Gent

Gent

Lam Gods - detail (Jan van Eijk), katheraal van Gent

Lam Gods - detail (Jan van Eijk), katheraal van Gent

Leie, Gent

Leie, Gent

Philippe Herreweghe

Philippe Herreweghe

Gent, België
29 juni 2020 t/m 01 juli 2020
Gent
Te veel voor één nacht

• Pracht & praal in eigenzinnige Belgische stad
• Laureatenconcert van het Koningin Elisabethconcours
• Schumanns Szenen aus Goethes Faust bij Opera Vlaanderen o.l.v. Philippe Herreweghe

 
Basisreissom: € 725,00

Maandag 29 juni rijden we via diverse opstapplaatsen in Nederland naar Gent. De middag staat in het teken van het beroemde altaarstuk Het Lam Gods van Jan van Eyck. Het origineel staat van de Sint-Baafskathedraal. Het mag een wonder heten dat het altaarstuk nog bestaat. De twintig houten panelen overleefden de Beeldenstorm, de Franse revolutie, twee wereldoorlogen en diverse branden. Zes panelen zijn doormidden gezaagd. Eén paneel is zoek, het werd gestolen in 1934 en er doen de wildste geruchten de ronde over de verblijfplaats van dit paneel. De overige panelen worden nu stuk voor stuk gerestaureerd, in de hoop dat het altaarstuk zijn laatste geheimen zal prijsgeven. Zo is het nog steeds niet duidelijk wie precies voor ontwerp en de uitvoering getekend hebben. Het Laureatenconcert 's avonds in concertzaal De Bijloke is een uitgelezen kans om de solisten van Koningin Elisabethconcours - en we hebben het dan over de pianisten die in juni 2020 als nummer 1, 2 en 3 eindigen - zonder wedstrijdstress en op het toppunt van hun kunnen aan het werk te horen!

Dinsdag 30 juni brengen we een bezoek aan de binnenstad van Gent. De geschiedenis van Gent begon in het jaar 630, toen de Heilige Amandus de samenvloeiing (of Ganda) van Leie en Schelde uitkoos om er een abdij te bouwen. Bijna 1400 jaren aan geschiedenis zijn vandaag nog altijd tastbaar aanwezig in de stad met onder meer een middeleeuws kasteel in een slotgracht, een imposante kathedraal, een belfort, drie begijnhoven en handelshuizen uit middeleeuwen en renaissance aan de Gras- en Korenlei. 's Avonds kunt u in de Opera van Gent een van de goed bewaarde geheimen uit de romantiek zien: Szenen aus Goethes Faust. Het is een werk van Schumann dat het midden houdt tussen een liederencyclus, een opera, een oratorium en een romantisch drama. De Vlaamse Opera brengt met Collegium Vocale Gent en La Chapelle Royale een geënsceneerde versie onder leiding van Philip Herreweghe.

Woensdag 1 juli bezoeken we het Museum voor Schone Kunsten. Dit museum heeft een schitterende collectie oude meesters, waaronder twee panelen van Jheronymus Bosch, belangrijke werken van de Vlaamse Primitieven en voorbeelden van 16e- en 17e-eeuwse kunst in de Nederlanden. Maar het museum toont ook een overzicht van de moderne Belgische kunst, van romantiek tot surrealisme, met belangrijk werk van onder anderen George Minne en James Ensor. In de loop van de middag rijden we terug naar Nederland.

Concert
  • maandag 29 juni 2020 Laureatenconcert Elisabethconcours
  • De Bijloke (Gent)
  • De finalisten van het Elisabethconcours geven een concert, zonder jury en zonder stress. Het programma wordt later bekend gemaakt.

  • Prijs: € 35,00
Scenische opvoering
  • dinsdag 30 juni 2020 Szenen aus Goethes Faust
  • Vlaamse Opera Gent (Gent)
  • Uitvoerenden:
    • dirigent Philippe Herreweghe
  • Prijs: € 88,00
Hotel Harmony

Hotel Harmony, GentHet luxueuze viersterren Hotel Harmony wordt door een familie beheerd en ligt in de Gentse wijk Patershol. Het hotel biedt kamers in twee historische gebouwen en beschikt over een gratis verwarmd zwembad. Harmony ligt op 100 meter van het kasteel Gravensteen en op 10 minuten lopen van de Sint-Baafskathedraal. Alle kamers van Hotel Harmony zijn voorzien van een warme inrichting, een Nespresso-apparaat en een moderne badkamer. Sommige kamers bieden uitzicht op de oudste delen van de stad. Verder hebben ze tevens airconditioning, satelliet-tv, een bureau en een minibar. De elegante lounge is ingericht met donker hout en er worden diverse drankjes geserveerd, waaronder wijn en cocktails. Tijdens uw verblijf kunt u zowel binnen als buiten op het terras in de tuin terecht voor maaltijden. Het dagelijkse ontbijtbuffet bestaat onder meer uit croissants, gerookte zalm, gekookte eieren en nog veel meer.

Basisreissom per persoon met vertrek op maandag 29 juni 2020 € 725,00
Eenpersoonstoeslag € 90,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Laureatenconcert Elisabethconcours (29 juni 2020) € 35,00
Szenen aus Goethes Faust (30 juni 2020) € 88,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Gent v.v.
• 2 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterren Hotel Harmony in Gent
• 2 diners of lunches in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Arnhem, Driebergen-Zeist, Utrecht en Breda (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten concert en voorstelling vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Robert Andriessen

Rilling over de rug en kippenvel op de armen: dat was de sensatie die ik als kind ervoer bij het beluisteren van sommige klassieke muziek. Dat fascinerende gevoel is nooit verdwenen, maar juist sterker geworden, en muziek is een belangrijke drijfveer in mijn leven geworden. Met een jeugd waarin muziek - en dan met name het zelf musiceren - volstrekt vanzelfsprekend was, kon het ook bijna niet anders, wat wil je ook met een dergelijke achternaam.
Muziek omringt mij dagelijks in mijn werk bij Radio 4. Na mijn studie muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht was ik er jarenlang programmamaker en muzieksamensteller, onder meer bij de muziekactualiteitenprogramma’s “A4” en “Viertakt” en bij het operaprogramma “Opera Live”. De laatste jaren leid ik het productiebureau van Radio 4, alwaar dagelijks nieuwe concertopnames uitzendklaar gemaakt worden. Daarnaast ontsluiten wij sinds enkele jaren vele pareltjes uit het kolossale concertarchief van de Publieke Omroep. De vruchten daarvan zijn uiteraard te beluisteren op Radio 4, maar een nog breder aanbod daarvan is te vinden in het “Radio 4 Concerthuis” op internet.

Lees ook het interview met Robert Andriessen.