Kristina Bitenc

Kristina Bitenc

Toren Kasteel Daelenbroeck, Herkenbosch

Toren Kasteel Daelenbroeck, Herkenbosch

Kasteel Daelenbroeck, Herkenbosch

Kasteel Daelenbroeck, Herkenbosch

De Maas

De Maas

Limburg, Nederland
02 juli 2021 t/m 03 juli 2021
Limburg I
Opera aan de Maas

• Openluchtvoorstelling Rusalka in haven Trierveld
• Verblijf in Romantik Hotel Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch
• Rondleiding Landgoed Daelenbroeck

Volgeboekt  
Basisreissom: € 375,00

Vrijdag 2 juli rijden we via diverse opstapplaatsen naar Noord-Limburg. In Herkenbosch, ter hoogte van Roermond, nemen we onze intrek in Romantik Hotel Kasteel Daelenbroeck. De kamers in dit 14e-eeuwse kasteel bieden u de charme van het verleden en alle comfort van het heden. Geniet van de rustige sfeer van het kasteelterrein of ontspan in de prachtige omringende natuur van het nabijgelegen nationaal park Meinweg.

’s Avonds wonen we een voorstelling bij van de opera Rusalka van Dvorák, een openluchtvoorstelling in de haven Trierveld bij Born. Het is een werkhaven voor het opslaan en overslaan van zand en grind uit de Maas. De opera vertelt in een Nederlandse vertaling van David Prins het tragische sprookje van Hans Christian Andersen over de kleine Zeemeermin die verliefd wordt op een prins met ‘gewoon’ twee benen. Het gezelschap Opera Compact wil bij deze voorstelling het verhaal aan haar staart de vrije natuur intrekken. Het Limburgse landschap is dankzij het Consortium Grensmaas letterlijk in beweging, zodat de thematiek in het werk over het spanningsveld tussen natuur (de wereld van de kleine Zeemeermin Rusalka) en cultuur (de wereld van haar naamloze Prins) voel- en zichtbaar wordt.

Rusalka wil haar geliefde prins voor zich winnen en wil zich aan zijn wereld aanpassen. Ze realiseert zich niet hoe gevaarlijk het is om anders te willen zijn dan je eigenlijk bent. Een tribune aan het water geeft uitzicht op een muziektheaterspektakel waar orkest en solisten samenkomen met grootse techniek en sprookjesachtige beelden, waarbij alle mogelijkheden van het landschap benut worden.

Artistiek leider Sybrand van der Werf van Opera Compact: 'Leidraad tijdens de voorbereidingen zijn de Covid-richtlijnen. De omvang en de bouw van de tribune moet daarop afgestemd worden. Er is inmiddels gekozen voor een tribune die voldoende afstand tussen elke bezoeker garandeert. Bovendien is er een systeem bedacht van veilige bubbels voor groepjes bezoekers. We bieden Covid-proof zitplaatsen en zorgen ook met de verdere omlijsting voor een superveilig evenement. Het blijft altijd in een glazen bol kijken maar in combinatie met de vaccinaties en de mogelijke versoepelingen die op stapel staan, zijn we ervan overtuigd dat de opera gewoon door kan gaan.'

Zaterdag 3 juli krijgen we ’s ochtends een rondleiding door het kasteel. U bezoekt de schitterende oorspronkelijke tonggewelven, de Ridderzaal en de gerestaureerde woontoren. De geschiedenis van het kasteel gaat terug tot begin 14e eeuw toen leenheer Godfried van Heinsberg hier in de nogal moerassige grond (broeck) een kasteel liet bouwen. Tijdens de 80-jarige oorlog raakte het kasteel danig verwoest. Met materiaal uit de zogenaamde Hoofdburcht herbouwde men in 17e eeuw de Voorburcht. Dat er ooit een groter kasteel stond, raakte in het vergeetboek tot in 1999 bij restauratie de 14e-eeuwse gewelven tevoorschijn kwamen. Tot slot maakt u een wandeling over het landgoed. Na een eenvoudige lunch rijden we terug naar de opstapplaatsen.

Opera
 • vrijdag 02 juli 2021 Rusalka
 • Haven Consortium Grensmaas (Schipperskerk)
 • Antonín Dvořák Rusalka (opera)
 • Uitvoerenden:
  • sopraan Kristina Bitenc (Rusalka)
  • tenor Denzil Delaere (De prins)
  • mezzosopraan Lien Haegeman (Ježibaba)
  • sopraan Irene Hoogveld (De vreemde prinses)
  • bas Sef Thissen (Vodnik)
  • orkest Heritage Sinfonietta
  • dirigent Per-Otto Johansson
  • regisseur Sybrand van der Werf
 • Prijs: inbegrepen
Romantik Hotel Kasteel Daelenbroeck

Hotel Kasteel Daelenbroeck, HerkenboschEen uniek hotel op een buitengewone locatie midden in de prachtige natuur van Midden-Limburg. Kasteel Daelenbroeck is gebouwd op de grondvesten van een 14e-eeuwse burcht en kent een rijke historie. De Hoofdburcht, de Voorburcht en de Kasteelhoeve bieden elk hun eigen bijzondere eigenschappen en sfeer. Op dit prachtige landgoed gaan natuurschoon en rust hand in hand met cultuur, luxe en comfort.

Het viersterrenhotel is een toonbeeld van luxe. De kamers en faciliteiten bieden u de charme van het verleden en alle comfort van het heden.

Geniet van de rustige sfeer van het kasteelterrein of ontspan in de prachtige omringende natuur van het nabijgelegen nationaal park Meinweg. Na een dag wandelen of fietsen kunt u in het restaurant van het hotel genieten van Bourgondische specialiteiten.

Basisreissom per persoon met vertrek op vrijdag 02 juli 2021 € 375,00
Eenpersoonstoeslag € 40,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Rusalka (02 juli 2021) incl.
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Herkenbosch v.v. en vervoer ter plaatse
• 1 overnachting op basis van logies en ontbijt in het 4-sterren Romantik Hotel Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch
• 1 diner in het restaurant van het hotel & 1 eenvoudige lunch
• Toegangskaart voorstelling Rusalka (04/07)
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• SGR-bijdrage
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Den Haag, Utrecht, Driebergen-Zeist, Arnhem en Horst (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden & uitgaven van persoonlijke aard

In verband met de corona-maatregelen is Amsterdam-Sloterdijk tijdelijk geen opstapplaats.

Reizen in en na coronatijd
MUSICO Reizen volgt de richtlijnen van het RIVM. Mocht de reis door verscherpte maatregelen moeten worden geannuleerd, dan voeren wij de reis niet uit en ontvangt u de reissom terug. Individuele kosten die voortvloeien uit verplichte corona-maatregelen (bijvoorbeeld het laten uitvoeren van een test), komen voor rekening van de reiziger.

Remco Roovers

Vaak zeg ik tegen mensen dat ik het leukste werk ter wereld heb. Ik combineer verschillende passies in mijn werk en bedrijf. Over die passies wil ik u graag iets meer vertellen.
 
Vanaf mijn vroege jeugd heb ik me toegelegd op muziek en musiceren: na begonnen te zijn op kerkorgel wisselde ik in mijn puberteit naar het meest persoonlijke instrument dat er bestaat: de zang. Dat ging zeer voorspoedig, ik kon wel naar het conservatorium vond mijn lerares. Tja, en als je dan altijd gedacht had arts te worden, is dat wel een ommezwaai. Ik bedacht dat ik met de combinatie van solozang op het conservatorium in Den Haag en een studie Muziekwetenschap aan de universiteit in Utrecht meerdere aspecten van de muziek zou bestuderen en dat ik goed beslagen de muziekwereld zou kunnen betreden.
 
Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze: Ik kon mijn studie aan het conservatorium afsluiten met het diploma Uitvoerend Musicus en studeerde tevens af als Muziekwetenschapper aan de universiteit. De twee studies vulde elkaar perfect aan. Hierna had ik langere tijd (ca. 7 jaar) een aanstelling bij het Groot Omroepkoor naast een praktijk als lied- en oratoriumzanger.
 
En toen was daar het moment dat Walter Wolvekamp - destijds eigenaar van Wolvekamp Muziekreizen, waar ik af en toe al voor werkte als reisleider - Taco Stronks en mij kwam polsen of we er iets voor voelden zijn bedrijf over te nemen. We hoefden er niet lang over na te denken, binnen enkele weken was de deal gesloten en op 5 januari 2002 vertrok onze eerste reis.
Inmiddels voel ik me een ondernemende musicus of een musicerend ondernemer. Het podium zie ik steeds minder vanaf de uitvoerende kant, maar des te meer vanaf de consumerende kant. Daarnaast geniet ik enorm van het bedenken en opzetten van reizen en alles wat bij een eigen bedrijf hoort.
 
Toch zou dit werk maar half zo leuk zijn als ik niet ook zeer regelmatig (zeker zo’n 15-18 keer per jaar) met onze groepen als reisbegeleider op pad ging. Ik voel me metropoliet als ik in New York loop, vereerd als ik eerste rang in de Scala te Milaan zit, bevoorrecht als ik een groep naar Australië mag begeleiden en domweg gelukkig als ik in Duitse steden als Weimar, Leipzig, Dresden en Berlijn rondloop. Wat mijn muzieksmaak betreft ben ik een alleseter, van barok tot modern, ik sta voor alles open. Als muziekwetenschapper hield ik me voornamelijk bezig met Wagner en de 19e eeuw, maar mijn interesse gaat wel degelijk verder.
 
Naast het verblijf in een goed hotel, eten in goede restaurants en mooie muziek is op reis het gezelschap van het allergrootste belang. En ook daar bof ik mee, op vrijwel alle reizen zie ik bekende en nieuwe mensen met interessante verhalen en levensgeschiedenissen. Muziek is voor ieder op zo’n reis een belangrijk element in zijn of haar leven, en dat bindt natuurlijk enorm.
Ik hoop dat deze website uw interesse kan wekken voor het maken van een muziekreis met MUSICO Reizen. Ik zie u graag op één van onze reizen.

Lees ook het interview met Remco Roovers en Taco Stronks.

In het voorjaar van 2018 liep Remco 800 km naar Santiago om aandacht te vragen voor de spierziekte MD. Lees hier zijn verslag.