München

München

Ratsaal, Augsburg

Leopold Mozart ca. 1765, toegeschreven aan Pietro Antonio Lorenzoni.

Leopold Mozart ca. 1765, toegeschreven aan Pietro Antonio Lorenzoni.

Augsburg, Duitsland
29 december 2022 t/m 03 januari 2023
Beieren oud & nieuw
Oud & nieuw in Augsburg

• Met Verdi’s La traviata het oude jaar uit
• Nieuwsjaarsconcert in München
• Langs de Romantische Straße
• Op bezoek bij vader Mozart
• Schuberts Die schöne Müllerin door de Nederlandse bariton Wiard Withold

Nog 1 plaats  
Basisreissom: € 1.355,00

Donderdag 29 december reizen we per touringcar naar Mannheim.

Vrijdag 30 december vervolgen we ons reis naar Beieren. We verblijven er in de stad Augsburg. Het is de derde grootste stad van Beieren, maar wel de oudste. Dankzij zijn prachtige renaissancegebouwen en de vele fonteinen wordt Augsburg ook wel de meest noordelijke stad van Italië genoemd. Aan het eind van de middag kunt u in Neusäß een uitvoering bijwonen van Schuberts liedcyclus Die schöne Müllerin door de Nederlandse bariton Wiard Withold die verbonden is aan het operahuis van Augsburg, en pianist Ivan Demidov. Deze cyclus vormt de gesloten muzikale uitbeelding van een energieke jongeman die een aantrekkelijke molenaarsdochter ontmoet en alle daarmee samenhangende gevoelens van liefde, hoop en twijfel ondergaat. Als dan ook nog een jager opduikt, gaat de teleurstelling bij de jongeman over in wanhoop en dood.

Zaterdag 31 december ontdekken we onder leiding van een gids Augsburg. Uiteraard bezoeken we ook het Mozarthaus. Het museum is gewijd aan de musicus Leopold Mozart en ondergebracht in zijn geboortewoning. In het museum is onder meer het hamerklavier van de instrumentenbouwer André Stein te zien waarop vader en zoon samen hebben gespeeld. 's Avonds kunt u het jaar muzikaal uitluiden met La traviata. Het is Verdi's meest autobiografische opera uit zijn hele oeuvre. De grote Italiaanse componist uit de 19e eeuw leefde zelf namelijk ongetrouwd samen met een voormalig zangeres. Dit gaf aanleiding tot veel kleinburgerlijke kletspraat, tot in het vrijere Frankrijk aan toe. Deze opera is eigenlijk het artistieke antwoord op alle geroddel.

Zondag 1 januari verkennen we de streek rondom Augsburg. We volgen daarbij grotendeels de Romantische Straße, een toeristische route die ontworpen werd om veel van de topattracties in dit deel van Zuid-Duitsland met elkaar te verbinden. De route neemt u mee op een reis door het prachtige Beierse landschap, maar ook langs een reeks oude kastelen, kloosters, charmante stadjes en pittoreske dorpjes. In Augsburg luiden we het nieuwe jaar in met het Neujahrskonzert.

Maandag 2 januari reizen we ’s ochtends naar München voor het nieuwjaarsconcert van de Münchner Symphoniker met muziek van Delibes, Smetana, von Suppé en vader & zoon Strauss in het Prinzregententheater. Na het concert blijven we in München voor een bezichtiging van het oude centrum. München is de hoofdstad van Beieren. Hoewel de Tweede Wereldoorlog München serieuze schade berokkend heeft, is daar nog maar weinig van terug te zien. Grote delen van de historische binnenstad zijn herbouwd naar hoe het er oorspronkelijk uitgezien heeft.

Dinsdag 3 januari rijden we na het ontbijtbuffet terug naar Nederland.

Concert
 • vrijdag 30 december 2022 Die schöne Müllerin
 • ()
 • Uitvoerenden:
  • bariton Wiard Witholt
  • pianist Ivan Demidov
 • Prijs: € 20,00
Opera
 • zaterdag 31 december 2022 La traviata
 • Staatstheater Augsburg (Augsburg)
 • Giuseppe Verdi La traviata (opera)
 • Prijs: € 49,00
Concert
 • zondag 01 januari 2023 Neujahrskonzert Wünsch dir was!
 • Staatstheater Augsburg (Augsburg)
 • Het programma wordt later bekend gemaakt.

 • Prijs: € 55,00
Concert
 • maandag 02 januari 2023 Münchner Symphoniker
 • Prinzregententheater (München)
 • - Richard Heuberger: Ouvertüre uit Der Opernball
  - Benjamin Bilse: Winterflocken-Galopp op. 19
  - Benjamin Bilse: Marien-Walzer op. 39
  - Hans Christian Lumbye: Tivolis Rutschbahn-Galopp
  - Hans Christian Lumbye: Champagner Galopp
  - Léo Delibes: Pizzicato-Polka uit Sylvia
  - Johann Strauß (Sohn): Blumenfest, Polka française op. 111
  - Johann Strauß (Sohn): Morgenblätter, Walzer op. 279
  - Josef Hellmesberger: Danse diabolique
  - Franz von Suppé: Ouvertüre uit Pique Dame
  - Josef Gung’l: Narren-Galopp op. 182
  - Johann Strauß (Sohn): Express, Polka-schnell op. 311
  - Hans Christian Lumbye: Pegasus-Galopp
  - Bedrˇich Smetana: Tanz der Komödianten uit Die verkaufte Braut
  - Josef Strauß: Vorwärts, Polka schnell op. 127
  - Johann Strauß (Sohn): An der schönen blauen Donau
  - Johann Strauß (Vater): Radetzky-Marsch op. 228

 • Prijs: € 83,00
Hotels Beieren oud & nieuw

Hilton Garden Inn Mannheim: 29 t/m 30 december 2022
Hilton Garden Inn Mannheim, MannheimHet viersterren Hilton Garden Inn Mannheim biedt een restaurant, een fitnesscentrum, een bar en een tuin in Mannheim. Tot de faciliteiten van deze accommodatie behoren een 24-uursreceptie, roomservice en gratis WiFi in alle ruimtes.

Alle hotelkamers zijn voorzien van een waterkoker. Elke kamer heeft een flatscreen-tv en sommige kamers van het Hilton Garden Inn Mannheim bieden uitzicht op de stad. De kamers zijn voorzien van airconditioning en een eigen badkamer.

Hilton Garden Inn Mannheim serveert een ontbijtbuffet of een Amerikaans ontbijt.Leonardo Hotel Augsburg: 30 december 2022 t/m 3 januari 2023
Leonardo Hotel AugsburgHet viersterren Leonardo Hotel Augsburg biedt een restaurant, privéparkeergelegenheid, een fitnesscentrum en een bar. Tot de faciliteiten van deze accommodatie behoren verder een 24-uursreceptie, roomservice en gratis WiFi in alle ruimtes. De accommodatie is allergievrij en ligt op 1,5 km van de Rathausplatz en het Leopold Mozarthaus.

Het hotel biedt kamers met airconditioning, een bureau, een koffiezetapparaat, een koelkast, een kluisje, een flatscreen-tv en een eigen badkamer met een douche. De kamers van Leonardo Hotel Augsburg zijn voorzien van beddengoed en handdoeken.

De accommodatie verzorgt elke ochtend een ontbijtbuffet en een Amerikaans ontbijt. Leonardo Hotel Augsburg beschikt over een terras. Het hotel beschikt over een businesscentrum en verkoopautomaten met drankjes en snacks.

Basisreissom per persoon met vertrek op donderdag 29 december 2022 € 1.355,00
Eenpersoonstoeslag € 150,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Die schöne Müllerin (30 december 2022) € 20,00
La traviata (31 december 2022) € 49,00
Neujahrskonzert Wünsch dir was! (01 januari 2023) € 55,00
Münchner Symphoniker (02 januari 2023) € 83,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar via Mannheim naar Augsburg v.v. en vervoer ter plaatse
• 1 overnachting in een 4-sterrenhotel in Mannheim & 4 overnachtingen in het 4-sterrenhotel Leonardo Hotel Augsburg op basis van logies en ontbijt
• 5 diners of lunches in goede restaurants, inclusief een glas wijn
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• SGR-bijdrage à € 5,=
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Driebergen-Zeist en Arnhem (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten voorstelling en concerten, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds
• MUSICO Reizen berekent geen boekingskosten
• Bij boeking gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en heeft u kennisgenomen van onze paragraaf over mobiliteit


Jacqueline van Rooij

Op het moment dat bij mij de wens ontstond om mijn enthousiasme voor de klassieke muziek en het muziektheater op vele mooie plaatsen in Europa met u te kunnen delen, ben ik een opleiding tot reisleidster gaan volgen. Inmiddels heb ik met heel veel plezier al vele mooie muziek- en cultuurreizen mogen leiden. Ik kan mij voorstellen dat u graag iets wilt weten over wat zoal mijn muzikale drijfveren zijn: in mijn jeugd speelde ik veel piano en zong ik in koren, destijds heb ik het conservatorium overwogen, maar het werd een andere keuze.

Tot een aantal jaren geleden, toen duidelijk werd dat muziek en theater voor mij van groter belang waren, dan ik daarvoor had beseft. Vanaf die tijd ben ik met vakopleidingen in de muziek gestart: eerst schoolmuziek met inmiddels weer zang- en pianolessen, daarna een overstap naar de Schumann Akademie, waar ik pianomethodiek volgde en mijn examens behaalde in de muziektheoretische vakken en muziekgeschiedenis. Omdat ik het allemaal zo boeiend vond ben ik verder gegaan met een master muziekwetenschap, die ik onlangs heb afgerond. In het kader daarvan werkte ik mee aan het programma Opera Live van de NTR. Daarna deed ik productiewerk voor de Zaterdagmatinee in het Concertgebouw en sinds enkele jaren geef ik met veel plezier pianoles aan (piep-)jong tot oud. Daarnaast ben ik betrokken bij Opera Informa, het magazine van de Reisopera, waarvoor ik solisten en regisseurs interview. Ik recenseer voor Place de l'Opéra en voor Klassiek Centraal in België en schrijf toelichtingen voor het Liedfestival in Zeist.

Ik ga, net als u, graag naar operavoorstellingen, waarbij ik vooral geboeid ben door de plaats die een werk inneemt in de (muziek-)geschiedenis en in de ontwikkeling van een componist, maar natuurlijk ook door de vertolking van de rollen, de zangkunst en de visie van een regisseur. Ik verheug mij erop om u te mogen ontmoeten en te kunnen inspireren op één van de mooie reizen van MUSICO Reizen!

Lees ook het interview met Jacqueline van Rooij.