Speicherstadt, Hamburg

Speicherstadt, Hamburg

Káta Kabanová

Káta Kabanová

Elbphilharmonie, Hamburg

Elbphilharmonie, Hamburg

Nabuccu

Nabucco

Hamburg, Duitsland
29 september 2019 t/m 03 oktober 2019
Hamburg
Elbphilharmonie

• Elbphilharmonie, ‘ein neues Wahrzeichen der Stadt’
• Hamburg in baksteen: van gotiek tot expressionisme
• Van klavecimbel tot Steinway in Museum für Kunst und Gewerbe

Volgeboekt  
Basisreissom: € 1.295,00

Zondag 29 september reizen we via diverse opstapplaatsen in Nederland per touringcar naar Hamburg.

Maandag 30 september verkennen we Hamburg samen met een plaatselijke gids. Het traditionele bouwmateriaal in de stad bleef tot ver in de 20e eeuw baksteen, waardoor Hamburg zowel de stad van de baksteengotiek als van het baksteenexpressionisme is. ’s Avonds wonen we een concert bij in de nieuwe concertzaal van Hamburg, de Elbphilharmonie (ook wel liefkozend Elphi genoemd). Het spectaculaire gebouw, ontworpen door het architectenbureau Herzog & de Meuron, heeft als basis een oud pakhuis voor cacao, thee en tabak, waarop een in glas afgewerkte bovenbouw met een gebogen dakvorm werd gerealiseerd. Het Philharmonische Staatsorchester Hamburg speelt onder leiding van Ariane Matiakh werken van Berlioz (Ouverture Le Carnaval Romain), Mendelssohn (Vierde Symfonie, de „Italienische“) en de liedcyclus voor mezzosopraan en orkest La canzone dei ricordi van Martucci).

Dinsdag 1 oktober krijgen we een muzikale rondleiding door de afdeling historische muziekinstrumenten in het Museum für Kunst und Gewerbe. De beroemde Beurmann-verzameling geeft met bijna honderd muziekinstrumenten een goed overzicht van de ontwikkeling van het klavecimbel en Hammerklavier tot de moderne Steinway-vleugel. Bijzonder is dat u de instrumenten niet alleen kunt zien, maar ook kunt horen! De Staatsoper Hamburg brengt vanavond de opera Káta Kabanová in een enscenering van regisseur Willy Decker. De componist Janáček ontwikkelde al vroeg een grote liefde voor de Russische literatuur. Deze liefde beïnvloedde zijn artistieke smaak sterk, wat duidelijk blijkt uit zijn opera’s met Russische thema’s en talrijke instrumentale werken. Janáček gaf zijn twee kinderen ook Russische namen, reisde meerdere malen naar Rusland en richtte in Brno een Russische kring op. Hij betreurde de ondergeschikte positie van zijn land in het Oostenrijks-Hongaarse rijk zeer en was voorstander van een federatie waarin alle Slavische volkeren zouden opgaan. Janáčeks platonische liefde voor de veel jongere Kamila Stösslová was zijn grote inspiratiebron in zijn latere werken. Het leven van de hoofdpersoon Káta is vooral de verbeelding van de strijd om vrijheid, van de strijd zich te ontworstelen aan de alles overheersende morele druk van de boerengemeenschap. De oude tradities van deze gemeenschap wordt vertolkt door Kabanicha, de schoonmoeder van Káta Kabanová. Het psychologisch drama wordt ondersteund door grandioze muziek waarin liefde, schitterende melodieën, broeierige scènes en tragiek te horen zijn.

Woensdag 2 oktober ontdekt u het indrukwekkende havengebied van Hamburg vanaf het water. Speicherstadt heet dit deel van Hamburg, vol pakhuizen van baksteen en dat sinds 2015 ook op de Werelderfgoedlijst staat. Bij de Staatsoper Hamburg staat Verdi’s Nabucco op het programma. Regisseur is de Rus Kirill Serebrennikov, die momenteel als een soort balling in eigen land leeft. Hij kreeg ruim 20 maanden huisarrest (tot april 2019) waarbij hij zelfs geen telefoon mocht gebruiken. Hij mag Moskou nog steeds niet verlaten. Omdat in de operawereld contracten jaren van tevoren worden afgesloten, had Serebrennikov al verschillende opdrachten vóór hij huisarrest kreeg. Ondanks het feit dat hij alleen met zijn familie contact mag hebben, heeft hij het toch voor elkaar gekregen om op afstand de hem toebedeelde opera’s te regisseren in Stuttgart en Zürich. En nu regisseert hij dus vanuit Moskou Nabucco voor Hamburg.

Donderdag 3 oktober reizen we terug naar Nederland.

Concert
 • maandag 30 september 2019 Philharmonisches Staatsorchester Hamburg
 • Elbphilharmonie (Hamburg)
 • - Berlioz: Ouverture Le carnaval romain
  - Martucci: La canzone dei ricordi
  - Mendelssohn: Vierde Symfonie, de Italiaanse

 • Prijs: € 69,00
Opera
 • dinsdag 01 oktober 2019 Káta Kabanová
 • Hamburgische Staatsoper (Hamburg)
 • Leos Janáček Káta Kabanová (opera)
 • Prijs: € 74,00
Opera
 • woensdag 02 oktober 2019 Nabucco
 • Hamburgische Staatsoper (Hamburg)
 • Giuseppe Verdi Nabucco (opera)
 • Prijs: € 89,00
Arcotel Rubin

Arcotel Rubin, HamburgHet superior viersterrenhotel ARCOTEL Rubin is vernoemd naar het Duitse woord voor robijn en heeft rood als thema. Het biedt gratis WiFi, een gratis spa en ruime kamers met een flatscreen-tv. Het hotel is te vinden in de levendige wijk St. Georg, op 500 meter van het centraal station van Hamburg. De kamers zijn voorzien van airconditioning, geluiddichte ramen, lederen meubilair en draadloze telefoons. Het stijlvolle café Wiener Kaffee en restaurant FACETTE serveren regionale en veganistische gerechten, zelfgemaakte taarten en gebak. De Crystal Bar is gespecialiseerd in zeldzame jenevers uit de hele wereld. U kunt ontspannen in twee verschillende sauna's in de spa van ARCOTEL Rubin. Het hotel biedt ook een stoombad, een fitnessruimte en een dakterras. In slechts 5 minuten loopt u naar de vele winkels en cafés aan de Lange Reihe. Het mooie meer Außenalster bevindt zich op 10 minuten lopen van het hotel.

Basisreissom per persoon met vertrek op zondag 29 september 2019 € 1.295,00
Eenpersoonstoeslag € 120,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Philharmonisches Staatsorchester Hamburg (30 september 2019) € 69,00
Káta Kabanová (01 oktober 2019) € 74,00
Nabucco (02 oktober 2019) € 89,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Hamburg v.v. en vervoer ter plaatse
• 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in een 4-sterrenhotel in Hamburg
• 4 diners of lunches in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Driebergen-Zeist, Arnhem en Hengelo (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen en concert, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Reina Boelens

Vanaf mijn vierde jaar wist ik wat ik wilde worden -zangeres. Mijn ouders glimlachten als ze mij dat hoorden zeggen, ze verwachtten dat ik wel tot het inzicht zou komen om een echt vak te kiezen. Ze kregen geen gelijk, op mijn 19e werd ik toegelaten tot de Kleinkunstacademie en vertrok van een klein dorp in Drenthe naar Amsterdam. Na mijn studie werkte ik jaren als cabaretière en actrice in diverse theatergezelschappen. Zingend een verhaal vertellen bleek een sterke kant en ik besloot naast mijn theaterwerk een zangopleiding aan het Sweelinck conservatorium te volgen. Het waren drukke tijden, overdag colleges, ‘s avonds op het toneel.

Ik studeerde af en geleidelijk verplaatste mijn werkterrein zich steeds meer naar het klassieke zangvak. Naast operarollen en programma’s met gedichten en liederen ben ik altijd actief gebleven in het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor, maak muziektheaterproducties, treed regelmatig op als solist en heb een lespraktijk. Als zangeres heb ik veel binnen en buiten Europa gereisd, iets wat ik altijd heerlijk heb gevonden. Muziek en reizen: met deze combinatie wilde ik iets gaan doen en volgde een reisopleiding in Utrecht en - daar is ook MUSICO Reizen gevestigd.

Na een gesprek met Remco en Taco werd mij duidelijk dat de muzikale reizen die MUSICO Reizen organiseert een natuurlijk verlengstuk van mijn vak is. De liefde voor cultuur met anderen delen is een groot genoegen dat ik zowel in de rol van uitvoerend kunstenaar en als pedagoog heb leren kennen. U deelgenoot te kunnen maken van wat ons boeit, de schoonheid van de natuur en de schone kunsten, daarvoor geldt: gedeelde vreugde is dubbele vreugde.

Lees ook het interview met Reina Boelens.