Lenneke Ruiten (foto VIctor Thomas)

Onder de sterren (Edvard Munch)

Onder de sterren (Edvard Munch)

Rolando Villazón

Rolando Villazón

Beethoven-Haus, Bonn

Beethoven-Haus, Bonn

Düsseldorf, Duitsland
30 december 2019 t/m 03 januari 2020
Düsseldorf
Oud en nieuw in 'Klein Parijs'

• Silvesterkonzert met Lenneke Ruiten
• De onbekende Munch - overzichtstentoonstelling
• 250 jaar Beethoven in zijn geboortestad Bonn

Volgeboekt  
Basisreissom: € 1.055,00

Maandag 30 december reizen via diverse opstapplaatsen per touringcar naar Düsseldorf. ’s Avonds kunt u in het Capitol Theater Düsseldorf het ballet De notenkraker van Tsjaikovski bijwonen, in een versie van het Russisch Staatsballet Moskou. In het Aalto Theater Essen kunt u onder de noemer Rock around Barock terug in de tijd met een balletavond door Ben Van Cauwenbergh. De band Mallet speelt muziek van Bach tot de Beatles.

Dinsdag 31 december krijgen we een rondleiding door Düsseldorf. De populairste wijk in Düsseldorf is de Altstadt. Dit is het ‘oude’ gedeelte van Düsseldorf; een groot deel van het hart van Düsseldorf is een reconstructie van oude panden zoals ze er voor de Tweede Wereldoorlog stonden. Voor het oudejaarsconcert rijden we naar Keulen. In de Kölner Philharmonie speelt het Gürzenich-Orchester Köln onder leiding van Duncan Ward tijdens het Silvesterkonzert vocale en instrumentale werken van Bernstein, Puccini, Ravel, Verdi (aria van Violetta uit La traviata), Donizetti (waanzinsscène uit Lucia di Lammermoor) en Mozart (aria uit Die Entführung aus dem Serail), met als solist sopraan Lenneke Ruiten.

Woensdag 1 januari staat in het teken van Beethoven. In het jaar 2020 viert de muzikale wereld het 250e geboortejaar van de componist. Wat past dan beter dan een bezoek aan zijn geboortestad? De Kunsthalle Bonn toont de belangrijkste thema's uit het leven van Beethoven (zoals Freundschaften en Beethovens Sicht auf sich selbst) in relatie tot muzikale sleutelwerken uit zijn oeuvre en in een cultuurhistorische context. We sluiten de dag af met een opvoering in de Oper Bonn van Fidelio, de opera waarin Beethoven zijn idealen onomwonden verkondigde. Hij streed tegen (politiek) onrecht en hechtte grote waarde aan liefde en trouw.

Donderdag 2 januari krijgen we ’s ochtends in Museum K20 een rondleiding door de tentoonstelling over de schilder Munch. De Noorse schrijver Karl Ove Knausgård - tevens kunsthistoricus - selecteerde voor deze overzichtstentoonstelling werken die zelden getoond worden. Hierdoor krijgen we de beroemdste avant-garde schilder uit Scandinavië in een nieuw perspectief te zien. Bij de Rheinoper Düsseldorf staat 's avonds Bellini’s bel canto-opera I Puritani op het programma in een enscenering van tenor/regisseur Rolando Villazón. I Puritani is een liefdesverhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de politieke strijd tussen de republikeinen en de royalisten. Bijzonder genoeg koos Bellini voor een goede afloop met de protégé's van deze opera.

Vrijdag 3 januari bezoeken we het Von-der-Heydt-Museum in Wuppertal voor een tentoonstelling over de kunstenaar Oskar Schlemmer, een van de voormannen van Bauhaus. Na het museumbezoek keren we terug naar Nederland.

Ballet
 • maandag 30 december 2019 De notenkraker
 • Capitol Theater (Düsseldorf)
 • Pjotr Iljitsj Tsjaikovski De notenkraker (ballet)
 • Prijs: € 79,00
Ballet
 • maandag 30 december 2019 Rock around Barock
 • Aalto-Musiktheater (Essen)
 • Gaan klassiek ballet en rockmuziek samen? Uitstekend, vindt balletintendant Ben van Cauwenbergh van het Aalto Ballett. Samen met de band Mallet gaat hij op humorvolle wijze op ontdekkingstocht dor de muziek- en dansgeschiedenis.

 • Prijs: € 44,00
Concert
 • dinsdag 31 december 2019 Silvesterkonzert/Lenneke Ruiten
 • Kölner Philharmonie (Keulen)
 • - Rameau: Suite uit Les Indes galantes
  - Mozart: 'Martern aller Art' uit Die Entführung aus dem Serail
  - Mozart: Adagio KV356 voor glasharmonica
  - Donizetti: 'Il dolce suono...Ardon gli incensi' uit Lucia di Lammermoor
  - Bernstein: Three Dance Episodes uit On the town
  - Bernstein: 'Glitter and be gay' uit Candide
  - Puccini: Intermezzo uit Manon Lescaut
  - Verdi: 'E strano! ... ah, fors' èh lui' uit La traviata
  - Ravel: La Valse, Poème chorégraphique pour orchestre

 • Uitvoerenden:
  • sopraan Lenneke Ruiten
 • Prijs: € 84,00
Opera
 • woensdag 01 januari 2020 Fidelio
 • Theater Bonn (Bonn)
 • Ludwig van Beethoven Fidelio (opera)
 • Prijs: € 39,00
Opera
 • donderdag 02 januari 2020 I puritani
 • Opernhaus Düsseldorf (Düsseldorf)
 • Vincenzo Bellini I Puritani (opera)
 • Uitvoerenden:
  • tenor Rolando Villazón (Regisseur)
 • Prijs: € 54,00
Radisson Blu Scandinavia Hotel

Radisson Blu Scandinavia, Düsseldorf Gelegen aan de Rijnoever biedt het viersterren Radisson Blu Scandinavia Hotel rustige, comfortabele kamers en een uitstekende service. Het hotel ligt gunstig ten opzichte van de Königsallee, het oude centrum en het beursterrein. De standaard kamers zijn ingericht in een klassieke, oriëntaalse, Scandinavische, Italiaanse, maritieme of hightech stijl.
Rookvrije en anti-allergene kamers zijn op aanvraag beschikbaar. Als gast van dit hotel heeft u bovendien gratis toegang tot het zwembad, waarbij zich tevens sauna, fitnessruimte, solarium en whirlpool bevinden.

Basisreissom per persoon met vertrek op maandag 30 december 2019 € 1.055,00
Eenpersoonstoeslag € 140,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
De notenkraker (30 december 2019) € 79,00
Rock around Barock (30 december 2019) € 44,00
Silvesterkonzert/Lenneke Ruiten (31 december 2019) € 84,00
Fidelio (01 januari 2020) € 39,00
I puritani (02 januari 2020) € 54,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Düsseldorf v.v.
• 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
• 4 diner of lunches in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Driebergen-Zeist en Arnhem
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen en concert, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Remco Roovers

Vaak zeg ik tegen mensen dat ik het leukste werk ter wereld heb. Ik combineer verschillende passies in mijn werk en bedrijf. Over die passies wil ik u graag iets meer vertellen.
 
Vanaf mijn vroege jeugd heb ik me toegelegd op muziek en musiceren: na begonnen te zijn op kerkorgel wisselde ik in mijn puberteit naar het meest persoonlijke instrument dat er bestaat: de zang. Dat ging zeer voorspoedig, ik kon wel naar het conservatorium vond mijn lerares. Tja, en als je dan altijd gedacht had arts te worden, is dat wel een ommezwaai. Ik bedacht dat ik met de combinatie van solozang op het conservatorium in Den Haag en een studie Muziekwetenschap aan de universiteit in Utrecht meerdere aspecten van de muziek zou bestuderen en dat ik goed beslagen de muziekwereld zou kunnen betreden.
 
Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze: Ik kon mijn studie aan het conservatorium afsluiten met het diploma Uitvoerend Musicus en studeerde tevens af als Muziekwetenschapper aan de universiteit. De twee studies vulde elkaar perfect aan. Hierna had ik langere tijd (ca. 7 jaar) een aanstelling bij het Groot Omroepkoor naast een praktijk als lied- en oratoriumzanger.
 
En toen was daar het moment dat Walter Wolvekamp - destijds eigenaar van Wolvekamp Muziekreizen, waar ik af en toe al voor werkte als reisleider - Taco Stronks en mij kwam polsen of we er iets voor voelden zijn bedrijf over te nemen. We hoefden er niet lang over na te denken, binnen enkele weken was de deal gesloten en op 5 januari 2002 vertrok onze eerste reis.
Inmiddels voel ik me een ondernemende musicus of een musicerend ondernemer. Het podium zie ik steeds minder vanaf de uitvoerende kant, maar des te meer vanaf de consumerende kant. Daarnaast geniet ik enorm van het bedenken en opzetten van reizen en alles wat bij een eigen bedrijf hoort.
 
Toch zou dit werk maar half zo leuk zijn als ik niet ook zeer regelmatig (zeker zo’n 15-18 keer per jaar) met onze groepen als reisbegeleider op pad ging. Ik voel me metropoliet als ik in New York loop, vereerd als ik eerste rang in de Scala te Milaan zit, bevoorrecht als ik een groep naar Australië mag begeleiden en domweg gelukkig als ik in Duitse steden als Weimar, Leipzig, Dresden en Berlijn rondloop. Wat mijn muzieksmaak betreft ben ik een alleseter, van barok tot modern, ik sta voor alles open. Als muziekwetenschapper hield ik me voornamelijk bezig met Wagner en de 19e eeuw, maar mijn interesse gaat wel degelijk verder.
 
Naast het verblijf in een goed hotel, eten in goede restaurants en mooie muziek is op reis het gezelschap van het allergrootste belang. En ook daar bof ik mee, op vrijwel alle reizen zie ik bekende en nieuwe mensen met interessante verhalen en levensgeschiedenissen. Muziek is voor ieder op zo’n reis een belangrijk element in zijn of haar leven, en dat bindt natuurlijk enorm.
Ik hoop dat deze website uw interesse kan wekken voor het maken van een muziekreis met MUSICO Reizen. Ik zie u graag op één van onze reizen.

Lees ook het interview met Remco Roovers en Taco Stronks.

In het voorjaar van 2018 liep Remco 800 km naar Santiago om aandacht te vragen voor de spierziekte MD. Lees hier zijn verslag.

Taco Stronks

Muziek speelt al mijn hele leven lang een grote rol.

Ik groeide op in een muzikaal milieu; altijd klonk er muziek en bij ons thuis bespeelde iedereen een instrument. Vooral de muziek van Bach vond ik erg mooi en op de lagere school hield ik regelmatig spreekbeurten over klassieke muziek. Tijdens mijn middelbare schoolperiode kreeg ik ook meer interesse in de popmuziek, maar de barokmuziek bleef mij het meest fascineren. Ook tijdens mijn studie Muziekwetenschap was ik vooral gefocust op de werkgroepen rond barok en ik studeerde bijvoorbeeld een tijdje Italiaans om beter de libretti te kunnen lezen.

Na mijn studie werkte ik bij het Utrechts Barok Consort van Jos van Veldhoven en het Amsterdam Baroque Orchestra van Ton Koopman. In het midden van de jaren negentig kwam ik in dienst bij het Combattimento Consort Amsterdam van Jan Willem de Vriend, eerst als bibliothecaris, later als musicologisch medewerker.

Opera leerde ik waarderen door tijdens mijn studietijd de gratis Generale Repetities te bezoeken in de Stopera. De effecten op het toneel, zoals de (echte!) regen bij de opera Cendrillon van Massenet, vond ik imponerend en zullen me altijd bij blijven. Ik werd reisleider bij Wolvekamp Operareizen en greep de mogelijkheid om - samen met Remco Roovers - dit bedrijf over te nemen en MUSICO Reizen op te richten met beide handen aan.

Ik geniet ervan om met een groep op pad te zijn en een vakantiesfeer voor de reizigers te creëren. Wat mij aanspreekt aan een operareis is dat er bijna elke avond een programma is. Het is leuk om muzikale ervaringen na afloop van een voorstelling of concert met elkaar te delen. Tot mijn favoriete bestemmingen horen zeker Berlijn en Glyndebourne. Vooral de rituelen om het operabezoek heen, zoals je speciaal ‘opdoffen’ in smoking, en de bijzonderheid van de locatie vind ik belangrijk. Daarom vind ik het ook zo leuk om naar authentieke baroktheaters als die in Drottningholm, Schwetzingen en Potsdam te gaan. Dat maakt het bijwonen van een operavoorstelling nog iets meer bijzonder, tot een speciale gelegenheid.

Lees ook het interview met Remco Roovers en Taco Stronks.