Gegarandeerd vertrek

Wolfgang Amadeus Mozart

Slot, Heidelberg
Gegarandeerd vertrek

Slot, Heidelberg

Gegarandeerd vertrek

Schlosstheater Schwetzingen

Gegarandeerd vertrek

Dom van Spyer

5-daagse busreis naar

Schwetzingen & Heidelberg, Duitsland
04 oktober 2018 t/m 08 oktober 2018
Heidelberg & Schwetzingen
Mozartfest in Schwetzingen

• Mozarts Le nozze di Figaro in authentiek rococotheater
• Dom Speyer, werelderfgoed UNESCO
• Heidelberg, oudste universiteitsstad

 
Basisreissom: € 1.125,00

Donderdag 4 oktober reizen we per touringcar naar Heidelberg. In het naburige Schwetzingen vindt jaarlijks een Mozart Festival plaats ter herinnering aan het feit dat Mozart het stadje driemaal bezocht. Eenmaal als zevenjarig wonderkind en tweemaal als volwassene, Mozart dirigeerde hier onder meer zijn opera Le nozze di Figaro.

Vrijdag 5 oktober krijgen we een rondleiding door Heidelberg dat een rijk verleden kent. Hier werd immers in 1386 de Ruprecht-Karls-Universität gesticht, de oudste Duitse universiteit. De stad was bovendien sinds de middeleeuwen de residentie van de paltsgraaf aan de Rijn, een van de keurvorsten van het Heilige Roomse Rijk. 's Avonds speelt in Schwetzingen het nieuwe jonge pianokwartet Notos Quartett werken van Schubert en Brahms en uiteraard Mozart. Hij was het immers die het genre van het klavierkwartet in leven riep.

Zaterdag 6 oktober bezoeken we Schloss Schwetzingen. De kunstzinnige keurvorst Carl Theodor von der Pfalz verbouwde in de 18e eeuw de burchtachtige jachtresidentie van zijn voorvaderen tot een luxueus zomerverblijf, een 'Versailles in het klein' in de Pfalz. Opvallend en uniek voor Europa is de 'cirkel', halfronde bouwwerken met maar één verdieping aan beide zijden van het kasteel. In een van deze vleugels liet de keurvorst een schitterend theater in rococostijl inpassen met 500 plaatsen. Het behoort tot de weinige, origineel bewaard gebleven, vorstelijke hoftheaters in Duitsland uit de 18e eeuw. In dit theater kunt u vanavond Le nozze di Figaro zien. In deze opera – gebaseerd op het blijspel La folle journée, ou Le mariage de Figaro van Beaumarchais - behielden Mozart en zijn librettist Da Ponto de elementen waarin commentaar wordt geleverd op sociale rangen en standen. Maar met al zijn intriges, verkleedpartijen en persoonsverwisselingen en soms niet helemaal plausibele verwikkelingen is Le nozze een opera buffa bij uitstek.

Zondag 7 oktober verkennen we Speyer. De majestueuze Kaiser- und Mariendom zu Speyer (werelderfgoed van UNESCO) is een van de drie Kaiserdome langs de Rijn. Ooit was deze dom het grootste godshuis van Europa en toonaangevend voor de romaanse bouwkunst. De keizersdom had zwaar te lijden van oorlog en revolutie in de 17e en 18e eeuw maar werd herbouwd en gerestaureerd. De 46 meter lange crypte is nog in originele staat. Vanavond kunt u tijdens een concert door het Vogler Quartett in de Jagdsaal van Schloss Schwetzingen onder meer het prachtige en lyrische klarinetkwintet van Mozart horen. Dit allereerste klarinetkwintet ooit schreef Mozart voor zijn logebroeder en goede vriend Anton Stadler over wie de wildste geruchten over zijn soms onbetamelijke gedrag de ronde gaan maar die een werkelijk fenomenaal klarinettist moet zijn geweest.

Maandag 8 oktober rijden we in de loop van de ochtend terug naar Nederland.

Concert
 • vrijdag 05 oktober 2018 Notos Quartett
 • Jagdsaal Schloss Schwetzingen (Schwetzingen)
 • - Schubert: Adagio e Rondo in F, D487
  - Mozart: Tweede pianokwartet in Es, KV493
  - Brahms: Pianokwartet in g, op 25

 • Prijs: € 26,00
Opera
 • zaterdag 06 oktober 2018 Le nozze di Figaro
 • Rococotheater (Schwetzingen)
 • Wolfgang Amadeus Mozart Le nozze di Figaro (opera)
 • Prijs: € 67,00
Concert
 • zondag 07 oktober 2018 Vogler Quartett
 • Jagdsaal Schloss Schwetzingen (Schwetzingen)
 • - Mozart: Strijkkwartet nr 11 in Es, KV171
  - Mack: Kwintet voor basklarinet en strijkkwartet (première)
  - Mozart: Strijkkwartet nu 18 in A, KV464

 • Prijs: € 26,00
Crowne Plaza Heidelberg

Het elegante viersterren Crowne Plaza Heidelberg ligt in het hart van de pittoreske stad Heidelberg, waar het een stijlvolle accommodatie, een prachtig uitzicht en een overvloed aan wellness-faciliteiten biedt.

Basisreissom per persoon met vertrek op donderdag 04 oktober 2018 € 1.125,00
Eenpersoonstoeslag € 120,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Notos Quartett (05 oktober 2018) € 26,00
Le nozze di Figaro (06 oktober 2018) € 67,00
Vogler Quartett (07 oktober 2018) € 26,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Heidelberg v.v. en vervoer ter plaatse
• 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterrenhotel Crowne Plaza Heidelberg
• 4 diners of lunches in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Driebergen-Zeist en Arnhem (klik hier voor meer informatie over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten voorstelling en concerten, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Satu Hoogeveen

Ieder mens is een verhaal. De een heeft zijn belevingen vastgelegd als een symfonie, opera of schilderij die we op onze reizen op de wereldpodia of in de musea kunnen bewonderen. De ander houdt het voor zichzelf en put energie uit de herkenning van deze zichtbare en hoorbare verhalen. U als (levens)reiziger bent ook een verhaal. Verhalen boeien mij enorm; in mijn ‘volgend leven’ word ik waarschijnlijk romanschrijver!
Opgegroeid in Finland in een familie van musici, kunstschilders en chef-kok-moeder was de vrije tijd van m’n jeugd vol muziek, ballet, kunst en verwennen van vrienden met muziekavonden en gastvrijheid. De in mijn geheugen gegraveerde muzikale hoogtepunten van die tijd omvatten zomers op muziekfestivals midden in de Finse natuur, zoals Savonlinna Operafestival of Kuhmo Kamermuziek, of voorstellingen in exotische muziekpaleizen, zoals Bolshoi- en Mariinsky-theaters (toen nog een reis naar achter het IJzeren Gordijn).
Voor altvioolstudies en concerten verruilde ik de Sibelius Academie in Helsinki voor de Menuhin Academie in Gstaad, studeerde jaren in München, en kwam daarna terecht op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier in Nederland heb ik vele jaren gewerkt als freelance-musicus: op de ene avond zat ik in het Koninklijk Concertgebouworkest een Bruckner-symfonie te strijken, op de andere Wagners Ring in de Nederlandse Opera mede neer te zetten, of maakte ik internationale tournees met Finse, Zweedse en Duitse kamermuziekensembles.
Honger naar meer kennis en inspiratie heeft me terug naar de schoolbank geleid. Aan de Universiteit van Amsterdam heb ik de studie Algemene Cultuurwetenschappen onder inspirerende begeleiding afgerond.
Als artistiek leider en projectmanager organiseer ik concerten voor de relaties van de vier Scandinavische ambassades in Den Haag. Zowel elk detail als de sfeer van deze internationale evenementen dragen bij aan de culturele promotie van de vier Noordelijke landen.
In dit leven is mijn grootste drijfveer schoonheid en harmonie te organiseren; ‘schoonheid’ in al z’n verschijningsvormen, artistiek, praktisch of communicatief. Naast de rijkdom van de muziek blijven andere culturen en talen, contacten met mensen vanuit diverse achtergronden, nieuwsgierigheid naar kennis en mijn organisatielust me bezielen. Kortom, het samenspel van alle zintuigen, om een ‘Gesamtkunstwerk’-verhaal van het leven te maken.
Het is me een voorrecht met u, en uw verhalen op stap te gaan om schoonheid te beleven en nieuwe verhalen te gaan ontdekken. Ik kijk ernaar uit!