Liège-Guillemins

Liège-Guillemins

Bonnefantenmuseum, Maastricht

Bonnefantenmuseum, Maastricht

Opéra de Wallonie, Luik

Opéra de Wallonie, Luik

Musée de la Boverie, Luik

Kaiserstuhl, Dom van Aken

Luik, België
30 december 2018 t/m 02 januari 2019
Luik
Oud & nieuw net over de grens

• Rossini’s komische opera Le comte Ory als afsluiting van het jaar
• Met Beethovens Ode an die Freude het nieuwe jaar in

Nog 2 plaatsen  
Basisreissom: € 955,00

Zondag 30 december rijden wij per touringcar naar Maastricht. Hier ligt in de wijk Céramique het Bonnefantenmuseum. Pal aan de Maas en tegenover de oude binnenstad bouwde architect Aldo Rossi een museum als een eigenzinnige variant op het klassieke museumgebouw: een opeenvolging van zalen met bovenlicht en zijlicht rond een centraal en inmiddels befaamd trappenhuis. Markant is de met zink beklede koepeltoren van het museum, de befaamde cupola. Naast een grote verzameling middeleeuwse kunst, Maaslandse houtsculptuur en schilderkunst uit de renaissance beheert het museum ook een omvangrijke collectie hedendaagse kunst. Belangrijke deelcollecties daarbinnen zijn te relateren aan conceptuele kunst, Minimal Art en Arte Povera. Na het bezoek aan Maastricht rijden we door naar Luik.

Maandag 31 december krijgen we een rondleiding door het futuristisch ogend treinstation Liège-Guillemins. Het gebouw – van de Spaanse architect Calatrava - is gemaakt van glas, beton, staal en blauwe hardsteen. De lange overkapping maakt een magistrale sciencefiction-achtige indruk. Het geheel lijkt eerder op een ruimteschip dan op een treinstation! De Opéra Royal de Wallonie voert op de laatste dag van het jaar Le comte Ory, de laatste komische opera van Rossini, uit. De inhoud laat zich makkelijk vertellen. Terwijl vele mannen op kruistocht zijn, jaagt de jonge graaf Ory op de achtergebleven vrouwen. In het bijzonder op de mooie gravin Adèle. Door zich te verkleden als kluizenaar (eerste akte) en non (tweede akte) probeert hij haar te versieren. Zijn page Isolier, ook verliefd op Adèle, gooit echter roet in het eten.

Dinsdag 1 januari bezoeken we Aken. Karel de Grote en Aken zijn nauw met elkaar verbonden. Waarschijnlijk aangetrokken door de warmwaterbronnen liet Karel de Grote in de 8e eeuw hier zijn palts (koninklijke verblijfplaats) bouwen. De bijbehorende paltskapel in de vorm van een octogoon is nu het oudste gedeelte van de Dom. Karel de Grote wilde met deze achthoekige vorm laten zien dat hij zichzelf als opvolger van de Romeinse keizers beschouwde. De kapel is prachtig afgewerkt met Italiaans marmer en mozaïeken. ’s Avonds voert het Sinfonieorchester Aachen Beethovens triomfantelijke Negende Symfonie uit.

Woensdag 2 januari bezoeken we het Musée de la Boverie. Het Paleis van Schone Kunsten was het hoofdpaleis tijdens de wereldtentoonstelling van 1905. Rudy Ricciotti, bekend van onder meer MUCEM in Marseille en de afdeling Islamitische kunst in het Louvre, tekende voor de verbouwing. Aan het begin van de middag rijden we terug naar Nederland.

Opera
 • maandag 31 december 2018 Le Comte Ory
 • Opéra Royal de Wallonie (Luik)
 • Gioachino Antonio Rossini Le Comte Ory (opera)
 • Prijs: € 95,00
Concert
 • dinsdag 01 januari 2019 Beethoven IX
 • Eurogress (Aken)
 • - Opfermann: Spiegelungen
  - Beethoven: Negende Symfonie

 • Ludwig van Beethoven Symfonie nr 9 in d, op. 125 (symfonie)
 • Prijs: € 49,00
Van der Valk Hotel Liège

Van der Valk Hotel LiègeVan der Valk Congrès Hotel Liège ligt in het park de la Boverie, pal naast het Congrespaleis, op 5 minuten wandelen van het historische stadscentrum.

Alle kamers van het Van der Valk Congrès Hotel Liège zijn uitgerust met airconditioning, een bureau en een flatscreen-tv. Elke kamer heeft een eigen badkamer met gratis toiletartikelen en een haardroger. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie. Dagelijks is er in het hotel een ontbijtbuffet. Gasten kunnen genieten van lunch en diner in het restaurant van de accommodatie.

Musée La Boverie ligt op 5 minuten wandelen van het Van der Valk Congrès Hotel Liège en de botanische tuin op 11 minuten.

Basisreissom per persoon met vertrek op zondag 30 december 2018 € 955,00
Eenpersoonstoeslag € 100,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Le Comte Ory (31 december 2018) € 95,00
Beethoven IX (01 januari 2019) € 49,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Luik v.v. en vervoer ter plaatse
• 3 overnachtingen in een 4-sterrenhotel in Luik
• 3 diners of lunches in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Driebergen-Zeist, Arnhem en Horst (bij Venlo) (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten voorstelling en concert, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Diana Bohnenberger

Elke kunstvorm, voor mij bovenaan de muziek, is net als de natuur dé voedingsbodem voor de menselijke ziel.
De prachtige natuur van Guatemala, land van de eeuwige lente, de fascinerende Maya cultuur - geen wonder dat het land waar ik opgroeide aan de basis ligt van mijn grote liefde voor natuur en cultuur.
Maar op onverklaarbare wijze – misschien door mijn Duitse voorouders - gold mijn grootste passie van jongs af aan de klassieke muziek, iets dat in mijn directe omgeving niet voor het oprapen lag.
Ik volgde mijn innerlijke stem en kwam op 18-jarige leeftijd naar Duitsland om muziek te studeren aan twee conservatoria, blokfluit en piano. Na twee masterstudies was ik klaar voor een verandering.
Toen gaf het lot een mooie wending aan mijn leven, ik kwam door mijn huwelijk terecht in Nederland waar mijn talenten op muzikaal gebied, organisatie, talen en communicatie op hun plaats vielen bij de IJsbreker, een impresariaat, het Nederlands Blazersensemble en Combattimento Consort Amsterdam. Bij laatstgenoemde ensembles was ik productieleider en organiseerde en begeleidde ik enerverende reizen binnen Europa en, natuurlijk, naar Latijns Amerika. Gedurende al die tijd was ik actief als muziekdocente, ontwikkelde ik muziekprojecten voor het basisonderwijs en organiseerde ik in het oog lopende concertseries in De Rode Hoed in Amsterdam en in mijn eigen woonomgeving.
Ik was trots om als “medelander” een koninklijke onderscheiding te mogen ontvangen voor mijn culturele en sociale bijdrage in mijn nieuwe omgeving. “Later, als de kinderen uit huis zijn, ga ik muziekreizen begeleiden!”. Jarenlang heb ik hierop gewacht, temeer omdat reizen mijn favoriete hobby is.
Waarom muziekreizen, vraagt u zich af? In dit beroep komen al mijn liefdes samen: reizen, talen – ik beheers het Nederlands, Duits, Spaans en Engels vloeiend - en bijzondere belevenissen op basis van de goede organisatie van MUSICO Reizen. Maar bovenal: het delen van die belevenissen met mensen die net als ik van muziek, kunst en cultuur houden.
Bij het Combattimento Consort leerde ik Taco Stronks kennen, nu mede-eigenaar van MUSICO Reizen. “Later” is inmiddels “nu” geworden, na een korte opleiding tot reisleider bij IVOR. Ik verheug me erop met u bijzondere en persoonlijke ervaringen tegemoet te gaan!