Elbphilharmonie, Hamburg

Elbphilharmonie, Hamburg

Speicherstadt, Hamburg

Speicherstadt, Hamburg

Hamburg, Duitsland
29 december 2018 t/m 02 januari 2019
Hamburg
Oud & nieuw in de Elbphilharmonie

• Silvesterkonzert in nieuwe Elbphilharmonie
• Sprookjesopera's van Richard Strauss en Mozart
• Hamburg vanaf het land én vanaf het water bezien

Volgeboekt  
Basisreissom: € 1.395,00

Zaterdag 29 december reizen we per touringcar naar Hamburg.

Zondag 30 december krijgen we een rondleiding door Hamburg. De stad ligt aan de rivier de Elbe. Het is de op een na grootste stad van Duitsland en tevens de belangrijkste havenstad. Het traditionele bouwmateriaal bleef tot in de 20e eeuw baksteen, waardoor Hamburg zowel de stad van de baksteengotiek als de stad van het baksteenexpressionisme is. Het stadsbeeld wordt gedomineerd door vijf kerktorens en de toren van het uit 1897 daterende raadhuis.
In de Laeiszhalle, de tweede concertzaal van Hamburg, staat aan het einde van de middag een uitvoering van de Negende Symfonie van Beethoven op het programma. U kunt er ook voor kiezen 's middags Die Frau ohne Schatten in de Staatsoper van Hamburg bij te wonen. Componist Richard Strauss en diens librettist Hofmannsthal beschouwden deze opera als het belangrijkste werk in hun gezamenlijk oeuvre. Het was hun ambitie de wereld een nieuwe Zauberflöte te schenken en, net als Mozart en Schikaneder, de werkelijkheid gestalte te geven in een sprookje. Het werk is een lofzang op de overlevingskracht van de mens en een pleidooi voor de rechten van het ongeboren leven. In het middelpunt van de handeling staat de keizerin, die afdaalt naar de mensenwereld: zij moet binnen drie dagen een schaduw zien te krijgen, anders moet zij naar het schimmenrijk terugkeren en zal haar geliefde keizer in steen veranderen. Haar voedster wil de vrouw van de textielverver Barak ertoe bewegen haar schaduw te verkopen. Maar de keizerin weet weerstand te bieden aan de verleiding haar eigen geluk te redden ten koste van arme mensen. Zij belichaamt het Mozartiaanse ideaal van Eros en Humanitas.

Maandag 31 december wonen we ’s ochtends een concert bij in de nieuwe concertzaal van Hamburg, de Elbphilharmonie (ook wel Elphi genoemd), een ontwerp van het architectenbureau Herzog & de Meuron. Op het programma van het Philharmonisches Staatsorchester Hamburg onder leiding van Kent Nagono staan werken van Toshio Hosokawa, Bach, Brahms, Varèse en Mozart. 's Middags maken we een rondvaart door de HafenCity, een gebied in Hamburg dat uit verschillende riviereilanden bestaat met als meest opvallende deel Speicherstadt. In Speicherstadt staan nog veel pakhuizen van rond 1900 die nu allemaal gerenoveerd worden. Ook de Elbphilharmonie ligt in Hafencity. 's Avonds sluiten we het jaar muzikaal af met het Silvesterkonzert in de Michaeliskirche.

Dinsdag 1 januari krijgen we een rondleiding door de Kunsthalle Hamburg. De Hamburger Kunsthalle opende zijn deuren in 1869 en herbergt een prachtige collectie schilderijen uit de 14e t/m de 19e eeuw. De nadruk ligt op de 19e-eeuwse Duitse Romantiek met als hoogtepunt een aantal werken van Caspar David Friedrich. In het operahuis staat vandaag de tweede sprookjesopera van deze reis op het programma, Mozarts Die Zauberflöte.

Woensdag 2 januari vertrekken we ‘s ochtends na het ontbijt terug naar Nederland.

Concert
 • zondag 30 december 2018 Beethoven IX
 • Laeiszhalle Hamburg (Hamburg)
 • Ludwig van Beethoven Symfonie nr 9 in d, op. 125 (symfonie)
 • Prijs: € 75,00
Opera
 • zondag 30 december 2018 Die Frau ohne Schatten
 • Hamburgische Staatsoper (Hamburg)
 • Richard Strauss Die Frau ohne Schatten (opera)
 • Prijs: € 99,00
Concert
 • maandag 31 december 2018 Silvesterkonzert Elbphilharmonie
 • Elbphilharmonie (Hamburg)
 • - Hosokawa: Introduktion I en II uit Stilles Meer
  - Bach: Derde Orkeststuite, BWV1068
  - Brahms: Warum ist das Licht gegeben, op. 74/1
  - Brhams: O Heiland, reiß' die Himmel auf, op. 74/2
  - Varèse: Octandre
  - Mozart: Missa brevis in C, KV196b Spatzenmesse

  Betreft kaarten in Platzgruppe II.

 • Uitvoerenden:
  • dirigent Kent Nagano
 • Prijs: € 77,00
Concert
 • maandag 31 december 2018 Silvesterkonzert - Trompeten und Orgel
 • St. Michaeliskirche (Hamburg)
 • Festliche Musik für Trompeten und Orgel

 • Prijs: inbegrepen
Opera
 • dinsdag 01 januari 2019 Die Zauberflöte
 • Hamburgische Staatsoper (Hamburg)
 • Wolfgang Amadeus Mozart Die Zauberflöte (opera)
 • Prijs: € 98,00
Arcotel Rubin

Arcotel Rubin, HamburgHet superior viersterrenhotel ARCOTEL Rubin is vernoemd naar het Duitse woord voor robijn en heeft rood als thema. Het biedt gratis WiFi, een gratis spa en ruime kamers met een flatscreen-tv. Het hotel is te vinden in de levendige wijk St. Georg, op 500 meter van het centraal station van Hamburg. De kamers zijn voorzien van airconditioning, geluiddichte ramen, lederen meubilair en draadloze telefoons. Het stijlvolle café Wiener Kaffee en restaurant FACETTE serveren regionale en veganistische gerechten, zelfgemaakte taarten en gebak. De Crystal Bar is gespecialiseerd in zeldzame jenevers uit de hele wereld. U kunt ontspannen in twee verschillende sauna's in de spa van ARCOTEL Rubin. Het hotel biedt ook een stoombad, een fitnessruimte en een dakterras. In slechts 5 minuten loopt u naar de vele winkels en cafés aan de Lange Reihe. Het mooie meer Außenalster bevindt zich op 10 minuten lopen van het hotel.

Basisreissom per persoon met vertrek op zaterdag 29 december 2018 € 1.395,00
Eenpersoonstoeslag € 120,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Beethoven IX (30 december 2018) € 75,00
Die Frau ohne Schatten (30 december 2018) € 99,00
Silvesterkonzert Elbphilharmonie (31 december 2018) € 77,00
Silvesterkonzert - Trompeten und Orgel (31 december 2018) incl.
Die Zauberflöte (01 januari 2019) € 98,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Hamburg v.v. en vervoer ter plaatse
• 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in een 4-sterrenhotel in Hamburg
• 4 diners of lunches in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees) & Silvesterkonzert Michaeliskirche
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Driebergen-Zeist, Arnhem en Hengelo (klik hier voor meer informatie over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen en concert, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds
• De kaarten voor het concert in de Elbphilharmonie op 31 december zijn in Platzgruppe II

Nanda Geerling

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door kunst en het lag dan ook voor de hand dat ik later iets met kunst wilde gaan doen. Het werd een studie kunstgeschiedenis in combinatie met muziek- en cultuurgeschiedenis aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.Na mijn afstuderen was de keuze voor het reisleiderschap niet moeilijk: ik reis en organiseer graag en vind het leuk om mijn kennis met belangstellenden te delen. Het is me niet tegengevallen: het uitwisselen van ideeën, het bezoeken van tentoonstellingen, het praten over uitvoeringen, een mooi concert samen beleven? Het blijven inspirerende ervaringen. Bovendien is iedere groep anders en dat maakt het uiterst levendig.

Iedere reis besef ik weer dat ik veel van de groep leer en ik hoop maar dat het omgekeerde ook het geval is. Zelf houd ik van de dynamiek van steden; kunst en de stad zijn niet voor niets innig met elkaar verbonden! Italië is mijn favoriete bestemming omdat het land zoveel schoonheid kent: taal, landschap, de mensen, design, mode? Alles is prachtig.

Italië was voor mij liefde op het eerste gezicht: Italiaanse kunst is een klasse apart - een streling voor oog, oor en hart en balsem voor de ziel. Mijn voorkeur gaat uit naar kunst en muziek uit de negentiende en vroeg-twintigste eeuw; dat is bovendien de periode waar ik het meest in thuis ben, vooral opera en de romantische liedcultuur. Mijn lievelingsinstrument is de vleugel; mijn held is Chopin. Op reis hecht ik er belang aan dat de gasten zich op hun gemak voelen, het naar hun zin hebben en dat de sfeer in de groep ontspannen is. Soms is het wel even genoeg met de cultuur en dan is uitrusten, terrasbezoek of winkelen een welkome afwisseling. Mijn vak is mijn hobby, hoe afgezaagd het ook klinkt.

In mijn vrije tijd bezoek ik graag musea, tentoonstellingen en galeries.Op het gebied van opera en concerten prijs ik me gelukkig in Amsterdam te wonen: de grote zaal van het Concertgebouw is zonder twijfel een der mooiste ter wereld en het muziekaanbod is van topklasse. Als echte Amsterdamse ben ik daar natuurlijk zeer trots op. Verder lees ik graag vakliteratuur, maar ook poëzie en romans.

Lees ook het interview met Nanda Geerling.

Bekijk ook eens deze reizen

Zwarte Woud
Luik