Elbphilharmonie, Hamburg

Elbphilharmonie, Hamburg

Christiane Karg

Christiane Karg

Speicherstadt, Hamburg

Speicherstadt, Hamburg

Klaas Stok

Klaas Stok

Hamburg, Duitsland
15 juni 2019 t/m 18 juni 2019
Hamburg
Elbphilharmonie in de hoofdrol

• Rossini in de nieuwe Elbphilharmonie
• Christiane Karg zingt, Thomas Quasthoff leest voor
• Van klavecimbel tot Steinway in Museum für Kunst und Gewerbe

Volgeboekt  
Basisreissom: € 1.055,00

Zaterdag 15 juni reizen we vanaf diverse NS-stations via Osnabrück per IC-trein naar Hamburg, een eeuwenoude handelsstad. De geschiedenis van Hamburg gaat terug tot de tijd van Karel de Grote toen er op de kruising van de rivieren de Elbe en de Alster een kasteel werd gebouwd, de Hammaburg. Als Hanzestad heeft het altijd een belangrijke handelsfunctie gehad, en dat is nog overal zichtbaar in de stad.

Zondag 16 juni verkennen we Hamburg samen met een plaatselijke gids. Het traditionele bouwmateriaal in de stad bleef tot ver in de 20e eeuw baksteen, waardoor Hamburg zowel de stad van de baksteengotiek als van het baksteenexpressionisme is. ’s Avonds wonen we een concert bij in de nieuwe concertzaal van Hamburg, de Elbphilharmonie (ook wel liefkozend Elphi genoemd). Het spectaculaire gebouw, ontworpen door het architectenbureau Herzog & de Meuron, heeft als basis een oud pakhuis voor cacao, thee en tabak, waarop een in glas afgewerkte bovenbouw met een gebogen dakvorm werd gerealiseerd. In de Grote Zaal van de Elbphilharmonie dirigeert Klaas Stok de Petite messe solennelle van Rossini, uitgevoerd door het NDR Chor, Klavierduo Tal & Groethuysen en vier solisten (waaronder sopraan Simona Šaturová en bas Michael Nagy).

Maandag 17 juni ontdekt u het indrukwekkende havengebied van Hamburg vanaf het water. Speicherstadt heet dit deel van Hamburg, vol pakhuizen van baksteen en dat sinds 2015 ook op de Werelderfgoedlijst staat. Het is dan ook misschien wel het meest fotogenieke stukje van Hamburg, met de rode bakstenen, gouden letters op de gevels en bronzen puntdaken. In de Kleine Zaal van de Elbphilharmine vindt een bijzonder liedrecital plaats door sopraan Christiane Karg, verteller Thomas Quasthoff en pianist Justus Zeyen. Deze Liederabend is een hommage aan de Franse schrijfster Louise Lévêque de Vilmorin die in haar salon in de eerste helft van de 20e eeuw kunstenaars als Jean Cocteau, Anaïs Nin, Coco Chanel en Léo Ferré ontving. Op het programma vanavond staan teksten van Louise de Vilmorin en liederen van Francis Poulenc en Claude Arrieu.

Dinsdag 18 juni krijgen we een muzikale rondleiding door de afdeling historische muziekinstrumenten in het Museum für Kunst und Gewerbe. De beroemde Beurmann-verzameling geeft met bijna honderd muziekinstrumenten een goed overzicht van de ontwikkeling van het klavecimbel en Hammerklavier tot de moderne Steinway-vleugel. Bijzonder is dat u de instrumenten niet alleen kunt zien, maar ook kunt horen! In de loop van de middag reizen we terug naar Nederland.

Concert
 • zondag 16 juni 2019 Petite messe solennelle
 • Elbphilharmonie (Hamburg)
 • Gioachino Antonio Rossini Petite Messe Solennelle (mis)
 • Uitvoerenden:
  • sopraan Simona Šaturová
  • alt Wiebke Lehmkuhl
  • tenor Benjamin Bruns
  • bas Michael Nagy
  • klavierduo Tal & Groethuysen
  • dirigent Klaas Stok
 • Prijs: € 54,00
Concert
 • maandag 17 juni 2019 Liederabend
 • Elbphilharmonie (Hamburg)
 • Deze Liederabend is een hommage aan de Franse schrijfster Louise Léveque de Vilmorin die in haar salon in de eerste helft van de 20e eeuw kunstenaars als Jean Cocteau, Anaïs Nin, Coco Chanel en Léo Ferré ontving.
  Op het programma vanavond staan teksten van Louise de Vilmorin en liederen van Francis Poulenc en Claude Arrieu.

 • Uitvoerenden:
  • sopraan Christiane Karg
  • bariton Thomas Quasthoff
  • pianist Justus Zeyen
 • Prijs: € 51,00
Arcotel Rubin

Arcotel Rubin, HamburgHet superior viersterrenhotel ARCOTEL Rubin is vernoemd naar het Duitse woord voor robijn en heeft rood als thema. Het biedt gratis WiFi, een gratis spa en ruime kamers met een flatscreen-tv. Het hotel is te vinden in de levendige wijk St. Georg, op 500 meter van het centraal station van Hamburg. De kamers zijn voorzien van airconditioning, geluiddichte ramen, lederen meubilair en draadloze telefoons. Het stijlvolle café Wiener Kaffee en restaurant FACETTE serveren regionale en veganistische gerechten, zelfgemaakte taarten en gebak. De Crystal Bar is gespecialiseerd in zeldzame jenevers uit de hele wereld. U kunt ontspannen in twee verschillende sauna's in de spa van ARCOTEL Rubin. Het hotel biedt ook een stoombad, een fitnessruimte en een dakterras. In slechts 5 minuten loopt u naar de vele winkels en cafés aan de Lange Reihe. Het mooie meer Außenalster bevindt zich op 10 minuten lopen van het hotel.

Basisreissom per persoon met vertrek op zaterdag 15 juni 2019 € 1.055,00
Eenpersoonstoeslag € 114,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Petite messe solennelle (16 juni 2019) € 54,00
Liederabend (17 juni 2019) € 51,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per IC-trein (1e klasse) via Osnabrück naar Hamburg en vervoer ter plaatse
• 3 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterrenhotel Arcotel Rubin in Hamburg
• 3 diners of lunches in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo
• Exclusief toegangskaarten concerten, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Vertrektijden:

Heenreis
Amsterdam Centraal: 09:03 uur
Amersfoort: 09:44 uur
Apeldoorn: 10:09 uur
Deventer: 10:22 uur
Almelo: 10:46 uur
Hengelo: 10:59 uur
Osnabrück Hbf aankomst: 12:06 uur
Osnabrück Hbf vertrek: 12:23 uur
Hamburg Hbf: 14:14 uur

Terugreis
Hamburg Hbf: 13:46 uur
Osnabrück Hbf aankomst: 15:35 uur
Osnabrück Hbf vertrek: 15:53 uur (IC144)
Hengelo: 17:03 uur
Almelo: 17:16 uur
Deventer: 17:48 uur
Apeldoorn: 18:00 uur
Amersfoort: 18:26 uur
Hilversum: 18:39 uur
Amsterdam Centraal 19:00 uur

De vermelde tijden zijn uitsluitend bedoeld ter indicatie. De definitieve tijden staan vermeld in de reiswijzer die de reizigers uiterlijk 2 weken voor vertrek ontvangen.

Susan Dorrenboom

Er wordt tegenwoordig wel met een bezorgde blik in de ogen gesproken over kinderen met overvolle agenda's. Goed beschouwd was ik ook zo'n kind: fluitles, kamermuziek, orkest, hier en daar nog een extra repetitie, tweemaal per week dansles. En o ja, ik heb ook nog een tijdje in een kinderkoor gezongen.
Ik heb er niet onder geleden. En het zal u - met deze opsomming aan buitenschoolse activiteiten - niet verbazen dat ik na mijn schoolcarrière koos voor een muzikale vervolgstudie: muziekwetenschap in Utrecht.
Na veel omzwervingen in de advies- en bouwwereld kwam ik een aantal jaar geleden bij MUSICO Reizen terecht. Terug op het honk, zo voelde het aan. Op kantoor bereid ik reizen voor met alle werkzaamheden die daarbij komen kijken, en houd ik de website actueel. Daarnaast leid ik af en toe een reis, een uitdagende combinatie. Het werken bij MUSICO Reizen heeft mij tot een muzikale alleseter gemaakt. Vroeger hield voor mij de klassieke muziek op bij de late Beethoven - met als uitzondering de muziek van Stravinsky. Tegenwoordig weet ik ook de romantici te waarderen, en vraag ik mij af waarom ik vroeger de symfonieën van Mahler zo moeilijk kon verteren. Zo blijft de muziek een ontdekkingsreis die ik graag met u deel.

Lees ook het interview met Susan Dorrenboom.