Giuseppe Verdi

Giuseppe Verdi

Groenplaats, Antwerpen

Kenneth Montgomery

Kenneth Montgomery

Antwerpen, België
08 oktober 2019 t/m 10 oktober 2019
Antwerpen
Verdi in de diamantstad

• Tweemaal Verdi bij de Opera Vlaanderen: Messa da Requiem & Don Carlos
• Driemaal Antwerpen: Rubenshuis, Opera Antwerpen & Museum Plantijn-Moretus

 
Basisreissom: € 655,00

Dinsdag 8 oktober reizen we per trein naar Antwerpen waar we intrek nemen in het moderne en luxe viersterren Hyllit Hotel aan De Keyserlei. 's Middags brengen we een bezoek aan het Rubenshuis. Het Rubenshuis is de plaats waar men het dichtst bij de leefwereld van de grootste barokkunstenaar ten noorden van de Alpen komt. In dit paleisachtige decor bracht de schilder Peter
Paul Rubens 25 jaar van zijn leven met zijn gezin door.
's Avonds kunt u bij de Opera Vlaanderen een opvoering van Verdi's Messa da Requiem bijwonen. Een gebrek aan eer voor de nationale boegheld Alessandro Manzoni bracht Verdi ertoe een requiem te schrijven voor de man die hij zo hoog achtte. Maar is de Messa da Requiem werkelijk kerkmuziek of stiekem toch een opera? Menig muziekcriticus schreef zijn pen erover leeg, maar doet het werkelijk ter zake? Nooit eerder werd de dag des oordeels zo overweldigend verklankt als in Verdi's stormachtige 'Dies irae', dat opent met de vier iconisch geworden donderslagen. En gelukkig verlost Verdi zijn toehoorders tot slot met het zalvende ‘Libera me’.

Woensdag 9 oktober gaan we naar het Museum Plantijn-Moretus. Sinds 2005 staat het 16e-eeuwse woonhuis en atelier van de familie Plantijn-Moretus op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Officina Plantinia was de beroemdste drukkerij van Europa en een centrum van humanisme en wetenschap. De familie Plantijn-Moretus behoorde tot de top van de 16e-eeuwse Europese diplomatie en intelligentsia en speelde in de kennisverspreiding over Europa een kapitale rol. De drukkerij bevindt zich nog in ongeschonden staat en in het oorspronkelijke interieur van de patriciërswoning vindt men niet alleen antieke meubelen, wandtapijten maar ook kunstwerken van onder meer Rubens, Quellin en Van Mildert.
Bij de Opera van Vlaanderen vindt vanavond een opvoering van Don Carlos plaats - de tragedie over de onmogelijke liefde tussen de Spaanse koningszoon Carlos en zijn jonge stiefmoeder Elisabeth - in de definitieve vorm die Verdi gaf aan zijn Franstalige Grand Opéra.
In De Singel in Antwerpen leidt Kenneth Montgomery het Orkest van de Achttiende Eeuw en Cappella Amsterdam in een semiconcertante opvoering van Mozarts Don Giovanni. ‘Wie ik ben, zal je nooit weten!’ Met deze raadselachtige woorden voert Mozart zijn titelheld Don Giovanni ten tonele en brengt een tijdloos verhaal over de ondergang van de losbandige vrouwenversierder die voor vele interpretaties open staat. Is Don Giovanni een schurk die eindelijk gestraft wordt voor zijn wandaden, of is hij een radicale voorvechter van het vrijheidsideaal?

Donderdag 10 oktober krijgen we een rondleiding door de Vlaamse Opera. In de loop van de middag keren we terug naar Nederland.

Concert
 • dinsdag 08 oktober 2019 Messa da Requiem
 • De Singel (Antwerpen)
 • Giuseppe Verdi Messa da Requiem (mis)
 • Prijs: € 69,00
Opera
 • woensdag 09 oktober 2019 Don Carlos
 • Vlaamse Opera (Antwerpen)
 • Giuseppe Verdi Don Carlos (opera)
 • Prijs: € 97,00
Semiscenische opvoering
 • woensdag 09 oktober 2019 Don Giovanni
 • De Singel (Antwerpen)
 • Wolfgang Amadeus Mozart Don Giovanni (opera)
 • Prijs: € 46,00
Hyllit Hotel

Hyllit Hotel AntwerpenHet moderne en luxe viersterren Hyllit Hotel is gevestigd aan de meest prestigieuze winkelstraat De Keyserlei, op slechts 200 meter afstand van het centraal station van Antwerpen. Hier bevindt u zich midden in de Diamantwijk. Er zijn royale kamers beschikbaar. Op het dak is een restaurant ingericht.
Alle kamers en suites van Hyllit hebben een privébadkamer, een bureau, een interactieve televisie en individueel regelbare airconditioning. 's Ochtends kunt u zich tegoed doen aan een uitgebreid ontbijtbuffet, in de ontbijtzaal met uitzicht op de binnenplaats.
Het restaurant Gran Duca is te vinden op het dak van hetzelfde gebouw. U kijkt er fantastisch uit over de stad. Op het menu staan Frans-Italiaans geïnspireerde gerechten. Bij de receptie kunt u een tafel reserveren.
Bovendien profiteert u van gratis entree tot de sauna, de hamam en het binnenzwembad, in het spa- en recreatiecentrum van het hotel. Of u geniet van een uurtje sporten in de grote fitnessruimte. Verder kunt u in het hele pand gratis van WiFi gebruikmaken.
De dierentuin van de stad Antwerpen is op 300 meter afstand van Hyllit Hotel te vinden. In de buurt van deze accommodatie wemelt het van de boetieks, cafés, bars en winkels.

Basisreissom per persoon met vertrek op dinsdag 08 oktober 2019 € 655,00
Eenpersoonstoeslag € 80,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Messa da Requiem (08 oktober 2019) € 69,00
Don Carlos (09 oktober 2019) € 97,00
Don Giovanni (09 oktober 2019) € 46,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per IC-trein (1e klasse) naar Antwerpen v.v. en vervoer ter plaatse
• 2 overnachtingen op basis van logies en ontbijt het viersterren Hyllit Hotel in Antwerpen
• 2 lunches of diners in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en Breda
• Exclusief toegangskaarten concerten en voorstelling, vervoer van en naar de opstapplaats, overige
maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Susan Dorrenboom

Er wordt tegenwoordig wel met een bezorgde blik in de ogen gesproken over kinderen met overvolle agenda's. Goed beschouwd was ik ook zo'n kind: fluitles, kamermuziek, orkest, hier en daar nog een extra repetitie, tweemaal per week dansles. En o ja, ik heb ook nog een tijdje in een kinderkoor gezongen.
Ik heb er niet onder geleden. En het zal u - met deze opsomming aan buitenschoolse activiteiten - niet verbazen dat ik na mijn schoolcarrière koos voor een muzikale vervolgstudie: muziekwetenschap in Utrecht.
Na veel omzwervingen in de advies- en bouwwereld kwam ik een aantal jaar geleden bij MUSICO Reizen terecht. Terug op het honk, zo voelde het aan. Op kantoor bereid ik reizen voor met alle werkzaamheden die daarbij komen kijken, en houd ik de website actueel. Daarnaast leid ik af en toe een reis, een uitdagende combinatie. Het werken bij MUSICO Reizen heeft mij tot een muzikale alleseter gemaakt. Vroeger hield voor mij de klassieke muziek op bij de late Beethoven - met als uitzondering de muziek van Stravinsky. Tegenwoordig weet ik ook de romantici te waarderen, en vraag ik mij af waarom ik vroeger de symfonieën van Mahler zo moeilijk kon verteren. Zo blijft de muziek een ontdekkingsreis die ik graag met u deel.

Lees ook het interview met Susan Dorrenboom.