Carmen bij Opera Spanga

Carmen (Bizet), Opera Spanga

Lemmer

Lemmer

Vincent van Amsterdam en Esther Kuiper

Vincent van Amsterdam en Esther Kuiper

Prieel in Tjaarda Oranjewoud

Prieel in Tjaarda Oranjewoud

Museum Belvédère, Heerenveen

Museum Belvédère, Heerenveen

Friesland, Nederland
28 juli 2021 t/m 30 juli 2021
Friesland III
Opera in het 'Verona van Friesland'

Carmen bij Opera Spanga
• Verblijf in parkgebied Oranjewoud
• Excursies in Leeuwarden, Lemmer en Museum Belvédère
• Tuinconcert met Mahler & Tsjaikovski

Volgeboekt  
Basisreissom: € 635,00

Woensdag 28 juli rijden we naar Friesland, waar we onze intrek nemen in het Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud, gelegen in een pittoresk, lommerrijk dorpje net onder Heerenveen. Onderweg brengen we een bezoek aan Lemmer, dat vooral in de 18e eeuw als havenplaats een belangrijke positie in Nederland had en waarvan heel wat rijksmonumenten nu nog getuigen. 's Avonds geven accordeonist Vincent van Amsterdam en mezzosopraan Esther Kuiper een tuinconcert in Hotel Tjaarda, met op het programma muziek van Mahler (Lieder eines fahrenden Gesellen) en Tsjaikovski.

Donderdag 29 juli krijgen we een rondleiding door Leeuwarden, of zoals de Friezen het noemen, Ljouwert. Het is de geboortestad van tot de verbeelding sprekende personen uit de 19e en 20e eeuw als grafische kunstenaar M.C. Escher, de schrijver Jan Jacob Slauerhoff en de danseres/spionne Mata Hari. De stad is echter vele eeuwen ouder. De eerste bewoning dateert uit de eerste eeuw na Christus, op terpen aan de oever van de toenmalige Middelzee, een zeearm die door een groot deel van Friesland liep maar vanaf de 11e eeuw dicht slibde. Dankzij die Middelzee was er een levendige handel mogelijk, de contacten strekten zich uit tot aan Rusland. Het inwonertal van de stad steeg aanzienlijk, en in de 17e eeuw was Leeuwarden een van de belangrijkste steden van de Nederlanden. Ook de Oranje Nassaus waren nauw verbonden met Leeuwarden. De Friese stadhouders behoren tot de voorouders van koning Willem Alexander.
's Avonds kunt u bij Opera Spanga een opvoering van de opera Carmen van Bizet bijwonen, in een regie van Corina van Eijk. Volgens de dan geldende RIVM-maatregelen wordt er met minder publiek in een rondom open tent gespeeld. Opera Spanga produceert sinds 1989 op eigenzinnige wijze opera’s in het Friese plaatsje Spanga, het ‘Verona van Friesland’.

Vrijdag 30 juli bezoeken we het Museum Belvédère in Oranjewoud, een museum voor moderne en hedendaagse schilderkunst. Het strak vormgegeven museumgebouw van de hand van Eerde Schippers is innig verbonden met het landschap en de kunst. Zo valt de donkere basalten gevel bijna weg tegen de stammen van de bomen in het museumpark. En de glazen stroken ter hoogte van de plint in de tentoonstellingsruimtes zorgen enerzijds voor daglicht en bieden de bezoeker anderzijds ook een oriëntatie op het land en het water dat het gebouw omgeeft. Het gebouw staat dwars op het Grand Canal, dat in de 18e eeuw gegraven is om het landgoed Oranjewoud, toen nog het buitenverblijf van de Oranje-Nassaus, koninklijke allure te geven. Het museum toont een collectie kunstwerken van belangrijke Friese schilders als Jan Mankes, Thijs Rinsema, Tames Oud, Gerrit Benner, Boele Bregman, Willem van Althuis en Sjoerd de Vries, maar laat daarnaast ook werken van geestverwanten uit binnen- en buitenland zien.
Na een eenvoudige lunch rijden we in de loop van de middag rijden we terug naar de opstapplaatsen.

Concert
 • woensdag 28 juli 2021 Lieder eines fahrenden Gesellen
 • Hotel Tjaarda (Oranjewoud)
 • Mahler heeft zijn Lieder eines fahrenden Gesellen eerst voor piano en zangstem geschreven en later zelf georkestreerd. Tijdens dit concert hoort u een unieke combinatie van beide versies. Hierna volgen twee delen uit De Seizoenen van Tsjaikovski en een selectie van zijn bekende en minder bekende liederen.

 • Gustav Mahler Lieder eines fahrenden Gesellen (liedcyclus)
 • Uitvoerenden:
  • mezzosopraan Esther Kuiper
  • accordeonist Vincent van Amsterdam
 • Prijs: € 25,00
Opera
 • donderdag 29 juli 2021 Carmen
 • Opera Spanga (Spanga)
 • Georges (Alexandre César Léopold) Bizet Carmen (opera)
 • Uitvoerenden:
  • mezzosopraan Itzel Medecigo (Carmen)
  • tenor Eric Reddet (Don José)
  • sopraan Aylin Sezer (Micaëla)
  • bariton David Visser (Escamillo)
  • dirigent Tjalling Wijnstra
  • regisseur Corina van Eijk
 • Prijs: inbegrepen
Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud

Golden Tulip Tjaarda, OranjewoudHet viersterren Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud ligt in een pittoresk dorpje op 10 minuten rijden van Heerenveen, in de provincie Friesland. Het biedt gratis WiFi en een spa met onder andere een binnenzwembad en een sauna. De omgeving is ideaal om te fietsen en het hotel beschikt over een oplaadpunt voor elektrische fietsen.

Elke kamer heeft een zithoek met kabel-tv, een combi-magnetron en een minibar.

Museum Belvédère ligt op 20 minuten loopafstand van het hotel. Vanaf het hotel bent u in 10 minuten rijden bij het Abe Lenstra Stadion en in minder dan 30 minuten rijdt u het centrum van Sneek binnen.

In Restaurant De Oranjetuin worden elegante Nederlandse gerechten met Franse invloeden geserveerd.

Basisreissom per persoon met vertrek op woensdag 28 juli 2021 € 635,00
Eenpersoonstoeslag € 52,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Lieder eines fahrenden Gesellen (28 juli 2021) € 25,00
Carmen (29 juli 2021) incl.
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Oranjewoud v.v. en vervoer ter plaatse
• 2 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterrenhotel Golden Tulip Tjaarda in Oranjewoud
• 2 diners of lunches en een eenvoudige lunch op 30/7
• Operavoorstelling op 29/7
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• SGR-bijdrage
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Den Haag, Utrecht, Driebergen-Zeist, Arnhem, Zwolle (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief: vervoer van en naar de opstapplaatsen, concert op 28/7, overige maaltijden & uitgaven van persoonlijke aard

In verband met de corona-maatregelen is Amsterdam-Sloterdijk tijdelijk geen opstapplaats.

Reizen in en na coronatijd
MUSICO Reizen volgt de richtlijnen van het RIVM. Mocht de reis door verscherpte maatregelen moeten worden geannuleerd, dan voeren wij de reis niet uit en ontvangt u de reissom terug. Individuele kosten die voortvloeien uit verplichte corona-maatregelen (bijvoorbeeld het laten uitvoeren van een test), komen voor rekening van de reiziger.

Remco Roovers

Vaak zeg ik tegen mensen dat ik het leukste werk ter wereld heb. Ik combineer verschillende passies in mijn werk en bedrijf. Over die passies wil ik u graag iets meer vertellen.
 
Vanaf mijn vroege jeugd heb ik me toegelegd op muziek en musiceren: na begonnen te zijn op kerkorgel wisselde ik in mijn puberteit naar het meest persoonlijke instrument dat er bestaat: de zang. Dat ging zeer voorspoedig, ik kon wel naar het conservatorium vond mijn lerares. Tja, en als je dan altijd gedacht had arts te worden, is dat wel een ommezwaai. Ik bedacht dat ik met de combinatie van solozang op het conservatorium in Den Haag en een studie Muziekwetenschap aan de universiteit in Utrecht meerdere aspecten van de muziek zou bestuderen en dat ik goed beslagen de muziekwereld zou kunnen betreden.
 
Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze: Ik kon mijn studie aan het conservatorium afsluiten met het diploma Uitvoerend Musicus en studeerde tevens af als Muziekwetenschapper aan de universiteit. De twee studies vulde elkaar perfect aan. Hierna had ik langere tijd (ca. 7 jaar) een aanstelling bij het Groot Omroepkoor naast een praktijk als lied- en oratoriumzanger.
 
En toen was daar het moment dat Walter Wolvekamp - destijds eigenaar van Wolvekamp Muziekreizen, waar ik af en toe al voor werkte als reisleider - Taco Stronks en mij kwam polsen of we er iets voor voelden zijn bedrijf over te nemen. We hoefden er niet lang over na te denken, binnen enkele weken was de deal gesloten en op 5 januari 2002 vertrok onze eerste reis.
Inmiddels voel ik me een ondernemende musicus of een musicerend ondernemer. Het podium zie ik steeds minder vanaf de uitvoerende kant, maar des te meer vanaf de consumerende kant. Daarnaast geniet ik enorm van het bedenken en opzetten van reizen en alles wat bij een eigen bedrijf hoort.
 
Toch zou dit werk maar half zo leuk zijn als ik niet ook zeer regelmatig (zeker zo’n 15-18 keer per jaar) met onze groepen als reisbegeleider op pad ging. Ik voel me metropoliet als ik in New York loop, vereerd als ik eerste rang in de Scala te Milaan zit, bevoorrecht als ik een groep naar Australië mag begeleiden en domweg gelukkig als ik in Duitse steden als Weimar, Leipzig, Dresden en Berlijn rondloop. Wat mijn muzieksmaak betreft ben ik een alleseter, van barok tot modern, ik sta voor alles open. Als muziekwetenschapper hield ik me voornamelijk bezig met Wagner en de 19e eeuw, maar mijn interesse gaat wel degelijk verder.
 
Naast het verblijf in een goed hotel, eten in goede restaurants en mooie muziek is op reis het gezelschap van het allergrootste belang. En ook daar bof ik mee, op vrijwel alle reizen zie ik bekende en nieuwe mensen met interessante verhalen en levensgeschiedenissen. Muziek is voor ieder op zo’n reis een belangrijk element in zijn of haar leven, en dat bindt natuurlijk enorm.
Ik hoop dat deze website uw interesse kan wekken voor het maken van een muziekreis met MUSICO Reizen. Ik zie u graag op één van onze reizen.

Lees ook het interview met Remco Roovers en Taco Stronks.

In het voorjaar van 2018 liep Remco 800 km naar Santiago om aandacht te vragen voor de spierziekte MD. Lees hier zijn verslag.