Liège-Guillemins

Liège-Guillemins

Musée de la Boverie, Luik

Musée de la Boverie, Luik

Opéra de Wallonie, Luik

Opéra de Wallonie, Luik

Cecilia Bartoli

Cecilia Bartoli

Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart

De jonge Verdi

De jonge Verdi

Luik, België
26 november 2022 t/m 29 november 2022
Luik
Volop opera in de streek van het Drielandenpunt

• Zelden opgevoerd repertoire bij de Opéra Royal de Wallonie: Alzira, vroege opera van Verdi
• Mezzosopraan Cecilia Bartolli in Mozarts La clemenz di Tito
• Oude en nieuwe architectuur net over de grens
• Kunst kijken in Musée la Boverie

Nog 3 plaatsen  
Basisreissom: € 1.045,00

Zaterdag 26 november rijden wij vanaf diverse opstapplaatsen in Nederland naar Luik, waar we onze intrek nemen in het viersterrenhotel Van der Valk Liège Congres. ’s Avonds kunt u in Aachen een opvoering bijwonen van Mozarts Le nozze di Figaro. Het is een vervolg op het verhaal in de Barbier van Sevilla van Rossini. Beide opera’s zijn gebaseerd op een drieluik van de toneelschrijver Beaumarchais. Mozart creëerde in samenwerking met librettist Da Ponte een opera die een interessant beeld laat zien van de maatschappelijke verhoudingen en naderende omwentelingen aan het eind van de 18e eeuw.

Zondag 27 november krijgen we een rondleiding door Musée La Boverie, dat onderdak biedt aan het Museum voor Schone Kunsten van Luik. ’s Middags kunt u in de Opéra Royal de Wallonie een opvoering bijwonen van Alzira, ook wel Verdi’s meest onderschatte opera genoemd. Geen enkele opera van Verdi heeft zulke slechte kritieken gekregen bij de wereldpremière als Alzira. En dat terwijl de voortekenen vrij goed waren. Na het succes van Ernani kreeg Verdi de kans om samen te werken met Salvatore Camarano, de tekstschrijver van Donizetti's Lucia Di Lammermoor en een van de meest gevierde librettisten van die tijd. In het theater van Napels kreeg hij de beschikking over een aantal uitstekende zangers. Toch ging het mis. Waarom? Luister en oordeel zelf in Luik!

Maandag 28 november krijgen we een rondleiding door Luik en bezoeken we onder meer de kathedraal en het futuristisch ogende treinstation Liège-Guillemins. Met dit station beschikt Luik vandaag de dag over een pronkstuk van eigentijdse architectuur, een juweel van Belgische blauwsteen, wit beton, glas en staal, een station met zuivere en luchtige vormen, wit en transparant. Een station dat uitnodigt tot reizen en tot ontmoetingen, baken van de economische heropleving van de Luikse regio. Opvallend aan het station is de tweezijdige openheid van de overkapping boven de sporen. Daardoor zijn beide stadsdelen zichtbaar en benadrukt architect Calatrava dat een stad een punt van verbinding hoort te zijn. Dankzij de panoramische liften kan men goed over de stad Luik uitkijken. ’s Avonds wordt de sterrencast bij de concertante opvoering van Mozarts La clemenza di Tito aangevoerd door mezzosopraan Cecilia Bartoli (Sesto) en tenor John Osborn (titelrol).

Dinsdag 29 november bezoeken we ’s ochtends in Heerlen het Thermenmuseum. 2000 jaar geleden behoorde Zuid-Limburg tot het Romeinse Rijk en vooral in Heerlen zijn daar nog overal de sporen van te zien. Heerlen ligt waar ooit de Romeinen ooit Coriovallum stichten. Het ligt op het kruispunt van twee belangrijke wegen die de Romeinen hadden aangelegd: de Via Belgica en de Via Traiana. Een heel strategische plek dus om een stad te vestigen. Coriovallum groeide uit tot een bloeiend handelscentrum waar talloze reizigers dagelijks onderdak vonden. Het is dan ook niet toevallig dat juist hier een publiek badhuis werd gebouwd. Na een eenvoudige lunch rijden we door naar de opstapplaatsen.

Opera
 • zaterdag 26 november 2022 Le nozze di Figaro
 • Theater Aachen (Aken)
 • Wolfgang Amadeus Mozart Le nozze di Figaro (opera)
 • Prijs: € 49,00
Opera
 • zondag 27 november 2022 Alzira
 • Opéra Royal de Wallonie (Luik)
 • Prijs: € 99,00
Concertante uitvoering
 • maandag 28 november 2022 La clemenza di Tito
 • Opéra Royal de Wallonie (Luik)
 • Wolfgang Amadeus Mozart La clemenza di Tito (opera)
 • Uitvoerenden:
  • tenor John Osborn
  • mezzosopraan Cecilia Bartoli
  • dirigent Gianluca Capuano
 • Prijs: € 125,00
Van der Valk Hotel Liège

Van der Valk Hotel LiègeVan der Valk Congrès Hotel Liège ligt in het park de la Boverie, pal naast het Congrespaleis, op 5 minuten wandelen van het historische stadscentrum.

Alle kamers van het Van der Valk Congrès Hotel Liège zijn uitgerust met airconditioning, een bureau en een flatscreen-tv. Elke kamer heeft een eigen badkamer met gratis toiletartikelen en een haardroger. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie. Dagelijks is er in het hotel een ontbijtbuffet. Gasten kunnen genieten van lunch en diner in het restaurant van de accommodatie.

Musée La Boverie ligt op 5 minuten wandelen van het Van der Valk Congrès Hotel Liège en de botanische tuin op 11 minuten.

Basisreissom per persoon met vertrek op zaterdag 26 november 2022 € 1.045,00
Eenpersoonstoeslag € 120,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Le nozze di Figaro (26 november 2022) € 49,00
Alzira (27 november 2022) € 99,00
La clemenza di Tito (28 november 2022) € 125,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Luik v.v. en vervoer ter plaatse
• 3 overnachtingen in het 4-sterren Van der Valk Congrès Hotel Liège in Luik
• 3 diners of lunches en een eenvoudige lunch op 29/11, inclusief een glas wijn
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• SGR-bijdrage à € 5,=
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Den Haag, Amsterdam-Sloterdijk, Utrecht, Driebergen-Zeist, Arnhem en Horst (bij Venlo) (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten concerten, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds
• MUSICO Reizen berekent geen boekingskosten
• Bij boeking gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en heeft u kennisgenomen van onze paragraaf over mobiliteit

Jacqueline van Rooij

Op het moment dat bij mij de wens ontstond om mijn enthousiasme voor de klassieke muziek en het muziektheater op vele mooie plaatsen in Europa met u te kunnen delen, ben ik een opleiding tot reisleidster gaan volgen. Inmiddels heb ik met heel veel plezier al vele mooie muziek- en cultuurreizen mogen leiden. Ik kan mij voorstellen dat u graag iets wilt weten over wat zoal mijn muzikale drijfveren zijn: in mijn jeugd speelde ik veel piano en zong ik in koren, destijds heb ik het conservatorium overwogen, maar het werd een andere keuze.

Tot een aantal jaren geleden, toen duidelijk werd dat muziek en theater voor mij van groter belang waren, dan ik daarvoor had beseft. Vanaf die tijd ben ik met vakopleidingen in de muziek gestart: eerst schoolmuziek met inmiddels weer zang- en pianolessen, daarna een overstap naar de Schumann Akademie, waar ik pianomethodiek volgde en mijn examens behaalde in de muziektheoretische vakken en muziekgeschiedenis. Omdat ik het allemaal zo boeiend vond ben ik verder gegaan met een master muziekwetenschap, die ik onlangs heb afgerond. In het kader daarvan werkte ik mee aan het programma Opera Live van de NTR. Daarna deed ik productiewerk voor de Zaterdagmatinee in het Concertgebouw en sinds enkele jaren geef ik met veel plezier pianoles aan (piep-)jong tot oud. Daarnaast ben ik betrokken bij Opera Informa, het magazine van de Reisopera, waarvoor ik solisten en regisseurs interview. Ik recenseer voor Place de l'Opéra en voor Klassiek Centraal in België en schrijf toelichtingen voor het Liedfestival in Zeist.

Ik ga, net als u, graag naar operavoorstellingen, waarbij ik vooral geboeid ben door de plaats die een werk inneemt in de (muziek-)geschiedenis en in de ontwikkeling van een componist, maar natuurlijk ook door de vertolking van de rollen, de zangkunst en de visie van een regisseur. Ik verheug mij erop om u te mogen ontmoeten en te kunnen inspireren op één van de mooie reizen van MUSICO Reizen!

Lees ook het interview met Jacqueline van Rooij.