Duel tussen Onegin en Lenski (Ilja Repin, 1889)

Duel tussen Onegin en Lenski (Ilja Repin, 1889)

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski (Nikolai Kuznetsov)

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski (Nikolai Kuznetsov)

Opéra de Wallonie, Luik

Opéra de Wallonie, Luik

Luik, België
24 oktober 2021 t/m 24 oktober 2021
Jevgeni Onegin
Hoe trouw en lichtzinnigheid elkaar aantrekken en afstoten

'Lyrische scènes', zo noemde Tsjaikovski zijn vierde opera. Gebaseerd op het gelijknamige verhaal van Poesjkin had de componist in zijn opera vooral oog voor de psychologische karakterschetsen van zijn hoofdpersonen en niet zozeer voor het vertellen van het verhaal. Het verhaal op zich is dan ook niet heel bijzonder. De dandy Jevgeni Onegin verzamelt zijn liefjes zoals een ander postzegels. Hoe zeer hij daarmee anderen kwetst, valt hem niet eens meer op. Nadat hij Tatjana achteloos heeft afgewezen, vermaakt hij zich met haar zus Olga die verloofd is met zijn beste vriend Lenski. Lenski daagt daarop zijn vriend uit tot een duel, overleeft dat niet en Onegin vlucht weg. Als hij na jaren terugkeert naar Sint-Petersburg wijst Tatjana hem meedogenloos af: 'Ik heb je lief - waartoe nog veinzen? - / Maar 'n ander kwam; ik ben zijn vrouw / en levenslang blijf ik hem trouw.’

Volgeboekt  
Basisreissom: € 127,00

Alle kwaliteit die ons bedrijf te bieden heeft, wordt in deze reizen aangeboden in een enkele dag: u reist per luxe touringcar vanaf de verschillende opstapplaatsen naar het betreffende operatheater. In de bus ontvangt u (naast een kopje koffie en iets lekkers) een uitgebreide schriftelijke toelichting, naast een mondelinge voorbereiding door de reisleider.
Ongeveer een uur voor de voorstelling bent u ter plaatse zodat u genoeg tijd heeft om nog iets te eten in een restaurant in de buurt of in de foyer van het theater. Na afloop van de voorstellingen rijden we onder het genot van een drankje terug naar de diverse opstapplaatsen. Als de bezochte voorstelling hiertoe aanleiding geeft, wordt deze in een wat breder perspectief geplaatst en is er ruimte voor een discussie.

De voorstelling begint om 15.00 uur.

Opera
 • zondag 24 oktober 2021 Jevgeni Onegin
 • Opéra Royal de Wallonie (Luik)
 • Pjotr Iljitsj Tsjaikovski Jevgeni Onegin (opera)
 • Uitvoerenden:
  • bariton Vasily Ladyuk (Jevgeni Onegin)
  • sopraan Ruzan Mantashyan (Tatjana)
  • mezzosopraan Maria Barakova (Olga)
  • tenor Alexey Dolgov (Lenski)
  • bas Ildar Abdrazakov (Gremin)
  • dirigent Speranza Scappucci
  • regisseur Éric Vigié
  • orkest Orchestre Opéra Royal de Wallonie
 • Prijs: inbegrepen
Een hotel is niet van toepassing bij deze reis.

Basisreissom per persoon met vertrek op zondag 24 oktober 2021 € 127,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Jevgeni Onegin (24 oktober 2021) incl.
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar de Opéra Royal de Wallonie in Luik v.v.
• Drankjes gedurende de busreis, inclusief versnapering
• Toegangskaart voorstelling
• Schriftelijke toelichting
• Mondelinge voor- en nabeschouwing

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Den Haag, Utrecht, Driebergen-Zeist, Arnhem en Horst (bij Venlo) (klik hier voor meer informatie over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Ongeveer 1 uur voor aanvang van de voorstelling bent u ter plaatse zodat u genoeg tijd heeft om nog iets te eten in een restaurant of in het theater

NB. In verband met corona-maatregelen is Amsterdam-Sloterdijk tijdelijk geen opstapplaats.

Reizen in en na coronatijd
MUSICO Reizen volgt de richtlijnen van het RIVM. Mocht de reis door verscherpte maatregelen moeten worden geannuleerd, dan voeren wij de reis niet uit en ontvangt u de reissom terug. Individuele kosten die voortvloeien uit verplichte corona-maatregelen (bijvoorbeeld het laten uitvoeren van een test), komen voor rekening van de reiziger.

Meer informatie over corona-maatregelen voor uw reis vindt u hier.

Vertrektijden:

08:30 uur: Den Haag
09:30 uur: Utrecht
09:50 uur: Driebergen-Zeist
10:30 uur: Arnhem
11.45 uur: Horst (bij Venlo) - lunch op eigen gelegenheid.
12:30 uur: Horst (bij Venlo) - vertrek
14.00 uur: Luik

18.45 uur: Vertrek uit Luik
20.15 uur: Horst (bij Venlo)
21.15 uur: Arnhem
22.00 uur: Driebergen-Zeist
22.15 uur: Utrecht
23.15 uur: Den Haag

De vermelde tijden zijn uitsluitend bedoeld ter indicatie. De definitieve tijden staan vermeld in de reiswijzer die de reizigers uiterlijk 2 weken voor vertrek ontvangen.

Remco Roovers

Vaak zeg ik tegen mensen dat ik het leukste werk ter wereld heb. Ik combineer verschillende passies in mijn werk en bedrijf. Over die passies wil ik u graag iets meer vertellen.
 
Vanaf mijn vroege jeugd heb ik me toegelegd op muziek en musiceren: na begonnen te zijn op kerkorgel wisselde ik in mijn puberteit naar het meest persoonlijke instrument dat er bestaat: de zang. Dat ging zeer voorspoedig, ik kon wel naar het conservatorium vond mijn lerares. Tja, en als je dan altijd gedacht had arts te worden, is dat wel een ommezwaai. Ik bedacht dat ik met de combinatie van solozang op het conservatorium in Den Haag en een studie Muziekwetenschap aan de universiteit in Utrecht meerdere aspecten van de muziek zou bestuderen en dat ik goed beslagen de muziekwereld zou kunnen betreden.
 
Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze: Ik kon mijn studie aan het conservatorium afsluiten met het diploma Uitvoerend Musicus en studeerde tevens af als Muziekwetenschapper aan de universiteit. De twee studies vulde elkaar perfect aan. Hierna had ik langere tijd (ca. 7 jaar) een aanstelling bij het Groot Omroepkoor naast een praktijk als lied- en oratoriumzanger.
 
En toen was daar het moment dat Walter Wolvekamp - destijds eigenaar van Wolvekamp Muziekreizen, waar ik af en toe al voor werkte als reisleider - Taco Stronks en mij kwam polsen of we er iets voor voelden zijn bedrijf over te nemen. We hoefden er niet lang over na te denken, binnen enkele weken was de deal gesloten en op 5 januari 2002 vertrok onze eerste reis.
Inmiddels voel ik me een ondernemende musicus of een musicerend ondernemer. Het podium zie ik steeds minder vanaf de uitvoerende kant, maar des te meer vanaf de consumerende kant. Daarnaast geniet ik enorm van het bedenken en opzetten van reizen en alles wat bij een eigen bedrijf hoort.
 
Toch zou dit werk maar half zo leuk zijn als ik niet ook zeer regelmatig (zeker zo’n 15-18 keer per jaar) met onze groepen als reisbegeleider op pad ging. Ik voel me metropoliet als ik in New York loop, vereerd als ik eerste rang in de Scala te Milaan zit, bevoorrecht als ik een groep naar Australië mag begeleiden en domweg gelukkig als ik in Duitse steden als Weimar, Leipzig, Dresden en Berlijn rondloop. Wat mijn muzieksmaak betreft ben ik een alleseter, van barok tot modern, ik sta voor alles open. Als muziekwetenschapper hield ik me voornamelijk bezig met Wagner en de 19e eeuw, maar mijn interesse gaat wel degelijk verder.
 
Naast het verblijf in een goed hotel, eten in goede restaurants en mooie muziek is op reis het gezelschap van het allergrootste belang. En ook daar bof ik mee, op vrijwel alle reizen zie ik bekende en nieuwe mensen met interessante verhalen en levensgeschiedenissen. Muziek is voor ieder op zo’n reis een belangrijk element in zijn of haar leven, en dat bindt natuurlijk enorm.
Ik hoop dat deze website uw interesse kan wekken voor het maken van een muziekreis met MUSICO Reizen. Ik zie u graag op één van onze reizen.

Lees ook het interview met Remco Roovers en Taco Stronks.

In het voorjaar van 2018 liep Remco 800 km naar Santiago om aandacht te vragen voor de spierziekte MD. Lees hier zijn verslag.