Harmut Haenchen

Harmut Haenchen

Kerkje den Andel, Groningen

Kerkje den Andel, Groningen

Giuseppe Verdi

Giuseppe Verdi

Martinitoren, Groningen

Martinitoren, Groningen

Groningen, Nederland
08 november 2022 t/m 11 november 2022
Groningen
Verdi's Requiem in Groningen

• Hartmut Haenchen dirigeert het Noord Nederlands Orkest
• Bijwonen repetitie van het Noord Nederlands Orkest met Verdi’s Requiem
• Trompetles op het Prins Claus Conservatorium
• Orgeltocht langs Groningse kerkjes
• Vioolrecital Emi Ohi Resnick, nieuwe concertmeester Noord Nederlands Orkest
• Kijk hier naar het filmpje 'Met Capriccio Reizen naar Groningen'

Gegarandeerd vertrek  
Basisreissom: € 995,00

Dinsdag 8 november rijdt u via de diverse opstapplaatsen per touringcar met uw reisleider Wouter Schmidt naar Groningen, waar u ’s middags incheckt in het centraal gelegen Market Hotel. Hierna brengt u samen met Wouter een bezoek aan het Prins Claus Conservatorium, waar u getuige bent van een of twee trompetlessen aan studenten door trompettist en hoofdvakdocent Bob Koertshuis. Na het diner in uw hotel verzorgt Wouter een uitgebreide inleiding op Verdi’s Requiem, waarbij hij u aan de hand van muziekfragmenten door het iconische werk begeleidt, dat hij als orkestmusicus vele malen onder verschillende dirigenten heeft uitgevoerd.

Woensdag 9 november woont u ’s ochtends in De Oosterpoort een orkestrepetitie bij van het Noord Nederlands Orkest (NNO) onder leiding van maestro Hartmut Haenchen. Na de repetitie, die rond 12:30 uur is afgelopen, volgt er een korte Meet & Greet met een of meer musici en krijgt u een exclusieve backstage tour door een van de medewerkers van het orkest. De middag is ter vrije besteding en desgewenst kunt u samen met Wouter in de directe nabijheid van De Oosterpoort de lunch gebruiken. Aan het eind van de middag krijgt u een rondleiding door Groningen. Als hoofdstad van de gelijknamige provincie is het veruit de grootste stad van noordelijk Nederland. De stad is rijk aan pittoreske hofjes, schilderachtige binnenplaatsen en moderne architectuur. 's Avonds dineert u gezamenlijk in een sfeervol restaurant.

Donderdag 10 november kunt u ’s ochtends samen met organist Dirk Molenaar en Wouter per touringcar een rondrit maken langs verschillende eeuwenoude kerken, veelal in romaanse of romaans-gotische stijl. De oude Groningse kerken weerspiegelen de volksaard van de mensen die honderden jaren geleden in deze provincie woonden en werkten: nuchter, eerlijk, sober en krachtig. In sommige kerken zal voor onze groep ook het orgel bespeeld worden. Uiteraard is er tussendoor ook tijd voor koffie en luncht u op een bijzondere locatie. De verdere middag is ter vrije besteding. ’s Avonds vindt in De Oosterpoort dan het inauguratieconcert van Hartmut Haenchen plaats, waarbij Verdi’s Requiem op het programma staat. Met de benoeming van maestro Hartmut Haenchen tot vaste gastdirigent bij het NNO gaat voor het orkest een lang gekoesterde wens in vervulling. Bovendien een hele eer, want met zijn lange staat van dienst mag Haenchen tot de grote dirigenten gerekend worden. Zijn relatie met het NNO wordt tijdens dit concert bezegeld.

Vrijdag 11 november brengt u eerst een bezoek aan het Groninger Museum. Het bouwwerk van Alessandro Mendini, met deelontwerpen van Michele De Lucchi, Philippe Starck en Coop Himmelb(l)au, is een inspirerend omhulsel voor een evenzo kunstzinnige inhoud. Na een rondleiding door dit bijzondere gebouw, wordt u in het restaurant van het museum een eenvoudige lunch geserveerd. Hierna reist u per touringcar naar Eelde, waar zich het Muziekinstrumenten Museum Vosbergen bevindt. Eerst gebruikt u daar de lunch en daarna krijgt u een korte rondleiding door het interessante museum. De collectie omvat westerse instrumenten (waaronder volksinstrumenten), niet-westerse- en automatische instrumenten. Opmerkelijk zijn onder meer een Griekse aulos (een instrument met een dubbelriet) uit ca. 500 v.C., een Egyptische fluit uit ca 100 v.C, barokklarinetten uit ca. 1730, serpenten, ophicleïdes, een tromba marina en draailieren. Na het museumbezoek geeft violiste Emi Ohi Resnick, onlangs benoemd tot concertmeester van het NNO, samen met pianist Sam Armstrong een concert. Zij spelen onder meer composities van Messiaen en Stravinsky. Na het concert volgt de terugreis per touringcar naar de diverse uitstapplaatsen.

Concert
 • donderdag 10 november 2022 Orgeltocht langs Groningse kerkjes
 • ( )
 • Tijdens een tocht door Groningen brengen we een bezoek aan een aantal oude kerkjes, in enkele daarvan zal tijdens het bezoek het orgel bespeeld worden.

 • Prijs: € 30,00
Concert
 • donderdag 10 november 2022 Requiem
 • Muziekcentrum De Oosterpoort (Groningen)
 • Giuseppe Verdi Messa da Requiem (mis)
 • Prijs: € 39,00
Concert
 • vrijdag 11 november 2022 Emi Ohi Resnick
 • Museum Vosbergen (Eelde)
 • Op het programma staat onder meer Thème et variations van Messiaen en het Divertimento van Stravinsky.

 • Uitvoerenden:
  • violist Emi Ohi Resnick
  • pianist Sam Armstrong
 • Prijs: € 20,00
The Market Hotel

The market, GroningenHet viersterren The Market Hotel ligt in Groningen. Het biedt een fitnesscentrum, een bar en uitzicht op de stad. Tot de faciliteiten van deze accommodatie behoren een restaurant, een 24-uursreceptie, roomservice en gratis WiFi in alle ruimtes. De accommodatie is allergievrij en ligt op 100 meter van de Martinitoren.

De Superior Rooms hebben een ruime opzet van 24-32m2. De moderne kamers zijn hoogwaardig afgewerkt en zijn uitgerust met een 49″ flatscreen TV en gratis WIFI. Op de kamer staan boxspring bedden, er is een zitgedeelte, een bureau om aan te werken en uiteraard ontbreken een kluisje, koffie- en thee faciliteiten en een mini-koelkast niet.
De open badkamer is uitgerust met een regendouche en een apart toilet en is volledig af te sluiten van het slaapvertrek. De Superior Rooms hebben uitzicht op de Grote Markt of de Nieuwe Markt.
U kunt genieten van een continentaal ontbijt of een ontbijtbuffet.

The Market Hotel beschikt over een terras.

Basisreissom per persoon met vertrek op dinsdag 08 november 2022 € 995,00
Eenpersoonstoeslag € 172,00
Korting Museumjaarkaart € -15,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Orgeltocht langs Groningse kerkjes (10 november 2022) € 30,00
Requiem (10 november 2022) € 39,00
Emi Ohi Resnick (11 november 2022) € 20,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Groningen v.v. en vervoer ter plaatse
• 3 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterren The Market in Groningen
• 3 diners of lunches in goede restaurants, inclusief een glas wijn en een eenvoudige lunch op 11/11
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• SGR-bijdrage à € 5,=
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Driebergen-Zeist en Arnhem (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen en concert, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden en consumpties & uitgaven van persoonlijke aard
• MUSICO Reizen berekent geen boekingskosten
• Bij boeking gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en heeft u kennisgenomen van onze paragraaf over mobiliteit

Wouter Schmidt

Komende uit een muzikaal nest – mijn ouders waren beroepsmusici – heb ik al van jongs af aan de mogelijkheid gehad vrijwel wekelijks repetities en concerten bij te wonen en grote artiesten van nabij mee te maken. Deze belangstelling en interesse is gedurende de jaren alleen maar gegroeid en ik was natuurlijk voor eeuwig 'verloren', toen ik als 19-jarige conservatoriumstudent deelnam aan het Internationale Jugendfestspieltreffen in Bayreuth en vijf Wagneropera’s kon meemaken. Inmiddels heb ik Bayreuth vele malen mogen bezoeken.

Als violist heb ik ruim 20 jaar deel uitgemaakt van Het Gelders Orkest en heb ik daarnaast – omdat ik later ook nog altviool heb gestudeerd – als altist veelvuldig bij andere Nederlandse symfonieorkesten geremplaceerd en veel kamermuziekconcerten gegeven in binnen- en buitenland. In het seizoen 2015-2016 was ik bovendien werkzaam als Artistiek Manager van Het Gelders Orkest. In die hoedanigheid was ik verantwoordelijk voor de complete programmering en planning van het orkest en onderhield ik nauwe contacten met artiesten, impresario’s en directies van grote zalen en andere muziekgezelschappen. Juist dit grote netwerk komt mij nu vaak goed van pas bij mijn huidige functie bij MUSICO Reizen.

Reizen is een grote passie van mij, een passie waarvan muziek en kunst een belangrijk onderdeel vormen. Ik vind het heerlijk om mij goed en grondig op de muziekreizen voor te bereiden en een mooie combinatie te maken van concert-, theater- en museumbezoek. Door mijn beroep als uitvoerend musicus en artistiek manager ken ik de muziekwereld ‘van binnenuit’. Waar mogelijk tracht ik u dan ook in persoonlijk contact te brengen met dirigenten, zangers en andere musici tijdens de muziekreizen.

Ik vergezel u heel graag op uw reis door de muziek!