Festspielhaus, Baden-Baden

Festspielhaus, Baden-Baden

Het zwanenmeer, Mariinsky Ballet

Het zwanenmeer, Mariinsky Ballet

Kathedraal (detail), Strasbourg

Kathedraal (detail), Strasbourg

Straatsburg

Straatsburg

Museum Frieder Burda, Baden-Baden

Museum Frieder Burda, Baden-Baden

Baden-Baden, Duitsland
24 december 2018 t/m 28 december 2018
Baden-Baden
Kerst in luxueus kuuroord

• Mariinsky Ballet te gast in het Festspielhaus: 'dromen komen tot leven'
• Expressionisme bij ‘Die Brücke’
• Bezoek aan Elzas & Strasbourg

Laatste plaatsen  
Basisreissom: € 1.295,00

Maandag 24 december reizen we per touringcar naar het viersterren boutique-hotel Zum Hirsch in Baden-Baden, het elegante kuuroord met het beroemde Festspielhaus. ‘Het Festspielhaus Baden-Baden is meer dan een zaal met een podium. In dit huis komen dromen tot leven.’ Vanuit deze overtuiging programmeert het Festspielhaus seizoen na seizoen een verrassend en hoogwaardig muziekaanbod.

Dinsdag 25 december verkennen we Baden-Baden onder leiding van een plaatselijke gids. Oorspronkelijk was deze stad een zomerresidentie van de Europese hoogadel. Nog altijd kent de stad een luxe uitstraling mede dankzij de ruime aanleg van huizen, wegen en parken. In het Festspielhaus danst het Mariinsky Ballet de legendarische versie van Tsjaikovski’s Het zwanenmeer, naar een choreografie van Marius Petipa en Lev Ivanov. Het is bijna niet voor te stellen, maar aanvankelijk was het ballet geen groot succes. Het publiek moest wennen aan het gegeven dat de muziek zo'n overheersende rol vervulde in plaats van dat het dienstbaar was aan de choreografie, zoals toen in de meeste balletten nog gebruikelijk was. Pas na de dood van de componist werd het werk voor het eerst in zijn volledige lengte uitgevoerd, op 17 februari 1895 in Sint-Petersburg. Het is uiteindelijk een van de meest uitgevoerde balletten ter wereld geworden.

Woensdag 26 december brengen we een bezoek aan Strasbourg. De stad van het Europees parlement is een stukje Frankrijk waar de Duitse sfeer nooit helemaal verdwenen is. Het is een sfeervolle stad die sinds 1988 tot het werelderfgoed behoort met als letterlijke en figuurlijke hoogtepunt de Gothische kathedraal. ’s Avonds danst het Mariinsky Ballet een choreografie van Ilya Zhivoi op de Vier Jaargetijden van Vivaldi (in een bewerking van Max Richter).

Donderdag 27 december bezoeken we de Sammlung Frieder Burda. Als zoon van een rijke uitgever was Frieder Burda in staat een zeer belangrijke privécollectie kunst uit de 20e eeuw aan te leggen. Enige jaren geleden ontwierp Richard Meier hiervoor een stijlvol museum. We bezoeken er de tentoonstelling over de kunstenaarsgroep ‘Die Brücke’, met werken van onder meer Kirchner, Heckel, Schmidt-Rottluff, Pechstein en Nolde. ’s Avonds heeft u de mogelijkheid in Karlsruhe en opvoering van Puccini’s opera Tosca bij te wonen.

Vrijdag 28 december reizen we na het ontbijt terug naar Nederland.

Ballet
 • dinsdag 25 december 2018 Het zwanenmeer
 • Festspielhaus Baden-Baden (Baden-Baden)
 • Pjotr Iljitsj Tsjaikovski Het zwanenmeer (ballet)
 • Prijs: € 98,00
Ballet
 • woensdag 26 december 2018 De vier jaargetijden
 • Festspielhaus Baden-Baden (Baden-Baden)
 • De vier jaargetijden is een ballet van Ilya Zhivoi, danser en choreograaf van het Mariinsky Ballet. De basis is de muziek die Vivaldi drie eeuwen geleden schreef, maar gebruikt wordt de bewerking die de Britse componist Max Richter maakte.

 • Prijs: € 98,00
Opera
 • donderdag 27 december 2018 Tosca
 • Badisches Staatstheater (Karlsruhe)
 • Giacomo Puccini Tosca (opera)
 • Prijs: € 47,00
Heliopark Bad Hotel Zum Hirsch

Het viersterren boetiekhotel Heliopark Bad Hotel Zum Hirsch in het wellnessresort Baden-Baden biedt elegante spafaciliteiten, gratis WiFi en een uitgebreid ontbijtbuffet. Het bevindt zich in de belangrijkste voetgangerszone.
De rookvrije kamers en suites van het Heliopark Bad Hotel Zum Hirsch zijn voorzien van antieke meubels en ruime badkamers. De meeste kamers hebben hun eigen voorraad thermaal bronwater.
De Helio Spa beschikt over een Finse sauna, een stoombad en een biosauna. U kunt er ook diverse massages en schoonheidsbehandelingen reserveren.
Verder vindt u op 650 meter van het Heliopark Bad Hotel Zum Hirsch de Kurhaus-spa en het casino.

Basisreissom per persoon met vertrek op maandag 24 december 2018 € 1.295,00
Eenpersoonstoeslag € 96,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Het zwanenmeer (25 december 2018) € 98,00
De vier jaargetijden (26 december 2018) € 98,00
Tosca (27 december 2018) € 47,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Baden-Baden v.v. en vervoer ter plaatse
• 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterrenhotel Heliopark Bad Hotel
Zum Hirsch
• 4 diners of lunches in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Driebergen-Zeist en Arnhem (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Robert Andriessen

Rilling over de rug en kippenvel op de armen: dat was de sensatie die ik als kind ervoer bij het beluisteren van sommige klassieke muziek. Dat fascinerende gevoel is nooit verdwenen, maar juist sterker geworden, en muziek is een belangrijke drijfveer in mijn leven geworden. Met een jeugd waarin muziek - en dan met name het zelf musiceren - volstrekt vanzelfsprekend was, kon het ook bijna niet anders, wat wil je ook met een dergelijke achternaam.
Muziek omringt mij dagelijks in mijn werk bij Radio 4. Na mijn studie muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht was ik er jarenlang programmamaker en muzieksamensteller, onder meer bij de muziekactualiteitenprogramma’s “A4” en “Viertakt” en bij het operaprogramma “Opera Live”. De laatste jaren leid ik het productiebureau van Radio 4, alwaar dagelijks nieuwe concertopnames uitzendklaar gemaakt worden. Daarnaast ontsluiten wij sinds enkele jaren vele pareltjes uit het kolossale concertarchief van de Publieke Omroep. De vruchten daarvan zijn uiteraard te beluisteren op Radio 4, maar een nog breder aanbod daarvan is te vinden in het “Radio 4 Concerthuis” op internet.