Joyce DiDonato

Joyce DiDonato

Musée de la Boverie, Luik

Opéra de Wallonie, Luik

Opéra de Wallonie, Luik

Luik, België
24 november 2018 t/m 26 november 2018
Luik
Muzikaal weekend aan de Maas

• Mezzosopraan Joyce DiDonato te gast bij Opéra Royal de Wallonie
• 1000 jaar kunst in Bonnefanten Maastricht
• Oude en nieuwe architectuur in Luik

Nog 1 plaats  
Basisreissom: € 595,00

Zaterdag 24 november rijden wij eerst naar Maastricht. Hier ligt pal aan de Maas en tegenover de oude binnenstad het markante Bonnefantenmuseum, de eigenzinnige variant op het klassieke museumgebouw van architect Aldo Rossi: een opeenvolging van zalen met bovenlicht en zijlicht rond een centraal en inmiddels befaamd trappenhuis. Buiten valt vooral de met zink beklede koepeltoren op, de befaamde cupola. Naast een grote verzameling kunst uit de middeleeuwen en renaissance beheert het museum ook een omvangrijke collectie hedendaagse kunst. 's Middags rijden we door naar Luik waar Joyce DiDonato 's avonds samen met het orkest van de Opéra Royal de Wallonie concerteert in de Opéra. De mezzosopraan wordt geroemd om haar raffinement in de coloraturen van het belcanto-repertoire en haar 24-karaats stemgeluid.

Zondag 25 november bezoeken we eerst het Musée de la Boverie, in het voormalige Paleis voor de Schone Kunsten dat voor de Wereldtentoonstelling van 1905 in Luik is gebouwd. Sinds de recente renovatie en uitbreiding heet het Musée de la Boverie, naar het park waar het in staat, als om duidelijk te maken dat het niet alleen om een gebouw vol kunst gaat, maar om een ensemble waar het groen van de natuur ook deel van uitmaakt. Voor het museum ligt een Engelse landschapstuin met zijn ogenschijnlijke willekeur, achter de strakke geometrie van de Franse paleisparken met rozentuin en een ondiepe vijver waarin het museum zichzelf spiegelt. De Franse architect Rudy Ricotti knipoogt in de door hem ontworpen glazen uitbouw van het oorspronkelijke neoclassicistische gebouw naar het groen rond het museum. Het dak wordt gedragen door organisch ogende pilaren die op een lijn staan met de bomen in het park. De Opéra Royal de Wallonie voert 's middags de opera Tosca van Puccini uit. Deze opera behoort tot het zogenaamd verisme. Het verisme stelde zich ten doel de werkelijkheid in een kunstwerk zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven. Puccini heeft hiervoor in Tosca kosten noch moeite gespaard. Voor de melodieën van kerkelijke gezangen en gebeden raadpleegde hij meerdere vooraanstaande kerkelijke instanties en voor het herderslied in de derde akte deed hij onderzoek naar bestaande wijsjes.

Maandag 26 november maken we een rondgang door Luik waarbij we ook het futuristisch ogend treinstation Liège- Guillemins bezoeken. Het gebouw – van de Spaanse architect Calatrava - is gemaakt van glas, beton, staal en blauwe hardsteen. De lange overkapping maakt een magistrale sciencefictionachtige indruk. Het geheel lijkt eerder op een ruimteschip dan op een treinstation! Na de lunch rijden we terug naar de opstapplaatsen.

Concert
 • zaterdag 24 november 2018 Joyce DiDonato
 • Opéra Royal de Wallonie (Luik)
 • - Rossini: Ouverture Semiramide
  - Pacini: Ove t’aggiri, o barbaro uit Stella di Napoli
  - Caraffa: O di sorte crudel uit Le Nozze di Lammermoor
  - Mozart: Ouverture Le Nozze di Figaro
  - Mozart: Deh vieni non tardar uit Le Nozze di Figaro
  - Rossini: Una voce poco fa uit Il Barbiere di Siviglia

  - Wagner: Prelude 1e acte uit Die Meistersinger von Nürnberg
  - Berlioz: Je vais mourir… Adieu, fière cité uit Les Troyens
  - Bizet: Farandole uit L’Arlésienne, suite n°2
  - Bellini: Dopo l’oscuro nembo uit Adelson e Salvini
  - Rossini: Tanti affetti uit La Donna del lago

 • Uitvoerenden:
  • mezzosopraan Joyce DiDonato
 • Prijs: € 85,00
Opera
 • zondag 25 november 2018 Tosca
 • Opéra Royal de Wallonie (Luik)
 • Giacomo Puccini Tosca (opera)
 • Prijs: € 76,00
Van der Valk Hotel Liège

Van der Valk Hotel LiègeVan der Valk Congrès Hotel Liège ligt in het park de la Boverie, pal naast het Congrespaleis, op 5 minuten wandelen van het historische stadscentrum.

Alle kamers van het Van der Valk Congrès Hotel Liège zijn uitgerust met airconditioning, een bureau en een flatscreen-tv. Elke kamer heeft een eigen badkamer met gratis toiletartikelen en een haardroger. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie. Dagelijks is er in het hotel een ontbijtbuffet. Gasten kunnen genieten van lunch en diner in het restaurant van de accommodatie.

Musée La Boverie ligt op 5 minuten wandelen van het Van der Valk Congrès Hotel Liège en de botanische tuin op 11 minuten.

Basisreissom per persoon met vertrek op zaterdag 24 november 2018 € 595,00
Eenpersoonstoeslag € 80,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Joyce DiDonato (24 november 2018) € 85,00
Tosca (25 november 2018) € 76,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Luik v.v. en vervoer ter plaatse
• 2 overnachtingen in het 4-sterrren Van der Valk Hotel Liège in Luik
• 2 diners of lunches
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Driebergen-Zeist, Arnhem en Horst (bij Venlo) (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten voorstelling en concert, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige
maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Nanda Geerling

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door kunst en het lag dan ook voor de hand dat ik later iets met kunst wilde gaan doen. Het werd een studie kunstgeschiedenis in combinatie met muziek- en cultuurgeschiedenis aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.Na mijn afstuderen was de keuze voor het reisleiderschap niet moeilijk: ik reis en organiseer graag en vind het leuk om mijn kennis met belangstellenden te delen. Het is me niet tegengevallen: het uitwisselen van ideeën, het bezoeken van tentoonstellingen, het praten over uitvoeringen, een mooi concert samen beleven? Het blijven inspirerende ervaringen. Bovendien is iedere groep anders en dat maakt het uiterst levendig.

Iedere reis besef ik weer dat ik veel van de groep leer en ik hoop maar dat het omgekeerde ook het geval is. Zelf houd ik van de dynamiek van steden; kunst en de stad zijn niet voor niets innig met elkaar verbonden! Italië is mijn favoriete bestemming omdat het land zoveel schoonheid kent: taal, landschap, de mensen, design, mode? Alles is prachtig.

Italië was voor mij liefde op het eerste gezicht: Italiaanse kunst is een klasse apart - een streling voor oog, oor en hart en balsem voor de ziel. Mijn voorkeur gaat uit naar kunst en muziek uit de negentiende en vroeg-twintigste eeuw; dat is bovendien de periode waar ik het meest in thuis ben, vooral opera en de romantische liedcultuur. Mijn lievelingsinstrument is de vleugel; mijn held is Chopin. Op reis hecht ik er belang aan dat de gasten zich op hun gemak voelen, het naar hun zin hebben en dat de sfeer in de groep ontspannen is. Soms is het wel even genoeg met de cultuur en dan is uitrusten, terrasbezoek of winkelen een welkome afwisseling. Mijn vak is mijn hobby, hoe afgezaagd het ook klinkt.

In mijn vrije tijd bezoek ik graag musea, tentoonstellingen en galeries.Op het gebied van opera en concerten prijs ik me gelukkig in Amsterdam te wonen: de grote zaal van het Concertgebouw is zonder twijfel een der mooiste ter wereld en het muziekaanbod is van topklasse. Als echte Amsterdamse ben ik daar natuurlijk zeer trots op. Verder lees ik graag vakliteratuur, maar ook poëzie en romans.

Lees ook het interview met Nanda Geerling.