Operafestival Gut Immling
Gegarandeerd vertrek

Operafestival Gut Immling

Herreninse in de Chiemsee
Gegarandeerd vertrek

Herreninsel in de Chiemsee

'Paradeschlafzimmer' in het kasteel op Herreninsel, Chiemsse
Gegarandeerd vertrek

'Paradeschlafzimmer' in het kasteel op Herreninsel, Chiemsse

Fraueninsel, Chiemsee
Gegarandeerd vertrek

Fraueninsel, Chiemsee

5-daagse vliegtuigreis naar

Gut Immling, Duitsland
05 juli 2018 t/m 09 juli 2018
Gut Immling
Operafestival in de Beierse Alpen

• Gut Immling: Opera in het groen
• Prien am Chiemsee – ‛Waar je meer ziet’
• Chiemsee-Alpenland: magnifieke vergezichten en indrukwekkende natuurbelevenissen

 
Basisreissom: € 1.355,00

Donderdag 5 juli vliegt u naar München. Van daaruit reist u per touringcar naar het Garden-Hotel Reinhart in Prien am Chiemsee. Het hotel ligt op honderd meter van de Chiemsee in het Chiemsee-Alpenland, een unieke combinatie van bergen, meer, natuur en cultuur.

Vrijdag 6 juli varen we vanuit Prien am Chiemsee naar het Herreninsel. Zonnekoning Lodewijk XIV met zijn flamboyante levensstijl was voor veel heersers in later tijden een bron van inspiratie. 'Sprookjeskoning' Lodewijk II was een vurig bewonderaar van de Zonnekoning en wilde het luxueuze slot van Versailles niet alleen wilde kopiëren, maar wilde overtroeven. Het idyllische eiland Herreninsel in de Chiemsee was de perfecte plaats om daar zijn fantasie de vrije loop te laten. Zo ontstond vanaf het jaar 1878 naar het ontwerp van de architect Georg Dollmann een sprookjeskasteel, dat het toevluchtsoord werd van de zwaarmoedige koning. Het interieur maakt nog steeds indruk door de overvloedigste versieringen: vloeren met houten inlegwerk, lambriseringen met houtsnijwerk, bekledingen met stucmarmer, weelderige wand- en plafondschilderingen, kostbare kroonkandelaars en meubels.
In de loop van de middag rijden we naar Gut Immling waar bariton Ludwig Baumann sinds eind jaren '90 een operafestival midden in het groen een operafestival organiseert. Baumann - geboren en getogen in deze streken als boerenzoon - moest zijn operacarrière voortijdig beëindigen wegens een ongeluk op het toneel maar wist zijn passie voor muziek en theater als intendant van een nieuw operafestival Gut Immling perfect te combineren met zijn liefde voor dieren. De voorstellingen vinden plaats in een tot comfortabel theater omgebouwde manege met airconditioning en goede stoelen. Inmiddels is het festival 20 jaar oud, zijn de kinderziektes verdwenen en worden beginnersfouten niet meer gemaakt. En de paarden? Die zijn er nog steeds, ruim 100 in getal, en dragen inmiddels allemaal een naam van een operapersonage. Deze avond kunt u bij dit operafestival Verdi’s Don Carlo zien.

Zaterdag 7 juli krijgen we een rondleiding door Priem am Chiemsee. Het pittoreske aanzicht van Prien wordt vooral bepaald door de kenmerkende, traditionele Opper-Beierse stijl. Tal van huizen en winkels zijn versierd met prachtige muurschilderingen. Maar ook aan mensen die een therapie of ontspanning zoeken, biedt het idyllische lucht- en Kneipp-kuuroord een breed geschakeerd wellness-, ontspannings- en herstelprogramma aan. In Gut Immling staat vandaag Puccini’s La bohème op het programma.

Zondag 8 juli maken we wederom een boottocht op de Chiemsee, nu naar het Fraueninsel. Een bijzondere attractie op het eiland is het klooster Frauenwörth, het oudste nonnenklooster van Duitsland en dat vandaag de dag nog steeds wordt beheerd door Benedictijners. Het Fraueninsel is een zeer schilderachtige klein eiland met een kleine gemeenschap van 300 inwoners in een idyllisch dorpje. Het Verdi-Gala in Gut Immling biedt vandaag onder de titel Verdissimo! vocale en instrumentale muziek van deze componist.

Maandag 9 juli rijden we in de loop van de dag terug naar de luchthaven van München. Van daaruit vliegt u rechtstreeks terug naar Nederland.

Opera
 • vrijdag 06 juli 2018 Don Carlo
 • Gut Immling (Gut Immling)
 • Giuseppe Verdi Don Carlos (opera)
 • Prijs: € 98,00
Opera
 • zaterdag 07 juli 2018 La bohème
 • Gut Immling (Gut Immling)
 • Giacomo Puccini La bohème (opera)
 • Prijs: € 98,00
Concert
 • zondag 08 juli 2018 Verdi-Gala
 • Gut Immling (Gut Immling)
 • Verdissimo
  Solisten, koor en orkest van het festival brengen onder leiding van Cornelia von Kerssenbrock een gala-concert, gewijd aan de muziek van Verdi.

 • Prijs: € 85,00
Garden-Hotel Reinhart

Garden-Hotel ReinhartHet viersterren Garden-Hotel Reinhart ligt op 100 meter van het meer in Prien am Chiemsee, in het hart van de vakantieregio Chiemsee. Het hotel biedt een spa met een binnenzwembad, een sauna en gratis WiFi.
De kamers zijn ingericht in traditionele Beierse landelijke stijl en de meeste kamers hebben een balkon. Alle kamers beschikken over een flatscreen-tv met satellietzenders en een badkamer.
Er wordt elke ochtend een stevig ontbijtbuffet verzorgd.
Het Garden-Hotel Reinhart bevindt zich vlak bij het Primavera Water Park en op 100 meter van de kade met rechtstreekse verbindingen naar het Herren- en Frauen-eiland.

Basisreissom per persoon met vertrek op donderdag 05 juli 2018 € 1.355,00
Eenpersoonstoeslag € 160,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Don Carlo (06 juli 2018) € 98,00
La bohème (07 juli 2018) € 98,00
Verdi-Gala (08 juli 2018) € 85,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• KLM-vluchten met belastingen en toeslagen
• Transfers en vervoer ter plaatse
• 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterren Garden-Hotel Reinhart in Prien am Chiemsee
• 4 diners of lunches in goede restaurants
• Ruimbagage (lees hier meer over de bagageregeling bij MUSICO Reizen)
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaats: Schiphol
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen en concert, vervoer van en naar Schiphol, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Vluchtgegevens:

Donderdag 5 juli, 09:35 uur - 11:00 uur (Amsterdam - München), vluchtnummer: KL1793
Maandag 9 juli, 17:50 uur - 19:25 uur (München - Amsterdam), vluchtnummer: KL1798

Nanda Geerling

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door kunst en het lag dan ook voor de hand dat ik later iets met kunst wilde gaan doen. Het werd een studie kunstgeschiedenis in combinatie met muziek- en cultuurgeschiedenis aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.Na mijn afstuderen was de keuze voor het reisleiderschap niet moeilijk: ik reis en organiseer graag en vind het leuk om mijn kennis met belangstellenden te delen. Het is me niet tegengevallen: het uitwisselen van ideeën, het bezoeken van tentoonstellingen, het praten over uitvoeringen, een mooi concert samen beleven? Het blijven inspirerende ervaringen. Bovendien is iedere groep anders en dat maakt het uiterst levendig.

Iedere reis besef ik weer dat ik veel van de groep leer en ik hoop maar dat het omgekeerde ook het geval is. Zelf houd ik van de dynamiek van steden; kunst en de stad zijn niet voor niets innig met elkaar verbonden! Italië is mijn favoriete bestemming omdat het land zoveel schoonheid kent: taal, landschap, de mensen, design, mode? Alles is prachtig.

Italië was voor mij liefde op het eerste gezicht: Italiaanse kunst is een klasse apart - een streling voor oog, oor en hart en balsem voor de ziel. Mijn voorkeur gaat uit naar kunst en muziek uit de negentiende en vroeg-twintigste eeuw; dat is bovendien de periode waar ik het meest in thuis ben, vooral opera en de romantische liedcultuur. Mijn lievelingsinstrument is de vleugel; mijn held is Chopin. Op reis hecht ik er belang aan dat de gasten zich op hun gemak voelen, het naar hun zin hebben en dat de sfeer in de groep ontspannen is. Soms is het wel even genoeg met de cultuur en dan is uitrusten, terrasbezoek of winkelen een welkome afwisseling. Mijn vak is mijn hobby, hoe afgezaagd het ook klinkt.

In mijn vrije tijd bezoek ik graag musea, tentoonstellingen en galeries.Op het gebied van opera en concerten prijs ik me gelukkig in Amsterdam te wonen: de grote zaal van het Concertgebouw is zonder twijfel een der mooiste ter wereld en het muziekaanbod is van topklasse. Als echte Amsterdamse ben ik daar natuurlijk zeer trots op. Verder lees ik graag vakliteratuur, maar ook poëzie en romans.

Lees ook het interview met Nanda Geerling.