Internationaal Vocalisten Concours 2019

Internationaal Vocalisten Concours 2019

Felicity Lott

Thomas Oliemans

Thomas Oliemans (foto: Marco Borggreve)

Internationaal Vocalisten Concours, 's Hertogenbosch

Internationaal Vocalisten Concours, 's Hertogenbosch

's Hertogenbosch, Nederland
24 november 2019 t/m 24 november 2019
Finale Internationaal Vocalisten Concours
Finale Lied/Duo

In november staat ’s-Hertogenbosch weer in het teken van het Internationaal Vocalisten Concours. Dit wereldberoemde zangconcours vindt traditiegetrouw plaats in hartje ’s-Hertogenbosch. De 53ste editie van het IVC staat in het teken van Lied Duo’s: zang & piano. De jury van deze editie bestaat onder meer uit Dame Felicity Lott, Jard van Nes, Thomas Oliemans en Graham Johnson. MUSICO Reizen stelde een speciale dag samen rondom de finale van deze editie, inclusief lezing en lunch op sterren niveau!

Gegarandeerd vertrek  
Basisreissom: € 95,00

Zondag 24 november reist u op eigen gelegenheid naar ’s Hertogenbosch. Om 11.00 uur wordt u in Theater aan de Parade ontvangen met koffie en een Bossche Bol. Om 11.30 uur geeft Bas Heijne (schrijver en journalist) een lezing over "Literatuur en Lied". Na deze bijeenkomst lunchen we in het met een Michelin-bekroonde Restaurant Sense. Om 15.00 uur begint in Theater aan de Parade de Finale LiedDuo van het Internationaal Vocalisten Concours. Na de finale praten we gezellig nog even na onder het genot van een drankje, waarna u op eigen gelegenheid naar huist reist.

Lezing
  • zondag 24 november 2019 lezing: Literatuur en Lied
  • Theater aan de Parade (Den Bosch)
  • Prijs: inbegrepen
Concert
  • zondag 24 november 2019 Finale LiedDuo
  • Theater aan de Parade (Den Bosch)
  • Prijs: inbegrepen
Een hotel is niet van toepassing bij deze reis.

Basisreissom per persoon met vertrek op zondag 24 november 2019 € 95,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
lezing: Literatuur en Lied (24 november 2019) incl.
Finale LiedDuo (24 november 2019) incl.
Inbegrepen in de basisreissom:

• Lezing ‘Literatuur & Lied’ door Bas Heijne
• FinaleLied Duo
• Ontvangst met koffie en Bossche Bol
• 3-gangen lunch Restaurant Sense (1 Michelinster)
• Glas wijn bij de lunch
• Borrel na afloop van de finale
• Mondelinge voor- en nabeschouwing

Overige informatie:

Remco Roovers

Vaak zeg ik tegen mensen dat ik het leukste werk ter wereld heb. Ik combineer verschillende passies in mijn werk en bedrijf. Over die passies wil ik u graag iets meer vertellen.
 
Vanaf mijn vroege jeugd heb ik me toegelegd op muziek en musiceren: na begonnen te zijn op kerkorgel wisselde ik in mijn puberteit naar het meest persoonlijke instrument dat er bestaat: de zang. Dat ging zeer voorspoedig, ik kon wel naar het conservatorium vond mijn lerares. Tja, en als je dan altijd gedacht had arts te worden, is dat wel een ommezwaai. Ik bedacht dat ik met de combinatie van solozang op het conservatorium in Den Haag en een studie Muziekwetenschap aan de universiteit in Utrecht meerdere aspecten van de muziek zou bestuderen en dat ik goed beslagen de muziekwereld zou kunnen betreden.
 
Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze: Ik kon mijn studie aan het conservatorium afsluiten met het diploma Uitvoerend Musicus en studeerde tevens af als Muziekwetenschapper aan de universiteit. De twee studies vulde elkaar perfect aan. Hierna had ik langere tijd (ca. 7 jaar) een aanstelling bij het Groot Omroepkoor naast een praktijk als lied- en oratoriumzanger.
 
En toen was daar het moment dat Walter Wolvekamp - destijds eigenaar van Wolvekamp Muziekreizen, waar ik af en toe al voor werkte als reisleider - Taco Stronks en mij kwam polsen of we er iets voor voelden zijn bedrijf over te nemen. We hoefden er niet lang over na te denken, binnen enkele weken was de deal gesloten en op 5 januari 2002 vertrok onze eerste reis.
Inmiddels voel ik me een ondernemende musicus of een musicerend ondernemer. Het podium zie ik steeds minder vanaf de uitvoerende kant, maar des te meer vanaf de consumerende kant. Daarnaast geniet ik enorm van het bedenken en opzetten van reizen en alles wat bij een eigen bedrijf hoort.
 
Toch zou dit werk maar half zo leuk zijn als ik niet ook zeer regelmatig (zeker zo’n 15-18 keer per jaar) met onze groepen als reisbegeleider op pad ging. Ik voel me metropoliet als ik in New York loop, vereerd als ik eerste rang in de Scala te Milaan zit, bevoorrecht als ik een groep naar Australië mag begeleiden en domweg gelukkig als ik in Duitse steden als Weimar, Leipzig, Dresden en Berlijn rondloop. Wat mijn muzieksmaak betreft ben ik een alleseter, van barok tot modern, ik sta voor alles open. Als muziekwetenschapper hield ik me voornamelijk bezig met Wagner en de 19e eeuw, maar mijn interesse gaat wel degelijk verder.
 
Naast het verblijf in een goed hotel, eten in goede restaurants en mooie muziek is op reis het gezelschap van het allergrootste belang. En ook daar bof ik mee, op vrijwel alle reizen zie ik bekende en nieuwe mensen met interessante verhalen en levensgeschiedenissen. Muziek is voor ieder op zo’n reis een belangrijk element in zijn of haar leven, en dat bindt natuurlijk enorm.
Ik hoop dat deze website uw interesse kan wekken voor het maken van een muziekreis met MUSICO Reizen. Ik zie u graag op één van onze reizen.

Lees ook het interview met Remco Roovers en Taco Stronks.

In het voorjaar van 2018 liep Remco 800 km naar Santiago om aandacht te vragen voor de spierziekte MD. Lees hier zijn verslag.