Elbphilharmonie, Hamburg

Elbphilharmonie, Hamburg

Pique Dame, Hamburg

Pique Dame, Hamburg

Speicherstadt, Hamburg

Speicherstadt, Hamburg

L'elisir d'amore, Hamburg

L'elisir d'amore, Hamburg

Hamburg, Duitsland
28 mei 2020 t/m 01 juni 2020
Hamburg
Elbphilharmonie in de hoofdrol

• Elbphilharmonie, ‘ein neues Wahrzeichen der Stadt’
• Hamburg in baksteen: van gotiek tot expressionisme
• Beroemde regisseurs bij Staatsoper Hamburg: Willy Decker & Jean-Pierre Ponnelle
• Van klavecimbel tot Steinway in Museum für Kunst und Gewerbe
• Lees hier ons blog over regisseur Willy Decker

Volgeboekt  
Basisreissom: € 1.295,00

Donderdag 28 mei reizen we via diverse opstapplaatsen in Nederland per touringcar naar Hamburg.

Vrijdag 29 mei verkennen we Hamburg samen met een plaatselijke gids. Het traditionele bouwmateriaal in de stad bleef tot ver in de 20e eeuw baksteen, waardoor Hamburg zowel de stad van de baksteengotiek als van het baksteenexpressionisme is. Bij de Staatsoper Hamburg staat vanavond Tsjaikovski’s opera Pique Dame op het programma in een enscenering van Willy Decker. De intendant van de Opera van Sint-Petersburg wilde graag een 'Russische Carmen' en Tsjaikovski's broer dacht daarin te voorzien met zijn libretto naar Poesjkins novelle Pique Dame. Tsjaikovski zag er aanvankelijk niets in. De protagonisten bleven naar zijn smaak teveel personages in plaats levende mensen te worden met een rijk gevoelsleven. Maar tijdens zijn zelfverkozen verbanning naar Florence bleek Tsjaikovski toch gevoelig voor de emotionele spanwijdte die het libretto in zich droeg en ging hij zich meer en meer vereenzelvigen met Herman. Herman gaat uit liefde voor Lisa heel ver in het vergaren van geld, zover zelfs dat Lisa's grootmoeder daarbij om het leven komt.

Zaterdag 30 mei krijgen we een muzikale rondleiding door de afdeling historische muziekinstrumenten in het Museum für Kunst und Gewerbe. De beroemde Beurmann-verzameling geeft met bijna honderd muziekinstrumenten een goed overzicht van de ontwikkeling van het klavecimbel en Hammerklavier tot de moderne Steinway-vleugel. Bijzonder is dat u de instrumenten niet alleen kunt zien, maar ook kunt horen! De Staatsoper Hamburg brengt vanavond Donizetti’s komische opera L’elisir d’amore in de beroemde en klassieke regie van Jean-Pierre Ponnelle. De opera is een prachtig voorbeeld van een 19e-eeuwse komische opera waarin de spot wordt gedreven met het verhaal van Tristan & Isolde.

Zondag 31 mei speelt het Philharmonisches Staatsorchester Hamburg onder leiding van Alexander Sladkovsky werken van Moessorgski (symfonisch gedicht Nacht op de kale berg), Zimmermann (trompetconcert Nobody knows the trouble I see) en Tsjaikovski (Manfred-Symfonie) in de nieuwe concertzaal van Hamburg, de Elbphilharmonie (ook wel liefkozend Elphi genoemd). Het spectaculaire gebouw, ontworpen door het architectenbureau Herzog & de Meuron, heeft als basis een oud pakhuis voor cacao, thee en tabak, waarop een in glas afgewerkte bovenbouw met een gebogen dakvorm werd gerealiseerd. ‘s Middags ontdekken we het indrukwekkende havengebied van Hamburg vanaf het water. Speicherstadt heet dit deel van Hamburg, vol pakhuizen van baksteen en dat sinds 2015 ook op de Werelderfgoedlijst staat.

Maandag 1 juni reizen we na het ontbijt terug naar Nederland.

Opera
 • vrijdag 29 mei 2020 Pique Dame
 • Hamburgische Staatsoper (Hamburg)
 • Pjotr Iljitsj Tsjaikovski Pique Dame (Schoppenvrouw) (opera)
 • Uitvoerenden:
  • regisseur Willy Decker
 • Prijs: € 99,00
Opera
 • zaterdag 30 mei 2020 L'elisir d'amore
 • Hamburgische Staatsoper (Hamburg)
 • Gaetano Donizetti L'elisir d'amore (opera)
 • Prijs: € 88,00
Concert
 • zondag 31 mei 2020 Philharmonisches Konzert Elbphilharmonie
 • Elbphilharmonie (Hamburg)
 • - Moessorgski: Nacht op de kale berg
  - Zimmermann: Nobody knows the trouble I see
  - Tsjaikovski: Manfred-Symfonie

 • Modest Moessorgski Nacht op een kale berg (symfonisch gedicht)
 • Uitvoerenden:
  • dirigent Alexander Sladkovsky
  • trompettist Reinhold Friedrich
 • Prijs: € 68,00
Arcotel Rubin

Arcotel Rubin, HamburgHet superior viersterrenhotel ARCOTEL Rubin is vernoemd naar het Duitse woord voor robijn en heeft rood als thema. Het biedt gratis WiFi, een gratis spa en ruime kamers met een flatscreen-tv. Het hotel is te vinden in de levendige wijk St. Georg, op 500 meter van het centraal station van Hamburg. De kamers zijn voorzien van airconditioning, geluiddichte ramen, lederen meubilair en draadloze telefoons. Het stijlvolle café Wiener Kaffee en restaurant FACETTE serveren regionale en veganistische gerechten, zelfgemaakte taarten en gebak. De Crystal Bar is gespecialiseerd in zeldzame jenevers uit de hele wereld. U kunt ontspannen in twee verschillende sauna's in de spa van ARCOTEL Rubin. Het hotel biedt ook een stoombad, een fitnessruimte en een dakterras. In slechts 5 minuten loopt u naar de vele winkels en cafés aan de Lange Reihe. Het mooie meer Außenalster bevindt zich op 10 minuten lopen van het hotel.

Basisreissom per persoon met vertrek op donderdag 28 mei 2020 € 1.295,00
Eenpersoonstoeslag € 120,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Pique Dame (29 mei 2020) € 99,00
L'elisir d'amore (30 mei 2020) € 88,00
Philharmonisches Konzert Elbphilharmonie (31 mei 2020) € 68,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Hamburg v.v. en vervoer ter plaatse
• 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterren Arcotel Rubin in Hamburg 
• 4 diners of lunches in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees) 
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Driebergen-Zeist, Arnhem en Hengelo (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen en concert, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Michel Khalifa

“Doe je ding”, had een docent mij ooit aangeraden. Ik heb zijn advies gevolgd, zij het met tien jaar vertraging. Op mijn 28ste meldde ik me aan bij de opleiding Muziekwetenschap van de Universiteit Utrecht. Na een eerste studie bedrijfskunde in Parijs had ik zeven jaar bij een Franse multinational gewerkt, waarvan de laatste drie in Nederland. Maar de muziek bleef trekken, want muziek is altijd mijn ding geweest. Als kind kon ik urenlang naar Bach luisteren, turend naar de platenspeler die deze wonderlijke klanken voortbracht. Ik heb daarna vijftien jaar viool gespeeld en bijna twintig jaar in amateurkoren gezongen, met meer enthousiasme dan talent.
Mijn overstap van het bedrijfsleven naar de muziekwereld was een schot in de roos. In Utrecht heb ik zeven heerlijke studiejaren gehad, aangevuld met extra vakken elders. Ik heb ook twee zomers lang een geweldige bijbaan gehad als rondleider op de Domtoren. Na mijn afstuderen in april 2000 kon ik meteen aan het werk als zelfstandige musicoloog, een niet vastomlijnd beroep dat tientallen soorten activiteiten omvat. Het sleutelwoord in mijn geval is communiceren. Ik schrijf toelichtingen voor orkesten en concertzalen, artikelen voor muziektijdschriften en Het Parool. Daarnaast verzorg ik concertinleidingen en cursussen over muziekgeschiedenis, een prachtig vak dat ik ook aan het Conservatorium van Amsterdam doceer. Mijn muzikale belangstelling is breed, van middeleeuws tot hedendaags, van kamermuziek tot opera. En omdat ik graag reis, als gastheer optreed en muzikale indrukken deel met gelijkgestemde mensen, heb ik in de zomer van 2008 contact gezocht met Taco Stronks en Remco Roovers, die hun team van muzikale reisleiders aan het versterken waren.
Ik verwacht veel van deze nieuwe ervaring. Mooie reizen en spannende voorstellingen natuurlijk, maar ook en vooral fijne contacten met u, de deelnemers. Ik stel mijn muzikale kennis en ervaring graag tot uw beschikking. Andersom heb ik veel belangstelling voor uw eigen mening, want artistieke smaken verschillen en vullen elkaar aan. Ik hoop u binnenkort te ontmoeten bij MUSICO Reizen.

Lees ook het interview met Michel Khalifa.