Heidelberg

Heidelberg

Dom van Spyer

Rund und spitz (Kandinsky, Kunsthalle Mannheim)

Rund und spitz (Kandinsky, Kunsthalle Mannheim)

Kurt Weill & Lotte Lenya

Kurt Weill & Lotte Lenya

Heidelberg, Duitsland
29 december 2019 t/m 02 januari 2020
Heidelberg
Romantische jaarwisseling aan de Neckar

• Kunst kijken in Mannheim
• Bezoek aan imposante Dom van Speyer
Die Dreigroschenoper: 'Moralität' verpakt in onweerstaanbare muziek

Gegarandeerd vertrek  
Basisreissom: € 1.095,00

Zondag 29 december reizen we per luxe touringcar naar Heidelberg waar we onze intrek nemen in het viersterren Hotel Chester Heidelberg.

Maandag 30 december krijgen we een rondleiding door Heidelberg en het Heidelberger Schloß. In 1196 werd de stad voor het eerst in officiële documenten genoemd. De Ruprecht-Karls-Universität, die in 1386 gesticht werd, is de oudste universiteit op het grondgebied van het tegenwoordige Duitsland. Vanaf de middeleeuwen tot 1720 was Heidelberg de residentie van de paltsgraaf aan de Rijn, een van de keurvorsten van het Heilige Roomse Rijk. Vanaf het kasteel - of wat er van over is - heeft u een prachtig zicht op Heidelberg en omgeving. ’s Avonds biedt Theater Heidelberg Die lustige Witwe. Met een bruisende partituur vol orkestraal raffinement, meeslepende dansritmen en een overvloed aan lyrische ingevingen brengt Lehár hier de liefdesverwikkelingen rond graaf Danilo. De ambassadeur van Pontevedro probeert op alle mogelijke manieren graaf Danilo weer aan weduwe Hannah te koppelen, niet uit filantropische overwegingen maar puur uit economische motieven.

Dinsdag 31 december brengen we een bezoek aan de Dom in Speyer, in de 11e eeuw was dit het grootste gebouw ter wereld. De ‘Kaiser- und Mariendom’ heeft grote invloed gehad op de verbreiding van de romaanse stijl, zelfs tot in onze streken. Typerend voor de geest van die tijd, is de tot op heden volledig behouden gebleven crypte, de grootste romaanse zuilenhal van Europa. Voor de Dom staat de zogenaamde Domnapf. Volgens overlevering zou iedere nieuwe bisschop de enorme stenen schaal met wijn moeten vullen, voor het volk. In het theater van Heidelberg kunt u deze avond een opvoering bijwonen van Die Dreigroschenoper van Kurt Weill. Met dit muziektheaterwerk zette Weill de operawereld op zijn kop. Het verhaal over liefde en verraad waarin arm en rijk tegenover elkaar staan, is gebaseerd op de 18e-eeuwse Beggar's Opera van Gay en Pepusch. De versie van librettist Bertolt Brecht en componist Kurt Weill is cynisch en vol zwarte grappen maar toch ook met een vleugje menselijk gevoel.

Woensdag 1 januari gaan we naar de Kunsthalle Mannheim. Dit museum bezit een belangrijke collectie Duitse en Franse impressionisten en een aantal belangrijke werken uit de Nieuwe Zakelijkheid en het expressionisme. Muzikaal gezien openen we het nieuwe jaar met een feestelijk en vrolijk nieuwjaarsconcert waarin de walsen van Strauss niet zullen ontbreken.

Donderdag 2 januari keren we na het ontbijt terug naar Nederland.

Operette
 • maandag 30 december 2019 Die lustige Witwe
 • Theater Heidelberg (Heidelberg)
 • Franz Lehár Die lustige Witwe (opera)
 • Prijs: € 39,00
Muziektheater
 • dinsdag 31 december 2019 Die Dreigroschenoper
 • Theater Heidelberg (Heidelberg)
 • Prijs: € 38,00
Concert
 • woensdag 01 januari 2020 Neujahrskonzert Heidelberg
 • Theater Heidelberg (Heidelberg)
 • Met onder meer walsen van vader en zoon Johan Strauß.

 • Prijs: € 55,00
Hotel Chester Heidelberg

Hotel Chester HeidelbergHet superior 4-sterren Hotel Chester ligt in Heidelberg en biedt gratis WiFi, een sauna en een fitnesscentrum.

Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv en een eigen badkamer met een douche. Er zijn ook gratis slippers en toiletartikelen aanwezig.

Het hotel heeft een 24-uursreceptie, een eigen restaurant en een bar.

Basisreissom per persoon met vertrek op zondag 29 december 2019 € 1.095,00
Eenpersoonstoeslag € 120,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Die lustige Witwe (30 december 2019) € 39,00
Die Dreigroschenoper (31 december 2019) € 38,00
Neujahrskonzert Heidelberg (01 januari 2020) € 55,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Heidelberg v.v. en vervoer ter plaatse
• 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterren Hotel Chester Heidelberg
• 4 diners of lunches in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Driebergen-Zeist en Arnhem (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen en concert, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Reina Boelens

Vanaf mijn vierde jaar wist ik wat ik wilde worden -zangeres. Mijn ouders glimlachten als ze mij dat hoorden zeggen, ze verwachtten dat ik wel tot het inzicht zou komen om een echt vak te kiezen. Ze kregen geen gelijk, op mijn 19e werd ik toegelaten tot de Kleinkunstacademie en vertrok van een klein dorp in Drenthe naar Amsterdam. Na mijn studie werkte ik jaren als cabaretière en actrice in diverse theatergezelschappen. Zingend een verhaal vertellen bleek een sterke kant en ik besloot naast mijn theaterwerk een zangopleiding aan het Sweelinck conservatorium te volgen. Het waren drukke tijden, overdag colleges, ‘s avonds op het toneel.

Ik studeerde af en geleidelijk verplaatste mijn werkterrein zich steeds meer naar het klassieke zangvak. Naast operarollen en programma’s met gedichten en liederen ben ik altijd actief gebleven in het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor, maak muziektheaterproducties, treed regelmatig op als solist en heb een lespraktijk. Als zangeres heb ik veel binnen en buiten Europa gereisd, iets wat ik altijd heerlijk heb gevonden. Muziek en reizen: met deze combinatie wilde ik iets gaan doen en volgde een reisopleiding in Utrecht en - daar is ook MUSICO Reizen gevestigd.

Na een gesprek met Remco en Taco werd mij duidelijk dat de muzikale reizen die MUSICO Reizen organiseert een natuurlijk verlengstuk van mijn vak is. De liefde voor cultuur met anderen delen is een groot genoegen dat ik zowel in de rol van uitvoerend kunstenaar en als pedagoog heb leren kennen. U deelgenoot te kunnen maken van wat ons boeit, de schoonheid van de natuur en de schone kunsten, daarvoor geldt: gedeelde vreugde is dubbele vreugde.

Lees ook het interview met Reina Boelens.