Opéra de Wallonie, Luik

Opéra de Wallonie, Luik

Liège-Guillemins

Liège-Guillemins

Anna Netrebko

Anna Netrebko

Luik, België
28 februari 2020 t/m 29 februari 2020
Luik
Uniek concert met Anna Netrebko

• Sopraan Anna Netrebko en tenor Yusif Eyvazov te gast bij de Opéra Royal de Wallonie
• Oude en nieuwe architectuur net over de grens

Laatste plaatsen  
Basisreissom: € 275,00

Vrijdag 28 februari rijden wij vanaf diverse opstapplaatsen in Nederland naar Luik. ’s Middags bezoeken we hier het Musée la Boverie, in het voormalige Paleis voor de Schone Kunsten dat voor de Wereldtentoonstelling van 1905 in Luik is gebouwd. Sinds de recente renovatie en uitbreiding heet het Musée la Boverie, naar het park waar het in staat, als om duidelijk te maken dat het niet alleen om een gebouw vol kunst gaat, maar om een ensemble waar het groen van de natuur ook deel van uitmaakt. Voor het museum ligt een Engelse landschapstuin met zijn ogenschijnlijke willekeur, achter de strakke geometrie van de Franse paleisparken met rozentuin en een ondiepe vijver waarin het museum zichzelf spiegelt. ’s Avonds treedt wereldster Anna Netrebko samen met haar partner Yusif Eyvazov op bij de Opéra Royal de Wallonie. Sinds haar ontdekking tijdens de Salzburger Festspiele groeide Netrebko uit tot een ware diva, zowel vanwege haar stem als om haar présence op het podium. Haar ontdekker Valery Gergiev zei over haar: ‘Anna is geboren voor het theater. Ze heeft een groot vermogen tot transformeren, kan dramatisch zijn, maar ook grappig en beweeglijk.’

Zaterdag 29 februari maken we een rondgang door Luik waarbij we ook het futuristisch ogend treinstation Liège-Guillemins bezoeken. Luik beschikt vandaag over een pronkstuk van eigentijdse architectuur, een juweel van Belgische blauwsteen, wit beton, glas en staal, een station met zuivere en luchtige vormen, wit en transparant. Een station dat uitnodigt tot reizen en tot ontmoetingen, baken van de economische heropleving van de Luikse regio. Opvallend aan het station is de tweezijdige openheid van de overkapping boven de sporen. Daardoor zijn beide stadsdelen zichtbaar en benadrukt architect Calatrava dat een stad een punt van verbinding hoort te zijn. Ook de panoramische lift zorgt ervoor dat de stad Luik nog meer zichtbaar wordt. Na de lunch rijden we terug naar Nederland.

Concert
 • vrijdag 28 februari 2020 Anna Nebtrebko & Yusif Eyvazov
 • Opéra Royal de Wallonie (Luik)
 • Zowel in het dagelijkse leven als op het podium vormen sopraan Anna Netrebko en tenor Yusif Eyvazo een iconisch stel dat onafscheidelijk is sinds ze elkaar ontmoetten tijdens een productie van Manon Lescaut in Rome (2014).

  Anna Netrebko valt op door haar vocale kwaliteit en innemende charisma. Daarnaast is ze een voorbeeldig actrice en musicus. De Russische sopraan heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot de meest bejubelde operadiva van het moment. Haar repertoire is breed en uitvoerig en omvat de laatste jaren ook steeds meer de meer dramatische partijen uit het Italiaanse en Duitse repertoire.

  Yusif Eyvazov groeide op in Baku (Azerbeidzjan) waar hij tevens zijn zangopleiding volgde. Hij maakte een opmerkelijk debuut in Milaan in de rol van Turiddu (Cavalleria Rusticana), en groeide al snel door naar de grote operahuizen.

  Anna Netrebko en Yusif Eyvazov worden begeleid door het orkest van de Opéra Royal de Wallonie.

 • Uitvoerenden:
  • sopraan Anna Netrebko
  • tenor Yusif Eyvazov
  • dirigent Speranza Scappucci
 • Prijs: € 160,00
Ramada Plaza Liège City

Ramada Plaza Liège CityHet viersterren Ramada Plaza Liège City is gevestigd in een gerenoveerd 17e-eeuws klooster en kijkt uit op de prachtige rivier de Maas. Het hotel biedt kamers van uitstekende kwaliteit nabij het historische centrum van Luik.

Basisreissom per persoon met vertrek op vrijdag 28 februari 2020 € 275,00
Eenpersoonstoeslag € 40,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Anna Nebtrebko & Yusif Eyvazov (28 februari 2020) € 160,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Luik v.v. en vervoer ter plaatse
• 1 overnachting in het 4-sterren Ramada Plaza Liege City Center in Luik
• 2 diners of lunches
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Driebergen-Zeist, Arnhem en Horst (bij Venlo)
• Exclusief toegangskaart concert, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Remco Roovers

Vaak zeg ik tegen mensen dat ik het leukste werk ter wereld heb. Ik combineer verschillende passies in mijn werk en bedrijf. Over die passies wil ik u graag iets meer vertellen.
 
Vanaf mijn vroege jeugd heb ik me toegelegd op muziek en musiceren: na begonnen te zijn op kerkorgel wisselde ik in mijn puberteit naar het meest persoonlijke instrument dat er bestaat: de zang. Dat ging zeer voorspoedig, ik kon wel naar het conservatorium vond mijn lerares. Tja, en als je dan altijd gedacht had arts te worden, is dat wel een ommezwaai. Ik bedacht dat ik met de combinatie van solozang op het conservatorium in Den Haag en een studie Muziekwetenschap aan de universiteit in Utrecht meerdere aspecten van de muziek zou bestuderen en dat ik goed beslagen de muziekwereld zou kunnen betreden.
 
Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze: Ik kon mijn studie aan het conservatorium afsluiten met het diploma Uitvoerend Musicus en studeerde tevens af als Muziekwetenschapper aan de universiteit. De twee studies vulde elkaar perfect aan. Hierna had ik langere tijd (ca. 7 jaar) een aanstelling bij het Groot Omroepkoor naast een praktijk als lied- en oratoriumzanger.
 
En toen was daar het moment dat Walter Wolvekamp - destijds eigenaar van Wolvekamp Muziekreizen, waar ik af en toe al voor werkte als reisleider - Taco Stronks en mij kwam polsen of we er iets voor voelden zijn bedrijf over te nemen. We hoefden er niet lang over na te denken, binnen enkele weken was de deal gesloten en op 5 januari 2002 vertrok onze eerste reis.
Inmiddels voel ik me een ondernemende musicus of een musicerend ondernemer. Het podium zie ik steeds minder vanaf de uitvoerende kant, maar des te meer vanaf de consumerende kant. Daarnaast geniet ik enorm van het bedenken en opzetten van reizen en alles wat bij een eigen bedrijf hoort.
 
Toch zou dit werk maar half zo leuk zijn als ik niet ook zeer regelmatig (zeker zo’n 15-18 keer per jaar) met onze groepen als reisbegeleider op pad ging. Ik voel me metropoliet als ik in New York loop, vereerd als ik eerste rang in de Scala te Milaan zit, bevoorrecht als ik een groep naar Australië mag begeleiden en domweg gelukkig als ik in Duitse steden als Weimar, Leipzig, Dresden en Berlijn rondloop. Wat mijn muzieksmaak betreft ben ik een alleseter, van barok tot modern, ik sta voor alles open. Als muziekwetenschapper hield ik me voornamelijk bezig met Wagner en de 19e eeuw, maar mijn interesse gaat wel degelijk verder.
 
Naast het verblijf in een goed hotel, eten in goede restaurants en mooie muziek is op reis het gezelschap van het allergrootste belang. En ook daar bof ik mee, op vrijwel alle reizen zie ik bekende en nieuwe mensen met interessante verhalen en levensgeschiedenissen. Muziek is voor ieder op zo’n reis een belangrijk element in zijn of haar leven, en dat bindt natuurlijk enorm.
Ik hoop dat deze website uw interesse kan wekken voor het maken van een muziekreis met MUSICO Reizen. Ik zie u graag op één van onze reizen.

Lees ook het interview met Remco Roovers en Taco Stronks.

In het voorjaar van 2018 liep Remco 800 km naar Santiago om aandacht te vragen voor de spierziekte MD. Lees hier zijn verslag.

Taco Stronks

Muziek speelt al mijn hele leven lang een grote rol.

Ik groeide op in een muzikaal milieu; altijd klonk er muziek en bij ons thuis bespeelde iedereen een instrument. Vooral de muziek van Bach vond ik erg mooi en op de lagere school hield ik regelmatig spreekbeurten over klassieke muziek. Tijdens mijn middelbare schoolperiode kreeg ik ook meer interesse in de popmuziek, maar de barokmuziek bleef mij het meest fascineren. Ook tijdens mijn studie Muziekwetenschap was ik vooral gefocust op de werkgroepen rond barok en ik studeerde bijvoorbeeld een tijdje Italiaans om beter de libretti te kunnen lezen.

Na mijn studie werkte ik bij het Utrechts Barok Consort van Jos van Veldhoven en het Amsterdam Baroque Orchestra van Ton Koopman. In het midden van de jaren negentig kwam ik in dienst bij het Combattimento Consort Amsterdam van Jan Willem de Vriend, eerst als bibliothecaris, later als musicologisch medewerker.

Opera leerde ik waarderen door tijdens mijn studietijd de gratis Generale Repetities te bezoeken in de Stopera. De effecten op het toneel, zoals de (echte!) regen bij de opera Cendrillon van Massenet, vond ik imponerend en zullen me altijd bij blijven. Ik werd reisleider bij Wolvekamp Operareizen en greep de mogelijkheid om - samen met Remco Roovers - dit bedrijf over te nemen en MUSICO Reizen op te richten met beide handen aan.

Ik geniet ervan om met een groep op pad te zijn en een vakantiesfeer voor de reizigers te creëren. Wat mij aanspreekt aan een operareis is dat er bijna elke avond een programma is. Het is leuk om muzikale ervaringen na afloop van een voorstelling of concert met elkaar te delen. Tot mijn favoriete bestemmingen horen zeker Berlijn en Glyndebourne. Vooral de rituelen om het operabezoek heen, zoals je speciaal ‘opdoffen’ in smoking, en de bijzonderheid van de locatie vind ik belangrijk. Daarom vind ik het ook zo leuk om naar authentieke baroktheaters als die in Drottningholm, Schwetzingen en Potsdam te gaan. Dat maakt het bijwonen van een operavoorstelling nog iets meer bijzonder, tot een speciale gelegenheid.

Lees ook het interview met Remco Roovers en Taco Stronks.