Amare, Den Haag

Amare, Den Haag

Anika Vavic

Anika Vavic

Hofvijver, Den Haag

Hofvijver, Den Haag

Jun Märkl

Jun Märkl

Schilderijen in de anti-chambre - Galerij Prins Willem V (Den Haag)

Schilderijen in de anti-chambre - Galerij Prins Willem V, Den Haag

Lang Voorhout, Den Haag

Lang Voorhout, Den Haag

Den Haag, Nederland
23 maart 2022 t/m 26 maart 2022
Den Haag
Amare, de nieuwe thuishaven van het Residentie Orkest

• Rondleiding Amare
• Bijwonen repetitie van het Residentie Orkest
• Concert door het Residentie Orkest, met na afloop een Meet & Greet
• Kijk hier naar een video van Wouter Schmidt over deze reis


Nog vier plaatsen  
Basisreissom: € 795,00

Woensdag 23 maart reist u op eigen gelegenheid naar Den Haag. U logeert in het comfortabele viersterren Hotel Corona, ideaal gelegen in het centrum van de Hofstad. Na ontvangst met koffie en gebak maakt u met reisleider Wouter Schmidt een korte excursie vlakbij het hotel. U krijgt namelijk een rondleiding door de Galerij Prins Willem V, de verborgen parel van Den Haag en het eerste museum van Nederland. Prins Willem V van Oranje-Nassau liet de zaal in 1774 bouwen om er zijn indrukwekkende schilderijenverzameling tentoon te stellen aan het publiek. De wanden hangen er bomvol, zodat de rijkdom van zijn verzameling goed te zien is. Ruim 150 oude meesters uit de collectie van het Mauritshuis (waaronder werken van Steen, Rubens en Potter) hangen er zij aan zij.
Hierna is er gelegenheid om op eigen gelegenheid nog een wandelingetje te maken. Voor het diner neemt Wouter u tijdens een lezing mee in ‘de praktijk van het orkestleven’ en na het gezamenlijke diner verzorgt hij een muziekintroductie op het concert dat u de volgende dag kunt bijwonen in de Nieuwe Kerk. Het New European Ensemble presenteert dan een veelzijdig portret van de geliefde Estse componist Arvo Pärt.

Donderdag 24 maart wandelt u na het ontbijt samen met Wouter naar Amare, het onlangs geopende cultuurpaleis van Den Haag. De naam verwijst naar de zee (a mare) waaraan Den Haag ligt en is bovendien het Latijnse woord voor liefhebben. Amare vormt ook de thuishaven van het Residentie Orkest. Deze ochtend woont u een repetitie van het orkest bij. Het orkest repeteert het programma dat u twee dagen later tijdens het concert zult horen. Het is Wouters ervaring dat muziekliefhebbers het doorgaans erg leuk vinden om een deel van het repetitieproces bij te wonen en hij zal u tussendoor ook graag tips geven waar en op wie u moet letten tijdens bepaalde muzikale passages. Halverwege de repetitie is er natuurlijk ook voor u koffie en na afloop van de repetitie kunt u tijdens een gezamenlijke, eenvoudige lunch in Amare nog even napraten.
De verdere middag is ter vrije besteding. In principe heeft Wouter afgesproken dat u aan het einde van de middag een of twee cellolessen kunt bijwonen in het nieuwe Koninklijke Conservatorium (KC), dat zich eveneens in Amare bevindt. Wouter is al geruime tijd bevriend met Roger Regter, solocellist van het Residentie Orkest die niet alleen prachtig cello speelt, maar ook een begenadigd pedagoog is. ‘In principe’, omdat het KC graag haar medewerking verleent aan het bijwonen van de lessen, maar in de dagelijkse lespraktijk kunnen ontwikkelingen gaande zijn die niet toestaan de lessen openbaar te laten zijn. Na een gezamenlijk diner kunt u vanavond het concert met de focus op Arvo Pärt in de Nieuwe Kerk bezoeken. Op het programma staan de centrale werken van het kenmerkende Tintinabulli stijl van Pärt, geïnspireerd door klokgeluiden. Zo klinken onder meer zijn Tabula Rasa, Fratres, het modernistische Quintettino voor blaaskwintet en zijn humoristische Wenn Bach Bienen gezüchtet hätte. Daarnaast speelt het New European Ensemble ook werk van twee jonge Estse componisten die geïnspireerd werden door Pärt.

Vrijdag 25 maart verzorgt Wouter na het ontbijt eerst een muziektoelichting op de composities die vanavond bij het Residentie Orkest op de lessenaar staan. De twee hoofdwerken van vanavond, het Tweede Pianoconcert van Rachmaninov en de geliefde Negende Symfonie, Uit de Nieuwe Wereld van Dvorák, heeft hij onder verschillende dirigenten gespeeld.
's Middags staat een bezoek aan Escher in Het Paleis op het programma. Op de kop van het Lange Voorhout in staat een klein 18e-eeuws paleisje dat tegenwoordig gewijd is aan het werk de Nederlandse graficus die water omhoog laat stromen, vogels in vissen verandert en handen elkaar laat tekenen. Koningin Emma kocht het pand in 1896, verbouwde het uitvoerig en woonde er tussen 1901 en haar dood in 1934. De vorstinnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix gebruikten het als werkpaleis en ontvingen hier ambassadeurs. Het is in Den Haag het enige openbare gebouw waar de oude paleisfunctie nog te ervaren is. U krijgt een rondleiding door het gebouw. Hierna is er voldoende tijd om op eigen gelegenheid te lunchen. Aan het einde van de middag keert u terug naar Amare voor een rondleiding door het immense gebouw. Na het gezamenlijke diner in de Brasserie bezoekt u het concert van het Residentie Orkest dat onder leiding staat van dirigent Jun Märkl. Anika Vavic is de pianosoliste. Na afloop van het concert heeft Wouter in samenwerking met het Residentie Orkest een Meet & Greet geregeld, waarbij u enkele musici kunt ontmoeten.

Zaterdag 26 maart maakt u na het ontbijt samen met Wouter en zijn broer Freek - architectuurhistoricus, hoogleraar geschiedenis van de architectuur en de leefomgeving aan de Vrije Universiteit Amsterdam en adviseur op het gebied van ruimtelijke kwaliteit en welstand in Amsterdam en bij MOOI Noord-Holland - een architectuurwandeling door het centrum. De wandeling heeft als thema Voorname Haagsche Huizen. Hierna vindt de afscheidslunch plaats bij de beroemde Pulchri Studio, een kunstenaarsvereniging en galerie voor hedendaagse kunst, gelegen in het mooie en historische centrum van Den Haag. Voor de liefhebbers volgt na de lunch nog een korte rondleiding door Pulchri Studio. De vereniging werd al in 1847 opgericht en kent een rijk verleden.


Concert
 • donderdag 24 maart 2022 Fratres - Arvo Pärt in Focus
 • Nieuwe Kerk (Den Haag)
 • - Arvo Pärt: Quintettino
  - Riho Esko Maimets: Piano trio I
  - Arvo Pärt: Tabula rasa
  - Arvo Pärt: Pari intervallo
  - Arvo Pärt: Wenn Bach Bienen gezüchtet hätte
  - Arvo Pärt: In spe
  - Pärt Uusberg: Sounds Behind the Times
  - Arvo Pärt: Fratres

 • Uitvoerenden:
  • ensemble New European Ensemble
  • pianist Hanna Shybayeva
  • violist Rada Ovcharova
  • altviolist Emlyn Stam
 • Prijs: € 38,00
Concert
 • vrijdag 25 maart 2022 Rachmaninov & Dvorák
 • Amare (Den Haag)
 • - One Minute Symphony
  - Saint-Saëns: Ballet-Divertissement uit Henry VIII
  - Rachmaninov: Tweede Pianoconcert
  - Dvorák: Negende Symfonie, Uit de nieuwe wereld

 • Uitvoerenden:
  • pianist Anika Vavic
  • dirigent Jun Märkl
  • orkest Residentie Orkest
 • Prijs: inbegrepen
Boutique Hotel Corona

Boutique Hotel Corona, Den HaagHet viersterren Boutique Hotel Corona is gevestigd in drie 17e-eeuwse gebouwen aan het Buitenhof, in het centrum van Den Haag. De receptie is 24 uur per dag geopend en het hotel beschikt over een gezellig terras aan de straat.

De 72 unieke hotelkamers zijn modern ingericht. De kamers zijn voorzien van gratis WiFi en koffie- en theefaciliteiten.

Het eigen restaurant, B.I.T. Grill & Café biedt een ontspannen sfeer. Het restaurant is tot laat geopend en serveert ontbijt, lunch, koffie en diner.

Het Boutique Hotel Corona ligt op wandelafstand van het Mauritshuis, het Binnenhof en Plein. Er zijn ook handige vervoersverbindingen in de buurt. Scheveningen en het strand kunnen in nog geen 15 minuten met de tram bereikt worden.

Basisreissom per persoon met vertrek op woensdag 23 maart 2022 € 795,00
Eenpersoonstoeslag € 180,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Fratres - Arvo Pärt in Focus (24 maart 2022) € 38,00
Rachmaninov & Dvorák (25 maart 2022) incl.
Inbegrepen in de basisreissom:

• 3 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het viersterren Boutique Hotel Corona in Den Haag
• 3 diners of lunches in goede restaurants & eenvoudige lunch (26/03)
• Muziekprogramma op 25/03
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• SGR-bijdrage à € 5,=
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Exclusief concert op 24/03, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard
• MUSICO Reizen berekent geen boekingskosten

Reizen in en na coronatijd:

MUSICO Reizen volgt de richtlijnen van het RIVM. Mocht de reis door verscherpte maatregelen moeten worden geannuleerd, dan voeren wij de reis niet uit en ontvangt u de reissom terug. Individuele kosten die voortvloeien uit verplichte corona-maatregelen (bijvoorbeeld het laten uitvoeren van een test), komen voor rekening van de reiziger. Meer informatie over corona-maatregelen voor uw reis vindt u hier.


Wouter Schmidt

Komende uit een muzikaal nest – mijn ouders waren beroepsmusici – heb ik al van jongs af aan de mogelijkheid gehad vrijwel wekelijks repetities en concerten bij te wonen en grote artiesten van nabij mee te maken. Deze belangstelling en interesse is gedurende de jaren alleen maar gegroeid en ik was natuurlijk voor eeuwig 'verloren', toen ik als 19-jarige conservatoriumstudent deelnam aan het Internationale Jugendfestspieltreffen in Bayreuth en vijf Wagneropera’s kon meemaken. Inmiddels heb ik Bayreuth vele malen mogen bezoeken.

Als violist heb ik ruim 20 jaar deel uitgemaakt van Het Gelders Orkest en heb ik daarnaast – omdat ik later ook nog altviool heb gestudeerd – als altist veelvuldig bij andere Nederlandse symfonieorkesten geremplaceerd en veel kamermuziekconcerten gegeven in binnen- en buitenland. In het seizoen 2015-2016 was ik bovendien werkzaam als Artistiek Manager van Het Gelders Orkest. In die hoedanigheid was ik verantwoordelijk voor de complete programmering en planning van het orkest en onderhield ik nauwe contacten met artiesten, impresario’s en directies van grote zalen en andere muziekgezelschappen. Juist dit grote netwerk komt mij nu vaak goed van pas bij mijn huidige functie bij MUSICO Reizen.

Reizen is een grote passie van mij, een passie waarvan muziek en kunst een belangrijk onderdeel vormen. Ik vind het heerlijk om mij goed en grondig op de muziekreizen voor te bereiden en een mooie combinatie te maken van concert-, theater- en museumbezoek. Door mijn beroep als uitvoerend musicus en artistiek manager ken ik de muziekwereld ‘van binnenuit’. Waar mogelijk tracht ik u dan ook in persoonlijk contact te brengen met dirigenten, zangers en andere musici tijdens de muziekreizen.

Ik vergezel u heel graag op uw reis door de muziek!