première gelijk een succes! Met veel spitsvondige humor stelden Mozart en zijn tekstschrijver Lorenzo da Ponte de grote standsverschillen uit die tijd aan de kaak.

Zaterdag 6 juni staat er 's morgens een stadstour op het programma. Wij kunnen ons voorstellen dat u deze ochtend wilt gebruiken om Wenen zelf te ontdekken, of om inkopen te doen. ‘s Middags staat er nog een mooie verrassing voor u op het programma om deze reis in stijl af te sluiten. Aan het begin van de avond vertrekt uw vlucht naar Rotterdam, waar u in de loop van de avond arriveert. U kunt terugkijken op een geweldige reis met vele muzikale, historische en culturele hoogtepunten.

Opera
 • donderdag 28 mei 2020 L'elisir d'amore
 • Glyndebourne Opera House (Glyndebourne)
 • Gaetano Donizetti L'elisir d'amore (opera)
 • Prijs: inbegrepen
Opera
 • vrijdag 29 mei 2020 Die Walküre
 • The Icelandic Opera (Reykjavik)
 • Richard Wagner Die Walküre (opera)
 • Prijs: inbegrepen
Muziektheater
 • maandag 01 juni 2020 Voorstelling in het festival Stars of the White Nights
 • Mariinsky Theater (Sint-Petersburg)
 • Prijs: inbegrepen
Opera
 • donderdag 04 juni 2020 L’amore dei tre re
 • Teatro alla Scala (Milaan)
 • Italo Montemezzi L' amore dei tre re (opera)
 • Prijs: inbegrepen
Opera
 • vrijdag 05 juni 2020 Le nozze di Figaro
 • Staatsoper Wien (Wenen)
 • Wolfgang Amadeus Mozart Le nozze di Figaro (opera)
 • Prijs: inbegrepen
Hotels Aircruise

28 t/m 29 mei 2020: Glyndebourne, Engeland
Ashdown Park Hotel, GlyndebourneAshdown Park Hotel & Country Club
Dit prachtige 19e-eeuwse herenhuis in Ashdown Forest biedt een spa en een restaurant met 2 AA Rosettes (een onderscheiding van de Britse wegenwacht). Op het 75 hectare grote landgoed vindt u onder meer een 18-holes golfbaan. De Ashdown Country Club biedt een binnenzwembad, een fitnessruimte en een sauna.

29 mei t/m 1 juni: Reykjavik, IJsland
Hotel Borg, Reykjavik Hotel Borg
Het elegante Hotel Borg by Keahotels is ingericht in Art-Deco stijl en bevindt zich op een centrale locatie in Reykjavik.
Hotel Borg heeft 99 kamers, waarvan 6 suites en 1 Tower Suite. Bij het ontwerp van de kamers lag de nadruk op comfort gecombineerd met verfijnd meubilair van Philippe Starck. Het hotel beschikt over een eigen spa en fitnessruimte met een hot tub, een sauna en een stoombad.

1 t/m 3 juni: Sint-Petersburg, Rusland
Kempinski Hotel Moika, Sint Petersburg Kempinski Hotel Moika
Het hotel ligt in het hart van St. Petersburg, aan de rivier de Mojka tegenover het beroemde Hermitage Museum en het Paleisplein. Het hotel is gehuisvest in een herenhuis, ontworpen door Basil von Witte in 1853 tijdens het bewind van tsaar Nicolaas I. De klassieke gevel van het gebouw is behouden gebleven, terwijl het interieur volledig is gereconstrueerd en ingericht met antiek uit de periode van de tsaar. Het hotel ligt op slechts twee minuten lopen van de Nevsky Prospect en dicht bij alle belangrijke bezienswaardigheden en winkels.

3 t/m 5 juni: Milaan, Italië
Armani Hotel MilanoArmani Hotel Milano
Dit hotel ligt in het chique Quadrilatero della Moda district op slechts 10 minuten wandelen van het Teatro alla Scala en de kathedraal (Duomo). Ingericht door Giorgio Armani, weerspiegelt het zijn pure en verfijnde stijl perfect gecombineerd met elegantie, eenvoud en comfort. Het in 1930 gerealiseerde hotel is ontworpen door de bekende architect Enrico Griffini. De comfortabele kamers zijn ingericht met elegant meubilair, exclusieve decoraties en een iPad.

5 t/m 6 juni: Wenen, Oostenrijk
Palais Hansen Kempinski Vienna Palais Hansen Kempinski Vienna
Dit hotel is gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1873 in Wenen. Het bevindt zich direct aan de beroemde Ringstraße in het hart van de stad. In maart 2013 is het hotel heropend, het heeft twee restaurants, een bar, een elegante sigarenlounge en een exclusief spa- en fitnesscentrum. De kamers van het hotel zijn ingericht met topkwaliteit stoffen en tapijten. Ze zijn uitgerust met een Nespresso-apparaat en een tablet.

Basisreissom per persoon met vertrek op donderdag 28 mei 2020 € 19.995,00
Eenpersoonstoeslag € 2.895,00
Upgrade Ashdown Park Hotel: Executive Bedroom € 65,00
Upgrade Ashdown Park Hotel: Junior Suite € 98,00
Upgrade Ashdown Park Hotel: Studio Suite/Fairway Studio € 166,00
Upgrade Ashdown Park Hotel: Master Suite € 217,00
Upgrade Hotel Borg: Superior Room € 162,00
Upgrade Hotel Borg: Deluxe Room € 248,00
Upgrade Hotel Borg: Suite € 417,00
Upgrade Kempinski Hotel Moika: Suite € 581,00
Upgrade Kempinski Hotel Moika: Deluxe Suite € 638,00
Upgrade Armani Hotel Milano: Première Room € 68,00
Upgrade Armani Hotel Milano: Classic Suite € 145,00
Upgrade Palais Hansen Kempinski Vienna: Junior Suite € 58,00
Upgrade Palais Hansen Kempinski Vienna: Hansen Suite € 125,00
Upgrade Palais Hansen Kempinski Vienna: Ring Suite € 187,00
Upgrade Palais Hansen Kempinski Vienna: Luxury Palais Suite € 292,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
L'elisir d'amore (28 mei 2020) incl.
Die Walküre (29 mei 2020) incl.
Voorstelling in het festival Stars of the White Nights (01 juni 2020) incl.
L’amore dei tre re (04 juni 2020) incl.
Le nozze di Figaro (05 juni 2020) incl.
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per privévliegtuig naar Londen, Reykjavik, Sint-Petersburg, Milaan, Wenen en terug naar Rotterdam
• Transfers en vervoer ter plaatse
• 9 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in de genoemde hotels
• Alle georganiseerde maaltijden inclusief mineraal water, frisdrank, geselecteerde wijnen en bier
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

Bagage
U mag maximaal 30 kg per persoon aan bagage meenemen, eventueel verdeeld over twee koffers. Uiteraard mag u ook uw hand-bagage meenemen, maximaal 6 kg. Ieder koffer krijgt een eigen nummer dat gekoppeld is aan uw naam.

Kleding
Voor deze reis raden wij u enerzijds zomerkleding aan. In bepaalde gebieden kan het fris zijn. Warme kleding is dan erg prettig. Avondkleding is niet nodig, bij de diners volstaat ‘smart casual’.
Bij uw bezoek aan Glyndebourne is de dresscode Black Tie, voor de overige diners volstaat ‘smart casual’.

Visum
Voor deze reis dient u enkel voor het land Rusland over een visum te beschikken. Dit kunt u zelf regelen. U kunt er ook voor kiezen om dit door ons te laten regelen of door een bureau dat gespecialiseerd is in het aanvragen van visa.

Privévliegtuig
Met Air Cruise Collection reist u met uw eigen vliegtuig en waar mogelijk heeft u een VIP afhandeling met snelle check-in procedures. Dus geen lange rijen, wachttijden op de luchthavens of verschillende overstappen op vliegvelden. Wij brengen u telkens via de kortste route naar uw volgende bestemming.
Het vliegtuig waarmee gevlogen wordt is een Boeing 737-500* uitgerust met 56 klassieke business class
stoelen met uitsluitend een raam- of gangpadplaats. Aan ruimte en comfort dus geen gebrek.
Aan boord van het vliegtuig is een open bar: geniet van uw favoriete drankje gedurende de vlucht.
Vanaf het welkom op de eerste luchthaven nemen wij de verantwoording van uw bagage van u over en streven wij er naar dat bij elke nieuwe bestemming uw koffer al op uw kamer staat voordat u arriveert.

Uitvoering van de aircruise
De aircruise “Parels van de Opera’ wordt uitgevoerd door Air Cruise Collection met wie de daadwerkelijke reisovereenkomst wordt afgesloten.

Air Cruise Collection is aangesloten bij de ANVR. Op deze reis zijn onze algemene voorwaarden en de ANVR-Reisvoorwaarden, met inachtneming van de volgende afwijkingen, van toepassing:
• Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan.
• Uiterlijk 24 weken voor vertrek dient 50% van de reissom te zijn voldaan.
• Uiterlijk 12 weken voor vertrek dient het restant van de reissom te zijn voldaan.

Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
• Bij annulering tot 24 weken voor vertrek: 25% van de reissom.
• Bij annulering tussen de 24 en 12 weken voor vertrek: 50% van de reissom.
• Bij annulering binnen 12 weken voor vertrek: de volledige reissom.

Minimum aantal deelnemers
Voor deze reis geldt een minimum deelname van 34 personen. Ingeval van minder deelnemers behoudt Air Cruise Collection zich het recht voor om de reis te annuleren. In dat geval ontvangt u van ons tijdig doch uiterlijk 60 dagen voor vertrek hierover bericht en worden reeds gedane betalingen volledig gerestitueerd.

Voorbehoud/Aansprakelijkheid
Wij hebben het programma met grote zorg samengesteld. Toch kunnen er situaties van overmacht ontstaan die wij niet kunnen voorzien en dient het programma te worden gewijzigd. Wijzigingen in het programma om organisatorische redenen zijn voorbehouden. Air Cruise Collection en de luchtvaartmaatschappij houden zich het recht voor om een vervangend toestel te regelen indien nodig. Wij zijn verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de aircruise. Echter, bij het ontbreken van nalatigheid van Air Cruise Collection, kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor persoonlijk letsel, materiële schade of ander verlies veroorzaakt door de luchtvaartmaatschappij, hotels of andere leveranciers van een van de diensten die worden aangeboden in het kader van de aircruise. Dit geldt ook voor vertragingen en storingen van vliegtuig, schip, bus of andere transportmiddelen die niet onder directe controle van Air Cruise Collection vallen. Mochten er wijzigingen nodig zijn, dan laten wij u dit weten.

Remco Roovers

Vaak zeg ik tegen mensen dat ik het leukste werk ter wereld heb. Ik combineer verschillende passies in mijn werk en bedrijf. Over die passies wil ik u graag iets meer vertellen.
 
Vanaf mijn vroege jeugd heb ik me toegelegd op muziek en musiceren: na begonnen te zijn op kerkorgel wisselde ik in mijn puberteit naar het meest persoonlijke instrument dat er bestaat: de zang. Dat ging zeer voorspoedig, ik kon wel naar het conservatorium vond mijn lerares. Tja, en als je dan altijd gedacht had arts te worden, is dat wel een ommezwaai. Ik bedacht dat ik met de combinatie van solozang op het conservatorium in Den Haag en een studie Muziekwetenschap aan de universiteit in Utrecht meerdere aspecten van de muziek zou bestuderen en dat ik goed beslagen de muziekwereld zou kunnen betreden.
 
Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze: Ik kon mijn studie aan het conservatorium afsluiten met het diploma Uitvoerend Musicus en studeerde tevens af als Muziekwetenschapper aan de universiteit. De twee studies vulde elkaar perfect aan. Hierna had ik langere tijd (ca. 7 jaar) een aanstelling bij het Groot Omroepkoor naast een praktijk als lied- en oratoriumzanger.
 
En toen was daar het moment dat Walter Wolvekamp - destijds eigenaar van Wolvekamp Muziekreizen, waar ik af en toe al voor werkte als reisleider - Taco Stronks en mij kwam polsen of we er iets voor voelden zijn bedrijf over te nemen. We hoefden er niet lang over na te denken, binnen enkele weken was de deal gesloten en op 5 januari 2002 vertrok onze eerste reis.
Inmiddels voel ik me een ondernemende musicus of een musicerend ondernemer. Het podium zie ik steeds minder vanaf de uitvoerende kant, maar des te meer vanaf de consumerende kant. Daarnaast geniet ik enorm van het bedenken en opzetten van reizen en alles wat bij een eigen bedrijf hoort.
 
Toch zou dit werk maar half zo leuk zijn als ik niet ook zeer regelmatig (zeker zo’n 15-18 keer per jaar) met onze groepen als reisbegeleider op pad ging. Ik voel me metropoliet als ik in New York loop, vereerd als ik eerste rang in de Scala te Milaan zit, bevoorrecht als ik een groep naar Australië mag begeleiden en domweg gelukkig als ik in Duitse steden als Weimar, Leipzig, Dresden en Berlijn rondloop. Wat mijn muzieksmaak betreft ben ik een alleseter, van barok tot modern, ik sta voor alles open. Als muziekwetenschapper hield ik me voornamelijk bezig met Wagner en de 19e eeuw, maar mijn interesse gaat wel degelijk verder.
 
Naast het verblijf in een goed hotel, eten in goede restaurants en mooie muziek is op reis het gezelschap van het allergrootste belang. En ook daar bof ik mee, op vrijwel alle reizen zie ik bekende en nieuwe mensen met interessante verhalen en levensgeschiedenissen. Muziek is voor ieder op zo’n reis een belangrijk element in zijn of haar leven, en dat bindt natuurlijk enorm.
Ik hoop dat deze website uw interesse kan wekken voor het maken van een muziekreis met MUSICO Reizen. Ik zie u graag op één van onze reizen.

Lees ook het interview met Remco Roovers en Taco Stronks.

In het voorjaar van 2018 liep Remco 800 km naar Santiago om aandacht te vragen voor de spierziekte MD. Lees hier zijn verslag.