Anna Netrebko

Anna Netrebko

Heilige Veronica - detail (Meester van de Ursulalegende, ca 1500)

Heilige Veronica - detail (Meester van de Ursulalegende, ca 1500)

Ludwig van Beethoven

Ludwig van Beethoven

Brussel, België
18 november 2020 t/m 19 november 2020
Brussel
Anna Netrebko

• Anna Netrebko in Bozar
• Hotel Beethoven: Brussel viert verjaardag met muzikale tentoonstelling
• ‘Facing Van Eyck’ in het Paleis voor de Schone Kunsten

 
Basisreissom: € 595,00

Woensdag 18 november rijden we naar Brussel. 's Middags bezoeken we in het Paleis voor de Schone Kunsten de tentoonstelling Hotel Beethoven. 250 jaar na zijn geboorte is Ludwig van Beethoven meer dan ooit een icoon. Te midden van alle vieringen ter gelegenheid van zijn ‘verjaardag’ opent BOZAR de deuren van Hotel Beethoven. Deze tentoonstelling over de componist, zijn muziek en ideeën belicht hoe Beethoven ook vandaag nog relevant voor ons blijft. 's Avonds geeft sopraan Anna Netrebko een recital in het Paleis voor de Schone Kunsten. Met haar exceptionele techniek en stemkleur is Anna Netrebko in staat om de kleurrijkste nuances te laten opklinken. Voor dit recital grasduinde ze in het liedoeuvre van onder meer Rachmaninov, Strauss en Debussy en koos ze enkele aria’s en duetten uit haar meest geliefde opera’s van Tsjaikovski en Offenbach, waaronder de bloedmooie Barcarolle. Aan de piano zit de meesterbegeleider Malcolm Martineau. Verder neemt Anna Netrebko de mezzosopraan Elena Maximova en violist Giovanni Andrea Zanon mee. Naar aanleiding van dit recital in Carnegie Hall in New York schreef de pers: ‘All in all, this was an evening of musical maturity and power. Netrebko and Martineau brought a well-balanced and sensitive program that was unforgettable.’

Donderdag 19 november krijgen we 's morgens een rondleiding door de tentoonstelling Facing van Eyck, dat als ondertitel 'The miracle of the detail' heeft meegekregen. In de middeleeuwen trokken pelgrims en kruisvaarders vanuit naar het Heilige Land. Ze reisden door Byzantium en brachten de Byzantijnse cultuur mee terug naar huis. Later putten Vlaamse Primitieven als Van Eyck, Van der Weyden en Memling uit de Lage Landen inspiratie uit deze Byzantijnse kunstvoorbeelden. Na de lunch rijden we in de loop van de middag terug naar Nederland.

Concert
 • woensdag 18 november 2020 Anna Netrebko
 • Paleis voor Schone Kunsten (Brussel)
 • - Rachmaninov: Lilacs | Before my Window | Hoe mooi is het hier
  - Rimski-Korsakov: The Lark sings louder
  - Strauss: Morgen
  - Debussy: Il pleure dans mon cœur
  - Charpentier: Depuis le jour
  - Tsjaikovski: It happened in the early spring | Tell me, what in the shadows of branches
  - Bridge: Go not, happy day
  - Leoncavallo: Mattinata
  - Tsjaikovski: Duo Lisa & Polina (uit Schoppenvrouw)
  - Rimski-Korsakov: The Clouds begin to scatter
  - Rachmaninov: Do not sing, my Beauty
  - Strauss: Die Nacht | Wiegenlied | Ständchen
  - Fauré: Après un rêve
  - Dvořák: Songs my mother taught me
  - Rachmaninov: The Dream
  - Moore: Gold is a fine thing (The Ballad of Baby Doe)
  - Offenbach: Barcarolle (uit Les Contes d’Hoffmann)
  - Tsjaikovski: Whether day dawns

 • Uitvoerenden:
  • sopraan Anna Netrebko
  • pianist Malcolm Martineau
  • mezzosopraan Elena Maximova
  • violist Giovanni Andrea Zanon
 • Prijs: inbegrepen
Het hotel voor deze reis is op dit moment nog niet bekend.

Goed slapen is van essentieel belang op vakantie, alleen uitgerust kunt u optimaal genieten van het culturele aanbod. De hotels waarin u tijdens uw MUSICO-reis logeert, voldoen aan hoge standaarden. Over het algemeen is gekozen voor viersterrenhotels zodat u de beschikking heeft over een royale kamer, een uitgebreid ontbijtbuffet en een uitstekende service van het hotelpersoneel. De sfeer van het hotel is afhankelijk van het soort reis dat we maken, soms kiezen we voor een wat zakelijker hotel met een centrale ligging, een andere keer heeft een intiemer hotel onze voorkeur.

Basisreissom per persoon met vertrek op woensdag 18 november 2020 € 595,00
Eenpersoonstoeslag € 50,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Anna Netrebko (18 november 2020) incl.
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Brussel v.v. en vervoer ter plaatse
• 1 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in een 4-sterrenhotel in Brussel
• 2 diners of lunches in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Arnhem, Driebergen-Zeist, Utrecht en Breda (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
Exclusief vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden & uitgaven van persoonlijke aard en bijdrage Calamiteitenfonds

Jacqueline van Rooij

Op het moment dat bij mij de wens ontstond om mijn enthousiasme voor de klassieke muziek en het muziektheater op vele mooie plaatsen in Europa met u te kunnen delen, ben ik een opleiding tot reisleidster gaan volgen. Inmiddels heb ik met heel veel plezier al vele mooie muziek- en cultuurreizen mogen leiden. Ik kan mij voorstellen dat u graag iets wilt weten over wat zoal mijn muzikale drijfveren zijn: in mijn jeugd speelde ik veel piano en zong ik in koren, destijds heb ik het conservatorium overwogen, maar het werd een andere keuze.

Tot een aantal jaren geleden, toen duidelijk werd dat muziek en theater voor mij van groter belang waren, dan ik daarvoor had beseft. Vanaf die tijd ben ik met vakopleidingen in de muziek gestart: eerst schoolmuziek met inmiddels weer zang- en pianolessen, daarna een overstap naar de Schumann Akademie, waar ik pianomethodiek volgde en mijn examens behaalde in de muziektheoretische vakken en muziekgeschiedenis. Omdat ik het allemaal zo boeiend vond ben ik verder gegaan met een master muziekwetenschap, die ik onlangs heb afgerond. In het kader daarvan werkte ik mee aan het programma Opera Live van de NTR. Daarna deed ik productiewerk voor de Zaterdagmatinee in het Concertgebouw en sinds enkele jaren geef ik met veel plezier pianoles aan (piep-)jong tot oud. Daarnaast ben ik betrokken bij Opera Informa, het magazine van de Reisopera, waarvoor ik solisten en regisseurs interview. Ik recenseer voor Place de l'Opéra en voor Klassiek Centraal in België en schrijf toelichtingen voor het Liedfestival in Zeist.

Ik ga, net als u, graag naar operavoorstellingen, waarbij ik vooral geboeid ben door de plaats die een werk inneemt in de (muziek-)geschiedenis en in de ontwikkeling van een componist, maar natuurlijk ook door de vertolking van de rollen, de zangkunst en de visie van een regisseur. Ik verheug mij erop om u te mogen ontmoeten en te kunnen inspireren op één van de mooie reizen van MUSICO Reizen!

Lees ook het interview met Jacqueline van Rooij.