Keulen

Keulen

Igor Levit

Igor Levit

Onder de sterren (Edvard Munch)

Onder de sterren (Edvard Munch)

Anna Prohaska

Anna Prohaska

Keulen, Duitsland
24 december 2019 t/m 28 december 2019
Keulen
Kerst aan de Rijn

• De onbekende Edvard Munch
• Opmaat tot Offenbachjaar 2020
• Verisme in de opera: Cavalleria rusticana & Pagliacci

Gegarandeerd vertrek  
Basisreissom: € 995,00

Dinsdag 24 december rijden we naar Keulen, waar u we onze intrek nemen in het viersterren Maritim Hotel Köln.

Woensdag 25 december verkennen we Keulen. Strategisch aan de Rijn gelegen speelt Keulen al ruim 2000 jaar een belangrijke rol in de West-Europese geschiedenis. Belangrijkste kenteken van Keulen is natuurlijk de Dom, waar letterlijk eeuwen aan gebouwd is. Rond de Dom zijn nog tal van historische plaatsen terug te vinden die de eeuwenlange geschiedenis van Keulen tastbaar maken. Aan het einde van de middag kunt u in Bonn de 'double bill' Cavalleria rusticana/Pagliacci van Mascagni en Leoncavallo zien. Deze twee eenakters zijn beroemd om hun veristische inslag: voor het eerst in de geschiedenis van de opera werd het ware leven, ruw en ongepolijst, op het podium vertoond. In Philharmonie van Keulen verzorgt Ensemble 1700 een barokconcert met werk van Bach, Vivaldi, Marcello en Händel.

Donderdag 26 december krijgen we in het Walraff-Richartz-Museum een rondleiding door de tentoonstelling Inside Rembrandt, die een hommage is aan de 350-e geboortedag van Rembrandt. In muzikaal opzicht kunt u vandaag kiezen tussen een opvoering van de opera Der Rosenkavalier van Strauss in Theater Bonn of de indringende liedcyclus Zeven gedichten van Alexander Blok. Terwijl de Sovjet-Unie uitbundig zijn jubileum vierde, was Sjostakovitsj aan huis gekluisterd door een hartaanval en ontdekte hij de gedichten van Alexander Blok. Hij koos er zeven gedichten uit, zeer verschillend in sfeer. De gedichten zijn persoonlijke overpeinzingen over liefde, vriendschap en het onheil dat iedereen vreest. Het laatste lied in deze cyclus heet Muziek en is een eerbetoon van zowel dichter als componist aan het artistieke leven en de scheppingskracht. Met sopraan Anna Prohaska en pianist Igor Levit.

Vrijdag 27 december bezoeken we in Düsseldorf een overzichtstentoonstelling over Edvard Munch. De Noorse schrijver Karl Ove Knausgård - tevens kunsthistoricus - selecteerde hiervoor werken die zelden te zien zijn waardoor Scandinavisch beroemdste avant-garde schilder in een heel ander perspectief komt te staan. De muzikale afsluiting van deze reis biedt u wederom een keuze: de Kölner Philharmonie biedt een concertante opvoering van de 'double bill' Pomme d’api/Trafalgar sur un volcan van Offenbach - als opmaat naar het Offenbachjaar 2020. In de Oper Köln staat La bohème op het programma.

Zaterdag 28 december gaan we eerst nog naar het Museum Schnütgen. Dit museum is gewijd aan middeleeuwse kunst en heel toepasselijk gevestigd in de Sint-Ceciliakerk, een romaanse kerk uit de 2e helft van de 12e eeuw. 's Middags keren we terug naar Nederland.

Opera
 • woensdag 25 december 2019 Cavalleria rusticana/Pagliacci
 • Theater Bonn (Bonn)
 • Ruggiero Leoncavallo Pagliacci (opera)
  Pietro Mascagni Cavalleria rusticana (opera)
 • Prijs: € 39,00
Concert
 • woensdag 25 december 2019 Ensemble 1700
 • Kölner Philharmonie (Keulen)
 • - Bach: Vierde Brandenburgse Concert
  - Marcello: Hoboconcert in d (arr. voor sopraanblokfluit)
  - Händel: But who may abide, uit Messiah
  - Corelli: Concerto grosso op. 6/8 Fatto per la notte di natale
  - Vivaldi: Sonate voor 2 violen, RV 63, La Follia
  - Vivaldi: Sol da te, mio dolce amore, uit Orlando
  - Vivaldi: Fluitconcert, RV 443
  - Bach: Jesu bleibet meine Freude, uit Herz und Mund und Tat und Leben

 • Uitvoerenden:
  • ensemble Ensemble 1700
 • Prijs: € 34,00
Opera
 • donderdag 26 december 2019 Der Rosenkavalier
 • Theater Bonn (Bonn)
 • Richard Strauss Der Rosenkavalier (opera)
 • Prijs: € 39,00
Concert
 • donderdag 26 december 2019 Zeven gedichten van Alexander Blok
 • Kölner Philharmonie (Keulen)
 • - Liszt: Lyon, uit Album d'un voyageur
  - Sjostakovitsj: Zeven gedichten van Alexander BLok
  - Hamelin: Neues Werk, Kompositionsauftrag der Kölner Philharmonie (KölnMusik) im Rahmen des Non-Beethoven-Projekts für das Jahr 2020 (première)
  - Curran: For Cornelius
  - Mendelssohn: Tweede Pianotrio

 • Uitvoerenden:
  • sopraan Anna Prohaska
  • violist Ning Feng
  • cellist Isang Enders
  • pianist Igor Levit
 • Prijs: € 34,00
Concertante uitvoering
 • vrijdag 27 december 2019 Pomme d'api/Trafalgar sur un volcan
 • Kölner Philharmonie (Keulen)
 • Prijs: € 34,00
Opera
 • vrijdag 27 december 2019 La bohème
 • Oper Köln (Keulen)
 • Giacomo Puccini La bohème (opera)
 • Prijs: € 88,00
Maritim Hotel Köln

Maritim Hotel, KeulenHet viersterren Maritim Hotel Köln ligt in het centrum van Keulen op tien minuten lopen van de kathedraal en biedt prachtig, panoramisch uitzicht op de Rijn. Maritim Hotel Köln beschikt over elegante accommodaties en een spa met een fitnessruimte en een binnenzwembad. De kamers en suites van het Maritim Hotel Köln zijn voorzien van airconditioning en ingericht in warme kleuren. Ze beschikken over satelliet-tv, een bureau en een moderne badkamer. In het hele hotel kunt u gratis gebruikmaken van WiFi. Er wordt elke ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd in het ruime restaurant Rôtisserie, dat een glazen plafond heeft. U kunt genieten van internationale gerechten in het restaurant bij de daktuin op de 5e verdieping. U kunt ontspannen met een kop koffie in het elegante Café Heumarkt. Verder zijn er drankjes verkrijgbaar in het rustieke café Kölsche Stuff en in de stijlvolle Piano Bar.

Basisreissom per persoon met vertrek op dinsdag 24 december 2019 € 995,00
Eenpersoonstoeslag € 80,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Cavalleria rusticana/Pagliacci (25 december 2019) € 39,00
Ensemble 1700 (25 december 2019) € 34,00
Der Rosenkavalier (26 december 2019) € 39,00
Zeven gedichten van Alexander Blok (26 december 2019) € 34,00
Pomme d'api/Trafalgar sur un volcan (27 december 2019) € 34,00
La bohème (27 december 2019) € 88,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Keulen v.v. en vervoer ter plaatse
• 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterren Maritim Hotel Köln
• 4 diners of lunches in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Driebergen-Zeist, Arnhem en Horst (bij Venlo) (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen en concerten, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Remco Roovers

Vaak zeg ik tegen mensen dat ik het leukste werk ter wereld heb. Ik combineer verschillende passies in mijn werk en bedrijf. Over die passies wil ik u graag iets meer vertellen.
 
Vanaf mijn vroege jeugd heb ik me toegelegd op muziek en musiceren: na begonnen te zijn op kerkorgel wisselde ik in mijn puberteit naar het meest persoonlijke instrument dat er bestaat: de zang. Dat ging zeer voorspoedig, ik kon wel naar het conservatorium vond mijn lerares. Tja, en als je dan altijd gedacht had arts te worden, is dat wel een ommezwaai. Ik bedacht dat ik met de combinatie van solozang op het conservatorium in Den Haag en een studie Muziekwetenschap aan de universiteit in Utrecht meerdere aspecten van de muziek zou bestuderen en dat ik goed beslagen de muziekwereld zou kunnen betreden.
 
Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze: Ik kon mijn studie aan het conservatorium afsluiten met het diploma Uitvoerend Musicus en studeerde tevens af als Muziekwetenschapper aan de universiteit. De twee studies vulde elkaar perfect aan. Hierna had ik langere tijd (ca. 7 jaar) een aanstelling bij het Groot Omroepkoor naast een praktijk als lied- en oratoriumzanger.
 
En toen was daar het moment dat Walter Wolvekamp - destijds eigenaar van Wolvekamp Muziekreizen, waar ik af en toe al voor werkte als reisleider - Taco Stronks en mij kwam polsen of we er iets voor voelden zijn bedrijf over te nemen. We hoefden er niet lang over na te denken, binnen enkele weken was de deal gesloten en op 5 januari 2002 vertrok onze eerste reis.
Inmiddels voel ik me een ondernemende musicus of een musicerend ondernemer. Het podium zie ik steeds minder vanaf de uitvoerende kant, maar des te meer vanaf de consumerende kant. Daarnaast geniet ik enorm van het bedenken en opzetten van reizen en alles wat bij een eigen bedrijf hoort.
 
Toch zou dit werk maar half zo leuk zijn als ik niet ook zeer regelmatig (zeker zo’n 15-18 keer per jaar) met onze groepen als reisbegeleider op pad ging. Ik voel me metropoliet als ik in New York loop, vereerd als ik eerste rang in de Scala te Milaan zit, bevoorrecht als ik een groep naar Australië mag begeleiden en domweg gelukkig als ik in Duitse steden als Weimar, Leipzig, Dresden en Berlijn rondloop. Wat mijn muzieksmaak betreft ben ik een alleseter, van barok tot modern, ik sta voor alles open. Als muziekwetenschapper hield ik me voornamelijk bezig met Wagner en de 19e eeuw, maar mijn interesse gaat wel degelijk verder.
 
Naast het verblijf in een goed hotel, eten in goede restaurants en mooie muziek is op reis het gezelschap van het allergrootste belang. En ook daar bof ik mee, op vrijwel alle reizen zie ik bekende en nieuwe mensen met interessante verhalen en levensgeschiedenissen. Muziek is voor ieder op zo’n reis een belangrijk element in zijn of haar leven, en dat bindt natuurlijk enorm.
Ik hoop dat deze website uw interesse kan wekken voor het maken van een muziekreis met MUSICO Reizen. Ik zie u graag op één van onze reizen.

Lees ook het interview met Remco Roovers en Taco Stronks.

In het voorjaar van 2018 liep Remco 800 km naar Santiago om aandacht te vragen voor de spierziekte MD. Lees hier zijn verslag.