Bantry House

Bantry House

Garnish Island

Garnish Island

Chiaroscuro Quartet (foto Sussie Alhlberg)

Chiaroscuro Quartet (foto Sussie Alhlberg)

Wild Atlantic Way

Wild Atlantic Way

Cork, Ierland
27 juni 2019 t/m 01 juli 2019
Cork
West Cork Chamber Music Festival

• Kamermuziekfestival op intieme locaties: Bantry House & St. Brendan Church
• Divers muziekprogramma, met de nadruk op Mozart & Beethoven
• Schitterende baaien en liefelijke heuvels in West Cork

Volgeboekt  
Basisreissom: € 1.295,00

Donderdag 27 juni vliegen we rechtstreeks naar Cork. Van daaruit rijden we een deel van de Wild Atlantic Way, een prachtige route langs stranden, kliffen, havens en schitterende uitkijkpunten. We eindigen de tocht in Bantry, een plaats in het graafschap Cork, aan de kop van de Bantrybaai. Hier vindt jaarlijks het befaamde West Cork Chamber Music Festival plaats, een van de belangrijkste Europese festivals op het gebied van kamermuziek. Hoofdpodium voor dit festival is het Bantry House, het huis van de voorvaderen van de Earls of Bantry. Het Bantry House is vermaard om de atmosfeer die gecreëerd wordt in de met kaarsen verlichte bibliotheek en om de prachtige ligging met uitzicht over de Bantry Bay.

Vrijdag 28 juni maken we een tocht door het Ierse landschap en varen we vanuit de haven van Glengarriff Bay naar Garnish Island. Dit eiland staat bekend om haar prachtige tuinen. Dankzij de beschutte ligging in de baai van Glengarriff kunnen er veel soorten planten groeien. Het eiland was ooit eigendom van John Annan Bryce die er samen met tuinontwerper Howard Peto een Iers 'Hof van Eden' van maakte. Tijdens het openingsconcert van het festival 's avonds maken vier strijkkwartetten hun opwachting in het Bantry House: Quatuor Zaïde, Chiaroscuro Quartet, Dahlkvist Quartet en Borusan Quartet. Zij spelen werken van Beethoven, Mendelssohn, Tarrodi en Vasks.

Zaterdag 29 juni beginnen we onze muziekmarathon 's ochtends met Quatuor Zaïde dat strijkkwartetten van Beethoven en Mozart speelt. 's Middags speelt het Borusan Quartet andere werken van dezelfde componisten. Quatuor Zaïde speelt tijdens het avondconcert kamermuziek van Haydn, Beethoven en Sjostakovitsj. Later op de avond buigt fortepianist Dénes Várjon zich over de pianosonate opus 106 van Beethoven.

Zondag 30 juni staat tijdens het ochtendconcert muziek van vrouwelijke componisten uit de 17e en 18e eeuw centraal, uitgevoerd door Ensemble Dagda. 's Middags speelt het Chiaroscuro Quartet strijkkwartetten van Mozart en Beethoven. Op het programma van het avondconcert staan kamermuziekwerken van Martinů, Auerbach en Beethoven. Later op de avond speelt pianist Finghin Collins Schuberts pianosonate D 960.

Maandag 1 juli sluit het Chiaroscuro Quartet deze reis af met muziek van Mozart en Beethoven. In de loop van de middag vliegen we vanaf Cork Airport terug naar Nederland.

Concert
 • vrijdag 28 juni 2019 Openingsconcert West Cork Chamber Music Festival
 • Bantry House (Bantry)
 • - Beethoven: Strijkkwartet op.18/1
  - Fanny Mendelssohn: Strijkkwartet in Es
  - Tarrodi: Derde kwartet, Light Scattering
  - Vasks: Vierde kwartet

 • Prijs: € 44,00
Concert
 • zaterdag 29 juni 2019 Muziekmarathon zaterdag
 • St. Brendan's Church (Bantry)
 • ST BRENDAN’S CHURCH 11.00 - Quatuor Zaïde
  - Mozart: Dissonantenkwartet, KV465
  - Beethoven: Strijkkwartet, op.18/3

  ST BRENDAN’S CHURCH 16.00 - Borusan Quartet
  - Mozart: Strijkkwartet, KV464
  - Beethoven: Strijkkwartet, op.18/4

  BANTRY HOUSE 20.00 - Quatuor Zaïde/Mairéad Hickey & Izabella Simon/Jon Dahlkvist & Hanna Dahlkvist/Delta Piano Trio
  - Haydn: Strijkkwartet op.74/3
  - Beethoven: Vioolsonate op.30/1
  - Tarrodi: Sorrow and Joy
  - Sjostakovitsj: Pianotrio nr 2

  BANTRY HOUSE 22.30 - Dénes Várjon
  - Beethoven: Pianosonate, op.106 Hammerklavier

 • Prijs: inbegrepen
Concert
 • zondag 30 juni 2019 Muziekmarathon zondag
 • St. Brendan's Church (Bantry)
 • ST BRENDAN’S CHURCH 11.00 - Ensemble Dagda
  The Virgin and the Whore: music by women composers from 17th and 18th centuries.

  ST BRENDAN’S CHURCH 16.00 - Chiaroscuro Quartet
  - Mozart: Strijkkwartet KV421
  - Beethoven: Strijkkwartet op.18/5

  BANTRY HOUSE 20.00 - Delta Piano Trio / Dahlkvist Quartet / Viviane Hagner, Johannes Moser & Barry Douglas
  - Auerbach: Pianotrio This Mirror has Three Faces
  - Ravel: Strijkkwartet in F
  - Beethoven: Pianotrio, op.70/1

  BANTRY HOUSE 22.30 - Finghin Collins
  - Schubert: Pianosonate, D.960

 • Prijs: inbegrepen
Concert
 • maandag 01 juli 2019 Koffieconcert
 • St. Brendan's Church (Bantry)
 • ST BRENDAN’S CHURCH 11.00 - Chiaroscuro Quartet
  - Mozart: Strijkkwartet: KV428
  - Beethoven: Strijkkwartet, op.18/6

 • Prijs: € 23,00
The Maritime Hotel

The Maritime Hotel, BantryHet viersterren Maritime Hotel biedt meer dan 100 designkamers, sommige met balkon en uitzicht op zee, andere met uitzicht op een bos. Deze luxe accommodatie is zeer gunstig gelegen ten opzichte van de beroemde baai in deze regio. In het Maritime Hotel vindt u alles wat u maar kunt verlangen voor een korte vakantie of een langer verblijf.
Het hotel beschikt over een groot zwembad met een kinderbad, sauna, stoombad, bubbelbad en een fitnessruimte.

Basisreissom per persoon met vertrek op donderdag 27 juni 2019 € 1.295,00
Eenpersoonstoeslag € 180,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Openingsconcert West Cork Chamber Music Festival (28 juni 2019) € 44,00
Muziekmarathon zaterdag (29 juni 2019) incl.
Muziekmarathon zondag (30 juni 2019) incl.
Koffieconcert (01 juli 2019) € 23,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Aer Lingus-vluchten met belastingen en toeslagen
• Transfers en vervoer ter plaatse
• 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterrenhotel The Maritime Hotel in Bantry
• 4 diners of lunches in het hotel
• Passepartout voor vier concerten (om 11.00 uur, 16.00 uur, 20.00 uur en 22.30 uur) op 29/06 en 30/06
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Ruimbagage
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaats: Schiphol
• Exclusief toegangskaarten concerten 28/06 en 01/07, vervoer van en naar Schiphol, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds
• Alle concerten zijn te combineren met elkaar

Vertrektijden:

Donderdag 27 juni, 09:30 uur - 10:20 uur (Amsterdam - Cork), vluchtnummer: EI841
Maandag 1 juli, 17:25 uur - 20:10 uur (Cork - Amsterdam), vluchtnummer: EI844

De vermelde tijden zijn uitsluitend bedoeld ter indicatie. De definitieve tijden staan vermeld in de reiswijzer die de reizigers uiterlijk 2 weken voor vertrek ontvangen.

Satu Hoogeveen

Ieder mens is een verhaal. De een heeft zijn belevingen vastgelegd als een symfonie, opera of schilderij die we op onze reizen op de wereldpodia of in de musea kunnen bewonderen. De ander houdt het voor zichzelf en put energie uit de herkenning van deze zichtbare en hoorbare verhalen. U als (levens)reiziger bent ook een verhaal. Verhalen boeien mij enorm; in mijn ‘volgend leven’ word ik waarschijnlijk romanschrijver!
Opgegroeid in Finland in een familie van musici, kunstschilders en chef-kok-moeder was de vrije tijd van m’n jeugd vol muziek, ballet, kunst en verwennen van vrienden met muziekavonden en gastvrijheid. De in mijn geheugen gegraveerde muzikale hoogtepunten van die tijd omvatten zomers op muziekfestivals midden in de Finse natuur, zoals Savonlinna Operafestival of Kuhmo Kamermuziek, of voorstellingen in exotische muziekpaleizen, zoals Bolshoi- en Mariinsky-theaters (toen nog een reis naar achter het IJzeren Gordijn).
Voor altvioolstudies en concerten verruilde ik de Sibelius Academie in Helsinki voor de Menuhin Academie in Gstaad, studeerde jaren in München, en kwam daarna terecht op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier in Nederland heb ik vele jaren gewerkt als freelance-musicus: op de ene avond zat ik in het Koninklijk Concertgebouworkest een Bruckner-symfonie te strijken, op de andere Wagners Ring in de Nederlandse Opera mede neer te zetten, of maakte ik internationale tournees met Finse, Zweedse en Duitse kamermuziekensembles.
Honger naar meer kennis en inspiratie heeft me terug naar de schoolbank geleid. Aan de Universiteit van Amsterdam heb ik de studie Algemene Cultuurwetenschappen onder inspirerende begeleiding afgerond.
Als artistiek leider en projectmanager organiseer ik concerten voor de relaties van de vier Scandinavische ambassades in Den Haag. Zowel elk detail als de sfeer van deze internationale evenementen dragen bij aan de culturele promotie van de vier Noordelijke landen.
In dit leven is mijn grootste drijfveer schoonheid en harmonie te organiseren; ‘schoonheid’ in al z’n verschijningsvormen, artistiek, praktisch of communicatief. Naast de rijkdom van de muziek blijven andere culturen en talen, contacten met mensen vanuit diverse achtergronden, nieuwsgierigheid naar kennis en mijn organisatielust me bezielen. Kortom, het samenspel van alle zintuigen, om een ‘Gesamtkunstwerk’-verhaal van het leven te maken.
Het is me een voorrecht met u, en uw verhalen op stap te gaan om schoonheid te beleven en nieuwe verhalen te gaan ontdekken. Ik kijk ernaar uit!