Kettingbrug, Boedapest

Kettingbrug, Boedapest

Iván Fischer

Iván Fischer

Parlement, Boedapest

Parlement, Boedapest

Zicht op Boedapest en het Parlement

Zicht op Boedapest en het Parlement

Cafe Gerbeaud

Café Gerbeaud

Boedapest, Hongarije
23 december 2018 t/m 27 december 2018
Boedapest
Kerst in het Parijs van het Oosten

• Hongaarse kerstsfeer in flonkerende parel van de Karpaten
• Iván Fischer en zijn Budapest Festival Orchestra
• Met een Nederlandstalige gids door Boeda en Pest

Nog 3 plaatsen  
Basisreissom: € 1.075,00

Zondag 23 december vliegen we rechtstreeks naar Boedapest, dat wordt beschouwd als de mooiste stad van de Karpaten.

Maandag 24 december kunt u ’s ochtends in het Erkel Theater het ballet De notenkraker van Tsjaikovski bijwonen in een choreografie van Wayne Eagling. In de middag maken we een uitgebreide stadsrondrit door de Boeda-zijde van Boedapest. Boedapest is prachtig gelegen aan de rivier de Donau, met het heuvelachtige Boeda aan de westkant en het vlakke Pest aan de oostkant. Beroemd is de Kettingbrug die de beide stadsdelen met elkaar verbindt. De stad is een indrukwekkend symbool van het verleden. Een romantische en kosmopolitische stad ook, met vele markante gebouwen, musea vol kunstschatten, bootjes die de Donau afvaren en niet te vergeten de thermale baden die in de Romeinse tijd zijn aangelegd. De burchtheuvel, aan de Boeda-zijde, vormt het mooiste gedeelte van de stad. Niet alleen vanwege het spectaculaire uitzicht, maar ook door de vele historische gebouwen, kerken en musea.

Dinsdag 25 december vervolgen we onze excursie, nu aan de Pest-zijde. Deze kant van de stad is het drukke bestuurlijke en commerciële centrum, dat een keur aan indrukwekkende gebouwen biedt. U kunt in Boedapest niet alleen uw hart ophalen aan cultuur, maar ook genieten van een van de 19e-eeuwse koffiehuizen, zoals het café Gerbeaud, dé plek waar de elite vroeger samenkwam en dat nu in oude glorie is hersteld. In het Erkel Theater staat de kerstopera La bohème van Puccini over onbezonnen liefdes en hoge idealen van jonge arme Parijse kunstenaars op het programma.

Woensdag 26 december bezoeken we de Nationale Galerij, gevestigd in de Burcht. In dit museum is een van de belangrijkste collecties Hongaarse kunst te vinden. Met het verkrijgen van de kunstverzameling van de familie Esterházy in 1870 werd de basis gelegd voor deze kunstcollectie. Daarnaast biedt het museum een overzicht van de geschiedenis van Hongarije en beschikt het bovendien over de piano die vroeger van Beethoven en later van Liszt is geweest. Deze avond kunt u het kerstconcert van het Budapest Festival Orchestra onder leiding van Iván Fischer meemaken. De programmering blijft nog even geheim, maar zeker is dat Iván Fischer weer een aantal verrassingen voor zijn publiek in petto heeft.

Donderdag 27 december vliegen we in de loop van de dag terug naar Nederland.

Ballet
 • maandag 24 december 2018 De notenkraker
 • Erkeltheater (Boedapest)
 • Pjotr Iljitsj Tsjaikovski De notenkraker (ballet)
 • Prijs: € 57,00
Opera
 • dinsdag 25 december 2018 La bohème
 • Erkeltheater (Boedapest)
 • Giacomo Puccini La bohème (opera)
 • Prijs: € 64,00
Concert
 • woensdag 26 december 2018 Budapest Festival Orchestra/Iván Fischer
 • Congres Centrum (Boedapest)
 • Traditiegetrouw houdt Iván Fischer de programmering van dit kerstconcert geheim.

 • Prijs: € 29,00
Hotel Zenit Budapest Palace

Zenit Palace, BoedapestHet viersterren Hotel Zenit Budapest Palace ligt in het historische centrum van Pest, op 50 meter van de oever van de Donau. Het hotel beschikt over een restaurant met internationale keuken en een wellnesscentrum met een fitnessruimte en een sauna.

U kunt overal in het hotel gratis gebruikmaken van WiFi. Tegen een toeslag en op basis van beschikbaarheid, kunt u een mobiele WiFi-verbinding huren waarvan u in de stad gebruik kunt maken.

Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en zijn modern ingericht. Ze bieden een satelliet-tv, een kluisje en een minibar. Elke accommodatie heeft ook een eigen badkamer met een douche of een bad.

Het Zenit Budapest Palace Hotel biedt een optioneel ontbijtbuffet waarbij de gerechten worden bereid in een open keuken. De versbereide omeletten zijn beslist een aanrader. Het hotel biedt ook een strijk- en een wasservice.

In de naaste omgeving van het hotel vindt u belangrijke bezienswaardigheden. Aan de Váci utca, de elegante, autovrije winkelstraat van de stad vindt u veel cafés en restaurants. Het Deák-plein, waar 3 metrolijnen (M1, M2, M3) samenkomen, ligt op minder dan 500 meter van het hotel. De Sint-Stefanusbasiliek bevindt zich op 1 km van Hotel Zenit Budapest Palace en naar de Opera en de Andrássy-boulevard, de luxe winkelboulevard, is het 1,5 km.

Basisreissom per persoon met vertrek op zondag 23 december 2018 € 1.075,00
Eenpersoonstoeslag € 120,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
De notenkraker (24 december 2018) € 57,00
La bohème (25 december 2018) € 64,00
Budapest Festival Orchestra/Iván Fischer (26 december 2018) € 29,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• KLM-vluchten met belastingen en toeslagen
• Transfers en vervoer ter plaatse
• 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterrenhotel Zenit Palace in Boedapest
• 4 diners of lunches in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Ruimbagage (lees hier meer over de bagageregeling bij MUSICO Reizen)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaats: Schiphol
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen en concert, vervoer van en naar Schiphol, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Vluchtgegevens:

Zondag 23 december, 14:15 uur - 16:15 uur (Amsterdam - Boedapest), vluchtnummer: KL1977
Donderdag 27 december, 12:50 uur - 15:05 uur (Boedapest - Amsterdam), vluchtnummer: KL1976

Sandra Overdijk

Hoewel van jongs af aan liefhebber van klassieke muziek (instrument piano), nam professioneel mijn aandacht eerst een andere weg: ik studeerde aan de Letterenfaculteit (hoofdvak Italiaanse Taal- en Letterkunde, Leiden 1987), de laatste 3 jaar hiervan gecombineerd met werk in Zwitserland (bemiddeling internationale hulpverlening).

Na afstuderen en beëdiging als tolk-vertaler (Utrecht, 1987) volgden bedrijfsleven (handel Nederland-Italië) en overheid (organisatie internationale congressen).

Van lieverlee vroegen echter taal, kunst en historie de aandacht terug, en na eerst een en ander gecombineerd te hebben, koos ik ruim 20 jaar geleden voor fulltime het vak van reisleider: hoofdbestemming Italië, met specialisatie Rome (alwaar ik sindsdien jaarlijks bij elkaar zo’n 6 maanden werkzaam ben).

De laatste 12 jaar loopt de overige tijd, en op willekeurige Europese bestemmingen, ook de muziek weer mee in het verhaal: misschien wel de mooiste en meest zuivere taal van alle, wie kan daarbuiten? Met veel plezier zal ik mij daartoe vanaf 2018 inzetten voor MUSICO Reizen.

Mijn drive is de gasten te voorzien van relevante informatie en inzicht. Met een zorgvuldige organisatie van de nodige praktische zaken achter de schermen, gaat de aandacht verder vooral naar een plezierige onderlinge uitwisseling, opdat u een ontspannen en inspirerende muziekvakantie heeft zoals bedoeld is!