Ophelia - detail (John Everett Millais)

Ophelia - detail (John Everett Millais)

Ambroise Thomas (Hippolyte Flandrin, 1834 - Rome)

Ambroise Thomas (Hippolyte Flandrin, 1834 - Rome)

Luik, België
26 februari 2023 t/m 26 februari 2023
Hamlet
De Hamlet van Thomas: bejubeld maar intens bedroefd

Het werk van Shakespeare stond in de 19e eeuw weer volop in de belangstelling: introspecti e en onderzoek van de menselijke ziel stond in de romantiek hoog in het vaandel en Shakespeare had eeuwen eerder al de diepte van die menselijke ziel haarscherp in onontkoombare drama’s gekalligrafeerd. Ambroise Thomas componeerde volgens de wetten van de ‘grand opéra’ een drama op Shakespeares Hamlet, compleet met een ballet maar met behoud van driedimensionale karakters. Het verplichte ‘happy end’ in een ‘grand opéra’ krijgt bij Thomas een dubbele laag: gekroond als koning wordt Hamlet bejubeld, maar aan zijn voeten ligt een dode Ophélia.

 
Basisreissom: € 195,00

Eendaagse reizen bij MUSICO
Al ruim 20 jaar vormen de eendaagse reizen het uithangbord van ons bedrijf. In één dag laten we de kern van MUSICO Reizen zien: bijzondere voorstellingen met veel aandacht voor muzikale inhoud en ruimte voor gezelligheid. Kortom, een complete dag uit. Tijdens de reis naar het theater krijgt u koffie met wat lekkers en geeft de reisleiding een mondelinge toelichting op de opera. Op de terugweg luistert u onder het genot van een hapje en een drankje naar een recensie-achtige nabespreking. Dit leidt vaak tot interessante discussies!

De afgelopen twee seizoenen vonden er door corona nauwelijks eendaagse reizen plaats. Voor het nieuwe seizoen (2022/2023) hebben we een mooi programma samen kunnen stellen met voorstellingen in Düsseldorf, Essen, Gelsenkirchen en Luik waar zowel de beginnende operaliefhebber als de doorgewinterde expert zijn vingers bij kan aflikken. Helaas hebben we wel een prijsverhoging moeten doorvoeren, deels door prijsstijgingen in het vervoer en deels omdat we de groepen kleiner houden dan voorheen in verband met corona. De significant hogere toegangsprijzen in Luik leidt bovendien tot een prijsverschil tussen de reizen naar Luik en naar Düsseldorf, Essen en Gelsenkirchen in Duitsland.

Abonnement
U kunt ook nog steeds een abonnement nemen. Vanaf vier voorstellingen uit de Duitse ofwel de Luikse reeks ontvangt u per voorstelling een korting van € 20,=. De korting wordt uitsluitend per categorie (Duitsland of Luik) verleend en is niet combineerbaar. Als u bijvoorbeeld vier voorstellingen in Duitsland combineert met 1 voorstelling in Luik betaalt u 4 x € 155,= en 1 x € 195,=. Bezoekt u twee voorstellingen in Essen en twee in Luik, dan betaalt u voor alle voorstellingen het hoge tarief.

Ondanks deze prijsverhoging kijken we uit naar een prachtig operaseizoen!

Aanmeldingsformulier abonnement eendaagse reizen naar Duitsland - seizoen 2022-2023

Aanmeldingsformulier abonnement eendaagse reizen naar Luik - seizoen 2022-2023

Opera
 • zondag 26 februari 2023 Hamlet
 • Opéra Royal de Wallonie (Luik)
 • Ambroise Thomas Hamlet (opera)
 • Uitvoerenden:
  • bariton Lionel Lhote (Hamlet)
  • sopraan Jodie Devos (Ophélie)
  • mezzosopraan Béatrice Uria-Monzon (Gertrude)
  • regisseur Cyril Teste
 • Prijs: inbegrepen
Een hotel is niet van toepassing bij deze reis.

Basisreissom per persoon met vertrek op zondag 26 februari 2023 € 195,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Hamlet (26 februari 2023) incl.
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar de Opéra Royal de Wallonie in Luik v.v.
• Drankjes gedurende de busreis, inclusief versnapering
• Toegangskaart voorstelling
• Schriftelijke toelichting
• Mondelinge voor- en nabeschouwing
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Amsterdam-Sloterdijk, Utrecht, Driebergen-Zeist, Arnhem en Horst bij Venlo (klik hier voor meer informatie over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds
• MUSICO Reizen berekent geen boekingskosten
• Bij boeking gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en heeft u kennisgenomen van onze paragraaf over mobiliteit

Vertrektijden:

08:45 uur Amsterdam Sloterdijk
09:30 uur Utrecht
09:50 uur Driebergen-Zeist
10:30 uur Arnhem
11:45 uur Aankomst in Horst bij Venlo (lunch op eigen gelegenheid)
12:30 uur Vertrek uit Horst bij Venlo
14:00 uur Aankomst in Luik
15:00 uur Aanvang voorstelling

ca 18:20 uur Verwacht einde van de voorstelling, aansluitend vertrek terug naar Nederland
ca 20.15 uur Horst bij Venlo
ca 21:15 uur Arnhem
ca 21:55 uur Driebergen-Zeist
ca 22:15 uur Utrecht
ca 23:00 uur Amsterdam Sloterdijk

De vermelde tijden zijn uitsluitend bedoeld ter indicatie. De definitieve tijden staan vermeld in de reiswijzer die de reizigers uiterlijk 2 weken voor vertrek ontvangen.

Benjamin Rous

Als klein jongetje bladerde ik uren door boeken over kunst uit de klassieke oudheid, gegrepen door de krachtige maar sierlijke vormen en vooral door de geweldige verhalen erachter. Die jeugdige voorliefde vertaalde zich naar een studie die helemaal aansloot op mijn fascinatie voor de resten van de menselijke beschaving die zich onder de grond schuilhouden of hebben gehouden, en de verhalen die je daarmee kunt vertellen over het verleden: Mediterrane Archeologie, aan de Universiteit van Amsterdam. Aan dezelfde universiteit promoveerde ik op monumentale tempelarchitectuur rond Rome in de tweede en eerste eeuw voor Christus. Dat wekt een behoorlijk gespecialiseerde indruk, maar niets is minder waar: door veel colleges te geven over Etruskische en Romeinse kunst en cultuur en artikelen te schrijven voor onder meer Kunstschrift behield ik mijn brede klassieke blik.

Na een aantal jaar te hebben gewerkt als coördinator bij de restauratorenopleiding van de Universiteit van Amsterdam ben ik tegenwoordig coördinator van een onderzoeksinstituut waarin verschillende Nederlandse musea en universiteiten die onderzoek doen naar cultureel erfgoed, samenwerken. Daar heb ik een heel andere, razend interessante kant van kunstobjecten leren kennen: de wereld onder de oppervlakte. Daar voltrekken zich vervalprocessen die het uiterlijk van een object onherroepelijk kunnen veranderen. Het is fascinerend om kunst ook op zo’n manier leren kennen; je kijkt in musea nooit meer op dezelfde manier naar objecten!

Op mijn 15e kwam er een tweede klassieke liefde in mijn leven: de muziek, en dan vooral de opera. Na een uitvoering van Verdi’s Aida in Carré was ik hopeloos verloren. Een bijbaan in het Concertgebouw tijdens mijn studententijd opende ook de deuren naar de wijdere wereld van de klassieke muziek. De liefde voor muziek is sinds die tijd alleen maar gegroeid en verdiept, en werd zelfs zo groot dat ik inmiddels het leeuwendeel van mijn ‘vrije’ tijd besteed aan het schrijven en vertellen over opera en klassieke muziek. Zo heb ik voor Uitgeverij Van Oorschot een boek over opera geschreven. Aan de hand van ruim dertig sleutelwerken en geef ik een korte geschiedenis van het genre en van mijn eigen ontwikkeling als operaliefhebber.

Het is een van de manieren waarop ik mijn uiteenlopende passies met hartstocht op anderen probeer over te brengen en te delen. Want wat is er fijner dan samen te genieten van al het moois en interessants dat kunst en muziek te bieden heeft?