Yoel Gamzou

Yoel Gamzou

Jessica Muirhead

Jessica Muirhead

Der Freischütz (Aalto Musiktheater, Essen)

Der Freischütz (Aalto Musiktheater, Essen)

Aalto-Musiktheater, Essen

Aalto-Musiktheater, Essen

Essen, Duitsland
14 november 2021 t/m 14 november 2021
Der Freischütz
Rechtschapenheid versus de duivel in een Duits sprookje

Uit angst dat hij zijn geliefde Agathe niet mag trouwen omdat hij wellicht zal falen bij een proefschot, laat de jonge jager Max zich verleiden in te gaan op duistere praktijken. Bij Samiel, een satan van de Bohemen, verkrijgt hij magische kogels. Tegen zijn rechtschapenheid en eerlijkheid is echter geen kruid gewassen en Samiel verliest zijn duel met Max.
Met deze opera luidde Carl Maria von Weber een nieuwe periode in de geschiedenis van het Duitse muziekdrama in.

Volgeboekt  
Basisreissom: € 127,00

Alle kwaliteit die ons bedrijf te bieden heeft, wordt in deze reizen aangeboden in een enkele dag: u reist per luxe touringcar vanaf de verschillende opstapplaatsen naar het betreffende operatheater. In de bus ontvangt u (naast een kopje koffie en iets lekkers) een uitgebreide schriftelijke toelichting, naast een mondelinge voorbereiding door de reisleider.
Ongeveer een uur voor de voorstelling bent u ter plaatse zodat u genoeg tijd heeft om nog iets te eten in een restaurant in de buurt of in de foyer van het theater. Na afloop van de voorstellingen rijden we onder het genot van een drankje terug naar de diverse opstapplaatsen. Als de bezochte voorstelling hiertoe aanleiding geeft, wordt deze in een wat breder perspectief geplaatst en is er ruimte voor een discussie.
De voorstelling begint om 16.30 uur.

Opera
 • zondag 14 november 2021 Der Freischütz
 • Aalto-Musiktheater (Essen)
 • Carl Maria von Weber Der Freischütz (opera)
 • Uitvoerenden:
  • tenor Maximilian Schmitt (Max)
  • sopraan Jessica Muirhead (Agathe)
  • dirigent Yoel Gamzou
  • regisseur Tatjana Gürbaca
 • Prijs: inbegrepen
Een hotel is niet van toepassing bij deze reis.

Basisreissom per persoon met vertrek op zondag 14 november 2021 € 127,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Der Freischütz (14 november 2021) incl.
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar het Aalto Musiktheater in Essen v.v.
• Drankjes gedurende de busreis, inclusief versnapering
• Toegangskaart voorstelling
• Schriftelijke toelichting
• Mondelinge voor- en nabeschouwing

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Den Haag, Utrecht, Driebergen-Zeist en Arnhem (klik hier voor meer informatie over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Ongeveer 1 uur voor aanvang van de voorstelling bent u ter plaatse zodat u genoeg tijd heeft om nog iets te eten in een restaurant of in het theater

NB. In verband met corona-maatregelen is Amsterdam-Sloterdijk tijdelijk geen opstapplaats.

Reizen in en na coronatijd
MUSICO Reizen volgt de richtlijnen van het RIVM. Mocht de reis door verscherpte maatregelen moeten worden geannuleerd, dan voeren wij de reis niet uit en ontvangt u de reissom terug. Individuele kosten die voortvloeien uit verplichte corona-maatregelen (bijvoorbeeld het laten uitvoeren van een test), komen voor rekening van de reiziger.
Meer informatie over corona-maatregelen voor uw reis vindt u hier.

Vertrektijden:

Den Haag: 12.00 uur
Utrecht: 13.00 uur
Drierbergen-Zeist: 13.20 uur
Arnhem: 14.00 uur
Verwacht einde van de voorstelling: 19.00 uur
Aankomst Arnhem: ca 21.00 uur
Aankomst Driebergen-Zeist: ca 21.45 uur
Aankomst Utrecht: ca 22.00 uur
Aankomst Den Haag: ca 23.00 uur

De vermelde tijden zijn uitsluitend bedoeld ter indicatie. De definitieve tijden staan vermeld in de reiswijzer die de reizigers uiterlijk 2 weken voor vertrek ontvangen.

Jacqueline van Rooij

Op het moment dat bij mij de wens ontstond om mijn enthousiasme voor de klassieke muziek en het muziektheater op vele mooie plaatsen in Europa met u te kunnen delen, ben ik een opleiding tot reisleidster gaan volgen. Inmiddels heb ik met heel veel plezier al vele mooie muziek- en cultuurreizen mogen leiden. Ik kan mij voorstellen dat u graag iets wilt weten over wat zoal mijn muzikale drijfveren zijn: in mijn jeugd speelde ik veel piano en zong ik in koren, destijds heb ik het conservatorium overwogen, maar het werd een andere keuze.

Tot een aantal jaren geleden, toen duidelijk werd dat muziek en theater voor mij van groter belang waren, dan ik daarvoor had beseft. Vanaf die tijd ben ik met vakopleidingen in de muziek gestart: eerst schoolmuziek met inmiddels weer zang- en pianolessen, daarna een overstap naar de Schumann Akademie, waar ik pianomethodiek volgde en mijn examens behaalde in de muziektheoretische vakken en muziekgeschiedenis. Omdat ik het allemaal zo boeiend vond ben ik verder gegaan met een master muziekwetenschap, die ik onlangs heb afgerond. In het kader daarvan werkte ik mee aan het programma Opera Live van de NTR. Daarna deed ik productiewerk voor de Zaterdagmatinee in het Concertgebouw en sinds enkele jaren geef ik met veel plezier pianoles aan (piep-)jong tot oud. Daarnaast ben ik betrokken bij Opera Informa, het magazine van de Reisopera, waarvoor ik solisten en regisseurs interview. Ik recenseer voor Place de l'Opéra en voor Klassiek Centraal in België en schrijf toelichtingen voor het Liedfestival in Zeist.

Ik ga, net als u, graag naar operavoorstellingen, waarbij ik vooral geboeid ben door de plaats die een werk inneemt in de (muziek-)geschiedenis en in de ontwikkeling van een componist, maar natuurlijk ook door de vertolking van de rollen, de zangkunst en de visie van een regisseur. Ik verheug mij erop om u te mogen ontmoeten en te kunnen inspireren op één van de mooie reizen van MUSICO Reizen!

Lees ook het interview met Jacqueline van Rooij.