Innsbruck

Hofkirche, Innsbruck

Goldenes Dachl, Innsbruck

Innsbruck, Oostenrijk
29 december 2019 t/m 02 januari 2020
Innsbruck
Oud en nieuw in Oostenrijk

• Voorstellingen in Landestheater en Festspielstadt Erl
• Oude en nieuwe meesters in Ferdinandeum
• Opmerkelijk mausoleum voor keizer Maximiliaan

 
Basisreissom: € 1.325,00

Zondag 29 december vliegen we rechtstreeks naar Innsbruck, de hoofdstad van Tirol in het hart van Alpen. In het Landestheater kunt u vanavond Il trittico zien. Puccini schreef aan het eind van zijn leven drie eenakters die tezamen een geheel vormen.

Maandag 30 december maken we kennis met Innsbruck. Het is een oude stad, de Romeinen waren hier al aanwezig. De brug over de Inn, waarnaar de stad vernoemd is, maakte de plaats tot een belangrijke tussenstop op de handelsroute tussen Italië en Duitsland. ’s Avonds reizen we per touringcar naar Erl waar in het kader van de Tiroler Festspiele Rusalka (Dvořák) wordt opgevoerd.

Dinsdag 31 december bezoeken we het Ferdinandeum, dat een schitterende collectie Hollandse meesters bezit, onder wie Rembrandt en Brueghel, fraaie Biedermeier-kunstwerken en kostbare muziekinstrumenten, onder andere van Jakob Stainer. In de Moderne Galerie zijn werken te zien van Oskar Kokoschka, Egon Schiele, Albin Egger-Lienz, Max Weiler en Alfons Walde. In het Erl kunt u op feestelijke klanken uit het oeuvre van Emmerich Kálmán afscheid nemen van 2019 waarna we in Innsbruck het glas heffen op een muzikaal 2020.

Woensdag 1 januari vervolgen we onze tocht door Innsbruck en bezoeken we onder meer de opmerkelijke Hofkirche waar zich het grafmonument voor Habsburgse keizer Maximiliaan I bevindt. De stad Innsbruck kende een nauwe verwantschap met het Heilige Roomse Rijk. Vooral keizer Maximiliaan, de laatste feodale keizer die altijd onderweg was van leenheer naar leenheer, speelt nog altijd een belangrijke rol in de stad. Voor zijn huwelijk werd het Goldene Dachl gemaakt, een erker met vergulde dakpannen, zodat de keizer vrij van weersinvloeden naar de festiviteiten kon kijken. Veel minder bekend is het feit dat keizer Maximiliaan aanvankelijk in Innsbruck begraven wilde worden. Hij gaf opdracht voor de bouw van Hofkirche waarin ook plaats was ingeruimd voor zijn grafmonument. Maximiliaan ligt inmiddels niet meer in de Hofkirche maar het grafmonument staat er nog wel, omringd door talloze meer dan levensgrote beelden. Aan het einde van de middag luidt het Symphonieorchester Innsbruck het nieuwe jaar in met een nostalgische tijdreis naar het werk van Robert Stolz.

Donderdag 2 januari bezoeken we in de loop van de ochtend de Hofburg. Oorspronkelijk was de Hofburg een middeleeuwse burcht die als zetel van de Tiroler landsheren diende. Keizerin Maria Theresia liet de burcht geheel aanpassen aan de stijl van het Weense hof, de rococo. 's Middags vliegen we terug naar Nederland.

Opera
 • zondag 29 december 2019 Il trittico
 • Landestheater (Innsbruck)
 • Giacomo Puccini Il trittico: I. Il tabarro (opera)
  Giacomo Puccini Il trittico: II. Suor Angelica (opera)
  Giacomo Puccini Il trittico: III. Gianni Schicchi (opera)
 • Prijs: € 38,00
Opera
 • maandag 30 december 2019 Rusalka
 • Festspielhaus Erl (Erl)
 • Antonín Dvořák Rusalka (opera)
 • Prijs: € 155,00
Concert
 • dinsdag 31 december 2019 Silvesterkonzert Erl
 • Festspielhaus Erl (Erl)
 • Prijs: € 84,00
Concert
 • woensdag 01 januari 2020 Neujahrskonzert
 • Congress (Innsbruck)
 • Prijs: € 89,00
Het hotel voor deze reis is op dit moment nog niet bekend.

Goed slapen is van essentieel belang op vakantie, alleen uitgerust kunt u optimaal genieten van het culturele aanbod. De hotels waarin u tijdens uw MUSICO-reis logeert, voldoen aan hoge standaarden. Over het algemeen is gekozen voor viersterrenhotels zodat u de beschikking heeft over een royale kamer, een uitgebreid ontbijtbuffet en een uitstekende service van het hotelpersoneel. De sfeer van het hotel is afhankelijk van het soort reis dat we maken, soms kiezen we voor een wat zakelijker hotel met een centrale ligging, een andere keer heeft een intiemer hotel onze voorkeur.

Basisreissom per persoon met vertrek op zondag 29 december 2019 € 1.325,00
Eenpersoonstoeslag € 160,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Il trittico (29 december 2019) € 38,00
Rusalka (30 december 2019) € 155,00
Silvesterkonzert Erl (31 december 2019) € 84,00
Neujahrskonzert (01 januari 2020) € 89,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Transavia-lijnvluchten met belastingen en toeslagen
• Transfers en vervoer ter plaatse
• 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in een 4-sterrenhotel in Innsbruck
• 4 diners of lunches in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Ruimbagage
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaats: Schiphol
• Exclusief toegangskaarten concerten en voorstellingen, vervoer van en naar Schiphol, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Michel Khalifa

“Doe je ding”, had een docent mij ooit aangeraden. Ik heb zijn advies gevolgd, zij het met tien jaar vertraging. Op mijn 28ste meldde ik me aan bij de opleiding Muziekwetenschap van de Universiteit Utrecht. Na een eerste studie bedrijfskunde in Parijs had ik zeven jaar bij een Franse multinational gewerkt, waarvan de laatste drie in Nederland. Maar de muziek bleef trekken, want muziek is altijd mijn ding geweest. Als kind kon ik urenlang naar Bach luisteren, turend naar de platenspeler die deze wonderlijke klanken voortbracht. Ik heb daarna vijftien jaar viool gespeeld en bijna twintig jaar in amateurkoren gezongen, met meer enthousiasme dan talent.
Mijn overstap van het bedrijfsleven naar de muziekwereld was een schot in de roos. In Utrecht heb ik zeven heerlijke studiejaren gehad, aangevuld met extra vakken elders. Ik heb ook twee zomers lang een geweldige bijbaan gehad als rondleider op de Domtoren. Na mijn afstuderen in april 2000 kon ik meteen aan het werk als zelfstandige musicoloog, een niet vastomlijnd beroep dat tientallen soorten activiteiten omvat. Het sleutelwoord in mijn geval is communiceren. Ik schrijf toelichtingen voor orkesten en concertzalen, artikelen voor muziektijdschriften en Het Parool. Daarnaast verzorg ik concertinleidingen en cursussen over muziekgeschiedenis, een prachtig vak dat ik ook aan het Conservatorium van Amsterdam doceer. Mijn muzikale belangstelling is breed, van middeleeuws tot hedendaags, van kamermuziek tot opera. En omdat ik graag reis, als gastheer optreed en muzikale indrukken deel met gelijkgestemde mensen, heb ik in de zomer van 2008 contact gezocht met Taco Stronks en Remco Roovers, die hun team van muzikale reisleiders aan het versterken waren.
Ik verwacht veel van deze nieuwe ervaring. Mooie reizen en spannende voorstellingen natuurlijk, maar ook en vooral fijne contacten met u, de deelnemers. Ik stel mijn muzikale kennis en ervaring graag tot uw beschikking. Andersom heb ik veel belangstelling voor uw eigen mening, want artistieke smaken verschillen en vullen elkaar aan. Ik hoop u binnenkort te ontmoeten bij MUSICO Reizen.

Lees ook het interview met Michel Khalifa.