Bad Kissingen
Gegarandeerd vertrek

Bad Kissingen

Patricia Kopatchinskaja
Gegarandeerd vertrek

Patricia Kopatchinskaja (foto Daniél Vass)

Rosengarten en Regentenbau met het beeld "Flötenspieler" van Helmut Bourger
Gegarandeerd vertrek

Rosengarten en Regentenbau met het beeld "Flötenspieler" van Helmut Bourger

Fulda
Gegarandeerd vertrek

Fulda

5-daagse busreis naar

Bad Kissingen, Duitsland
21 juni 2017 t/m 25 juni 2017
Kissinger Sommer in luxe kuuroord

• Muzikaal genieten in kuuroord Bad Kissingen
• Festivalthema Kissinger Sommer: ‘het jaar 1830’
• Bezoek aan Residenz Würzburg
• Mozarts Requiem als ballet

 
Basisreissom: € 1.095,00

Woensdag 21 juni rijden we vanaf diverse opstapplaatsen naar Bad Kissingen. De Kissinger Sommer heeft als festivalthema ‘het jaar 1830’ gekozen en niet voor niets. Het was het jaar van de revoluties in Parijs en Brussel en een opstand in Warschau – waardoor Chopin niet meer naar zijn vaderland kon terugkeren. Ook in de muziekgeschiedenis staat het jaartal 1830 voor duizelingwekkende veranderingen. Het was onder meer het jaar waarin Berlioz met zijn Symfonie fantastique het symfonische genre op zijn kop zette. De Hessissche Rundfunk laat u vanavond horen hoe dit uitermate subjectieve en programmatische werk klinkt. De romantiek als stijl was geboren.

Donderdag 22 juni krijgen we een rondleiding door Bad Kissingen. De stad in Beieren kan terugkijken op een lange historie als kuuroord. Al in het jaar 1883 kreeg Kissingen het predicaat 'Bad' toegekend en sindsdien heeft de medische competentie zich continu verder ontwikkeld. De grondslag voor de kuurtraditie van Bad Kissingen vormen de weldadige minerale bronnen en modderbaden die beroemd zijn om hun genezende werking. Het fameuze liedduo Christian Gerhaher (bartiton) en Gerold Huber (piano) brengt ’s avonds een recital met liederen van Schumann, waarbij de hang naar het ‘unbekannte romantische Geisterreich’ de boventoon zal voeren.

Vrijdag 23 juni maken we een excursie naar Würzburg. Deze oude bisschopsstad en jonge universiteitsstad is een barokstad met mediterrane charme en Frankische gemoedelijkheid. Meesterwerken van de bouwkunst uit diverse tijdperken drukken hun stempel op het stadsbeeld. ’s Avonds danst het Ballett Würzburg een double bill op het strijkkwintet Der Tod und das Mädchen van Schubert en het Requiem van Mozart.

Zaterdag 24 juni bezoeken we Fulda. Hier liet de heilige Bonifatius in 744 een modelklooster bouwen, dat uitgroeide tot bedevaartsoord. In de 18e eeuw werd de abt van Fulda tot vorstbisschop verheven, waarmee een nieuwe bloei van de stad begon. De barokke stadskern herinnert nog steeds aan deze glorietijd. ’s Avonds soleert violiste Patricia Kopatchinskaja bij het BBC Symphony Orchestra in het Vioolconcert van Sibelius. Op het programma staat ook de Vierde Symfonie van Tsjaikovski, een symfonie waarin het noodlot en opstand de achterliggende thema’s vormen. Tsjaikovski schreef het werk na het mislukken van zijn huwelijk en droeg het werk op aan Nadezjda von Meck, zijn mecenas met wie hij een intensieve briefrelatie onderhield maar die hij nooit in levende leve ontmoet heeft.

Zondag 25 juni rijden we na het ontbijt terug naar Nederland.

Concert
 • woensdag 21 juni 2017 Symphonie fantastique
 • Regentenbau (Bad Kissingen)
 • - Beethoven: Ouverture Egmont, op. 84
  - Schumann: Pianoconcert in a-klein, op. 54
  - Berlioz: Symphonie fantastique, op. 14

 • Prijs: € 94,00
Concert
 • donderdag 22 juni 2017 Christian Gerhaher & Gerold Huber
 • Regentenbau (Bad Kissingen)
 • Liederen van Schumann waaronder
  - Liederkreis op. 24
  - Lieder und Gesänge op. 27

 • Uitvoerenden:
  • pianist Gerold Huber
  • bariton Christian Gerhaher
 • Prijs: € 59,00
Ballet
 • vrijdag 23 juni 2017 Der Tod und das Mädchen/Requiem
 • Mainfranken Theater Würzburg (Würzburg)
 • Op het programma staan twee balletten van Anna Vita. Het ballet op het strijkkwartet Der Tod und das Mädchen van Schubert toont een puber die zich uit de armen van haar ouders probeert te ontworstelen. De dood presenteert zich als een poëtisch droomgestalte die mogelijk een uitweg biedt. Ook het ballet op het Requiem van Mozart handelt over afscheid, scheiding en vergankelijkheid.

 • Wolfgang Amadeus Mozart Requiem (Mis)
 • Prijs: € 39,00
Concert
 • zaterdag 24 juni 2017 BBC Symphony Orchestra/Patricia Kopatchinskaja
 • Regentenbau (Bad Kissingen)
 • - Mendelssohn: Ouverture Die Hebriden, op. 26
  - Sibelius: Vioolconcert in d-klein, op. 47
  - Tsjaikovski: Vierde Symfonie

 • Uitvoerenden:
  • violist Patricia Kopatchinskaja
 • Prijs: € 99,00
Kaiserhof Victoria

Het viersterren Kaiserhof Victoria ligt in het voetgangersgebied van het kuuroord Bad Kissingen, naast het spapark. Het heeft een historische gevel en een inrichting met moderne en jugendstil elementen. Het hotel biedt ruime, goed verlichte kamers met een flatscreentelevisie en een eigen badkamer. Gasten kunnen 's avonds genieten van een ​​heerlijk diner in het restaurant van het hotel en een breed scala aan drankjes aan de bar. De spa van het Kaiserhof Victoria beschikt over een binnenzwembad en een sauna. Ook zijn er op aanvraag beschikbaar massages en medische behandelingen beschikbaar. In de openbare ruimtes van het Kaiserhof Victoria is gratis internet beschikbaar. Bij de receptie kunt u een gratis krant pakken.

Basisreissom per persoon met vertrek op woensdag 21 juni 2017 € 1.095,00
Eenpersoonstoeslag € 140,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Symphonie fantastique (21 juni 2017) € 94,00
Christian Gerhaher & Gerold Huber (22 juni 2017) € 59,00
Der Tod und das Mädchen/Requiem (23 juni 2017) € 39,00
BBC Symphony Orchestra/Patricia Kopatchinskaja (24 juni 2017) € 99,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Bad Kissingen v.v. en vervoer ter plaatse
• 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterrenhotel Kaiserhof Victoria in Bad Kissingen
• 3 dinerbuffetten in het hotel en een diner in een goed restaurant in Würzburg
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Driebergen-Zeist en Arnhem (klik hier voor meer informatie over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten concerten en voorstelling, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Satu Hoogeveen

Ieder mens is een verhaal. De een heeft zijn belevingen vastgelegd als een symfonie, opera of schilderij die we op onze reizen op de wereldpodia of in de musea kunnen bewonderen. De ander houdt het voor zichzelf en put energie uit de herkenning van deze zichtbare en hoorbare verhalen. U als (levens)reiziger bent ook een verhaal. Verhalen boeien mij enorm; in mijn ‘volgend leven’ word ik waarschijnlijk romanschrijver!
Opgegroeid in Finland in een familie van musici, kunstschilders en chef-kok-moeder was de vrije tijd van m’n jeugd vol muziek, ballet, kunst en verwennen van vrienden met muziekavonden en gastvrijheid. De in mijn geheugen gegraveerde muzikale hoogtepunten van die tijd omvatten zomers op muziekfestivals midden in de Finse natuur, zoals Savonlinna Operafestival of Kuhmo Kamermuziek, of voorstellingen in exotische muziekpaleizen, zoals Bolshoi- en Mariinsky-theaters (toen nog een reis naar achter het IJzeren Gordijn).
Voor altvioolstudies en concerten verruilde ik de Sibelius Academie in Helsinki voor de Menuhin Academie in Gstaad, studeerde jaren in München, en kwam daarna terecht op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier in Nederland heb ik vele jaren gewerkt als freelance-musicus: op de ene avond zat ik in het Koninklijk Concertgebouworkest een Bruckner-symfonie te strijken, op de andere Wagners Ring in de Nederlandse Opera mede neer te zetten, of maakte ik internationale tournees met Finse, Zweedse en Duitse kamermuziekensembles.
Honger naar meer kennis en inspiratie heeft me terug naar de schoolbank geleid. Aan de Universiteit van Amsterdam heb ik de studie Algemene Cultuurwetenschappen onder inspirerende begeleiding afgerond.
Als artistiek leider en projectmanager organiseer ik concerten voor de relaties van de vier Scandinavische ambassades in Den Haag. Zowel elk detail als de sfeer van deze internationale evenementen dragen bij aan de culturele promotie van de vier Noordelijke landen.
In dit leven is mijn grootste drijfveer schoonheid en harmonie te organiseren; ‘schoonheid’ in al z’n verschijningsvormen, artistiek, praktisch of communicatief. Naast de rijkdom van de muziek blijven andere culturen en talen, contacten met mensen vanuit diverse achtergronden, nieuwsgierigheid naar kennis en mijn organisatielust me bezielen. Kortom, het samenspel van alle zintuigen, om een ‘Gesamtkunstwerk’-verhaal van het leven te maken.
Het is me een voorrecht met u, en uw verhalen op stap te gaan om schoonheid te beleven en nieuwe verhalen te gaan ontdekken. Ik kijk ernaar uit!