Juan Diego Flórez

Juan Diego Flórez

Musée de la Boverie, Luik

Musée de la Boverie, Luik

Speranza Scappucci

Speranza Scappucci

Opéra de Wallonie, Luik

Opéra de Wallonie, Luik

Liège-Guillemins

Liège-Guillemins

Zuzana Markova als Lucia di Lammermoor - foto Cédri Delestrade

Zuzana Markova als Lucia di Lammermoor - foto Cédri Delestrade

Luik, België
24 november 2021 t/m 26 november 2021
Luik
Juan Diego Flórez aan de Maas

• Stertenor Juan Diego Flórez te gast bij de Opéra Royal de Wallonie
• Belcanto met Zuzana Marková in Lucia di Lammermoor
• Oude en nieuwe architectuur net over de grens

Volgeboekt  
Basisreissom: € 725,00

Woensdag 24 november rijden wij vanaf diverse opstapplaatsen in Nederland naar Luik. ’s Middags bezoeken we hier het Musée la Boverie, in het voormalige Paleis voor de Schone Kunsten dat voor de Wereldtentoonstelling van 1905 in Luik is gebouwd. Sinds de recente renovatie en uitbreiding heet het Musée la Boverie, naar het park waar het in staat, als om duidelijk te maken dat het niet alleen om een gebouw vol kunst gaat, maar om een ensemble waar het groen van de natuur ook deel van uitmaakt. Voor het museum ligt een Engelse landschapstuin met zijn ogenschijnlijke willekeur, achter de strakke geometrie van de Franse paleisparken met rozentuin en een ondiepe vijver waarin het museum zichzelf spiegelt.
's Avonds kunt u in de Opéra Royal de Wallonie de opera Lucia di Lammermoor zien in een regie van de afgelopen jaar overleden Stefano Mazzonis di Pralafera. Hij was sinds 2007 intendant van de Opéra Royal in Luik. Zijn uitgangspunt was: ‘Het hoeft niet allemaal traditioneel te zijn, maar we tonen wel respect voor de werken die we brengen.’ Bovendien bleek hij in staat grote namen naar Luik te halen, waardoor de Opéra Royal binnen enkele jaren uitgroeide tot een waar operaparadijs.
Lucia di Lammermoor is een ‘dramma tragico’ van Donizetti. Als Lucia di Lammermoor ontdekt dat haar broer haar onder valse voorwendselen heeft laten trouwen met de man van wie ze niet houdt, wordt ze waanzinnig. Donizetti schreef hier een van de meest indrukwekkende scènes uit de Italiaanse opera.

Donderdag 25 november maken we een rondgang door Luik waarbij we ook het futuristisch ogend treinstation Liège-Guillemins bezoeken. Met dit station beschikt Luik vandaag de dag over een pronkstuk van eigentijdse architectuur, een juweel van Belgische blauwsteen, wit beton, glas en staal, een station met zuivere en luchtige vormen, wit en transparant. Een station dat uitnodigt tot reizen en tot ontmoetingen, baken van de economische heropleving van de Luikse regio. Opvallend aan het station is de tweezijdige openheid van de overkapping boven de sporen. Daardoor zijn beide stadsdelen zichtbaar en benadrukt architect Calatrava dat een stad een punt van verbinding hoort te zijn. Dankzij de panoramische liften kan men goed over de stad Luik uitkijken.
's Avonds geeft tenor Juan Diego Flórez een concert in de Opéra Royal de Wallonie. Flórez maakte een droomdebuut in 1996 toen hij op 23-jarige leeftijd inviel bij het Pesaro Festival. Sindsdien maakt hij furore als belcanto-specialist. Vanavond op het programma staan werken van Rossini, Donizetti, Bellini en Massenet.

Vrijdag 26 november bezoeken we ’s morgens het Musée de la Vie Wallonne. In het prachtige klooster van de Minnebroeders toont dit museum de rijke geschiedenis van Wallonië. Na de lunch op eigen gelegenheid rijden we terug naar Nederland.

Opera
 • woensdag 24 november 2021 Lucia di Lammermoor
 • Opéra Royal de Wallonie (Luik)
 • Gaetano Donizetti Lucia di Lammermoor (opera)
 • Uitvoerenden:
  • sopraan Zuzana Marková (Lucia)
  • tenor Julien Behr (Sir Edgardo di Ravenswood)
  • bariton Lionel Lhote (Lord Enrico Ashton)
  • bas Luca Dall'Amico (Raimondo Bidebent)
  • tenor Maxime Melnik (Lord Arturo Bucklaw)
  • dirigent Speranza Scappucci
  • regisseur Stefano Mazzonis di Pralafera
 • Prijs: € 76,00
Concert
 • donderdag 25 november 2021 Juan Diego Flórez
 • Opéra Royal de Wallonie (Luik)
 • Op het programma staan werken van Rossini, Bellini, Donizetti en Massenet.

 • Uitvoerenden:
  • tenor Juan Diego Flórez
  • dirigent Christopher Franklin
  • orkest Orchestre Opéra Royal de Wallonie
 • Prijs: € 104,00
Mercure Liège City Center

Mercure Liège City CenterHet viersterren Mercure Liège City Center is gevestigd in een gerenoveerd 17e-eeuws klooster en kijkt uit op de prachtige rivier de Maas. Het biedt uitstekende accommodaties, dicht bij het historische hart van Luik. Er is gratis WiFi in het hele Mercure Liege City Centre.

Mercure Liege City Centre biedt comfortabele kamers met een tv, een bureau en een eigen badkamer.

Bij mooi weer kan men buiten ontspannen op het terras, met uitzicht op de zeer grote binnentuin. Het restaurant van het hotel is gevestigd in de originele 17e-eeuwse vleugel van het gebouw.

Basisreissom per persoon met vertrek op woensdag 24 november 2021 € 725,00
Eenpersoonstoeslag € 90,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Lucia di Lammermoor (24 november 2021) € 76,00
Juan Diego Flórez (25 november 2021) € 104,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Luik v.v. en vervoer ter plaatse
• 2 overnachtingen in het 4-sterren Mercure Liège City Center in Luik
• 2 diners of lunches
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• SGR-bijdrage
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Den Haag, Utrecht, Driebergen-Zeist, Arnhem en Horst (bij Venlo) (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten voorstelling en concert, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

NB. In verband met corona-maatregelen is Amsterdam-Sloterdijk tijdelijk geen opstapplaats.

Reizen in en na coronatijd
MUSICO Reizen volgt de richtlijnen van het RIVM. Mocht de reis door verscherpte maatregelen moeten worden geannuleerd, dan voeren wij de reis niet uit en ontvangt u de reissom terug. Individuele kosten die voortvloeien uit verplichte corona-maatregelen (bijvoorbeeld het laten uitvoeren van een test), komen voor rekening van de reiziger.
Meer informatie over corona-maatregelen voor uw reis vindt u hier.

Saskia Cohen

Van jongs af aan speelt muziek een grote rol voor mij. Thuis werd veel gezongen, naar muziek geluisterd en gemusiceerd. Mijn vader woonde een groot deel van de jaren vijftig en zestig in New York en New Jersey en kwam naar Europa met een vracht platen, een brede collectie die na het huwelijk van mijn ouders verder werd aangevuld. Symfonieën en kamermuziek, veel jazz door grootheden die mijn vader in New Yorkse clubs had leren kennen, maar ook Oum Kalthoum en Fairuz: de platenverzameling van mijn ouders was een muzikale melting pot die mijn zus en ik met groot enthousiasme van voor naar achter doorwerkten. Mijn moeder stimuleerde onze actieve muzikale vorming en jarenlang speelde ik blokfluit, maar proefde ik ook aan viool-, gitaar- en saxofoonlessen.

Toen ik kunstgeschiedenis ging studeren braken nieuwe tijden aan. Ik raakte verslingerd aan opera- en concertbezoek, niet alleen in Amsterdam waar ik nu woonde, maar ook in Italië waar ik voor mijn studie en promotieonderzoek vaak verbleef. De zaterdagmiddag-concerten in het Florentijnse Teatro della Pergola werden een vaste welkome afleiding en telkens als ik een nieuwe stad bezocht probeerde ik een opera bij te wonen. Mijn liefde voor opera en liedkunst bracht mij ook weer zelf aan het zingen. Sinds tien jaar ben ik lid van Toonkunstkoor Amsterdam en volg ik zanglessen.

Tegenwoordig werk ik als docent Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en heb ik daarnaast een eigen bureau voor kunsthistorisch onderzoek, tekstproductie en tentoonstellingen. Mijn kunsthistorische achtergrond maakt dat ik mij graag verdiep in de dwarsverbanden tussen beeldende kunst en muziek. En of het nou komt door de eclectische platencollectie van mijn ouders, ik ben nog steeds een muzikale alleseter die zich graag laat verrassen door een divers aanbod. Het is dan ook een bijzonder voorrecht om voor MUSICO Reizen precies datgene te mogen doen waaraan ik al zoveel jaren plezier beleef: op reis voor opera- en concertbezoek, het in goed gezelschap bezoeken van musea en collecties en het delen van mijn liefde voor muziek en kunst.