Leie, Gent

Leie, Gent

Lam Gods - detail (Jan van Eijk), katheraal van Gent

Lam Gods - detail (Jan van Eijk), katheraal van Gent

Stadhuis van Middelburg

Stadhuis van Middelburg

Violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling zijn de twee hersenhelften die het brein vormen van Club Classique.

Violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling zijn de twee hersenhelften die het brein vormen van Club Classique.

Les pêcheurs de perles (Vlaamse Opera, Antwerpen)

Les pêcheurs de perles (Vlaamse Opera, Antwerpen)

Gent, België
29 december 2023 t/m 01 januari 2024
Gent oud & nieuw
Oud & nieuw in Vlaanderen

• Vier de jaarwisseling bij onze zuiderburen
• Vlaanderen op zijn mooist
• Opera en dans bij de Opera Ballet Vlaanderen
• Gent, teveel voor één nacht
Lees hier het blog van Saskia Cohen over het Lam Gods in Gent

Volgeboekt  
Basisreissom: € 1.175,00

Vrijdag 29 december rijden we per luxe touringcar naar Gent. Hier brengen we ’s middags een bezoek aan het Lam Gods, ofwel voluit De Aanbidding van het Lam Gods, het beroemde altaarstuk van de gebroeders van Eyck. Onthuld in 1432, wordt het wereldwijd erkend als artistiek hoogtepunt, één van de meest invloedrijke schilderijen ooit gemaakt. Na een recente restauratie is het werk in volle glorie te bewonderen in de Sint Baafskathedraal.

Zaterdag 30 december krijgen we een rondleiding door Gent. Het is een van de mooiste steden van Vlaanderen. In het centrum van Gent vindt u indrukwekkende middeleeuwse gebouwen zoals de kathedraal, het stadhuis, de Belforttoren, de Lakenhalle en de Sint-Niklaaskerk. ’s Avonds kunt u bij de Opera Vlaanderen in Gent een dansvoorstelling bijwonen met twee nieuwe choreografieën van mijlpalen uit het 20e-eeuwse balletrepertoire: Igor Stravinsky’s Petroesjka en het ‘ballet chanté’ Die sieben Todsünden van Kurt Weill en Bertolt Brecht. De Israëlische choreografe Ella Rothschild, gewezen lid van de legendarische Batsheva Dance Company, haalt het Stravinsky-ballet weg uit zijn oorspronkelijke, urbane setting en vindt een nieuw narratief dat zich afspeelt in een wildernis met een spanningsvolle relatie tussen mens en dier. In Die sieben Todsünden brengt choreograaf Stijn Celis een hedendaagse interpretatie van dit hybride meesterwerk waarin dans en opera, de ‘American Dream’ en maatschappijkritiek hand in hand gaan. In de orkestbak hoort u het Symfonisch Orkest van Opera Ballet Vlaanderen onder leiding van chef-dirigent Alejo Pérez.

Zondag 31 december krijgen we een rondleiding door het Museum voor Schone Kunsten. De kracht van het Museum voor Schone Kunsten (MSK), het oudste museum van België, is de verscheidenheid van zijn collectie, wat best opmerkelijk is. Nooit eerder hingen de oude meesters én modernisten zo perfect naast elkaar als in dit iconische museumgebouw.
’s Avonds kunt u bij de Opera Vlaanderen in Antwerpen het jaar muzikaal afsluiten met Bizets Les pêcheurs de perles. ‘Een schot in de roos’, ‘een 100% geslaagde krachttoer’, ‘een Pêcheurs de perles om u tegen te zeggen’; het regende superlatieven in de pers toen het Vlaams theatergezelschap FC Bergman zich in 2018 aan zijn eerste opera waagde. Het Antwerpse theatergezelschap gaf een vernuftige draai aan de oriëntalistische rêverie van componist Georges Bizet. Setting: van de exotische stranden van Ceylon naar de alledaagse beslommeringen in een rusthuis.

Maandag 1 januari rijden we vanuit Gent naar Zeeland. Na een kopje koffie en een Zeeuwse bolus in het MUSICO-kerkje in Driewegen rijden we door naar Middelburg voor een rondleiding het historische centrum van deze stad. Na een eenvoudige lunch kunt u in de Concertzaal van Middelburg het nieuwe jaar openen met het nieuwjaarsconcert van muziekcollectief Club Classique. Nieuwjaarsdag, het is een dag om terug te blikken en vooruit te kijken. En waarmee kan dat beter dan met muziek en verhalen? In het programma ‘Classical Soundtracks’ combineert Club Classique persoonlijke verhalen en anekdotes met pareltjes uit de klassieke muziek. Spanning, liefde, verdriet, alle emoties komen pas echt tot leven als de muziek begint te klinken. Na het concert rijden we terug naar de uitstapplaatsen.

Ballet
 • zaterdag 30 december 2023 Petroesjka & Die sieben Todsünden
 • Vlaamse Opera Gent (Gent)
 • Igor Stravinsky Petroesjka (ballet)
  Kurt Weill Die sieben Todsünden (muziektheater)
 • Uitvoerenden:
  • dirigent Alejo Pérez
 • Prijs: € 79,00
Opera
 • zondag 31 december 2023 Les pêcheurs de perles
 • Vlaamse Opera (Antwerpen)
 • Georges (Alexandre César Léopold) Bizet Les pêcheurs de perles (opera)
 • Prijs: € 119,00
Concert
 • maandag 01 januari 2024 Nieuwjaarsconcert
 • Zeeuwse Concertzaal (Middelburg)
 • Tijdens dit nieuwjaarsconcert combineert Club Classique persoonlijke verhalen en anekdotes met pareltjes uit de klassieke muziek.
  Kijk hier naar een voorproefje van Club Classique

 • Prijs: € 25,00
NH Gent Belfort

NH Gent Belfort, GentHet viersterren NH Gent Belfort ligt naast het historische stadhuis van Gent. Het biedt stijlvolle accommodatie, een uitstekende restaurant en een eigen fitnessruimte en sauna. U kunt gratis gebruikmaken van WiFi.

Alle kamers van het NH Gent Belfort hebben designmeubels en een flatscreentelevisie. Ze zijn voorzien van een ruime badkamer met gratis zeep en shampoo.

Van Artevelde, het restaurant van het hotel, serveert traditionele, lokale gerechten in een warme sfeer. De bar is een geweldige plek om af te spreken onder het genot van een traditioneel Belgisch biertje en heerlijke cocktails. Bij mooi weer biedt het terras van het hotel een fijne omgeving om van de zon te genieten. De loungebar in de tuin is tevens een aangename plek voor ontspanning na een lange dag.

Basisreissom per persoon met vertrek op vrijdag 29 december 2023 € 1.175,00
Eenpersoonstoeslag € 150,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Petroesjka & Die sieben Todsünden (30 december 2023) € 79,00
Les pêcheurs de perles (31 december 2023) € 119,00
Nieuwjaarsconcert (01 januari 2024) € 25,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Gent v.v. en vervoer ter plaatse
• 3 overnachtingen in het 4-sterrenhotel NH Belfort in Gent
• 3 diners of lunches & 1 eenvoudige lunch op 1/1, inclusief een glas wijn
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• SGR-bijdrage à € 5,=
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Arnhem, Amsterdam, Driebergen-Zeist, Utrecht, Rotterdam & Breda (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen & concert, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds
• MUSICO Reizen berekent geen boekingskosten
• Bij boeking gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en heeft u kennisgenomen van onze paragraaf over mobiliteit

Bart de Graaf

Een jaar verplicht pianoles toen ik zes jaar oud was, daarmee is begonnen waar nu mijn hele leven om draait: muziek. Na dat jaar mocht ik kiezen of ik door wilde gaan. Inmiddels speel ik ruim dertig jaar en dat magische instrument met 88 toetsen heeft nog altijd dezelfde aantrekkingskracht op mij als toen ik zes was. Als ik een piano zie, moet ik er gewoon even op spelen. Na de middelbare school besloot ik de sprong te wagen en naar het conservatorium te gaan. Aan het Brabants Conservatorium in Tilburg ging er een wereld voor mij open. Ik maakte veel uren achter de piano en vond ook de muziektheorie en muziekgeschiedenis heel interessant. In welke context is een stuk geschreven? Hoe kun je het interpreteren? Hoe is het opgebouwd? Naast mijn conservatoriumstudie ging ik Muziekwetenschap studeren aan de universiteiten van Utrecht en Amsterdam om mij verder in dat soort vragen te verdiepen. Inmiddels ben ik ook afgestudeerd als muziektheoreticus aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en geef ik les aan het Conservatorium van Amsterdam.

En toen was er ineens ook een andere passie: reizen. Vier dagen na mijn afstuderen was ik al in Ecuador en pas drie maanden later zou ik terugkeren. Na een stoomcursus Spaans in Quito ben ik verder Zuid-Amerika in getrokken en ik was vanaf het eerste moment gegrepen door het reizen. Al voordat ik terugkwam, was de volgende reis van drie maanden geboekt en sindsdien heb ik ieder jaar een verre reis gemaakt. Eén van de hoogtepunten was de Transmongolië Express van Moskou naar Peking met aansluitend een reis door Tibet en de Nepalese Himalaya, waar ik een onvergetelijke trektocht door het Annapurnagebergte heb gemaakt. Het zelf organiseren van al deze reizen, het zien van prachtige landschappen, het ontmoeten van mensen die overal vandaan komen… reizen is net als muziek: je bent er nooit klaar mee.

Door het jaar heen werk ik, behalve als docent, als radiopresentator en muziekprogrammeur en geef ik wekelijks concertinleidingen in de meeste grote zalen van Nederland. Het gaat daarbij vrijwel altijd om symfonisch repertoire en soloconcerten. Dat ik nu via MUSICO Reizen ook de opera goed leer kennen, vind ik geweldig. Wat dat betreft is er weinig veranderd sinds mijn zesde: mijn enthousiasme voor alles wat met muziek te maken heeft is onverminderd groot. En bij MUSICO kan ik het nog combineren met reizen ook. Ik kijk ernaar uit deze passies met u te delen!