Herreninse in de Chiemsee

Herreninsel in de Chiemsee

Sol Gabetta (foto Marco Borggreve)

Sol Gabetta (foto Marco Borggreve)

Operafestival Gut Immling

Operafestival Gut Immling

Kit Armstrong

Kit Armstrong

Fraueninsel, Chiemsee

Fraueninsel, Chiemsee

'Paradeschlafzimmer' in het kasteel op Herreninsel, Chiemsse

'Paradeschlafzimmer' in het kasteel op Herreninsel, Chiemsse

Julia Lezhneva

Julia Lezhneva

Gut Immling, Duitsland
16 juli 2019 t/m 23 juli 2019
Gut Immling & Herrenchiemsee
Opera en concerten aan de Herrenchiemsee

• Gut Immling: het ‘Duitse Glyndebourne’
• Prien am Chiemsee – ‛Waar je meer ziet’
• Chiemsee-Alpenland: magnifieke vergezichten en indrukwekkende natuurbelevenissen
Lees hier wat MUSICO-eigenaar Taco Stronks over het operafestival Gut Immling vertelt

Volgeboekt  
Basisreissom: € 1.495,00

Dinsdag 16 juli rijden per touringcar naar Wiesbaden, waar u in het Kurhaus een concert kunt bijwonen van de Bamberger Symphoniker onder leiding van Jakub Hruša. Op het programma staan werken van Smetana (Ma Vlast) en een pianoconcert van Trifonov (met als pianosolist de componist zelf).

Woensdag 17 juli rijden we door naar het Chiemsee-Alpenland, een unieke combinatie van bergen, meer, natuur en cultuur. Hier vinden op een steenworp afstand twee festivals plaats: het operafestival Gut Immling en het festival in slot van koning Ludwig II op het eiland Herreninsel in de Herrenchiemsee.

Donderdag 18 juli varen we vanuit Prien am Chiemsee naar het Fraueninsel. Het is een schilderachtig, klein eiland met een kleine gemeenschap van 300 inwoners in een idyllisch dorpje. Op het eiland ligt het klooster Frauenchiemsee, dat vandaag de dag nog steeds wordt beheerd door Benedictijners. Op het Herreninsel bouwde de 19e-eeuwse koning Ludwig II het paleis van Versailles na. Hij liet de kamers inrichten naar het voorbeeld van Lodewijk XIV. Hier kunt 's Avonds kunt u een concert bijwonen dat het Kammerorchester Basel samen met celliste Sol Gabetta geeft.

Vrijdag 19 juli brengen we een bezoek aan Salzburg, men zegt wel de mooiste stad van Oostenrijk. Op uitnodiging van de Salzburgse prins-bisschop werd het in de 16e eeuw door Italiaanse architecten in een prachtige barokke stijl herbouwd. De historische binnenstad staat inmiddels op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. En Salzburg is natuurlijk ook de geboortestad van Mozart! In Gut Immling kunt u vanavond een opvoering van Mozarts Don Giovanni bijwonen. Bariton Ludwig Baumann organiseert al sinds eind jaren '90 een operafestival midden in het groen. Baumann - geboren en getogen in deze streken als boerenzoon - moest zijn operacarrière voortijdig beëindigen wegens een ongeluk op het toneel maar wist zijn passie voor muziek en theater als intendant van een nieuw operafestival Gut Immling perfect te combineren met zijn liefde voor dieren. De voorstellingen vinden plaats in een tot comfortabel theater omgebouwde manege met airconditioning en goede stoelen. Inmiddels is het festival 20 jaar oud, zijn de kinderziektes verdwenen en worden beginnersfouten niet meer gemaakt. En de paarden? Die zijn er nog steeds, ruim 100 in getal, en dragen inmiddels allemaal een naam van een operapersonage.

Zaterdag 20 juli bezoeken we München. Vanaf het Marienplatz, het hart van de oude binnenstad, bezoeken we het historische centrum. Het plein is omringd met de belangrijke gebouwen Neues Rathaus, Altes Rathaus en de Peterskirche. Het operafestival Gut Immling biedt deze avond Turandot van Puccini.

Zondag 21 juli kunt u 's morgens in het kader van het Gut Immling Festival een recital van pianist Kit Armstrong bijwonen. Dit concert vindt plaats in het kunstenaarsatelier van Antje Tesche-Mentzen in Hafendorf. 's Avonds staat bij het Herrenchiemseefestival onder de titel van The dancing Queen muziek uit het leven van koningin Christina van Zweden centraal (Gesualdo, Scarlatti, Corelli, Cesti).

Maandag 22 juli rijden we naar Frankfurt. Onderweg brengen we nog een bezoek aan Nürnberg, met de vele middeleeuwse bezienswaardigheden als de Nürnberger Burg.

Dinsdag 23 juli brengen we ’s ochtends een bezoek aan het Städel Museum, een van de belangrijkste musea van Duitsland. Na het museumbezoek rijden we terug naar Nederland.

Concert
 • dinsdag 16 juli 2019 Bamberger Symphoniker
 • Kurhaus Wiesbaden (Wiesbaden)
 • - Trifonov: Pianoconcert in Es
  - Smetana: Má Vlast (selectie)

 • Uitvoerenden:
  • pianist Daniil Trifonov
  • dirigent Jakub Hrusa
 • Prijs: € 79,00
Concert
 • donderdag 18 juli 2019 Kammerorchester Basel/Sol Gabetta
 • Schloß Herrenchiemsee (Herreninsel)
 • - Soeiro: Sillages, Sons de Parfums
  - Saint-Saëns: Tweede Celloconcert
  - Bizet: Symfonie in C

 • Uitvoerenden:
  • cellist Sol Gabetta
 • Prijs: € 98,00
Opera
 • vrijdag 19 juli 2019 Don Giovanni
 • Gut Immling (Gut Immling)
 • Wolfgang Amadeus Mozart Don Giovanni (opera)
 • Prijs: € 99,00
Opera
 • zaterdag 20 juli 2019 Turandot
 • Gut Immling (Gut Immling)
 • Giacomo Puccini Turandot (opera)
 • Prijs: € 99,00
Concert
 • zondag 21 juli 2019 Kit Armstrong
 • Kunstenaarsatelier van Antje Tesche-Mentzen (Hafendorf)
 • - Rameau: Pièces de clavecin
  - Debussy: Images 1er livre
  - Armstrong: Etudes de dessin
  - Langgaard: Insektarium, 9 Puzzle Pictures
  - Liszt: Historische Ungarische Bildnisse

 • Prijs: € 58,00
Concert
 • zondag 21 juli 2019 The dancing queen
 • Schloß Herrenchiemsee (Herreninsel)
 • Muziek uit het leven van koningin Christina van Zweden: balletmuziek, madrigalen en dansmuziek van Alessandro Scarlatti, Arcangelo Corelli, Gustav Düben, Johann Heinrich Schmelzer, Carlo Gesualdo, Vincenzo Albrici, Antonio Cesti e.a.

 • Prijs: € 119,00
Hotels Gut Immling 2019

16 - 17 juli: Oranien Hotel in Wiesbaden
Oranien Hotel, WiesbadenHet historische viersterrenhotel Oranien beschikt over elegante kamers in het centrum van Wiesbaden. Het ligt vlak bij de oude binnenstad en op 5 minuten lopen van wellness-centrum Kaiser-Friedrich-Therme. Het heeft een restaurant, een tuin en een zomerterras.

Hotel Oranien Wiesbaden bestaat sinds 1879 en beschikt over ruime, klassiek ingerichte kamers. Alle kamers hebben een televisie, een minibar, WiFi en een eigen badkamer.


17 - 22 juli: Hotel Schmelmer Hof in Bad Aibling
Hotel Schmelmer Hof, Bad AiblingHet traditionele, Beierse viersterren Hotel Schmelmer Hof in Bad Aibling beschikt over moderne kamers met schilderachtig uitzicht, 2 restaurants en een gratis spa met een binnenzwembad. De grote spa van het Schmelmer Hof beschikt over een hot tub, verschillende sauna's en een schoonheidssalon.

De restaurants König Ludwig Stube en Zirbelstube van het Schmelmer Hof serveren gevarieerde, Beierse gerechten.


22 - 23 juli: Holiday Inn Frankfurt - Alte Oper in Frankfurt
Holiday Inn - Alte Oper, FrankfurtHet viersterren Holiday Inn Frankfurt - Alte Oper ligt in Frankfurt am Main op slechts 500 meter van Frankfurt Hauptbahnhof. Het biedt elegante, moderne interieurs, gratis WiFi in het hele gebouw, een fitnesscentrum, een restaurant en een bar.

Alle lichte kamers van de accommodatie zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv en een eigen badkamer met een haardroger en gratis toiletartikelen. De kamers beschikken tevens over een kluisje en koffie- en theefaciliteiten.

De historische binnenstad van Frankfurt en het centrale winkelgebied kunt u gemakkelijk in minder dan 20 minuten lopen bereiken.

Basisreissom per persoon met vertrek op dinsdag 16 juli 2019 € 1.495,00
Eenpersoonstoeslag € 200,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Bamberger Symphoniker (16 juli 2019) € 79,00
Kammerorchester Basel/Sol Gabetta (18 juli 2019) € 98,00
Don Giovanni (19 juli 2019) € 99,00
Turandot (20 juli 2019) € 99,00
Kit Armstrong (21 juli 2019) € 58,00
The dancing queen (21 juli 2019) € 119,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Chiemsee-Alpenland v.v en vervoer ter plaatse
• 7 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in een 4-sterrenhotel in Wiesbaden (1 overnachting), Chiemsee-Alpenland (5 overnachtingen) en Frankfurt (1 overnachting)
• 7 diners of lunches in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaats: Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Driebergen-Zeist en Arnhem (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen en concerten, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Remco Roovers

Vaak zeg ik tegen mensen dat ik het leukste werk ter wereld heb. Ik combineer verschillende passies in mijn werk en bedrijf. Over die passies wil ik u graag iets meer vertellen.
 
Vanaf mijn vroege jeugd heb ik me toegelegd op muziek en musiceren: na begonnen te zijn op kerkorgel wisselde ik in mijn puberteit naar het meest persoonlijke instrument dat er bestaat: de zang. Dat ging zeer voorspoedig, ik kon wel naar het conservatorium vond mijn lerares. Tja, en als je dan altijd gedacht had arts te worden, is dat wel een ommezwaai. Ik bedacht dat ik met de combinatie van solozang op het conservatorium in Den Haag en een studie Muziekwetenschap aan de universiteit in Utrecht meerdere aspecten van de muziek zou bestuderen en dat ik goed beslagen de muziekwereld zou kunnen betreden.
 
Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze: Ik kon mijn studie aan het conservatorium afsluiten met het diploma Uitvoerend Musicus en studeerde tevens af als Muziekwetenschapper aan de universiteit. De twee studies vulde elkaar perfect aan. Hierna had ik langere tijd (ca. 7 jaar) een aanstelling bij het Groot Omroepkoor naast een praktijk als lied- en oratoriumzanger.
 
En toen was daar het moment dat Walter Wolvekamp - destijds eigenaar van Wolvekamp Muziekreizen, waar ik af en toe al voor werkte als reisleider - Taco Stronks en mij kwam polsen of we er iets voor voelden zijn bedrijf over te nemen. We hoefden er niet lang over na te denken, binnen enkele weken was de deal gesloten en op 5 januari 2002 vertrok onze eerste reis.
Inmiddels voel ik me een ondernemende musicus of een musicerend ondernemer. Het podium zie ik steeds minder vanaf de uitvoerende kant, maar des te meer vanaf de consumerende kant. Daarnaast geniet ik enorm van het bedenken en opzetten van reizen en alles wat bij een eigen bedrijf hoort.
 
Toch zou dit werk maar half zo leuk zijn als ik niet ook zeer regelmatig (zeker zo’n 15-18 keer per jaar) met onze groepen als reisbegeleider op pad ging. Ik voel me metropoliet als ik in New York loop, vereerd als ik eerste rang in de Scala te Milaan zit, bevoorrecht als ik een groep naar Australië mag begeleiden en domweg gelukkig als ik in Duitse steden als Weimar, Leipzig, Dresden en Berlijn rondloop. Wat mijn muzieksmaak betreft ben ik een alleseter, van barok tot modern, ik sta voor alles open. Als muziekwetenschapper hield ik me voornamelijk bezig met Wagner en de 19e eeuw, maar mijn interesse gaat wel degelijk verder.
 
Naast het verblijf in een goed hotel, eten in goede restaurants en mooie muziek is op reis het gezelschap van het allergrootste belang. En ook daar bof ik mee, op vrijwel alle reizen zie ik bekende en nieuwe mensen met interessante verhalen en levensgeschiedenissen. Muziek is voor ieder op zo’n reis een belangrijk element in zijn of haar leven, en dat bindt natuurlijk enorm.
Ik hoop dat deze website uw interesse kan wekken voor het maken van een muziekreis met MUSICO Reizen. Ik zie u graag op één van onze reizen.

Lees ook het interview met Remco Roovers en Taco Stronks.

In het voorjaar van 2018 liep Remco 800 km naar Santiago om aandacht te vragen voor de spierziekte MD. Lees hier zijn verslag.

Taco Stronks

Muziek speelt al mijn hele leven lang een grote rol.

Ik groeide op in een muzikaal milieu; altijd klonk er muziek en bij ons thuis bespeelde iedereen een instrument. Vooral de muziek van Bach vond ik erg mooi en op de lagere school hield ik regelmatig spreekbeurten over klassieke muziek. Tijdens mijn middelbare schoolperiode kreeg ik ook meer interesse in de popmuziek, maar de barokmuziek bleef mij het meest fascineren. Ook tijdens mijn studie Muziekwetenschap was ik vooral gefocust op de werkgroepen rond barok en ik studeerde bijvoorbeeld een tijdje Italiaans om beter de libretti te kunnen lezen.

Na mijn studie werkte ik bij het Utrechts Barok Consort van Jos van Veldhoven en het Amsterdam Baroque Orchestra van Ton Koopman. In het midden van de jaren negentig kwam ik in dienst bij het Combattimento Consort Amsterdam van Jan Willem de Vriend, eerst als bibliothecaris, later als musicologisch medewerker.

Opera leerde ik waarderen door tijdens mijn studietijd de gratis Generale Repetities te bezoeken in de Stopera. De effecten op het toneel, zoals de (echte!) regen bij de opera Cendrillon van Massenet, vond ik imponerend en zullen me altijd bij blijven. Ik werd reisleider bij Wolvekamp Operareizen en greep de mogelijkheid om - samen met Remco Roovers - dit bedrijf over te nemen en MUSICO Reizen op te richten met beide handen aan.

Ik geniet ervan om met een groep op pad te zijn en een vakantiesfeer voor de reizigers te creëren. Wat mij aanspreekt aan een operareis is dat er bijna elke avond een programma is. Het is leuk om muzikale ervaringen na afloop van een voorstelling of concert met elkaar te delen. Tot mijn favoriete bestemmingen horen zeker Berlijn en Glyndebourne. Vooral de rituelen om het operabezoek heen, zoals je speciaal ‘opdoffen’ in smoking, en de bijzonderheid van de locatie vind ik belangrijk. Daarom vind ik het ook zo leuk om naar authentieke baroktheaters als die in Drottningholm, Schwetzingen en Potsdam te gaan. Dat maakt het bijwonen van een operavoorstelling nog iets meer bijzonder, tot een speciale gelegenheid.

Lees ook het interview met Remco Roovers en Taco Stronks.