Picknick bij het Glyndebourne Opera Festival

Picknick bij het Glyndebourne Opera Festival

Royal Pavilion, Brighton

Royal Pavilion, Brighton

Jakub Józef Orliński

Jakub Józef Orliński (foto: Ksawery Zylber)

Charleston House

Charleston House

glyndebourne-picknick (foto: Sam Stephenson)

Glyndebourne, Engeland
14 augustus 2019 t/m 17 augustus 2019
Glyndebourne
Operafestival in elegant landhuis

• Operafestival met beroemde pauze-picknick
• Stijlvol logeren in Ashdown Park Hotel
• Royal Pavilion in Brighton
• Nanda Geerling over twee iconische plaatsen in Engeland

Gegarandeerd vertrek  
Basisreissom: € 1.395,00

Woensdag 14 augustus vliegen we aan het begin van de middag per directe British Airways-vlucht naar Londen Gatwick. We nemen onze intrek in het bijzonder stijlvolle Ashdown Park Hotel. Dit bijzondere buitenverblijf ligt in hartje Sussex en wordt omgeven door een groot park.

Donderdag 15 augustus besteden we aandacht aan de grotere badplaats in East Sussex, Brighton. Hier ligt het beroemde Royal Pavilion. Architect John Nash toverde het paviljoen in 1815 op verzoek van King George IV om van een classicistisch gebouw tot een tempel met invloeden uit onder meer China en India. Het Glyndebourne Festival ontvangt in de prachtige tuin en het stijlvolle mansion op-en-top geklede bezoekers - smoking en avondkleding zijn standaard - die in het privé-theater operavoorstellingen van buitengewone klasse willen bijwonen. De voorstelling van deze avond is de barokopera Rinaldo van Händel. Aan deze productie van regisseur Robert Carsen werken onder meer het Orchestra of the Age of Enlightenment, Elizabeth DeShong als Rinaldo, Tim Mead als Goffredo en Jakub Józef Orliński als Eustazio mee. De opera is gebaseerd op het epos La Gerusalemme Liberata van Tasso. Het verhaalt over d liefde van Rinaldo en Almirena rond 1100 in Jerusalem. Verleiding, verovering, begeren en weerbaarheid zijn de ingrediënten voor de titelheld Rinaldo in zijn allesbeslissende opdracht zijn ontvoerde geliefde te bevrijden.

Vrijdag 16 augustus bezoeken we het bijzondere Charleston House & Gardens Gardens, het buitenhuis van de schilderes Vanessa Bell. Het huis met zijn rijk beschilderde muren, deuren en meubels was de ontmoetingsplaats van de vriendenkring van Vanessa Bell en haar zus Virginia Woolf, een groep Britse schilders en schrijvers die in de jaren ’20 en ’30 furore maakte onder de naam Bloomsbury Group. Vandaag presenteert Glyndebourne Opera Dvořáks Rusalka, met in de rol van Rusalka Sally Matthews en als Ježibaba Patricia Bardon. Zonder twijfel is sprookjesopera niet alleen Dvořáks beste, maar ook populairste muziekdramatische creatie. Dat die populariteit gedeeltelijk te danken is aan een van de meest sublieme sopraanaria’s uit de geschiedenis van de opera, namelijk het prachtige ‘Lied voor de Maan’ door de titelrolvertolkster, is evident. Maar ook introverte sferen, de briljante instrumentatie en de melodische vindingrijkheid, waarmee Dvořáks vaak teruggrijpt op de muzikale tradities van zijn geboorteland, maken deze opera ongekend populair. In de pauze van deze voorstelling staat voor u een picknick gereed in de prachtige tuin van het landgoed!

Zaterdag 17 augustus vliegen we in het begin van de avond vanaf London Gatwick terug naar Amsterdam.

Opera
 • donderdag 15 augustus 2019 Rinaldo
 • Glyndebourne Opera House (Glyndebourne)
 • Georg Friedrich Händel Rinaldo (opera)
 • Uitvoerenden:
  • mezzosopraan Elizabeth DeShong (Rinaldo)
  • countertenor Tim Mead (Goffredo)
  • countertenor Jakub Józef Orliński (Eustazio)
  • regisseur Robert Carsen
 • Prijs: € 245,00
Opera
 • vrijdag 16 augustus 2019 Rusalka
 • Glyndebourne Opera House (Glyndebourne)
 • Antonín Dvořák Rusalka (opera)
 • Uitvoerenden:
  • sopraan Sally Matthews (Rusalka)
  • mezzosopraan Patricia Bardon (Ježibaba)
 • Prijs: € 245,00
Ashdown Park Hotel

Ashdown Park HotelDit prachtige 19e-eeuwse herenhuis in Ashdown Forest biedt ruime kamers, een spa en een restaurant met 2 AA Rosettes (een onderscheiding van de Britse wegenwacht). Op het 75 hectare grote aangelegde landgoed rond het viersterren Ashdown Park Hotel vindt u onder meer een 18-holes golfbaan.
De Ashdown Country Club biedt een binnenzwembad, een fitnessruimte en een sauna. Er bevindt zich tevens een tennisbaan, een putting green, een croquet-gazon en joggingpaden.
De luxe kamers zijn voorzien van toiletartikelen van Molton Brown, satelliettelevisie, mineraalwater en badjassen. De individueel ingerichte kamers van het Ashdown Hotel bieden een prachtig uitzicht op het hotelterrein.
In het bekroonde Anderida Restaurant speelt een pianist en wordt een verfijnd Brits menu aangeboden. De Drawing Rooms bieden lichte maaltijden en thee in de middag. De Fairways Lounge biedt uitzicht op de golfbaan.
Het Ashdown Park Hotel and Country Club wordt omgeven door geheime tuinen, meren en bospaden.

Basisreissom per persoon met vertrek op woensdag 14 augustus 2019 € 1.395,00
Eenpersoonstoeslag € 150,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Rinaldo (15 augustus 2019) € 245,00
Rusalka (16 augustus 2019) € 245,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• British Airways-vluchten met belastingen en toeslagen
• Transfers en vervoer ter plaatse
• 3 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterren Ashdown Park Hotel in East Grinstead • 3 diners of lunches in goede restaurants (incl. picknick Glyndebourne)
• Ruimbagage (lees hier meer over de bagage)
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaats: Schiphol
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen, vervoer van en naar Schiphol, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds
• Het is mogelijk deze reis te verlengen met een verblijf van enkele dagen in Londen. Informeer naar de mogelijkheden.

Vertrektijden:

Woensdag 14 augustus, 13:50 uur - 14:10 uur (Amsterdam - London Gatwick), vluchtnummer: BA2761
Zaterdag 17 augustus, 19:10 uur - 21:25 uur (London Gatwick - Amsterdam), vluchtnummer: BA2764

De vermelde tijden zijn uitsluitend bedoeld ter indicatie. De definitieve tijden staan vermeld in de reiswijzer die de reizigers uiterlijk 2 weken voor vertrek ontvangen.

Nanda Geerling

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door kunst en het lag dan ook voor de hand dat ik later iets met kunst wilde gaan doen. Het werd een studie kunstgeschiedenis in combinatie met muziek- en cultuurgeschiedenis aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.Na mijn afstuderen was de keuze voor het reisleiderschap niet moeilijk: ik reis en organiseer graag en vind het leuk om mijn kennis met belangstellenden te delen. Het is me niet tegengevallen: het uitwisselen van ideeën, het bezoeken van tentoonstellingen, het praten over uitvoeringen, een mooi concert samen beleven? Het blijven inspirerende ervaringen. Bovendien is iedere groep anders en dat maakt het uiterst levendig.

Iedere reis besef ik weer dat ik veel van de groep leer en ik hoop maar dat het omgekeerde ook het geval is. Zelf houd ik van de dynamiek van steden; kunst en de stad zijn niet voor niets innig met elkaar verbonden! Italië is mijn favoriete bestemming omdat het land zoveel schoonheid kent: taal, landschap, de mensen, design, mode? Alles is prachtig.

Italië was voor mij liefde op het eerste gezicht: Italiaanse kunst is een klasse apart - een streling voor oog, oor en hart en balsem voor de ziel. Mijn voorkeur gaat uit naar kunst en muziek uit de negentiende en vroeg-twintigste eeuw; dat is bovendien de periode waar ik het meest in thuis ben, vooral opera en de romantische liedcultuur. Mijn lievelingsinstrument is de vleugel; mijn held is Chopin. Op reis hecht ik er belang aan dat de gasten zich op hun gemak voelen, het naar hun zin hebben en dat de sfeer in de groep ontspannen is. Soms is het wel even genoeg met de cultuur en dan is uitrusten, terrasbezoek of winkelen een welkome afwisseling. Mijn vak is mijn hobby, hoe afgezaagd het ook klinkt.

In mijn vrije tijd bezoek ik graag musea, tentoonstellingen en galeries.Op het gebied van opera en concerten prijs ik me gelukkig in Amsterdam te wonen: de grote zaal van het Concertgebouw is zonder twijfel een der mooiste ter wereld en het muziekaanbod is van topklasse. Als echte Amsterdamse ben ik daar natuurlijk zeer trots op. Verder lees ik graag vakliteratuur, maar ook poëzie en romans.

Lees ook het interview met Nanda Geerling.