Bauhaus, Dessau

Bauhaus, Dessau

Meisterhäuser, Dessau

Meisterhäuser, Dessau

Kornhaus, Dessau

Kornhaus, Dessau

Kunstmatige vulkaan in Park Wörlitz, nabij Dessau

Kunstmatige vulkaan in Park Wörlitz, nabij Dessau

Schloß Wörlitz, nabij Dessau

Schloß Wörlitz, nabij Dessau

Dessau, Duitsland
04 juni 2020 t/m 08 juni 2020
Dessau
Centrum van Bauhaus

• Lutherstad Wittenberg
• Operagiganten: Verdi, Rossini & Gounod
• Meisterhäuser van Bauhaus
• Parklandschap Dessau-Wörlitz

Gegarandeerd vertrek  
Basisreissom: € 985,00

Donderdag 4 juni reizen we naar Dessau, lange tijd het centrum van Bauhaus en vlakbij het werelderfgoed Wörlitzer Park gelegen.

Vrijdag 5 juni verkennen we Dessau. In Dessau staat het Bauhaus, Duitslands meest beroemde kunst- en designinstituut ten tijde van het klassieke modernisme dat wereldwijd de architectuur en design van de 20e eeuw heeft beïnvloed. Behalve het Bauhaus bezichtigen we ook de zogenaamde ‘Meisterhäuser’, waarin beroemde kunstenaars als Wassily Kandinsky en Paul Klee die als docent aan Bauhaus verbonden waren, werkten en woonden. In het Anhaltische Theater kunt u deze avond de opera La forza del destino van Verdi zien.

Zaterdag 6 juni gaan we naar Lutherstad Wittenberg. Hier spijkerde Luther in 1517 zijn 95 stellingen tegen de aflaathandel aan de poorten van de Schloßkirche. Niet alleen Luther heeft in Wittenberg gewoond. Ook zijn goede vriend en medestrijder de beroemde schilder Lucas Cranach de Oude heeft lange tijd in deze stad geleefd. In de Stadskirche St. Marien hangt nog altijd zijn beroemde altaarstuk, het Reformatie-altaar. Cranach schilderde diverse zogenaamde reformatie-altaarstukken. Op deze schilderijen legde hij de nieuwe leer van Luther haarfijn uit. Sommigen discipelen op de schilderijen kregen daarbij de gelaatstrekken van bekende Reformatoren. ’s Avonds biedt het Anhaltische Theater een opvoering van Il barbiere di Siviglia van Rossini.

Zondag 7 juni staan Wörlitz en omgeving op het programma. Het park en kasteel in dit stadje vormen het artistieke hoogtepunt van het unieke landschap dat de vorst Leopold III en architect Friedrich Wilhelm von Erdmannsdorff in de tweede helft van de 18e eeuw schiepen. Leopold III was aanhanger van de Verlichting en hij gebruikte de tuinkunst om politieke opvattingen te vertalen naar landschapsbeelden. Veel van de bouwwerken en beelden waren bovendien bedoeld om de beschouwer moreel besef bij te brengen. Voor Leopolds tijdgenoten was het landschapspark in Engelse stijl en het landhuis met zijn harmonische proporties een sensatie. Geen enkel hek scheidde park en kasteel van de stad, iedereen had vrij toegang.
Aan het begin van de avond kunt u in Magdeburg een opvoering van Gounods Roméo & Juliette zien. Charles Gounod was al jong gefascineerd door Shakespeares gelijknamige toneelstuk en deed verschillende pogingen dit beroemdste liefdespaar uit de wereldliteratuur muzikaal te benaderen. Verrassend genoeg ziet Gounod af van de juist voor de Franse opera zo karakteristieke grote tableaus en zoemt hij geheel in op het persoonlijke conflict.

Maandag 8 juni reizen we terug naar Nederland.

Opera
 • vrijdag 05 juni 2020 La forza del destino
 • Opernhaus (Dortmund)
 • Giuseppe Verdi La forza del destino (opera)
 • Prijs: € 34,00
Opera
 • zaterdag 06 juni 2020 Il barbiere di Siviglia
 • Anhaltisches Theater Dessau (Dessau)
 • Gioachino Antonio Rossini Il Barbiere di Siviglia (opera)
 • Prijs: € 34,00
Opera
 • zondag 07 juni 2020 Roméo & Juliette
 • Theater Magdeburg (Magdeburg)
 • Charles-Francois Gounod Roméo et Juliette (opera)
 • Prijs: € 25,00
DORMERO Hotel Dessau-Roßlau

Domero Hotel, DessauHet viersterren DORMERO Hotel Dessau-Roßlau ligt in het centrum van Dessau en biedt een restaurant en gratis WiFi in het hele hotel. Het is 10 minuten wandelen naar het station, het stadhuis en de rivier de Elbe.
Uw kamer in het DORMERO Hotel Dessau-Roßlau is van alle moderne gemakken voorzien, waaronder een minibar.
U kunt genieten van gevarieerde gerechten in het stijlvolle restaurant en van een drankje in de bar. Bij warm weer kunt u ontspannen op het terras.
U kunt een bezoek brengen aan het nabijgelegen biosfeerreservaat en het Parklandschap Dessau-Wörlitz, een groot Engels-stijl park dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat.

Basisreissom per persoon met vertrek op donderdag 04 juni 2020 € 985,00
Eenpersoonstoeslag € 112,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
La forza del destino (05 juni 2020) € 34,00
Il barbiere di Siviglia (06 juni 2020) € 34,00
Roméo & Juliette (07 juni 2020) € 25,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Dessau v.v. en vervoer ter plaatse
• 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterren Dormero Hotel Dessau-Roßlau in Dessau
• 4 diners of lunches in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Driebergen-Zeist, Arnhem en Hengelo (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Reina Boelens

Vanaf mijn vierde jaar wist ik wat ik wilde worden -zangeres. Mijn ouders glimlachten als ze mij dat hoorden zeggen, ze verwachtten dat ik wel tot het inzicht zou komen om een echt vak te kiezen. Ze kregen geen gelijk, op mijn 19e werd ik toegelaten tot de Kleinkunstacademie en vertrok van een klein dorp in Drenthe naar Amsterdam. Na mijn studie werkte ik jaren als cabaretière en actrice in diverse theatergezelschappen. Zingend een verhaal vertellen bleek een sterke kant en ik besloot naast mijn theaterwerk een zangopleiding aan het Sweelinck conservatorium te volgen. Het waren drukke tijden, overdag colleges, ‘s avonds op het toneel.

Ik studeerde af en geleidelijk verplaatste mijn werkterrein zich steeds meer naar het klassieke zangvak. Naast operarollen en programma’s met gedichten en liederen ben ik altijd actief gebleven in het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor, maak muziektheaterproducties, treed regelmatig op als solist en heb een lespraktijk. Als zangeres heb ik veel binnen en buiten Europa gereisd, iets wat ik altijd heerlijk heb gevonden. Muziek en reizen: met deze combinatie wilde ik iets gaan doen en volgde een reisopleiding in Utrecht en - daar is ook MUSICO Reizen gevestigd.

Na een gesprek met Remco en Taco werd mij duidelijk dat de muzikale reizen die MUSICO Reizen organiseert een natuurlijk verlengstuk van mijn vak is. De liefde voor cultuur met anderen delen is een groot genoegen dat ik zowel in de rol van uitvoerend kunstenaar en als pedagoog heb leren kennen. U deelgenoot te kunnen maken van wat ons boeit, de schoonheid van de natuur en de schone kunsten, daarvoor geldt: gedeelde vreugde is dubbele vreugde.

Lees ook het interview met Reina Boelens.