Landschaftspark Duisburg
Gegarandeerd vertrek

Landschaftspark Duisburg

Gegarandeerd vertrek

Martin Schläpfer

Ivo van Hove
Gegarandeerd vertrek

Ivo van Hove

Maschienenhalle, Zweckel
Gegarandeerd vertrek

Maschienenhalle, Zweckel

3-daagse busreis naar

Düsseldorf, Duitsland
30 september 2017 t/m 02 oktober 2017
Ruhrtriennale met Ivo van Hove

• Festival over kunsten in Ruhr-metropool
Kleine Zielen door Toneelgroep Amsterdam in regie van Ivo van Hove
• Entartete Kunst in Kunstpalast Düsseldorf
• Industriële architectuur in de Ruhr

 
Basisreissom: € 495,00

Zaterdag 30 september reizen we per touringcar naar Düsseldorf, waar we onze intrek nemen in het viersterren Leonardo Hotel Düsseldorf, uitstekend gelegen naast het Hauptbahnhof Düsseldorf in het hart van de stad. Nog dezelfde dag kunt u een voorstelling bijwonen in het kader van de Ruhrtriennale. De plekken waar de Ruhrtriennale plaats vindt, vormen niet alleen het decor, maar drukken ook hun stempel op het kunstzinnige werk. ‘Creaties’ noemde de eerste artistiek leider van de Ruhrtriennale, Gerard Mortier, die vaak spectaculaire voorstellingen. In het prachtige industriële decor van de Maschinenhalle Zeche Zweckel kiest regisseur Ivo van Hove vanavond de roman De boeken der kleine zielen van de grote Nederlandse schrijver Louis Couperus als basis voor een enscenering door Toneelgroep Amsterdam. Couperus schreef deze roman tussen 1901 en 1903, in de woelige overgangstijd van de 19e naar de 20e eeuw. Gedwongen door omstandigheden verhuist een burgerlijk Haags gezin naar een huis buiten de stad. Ver weg van het leven dat men gewend is in het vertrouwde stadscentrum moet de familie zich op een onbekende plaats opnieuw oriënteren en aanpassen aan de daar heersende omstandigheden. De bewoners van de villa die tegelijkertijd spookkasteel, ziekenhuis en gekkenhuis is, lijden allemaal trauma’s, handicaps en neurosen. Zij zijn ‘Kleine zielen’ die lijden onder beslissingen genomen in een ver verleden en waarvan zij de consequenties als onveranderlijk lot met zich meedragen.

Zondag 1 oktober krijgen we een rondleiding in het Kunstpalast door de tentoonstelling 1937. Die Aktion ‚Entartete Kunst‘ in Düsseldorf. In 1937 namen de Nationaalsocialisten meer dan duizend werken uit dit museum in beslag. De tentoonstelling geeft een idee welke werken (waaronder het werk van Otto Dix en Paula Modersohn-Becker) het predicaat ‘entartete Kunst” meekregen. De Ruhrtriennale sluit dit jaar niet af met het ‘Seid umschlungen’ uit Beethovens Negende Symfonie, dat als motto fungeert voor deze triennale, maar met de Missa Solemnis met daarin de aangrijpende oproep tot vrede (‘Dona nobis pacem’). Dirigent Steven Sloane en de Bochumer Symphoniker werkten rond Beethovens laatste miscompositie een heuse ‘Beethoven Experience’ uit, die zal plaatsvinden in verschillende ruimtes van het Anneliese Brost Musikforum in Bochum. U kunt er ook voor kiezen in Düsseldorf een voorstelling van het Ballett am Rhein bij te wonen. Dit vermaarde ballet – in 2013, 2014 en 2015 balletgezelschap van het jaar – danst choreografieën van drie balletgrootmeesters: Mozartian van George Balanchine (een hommage aan Mozart), Konzert für Orchester (een wereldpremière van Martin Schläpfer) en The Concert van Jerome Robbins. Met beroemde klavierwerken van Frédéric Chopin creëerde Robbins met dit laatste ballet een komedie-achtig werk als parodistisch commentaar op het onthaal van Chopins stukken en op de aandacht van de luisteraars tijdens een concert.

Maandag 2 oktober staat in het teken van de hoogtepunten en de verborgen schatten van de industriële geschiedenis in het Ruhrgebied. Een bezoek aan enkele van deze attracties ontsluit het unieke industrieel-culturele erfgoed van dit gebied en biedt gelegenheid tot een spannende verkenningstocht door 150 jaar industriële geschiedenis. Na deze excursie rijden we terug naar Nederland.

Toneel
 • zaterdag 30 september 2017 Kleine zielen
 • Maschinenhalle (Gladbeck-Zweckel)
 • Voor de derde keer in de Ruhrtriennale kiest regisseur Ivo van Hove een roman van de grote Nederlandse schrijver Louis Couperus als basis voor een enscenering.
  (Toneelgroep Amsterdam speelt in het Nederlands met Duitse en Engelse boventitels.)

 • Prijs: € 38,00
Ballet
 • zondag 01 oktober 2017 Ballett am Rhein (Balanchine/Schläpfer/Robbins)
 • Opernhaus Düsseldorf (Düsseldorf)
 • - Mozartiana
  choreografie: George Balanchine
  muziek: Tsjaikovski

  - Konzert für Orchester
  choreografie: Martin Schläpfer
  muziek: Lutoslawski

  - The Concert
  choreografie: Jerome Robbins
  muziek: Chopin

 • Prijs: € 57,00
Concert
 • zondag 01 oktober 2017 Missa solemnis
 • Anneliese Brost Musikforum (Bochum)
 • Ludwig van Beethoven Missa solemnis in D, op. 123 (Mis)
 • Prijs: € 55,00
Leonardo Hotel Düsseldorf City Center

Het viersterren Leonardo Hotel Düsseldorf City Center biedt moderne kamers met WiFi, airconditioning, een 32-inch flatscreen-tv met HD-tv en een bureau. De elegante wellnessfaciliteiten van het hotel zijn voorzien van onder andere een sauna en een fitnessruimte. Er wordt elke ochtend een Amerikaans ontbijtbuffet geserveerd. U kunt ook kiezen voor een continentaal ontbijt. Het restaurant Ludwig serveert lokale en internationale gerechten. Snacks en een verscheidenheid aan drankjes zijn verkrijgbaar in de bar Erhard.

Basisreissom per persoon met vertrek op zaterdag 30 september 2017 € 495,00
Eenpersoonstoeslag € 40,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Kleine zielen (30 september 2017) € 38,00
Ballett am Rhein (Balanchine/Schläpfer/Robbins) (01 oktober 2017) € 57,00
Missa solemnis (01 oktober 2017) € 55,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Düsseldorf en vervoer ter plaatse
• 2 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterren Leonardo Hotel Düsseldorf
• 2 diners of lunches in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Driebergen-Zeist en Arnhem (klik hier voor meer informatie over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Marlies Geurts

Ik ben Marlies Geurts, in 1959 geborenen en woonachtig in Eindhoven. Sinds 2004 ben ik getrouwd met journalist Jan de Vries. Muziek, en dan vooral vocale, speelt al mijn hele leven een grote rol. Ik studeerde van 1985 tot 1990 solozang aan het conservatorium in Utrecht. Tot een zangcarrière kwam het niet, in eerste instantie zeer tot mijn verdriet; later heb ik leren inzien waarom het beter was dat het leven zo liep. Je moet van gewapend beton zijn om in de wereld van klassieke muziek een wezenlijke carrière te kunnen maken en dat was ik niet en ben ik niet. Wat overbleef waren leuke semi-professionele producties, mooie concerten, levenslange, vervullende vriendschappen en een niet te stuiten drang om mensen deelgenoot te maken van de mooie verhalen, de emoties die er bij klassieke muziek horen. In de tussentijd werkte ik ‘gewoon’ weer als secretaresse.

Van eind 2000 tot begin 2008 werkte ik bij AVRO Klassiek en ontwikkelde me daar van secretaresse tot webredacteur; een boeiende periode en – wat ik graag wilde – dicht bij de klassieke muziek. Maar het leven loopt soms via bochtige wegen en in 2009 ging ik weer werken als secretaresse bij de overheid en begon een website: www.vocalies.nl, waar ik ook podcasts maak (radio-uitzending op internet). Gaat u er vooral eens kijken! En toen ging er weer een deurtje open: bij MUSICO Reizen kan ik u deelgenoot maken van veel moois binnen de klassieke muziek en ik kan dat combineren met goed ‘gastvrouwschap’, twee dingen die bij MUSICO Reizen hoog in het vaandel staan. Ik hoop u te ontmoeten bij een van de reizen!