Lille

Emmanuelle Haïm

Musée La Piscine, Roubaix

Musée La Piscine, Roubaix

Dejan Lazić

Dejan Lazić

Lille, Frankrijk
09 oktober 2019 t/m 12 oktober 2019
Lille
Esprit Culturel in Noord-Frankrijk

• ‘Parijs van het Noorden’ met hoogwaardig aanbod van opera & concert
• Emmanuelle Haïm dirigeert de semi-opera The Indian Queen
• Musée La Piscine: kunst in een art-decozwembad

 
Basisreissom: € 825,00

Woensdag 9 oktober reizen we via verschillende opstapplaatsen per touringcar naar Lille. Deze Franse stad kende zijn grootste groei tijdens de industriële revolutie. In deze periode groeit en bloeit de stad tot zijn huidige grootte. Door het grote aantal bezienswaardigheden, musea en het prachtige oude centrum wordt de stad ook wel het 'Parijs van het Noorden' genoemd. In het Auditorium du Nouveau Siècle speelt het Orchestre National de Lille onder leiding van Jan Willem de Vriend werken van Schubert (Ouvertüre ‘im italienischen Stile’), Beethoven (Tweede Pianoconcert, met als solist Dejan Lazić) en Haydn (’Roffel’-Symfonie).

Donderdag 10 oktober krijgen we een rondleiding in Lille. Het is een stad waarvan het centrum sinds 1965, onder impuls van 'Les Amis des Vieilles Pierres', grotendeels werd gerestaureerd. De meeste gevels waren verborgen geraakt onder dikke lagen pleisterwerk. Langzamerhand werden krottenwijken getransformeerd in zeer exclusieve straten, waar luxueuze winkels zich vestigden. De 'Lillois-stijl' is uniek in het gebruik van een mengeling van steensoorten. De rondleiding wordt onderbroken voor een lunchpauzeconcert in het Auditorium du Nouveau Siècle waar het Forellenkwintet van Schubert wordt uitgevoerd.

Vrijdag 11 oktober krijgen we een rondleiding in het Palais des Beaux Arts in Lille. In dit imposante gebouw zijn collecties van Europese schilderkunst ondergebracht, alsook een kabinet met tekeningen en schetsen, een collectie antiquiteiten, een afdeling middeleeuwen en renaissance, keramiekverzamelingen uit de 17e en 18e eeuw, 19e-eeuwse Franse beeldhouwwerken en reliëfplaten uit de 18e eeuw. De Opéra van Lille brengt vanavond The Indian Queen van Purcell. Deze semiopera componeerde Purcell in 1695 en werd na diens dood voltooid door zijn broer Daniel en is gebaseerd op de verovering van Mexico door de Spanjaarden. Emmanuelle Haïm dirigeert haar barokensemble Le Concert d’Astrée, de regie is handen van Guy Cassiers.

Zaterdag 12 oktober bezoeken we in Roubaix het schitterende museum La Piscine. Het museum is - zoals de naam al doet vermoeden - gevestigd in een oud zwembad. Dit prachtige art-decozwembad alleen al is een bezienswaardigheid! Om ervoor te zorgen dat de oorspronkelijke functie van het gebouw niet verloren gaat, is er in het middendeel van het museum nog steeds een waterpartij aanwezig en komen er uit de speakers zwembadgeluiden. De douches en kleedruimtes dienen tegenwoordig als expositieruimte. Na het museumbezoek rijden we terug naar Nederland.

Concert
 • woensdag 09 oktober 2019 Orchestre National de Lille
 • Auditorium du nouveau siècle (Lille)
 • - Schubert: Ouverture im italienischen Stile
  - Beethoven: Tweede pianoconcert
  - Mozart: Adagio & fuga in C
  - Haydn: Roffel-symfonie

 • Uitvoerenden:
  • dirigent Jan Willem de Vriend
  • pianist Dejan Lazić
 • Prijs: € 58,00
Concert
 • donderdag 10 oktober 2019 Forellenkwintet
 • Auditorium du nouveau siècle (Lille)
 • Uitvoerenden:
  • pianist Dejan Lazić
 • Prijs: inbegrepen
Opera
 • vrijdag 11 oktober 2019 The Indian Queen
 • Opéra de Lille (Lille)
 • Uitvoerenden:
  • dirigent Emmanuelle Haïm
 • Prijs: € 69,00
Het hotel voor deze reis is op dit moment nog niet bekend.

Goed slapen is van essentieel belang op vakantie, alleen uitgerust kunt u optimaal genieten van het culturele aanbod. De hotels waarin u tijdens uw MUSICO-reis logeert, voldoen aan hoge standaarden. Over het algemeen is gekozen voor viersterrenhotels zodat u de beschikking heeft over een royale kamer, een uitgebreid ontbijtbuffet en een uitstekende service van het hotelpersoneel. De sfeer van het hotel is afhankelijk van het soort reis dat we maken, soms kiezen we voor een wat zakelijker hotel met een centrale ligging, een andere keer heeft een intiemer hotel onze voorkeur.

Basisreissom per persoon met vertrek op woensdag 09 oktober 2019 € 825,00
Eenpersoonstoeslag € 90,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Orchestre National de Lille (09 oktober 2019) € 58,00
Forellenkwintet (10 oktober 2019) incl.
The Indian Queen (11 oktober 2019) € 69,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Lille v.v. en vervoer ter plaatse
• 3 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in een 4-sterrenhotel in Lille
• 3 diners of lunches in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Arnhem, Driebergen-Zeist, Amsterdam, Utrecht en Breda (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten voorstelling en concert, vervoer van en naar de opstapplaatsen,
overige maaltijden & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Marlies Geurts

Ik ben Marlies Geurts, in 1959 geboren en woonachtig in Eindhoven. Sinds 2004 ben ik getrouwd met journalist Jan de Vries. Muziek, en dan vooral vocale, speelt al mijn hele leven een grote rol. Ik studeerde van 1985 tot 1990 solozang aan het conservatorium in Utrecht. Tot een zangcarrière kwam het niet, in eerste instantie zeer tot mijn verdriet; later heb ik leren inzien waarom het beter was dat het leven zo liep. Je moet van gewapend beton zijn om in de wereld van klassieke muziek een wezenlijke carrière te kunnen maken en dat was ik niet en ben ik niet. Wat overbleef waren leuke semi-professionele producties, mooie concerten, levenslange, vervullende vriendschappen en een niet te stuiten drang om mensen deelgenoot te maken van de mooie verhalen, de emoties die er bij klassieke muziek horen. In de tussentijd werkte ik ‘gewoon’ weer als secretaresse.

Van eind 2000 tot begin 2008 werkte ik bij AVRO Klassiek en ontwikkelde me daar van secretaresse tot webredacteur; een boeiende periode en – wat ik graag wilde – dicht bij de klassieke muziek. Maar het leven loopt soms via bochtige wegen en in 2009 ging ik weer werken als secretaresse bij de overheid en begon een website: www.vocalies.nl, waar ik ook podcasts maak (radio-uitzending op internet). Gaat u er vooral eens kijken! En toen ging er weer een deurtje open: bij MUSICO Reizen kan ik u deelgenoot maken van veel moois binnen de klassieke muziek en ik kan dat combineren met goed ‘gastvrouwschap’, twee dingen die bij MUSICO Reizen hoog in het vaandel staan. Ik hoop u te ontmoeten bij een van de reizen!

Lees ook het interview met Marlies Geurts.