Keulen

Keulen

Marianne von Werefkin (Münter, 1909)

Marianne von Werefkin (Münter, 1909)

Dom van Keulen, torenspits

Dom van Keulen, torenspits

Maria Stuarda (Oper am Rhein)

Maria Stuarda (Oper am Rhein)

Dom van Keulen

Dom van Keulen

Keulen, Duitsland
30 december 2018 t/m 03 januari 2019
Keulen
Oud & nieuw aan de Rijn

• Originele programmering rondom jaarwisseling
La Gioconda: Verismo 'avant la lettre' en grand opéra in één
• Hoogwaardige tentoonstellingen in Keulen, Bonn en Wuppertal

Volgeboekt  
Basisreissom: € 1.125,00

Zondag 30 december rijden we naar Keulen, waar u Verdi’s La forza del destino kunt bijwonen. Het noodlot slaat ongenadig hard toe in deze opera. Tegen de achtergrond van een oorlog ontspint zich een familieconflict met fatale afloop. Al in het eerste bedrijf staat de tragische heldin voor een onmogelijke opgave: kiest ze voor Don Alvaro, op wie ze smoorverliefd is, of blijft ze trouw aan haar vader, die per ongeluk door Don Alvaro is gedood?

Maandag 31 december verkennen we Keulen. Strategisch aan de Rijn gelegen speelt Keulen al ruim 2000 jaar een belangrijke rol in de West-Europese geschiedenis. Belangrijkste kenteken van Keulen is natuurlijk de Dom, waar letterlijk eeuwen aan gebouwd is. Rond de Dom zijn nog tal van historische plaatsen terug te vinden die de eeuwenlange geschiedenis van Keulen tastbaar maken. We sluiten het jaar af met een Silvesterkonzert in de Kölner Philharmonie waar het WDR Rundfunkchor en het WDR Sinfonieorchester werken van Dvořák, Brahms, Poulenc en Ravel uitvoeren.

Dinsdag 1 januari krijgen we in het Kunstmuseum Bonn een rondleiding door de tentoonstelling DER FLANEUR - Vom Impressionismus bis zur Gegenwart. Werken van onder anderen Van Gogh, Macke, Kirchner en Grosz tonen hoe men in Parijs en Berlijn volop flaneert. De Oper Bonn biedt vandaag een bijzonder nieuwjaarsconcert: een concertante opvoering van La Gioconda van Ponchielli. De emoties lopen hoog op wanneer de verraderlijke spion van de inquisitie Barnaba zijn web spint rond La Gioconda, de zangeres die hem haar liefde weigerde.

Woensdag 2 januari bezoeken we in Museum Ludwig een tentoonstelling over Gabriele Münter. Deze expressionistische schilder en grafisch kunstenaar was lid van onder meer 'Der Blaue Reiter'. Münter streefde ernaar een autonoom kunstenares te zijn. Toch wordt zij vaak in een adem genoemd met haar ex-partner en collega-kunstschilder Kandinsky. De Oper am Rhein biedt vanavond in Düsseldorf de belcantoopera Maria Stuarda van Donizetti. De opera is gebaseerd op het toneelstuk Maria Stuart van Schiller en handelt over een fictieve ontmoeting tussen koningin Maria Stuarda van Schotland en koningin Elizabeth. Indachtig haar positie probeert Maria zich nederig te gedragen, maar begint - uitgedaagd door de beledigingen van Elizabeth - haar tegenstandster uit te schelden. Dat is het definitieve einde van Maria.

Donderdag 3 januari rijden we eerst naar Wuppertal. Het Von der Heydt-Museum besteedt in een tentoonstelling aandacht aan het werk van Paula Modersohn-Becker, voorloopster van het expressionisme. 's Middags keren we terug naar Nederland.

Opera
 • zondag 30 december 2018 La forza del destino
 • Oper Köln (Keulen)
 • Giuseppe Verdi La forza del destino (opera)
 • Prijs: € 79,00
Concert
 • maandag 31 december 2018 WDR Rundfunkchor/WDR Sinfonieorchester
 • Kölner Philharmonie (Keulen)
 • - Dvořák: Walsen op. 54 (arr voor strijkorkest)
  - Brahms: Liebeslieder. Walzer op. 52
  - Poulenc: Concert voor twee piano's en orkest
  - Ravel: La Valse, poème chorégraphique pour orchestre

 • Uitvoerenden:
  • dirigent Jukka-Pekka Saraste
 • Prijs: € 84,00
Concertante uitvoering
 • dinsdag 01 januari 2019 La Gioconda
 • Theater Bonn (Bonn)
 • Prijs: € 39,00
Opera
 • woensdag 02 januari 2019 Maria Stuarda
 • Oper Köln (Keulen)
 • Gaetano Donizetti Maria Stuarda (opera)
 • Prijs: € 59,00
Maritim Hotel Köln

Maritim Hotel, KeulenHet viersterren Maritim Hotel Köln ligt in het centrum van Keulen op tien minuten lopen van de kathedraal en biedt prachtig, panoramisch uitzicht op de Rijn. Maritim Hotel Köln beschikt over elegante accommodaties en een spa met een fitnessruimte en een binnenzwembad. De kamers en suites van het Maritim Hotel Köln zijn voorzien van airconditioning en ingericht in warme kleuren. Ze beschikken over satelliet-tv, een bureau en een moderne badkamer. In het hele hotel kunt u gratis gebruikmaken van WiFi. Er wordt elke ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd in het ruime restaurant Rôtisserie, dat een glazen plafond heeft. U kunt genieten van internationale gerechten in het restaurant bij de daktuin op de 5e verdieping. U kunt ontspannen met een kop koffie in het elegante Café Heumarkt. Verder zijn er drankjes verkrijgbaar in het rustieke café Kölsche Stuff en in de stijlvolle Piano Bar.

Basisreissom per persoon met vertrek op zondag 30 december 2018 € 1.125,00
Eenpersoonstoeslag € 120,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
La forza del destino (30 december 2018) € 79,00
WDR Rundfunkchor/WDR Sinfonieorchester (31 december 2018) € 84,00
La Gioconda (01 januari 2019) € 39,00
Maria Stuarda (02 januari 2019) € 59,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Keulen v.v. en vervoer ter plaatse
• 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterren Maritim Hotel Köln
• 4 diners of lunches in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Driebergen-Zeist, Arnhem en Horst (bij Venlo) (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen en concerten, vervoer van en naar de opstapplaatsen,
overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Satu Hoogeveen

Ieder mens is een verhaal. De een heeft zijn belevingen vastgelegd als een symfonie, opera of schilderij die we op onze reizen op de wereldpodia of in de musea kunnen bewonderen. De ander houdt het voor zichzelf en put energie uit de herkenning van deze zichtbare en hoorbare verhalen. U als (levens)reiziger bent ook een verhaal. Verhalen boeien mij enorm; in mijn ‘volgend leven’ word ik waarschijnlijk romanschrijver!
Opgegroeid in Finland in een familie van musici, kunstschilders en chef-kok-moeder was de vrije tijd van m’n jeugd vol muziek, ballet, kunst en verwennen van vrienden met muziekavonden en gastvrijheid. De in mijn geheugen gegraveerde muzikale hoogtepunten van die tijd omvatten zomers op muziekfestivals midden in de Finse natuur, zoals Savonlinna Operafestival of Kuhmo Kamermuziek, of voorstellingen in exotische muziekpaleizen, zoals Bolshoi- en Mariinsky-theaters (toen nog een reis naar achter het IJzeren Gordijn).
Voor altvioolstudies en concerten verruilde ik de Sibelius Academie in Helsinki voor de Menuhin Academie in Gstaad, studeerde jaren in München, en kwam daarna terecht op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier in Nederland heb ik vele jaren gewerkt als freelance-musicus: op de ene avond zat ik in het Koninklijk Concertgebouworkest een Bruckner-symfonie te strijken, op de andere Wagners Ring in de Nederlandse Opera mede neer te zetten, of maakte ik internationale tournees met Finse, Zweedse en Duitse kamermuziekensembles.
Honger naar meer kennis en inspiratie heeft me terug naar de schoolbank geleid. Aan de Universiteit van Amsterdam heb ik de studie Algemene Cultuurwetenschappen onder inspirerende begeleiding afgerond.
Als artistiek leider en projectmanager organiseer ik concerten voor de relaties van de vier Scandinavische ambassades in Den Haag. Zowel elk detail als de sfeer van deze internationale evenementen dragen bij aan de culturele promotie van de vier Noordelijke landen.
In dit leven is mijn grootste drijfveer schoonheid en harmonie te organiseren; ‘schoonheid’ in al z’n verschijningsvormen, artistiek, praktisch of communicatief. Naast de rijkdom van de muziek blijven andere culturen en talen, contacten met mensen vanuit diverse achtergronden, nieuwsgierigheid naar kennis en mijn organisatielust me bezielen. Kortom, het samenspel van alle zintuigen, om een ‘Gesamtkunstwerk’-verhaal van het leven te maken.
Het is me een voorrecht met u, en uw verhalen op stap te gaan om schoonheid te beleven en nieuwe verhalen te gaan ontdekken. Ik kijk ernaar uit!