Opéra de Wallonie, Luik

Opéra de Wallonie, Luik

Musée de la Boverie, Luik

Liège-Guillemins

Liège-Guillemins

Dom van Aken

Dom van Aken

Luik, België
30 december 2019 t/m 02 januari 2020
Luik
Oud & nieuw aan de Maas

• Oud & nieuw net over de grens
• Rossini’s komische opera La cenerentola als afsluiting van het jaar
Die Geschöpfe des Prometheus als opening van het Beethoven-jaar 2020

 
Basisreissom: € 995,00

Maandag 30 december rijden we per touringcar naar Maastricht. Gelegen tussen drie pleinen - het Vrijthof, het Keizer Karelplein en het Henric van Veldekeplein - staat de imposante en monumentale Sint Servaasbasiliek. De kerk is gebouwd op het graf van Sint-Servaas en wordt beschouwd als de oudste nog bestaande kerk van Nederland. De grote driebeukige kruisbasiliek is grotendeels in romaanse stijl gebouwd met gebruikmaking van kolenzandsteen en mergel. Na het bezoek aan Maastricht rijden we door naar Luik.

Dinsdag 31 december krijgen we een rondleiding door het futuristisch ogend treinstation Liège-Guillemins. Het gebouw – van de Spaanse architect Calatrava - is gemaakt van glas, beton, staal en blauwe hardsteen. De lange overkapping maakt een magistrale sciencefictionachtige indruk. De Opéra Royal de Wallonie voert op de laatste dag van het jaar La cenerentola van Rossini uit. Het is een uitbundige, vrolijke opera waar de illusie van de werkelijkheid en de realiteit van het sprookje over Assepoester elkaar voortdurend afwisselen. Na de opera luiden we in het operahuis met champagne het nieuwe jaar in!

Woensdag 1 januari bezoeken we Aken. Karel de Grote en Aken zijn nauw met elkaar verbonden. Waarschijnlijk aangetrokken door de warmwaterbronnen liet Karel de Grote in de 8e eeuw hier zijn palts (koninklijke verblijfplaats) bouwen. De bijbehorende paltskapel in de vorm van een octogoon is nu het oudste gedeelte van de Dom. Karel de Grote wilde met deze achthoekige vorm laten zien dat hij zichzelf als opvolger van de Romeinse keizers beschouwde. De kapel is prachtig afgewerkt met Italiaans marmer en mozaïeken. ’s Avonds voert het Sinfonieorchester Aachen tijdens het Neujahrskonzert onder meer Beethovens Die Geschöpfe des Prometheus uit. Het is het enige ballet dat Beethoven schreef, een allegorisch handelingsballet dat hij in 1801 componeerde in opdracht van het Weense Keizerlijke Hof. De muziek was een succes, maar van de choreografie is behalve een korte synopsis – over Prometheus die het vuur van de goden steelt om dat aan twee menselijke gestalten te geven – niets bewaard gebleven.

Donderdag 2 januari bezoeken we het Musée La Boverie, ooit gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1905 in Luik. Rudy Ricciotti, bekend van onder meer MUCEM in Marseille en de afdeling Islamitische kunst in het Louvre, tekende voor de verbouwing. Aan het begin van de middag rijden we terug naar Nederland.

Opera
 • dinsdag 31 december 2019 La cenerentola
 • Opéra Royal de Wallonie (Luik)
 • Gioachino Antonio Rossini La Cenerentola (opera)
 • Uitvoerenden:
  • mezzosopraan Marianna Pizzolato (Angelina)
 • Prijs: € 99,00
Concert
 • woensdag 01 januari 2020 Neujahrskonzert
 • Eurogress (Aken)
 • - Beethoven: Die Geschöpfe des Prometheus
  - Rueda: Mythos
  Werken van Nicolai, Suppé en Strauß

 • Prijs: € 44,00
Ramada Plaza Liège City

Ramada Plaza Liège CityHet viersterren Ramada Plaza Liège City is gevestigd in een gerenoveerd 17e-eeuws klooster en kijkt uit op de prachtige rivier de Maas. Het hotel biedt kamers van uitstekende kwaliteit nabij het historische centrum van Luik.

Basisreissom per persoon met vertrek op maandag 30 december 2019 € 995,00
Eenpersoonstoeslag € 100,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
La cenerentola (31 december 2019) € 99,00
Neujahrskonzert (01 januari 2020) € 44,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Luik v.v. en vervoer ter plaatse
• 3 overnachtingen in het 4-sterrenhotel Ramada Plaza Liège City Center in Luik
• 3 diners of lunches
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Driebergen-Zeist, Arnhem en Horst (bij Venlo) (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten voorstelling en concert, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige
maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Deskundige reisleiding

De reisleiding bij MUSICO Reizen is van een grote meerwaarde op onze muziekreizen. Over het algemeen wordt u begeleid door musici, musicologen, muziekkenners of kunsthistorici. Naast de inhoudelijke en muzikale begeleiding op de reis zorgen ze ook voor een prettige sfeer en hebben ze aandacht voor alle deelnemers. Ze laten u optimaal genieten van al het moois en zorgen voor een vlekkeloos verloop van de reis.
Kijk regelmatig op onze website of de reisleiding van deze reis al bekend is.