Nikolaï Lugansky

Nikolaï Lugansky

MUDAM, Luxemburg

MUDAM, Luxemburg

Stilleven (Josept Kutter)

Stilleven (Joseph Kutter)

Luxemburg

Luxemburg

Luxemburg, Luxemburg
09 november 2019 t/m 13 november 2019
Luxemburg
Grootse cultuur in klein hertogdom

• Grote meester in klein Luxemburg: Nikolaï Lugansky
• MUDAM: een modern fort vol kunst
• Tentoonstelling Die luxemburgische Szessessionsbewegung

 
Basisreissom: € 1.095,00

Zaterdag 9 november reizen we per touringcar naar Luxemburg. Het Groothertogdom Luxemburg is na Malta weliswaar het kleinste land van de Europese Unie maar ook een van de oudste landen en bepaald niet zonder betekenis. Luxemburg profileerde zich de afgelopen decennia als grondlegger van belangwekkende internationale organisaties als de Europese Unie, de NAVO en de Oeso.

Zondag 10 november verkennen we de stad. Een bezoek aan Luxemburg-Stad is een voortdurende ontmoeting van hoog en laag, werelderfgoed en natuurschoon, oud en nieuw. Door de stad stromen twee waterlopen: de Alzette en de Petrusse. Beide hebben in de loop der tijden diepe dalen uitgesleten. De stad heeft ook maar liefst 110 bruggen en viaducten, waaronder de beroemde Pont Adolphe. In het Grand Théâtre staat de opera Macbeth van Verdi op het programma. Met zijn talenten voor dramatiek toont Verdi indringend hoe de drang naar macht tot een meedogenloos politiek spel leidt.

Maandag 11 november staat het MUDAM op het programma. Dit museum voor hedendaagse kunst opende juli 2006 zijn deuren. De architect Ieoh Ming Pei, een Amerikaan van Chinese afkomst die vooral bekend is geworden door zijn piramide voor het Louvre, tekende voor dit prachtige gebouw. Hij ontwierp een modern gebouw van steen en glas dat het verloop van de oude muren van een voormalig fort, waartegen het museum gebouwd is, volgt. In de Philharmonie Luxembourg kunt u 's avonds een concert door het Philharmonisch Orkest van Oeral bijwonen dat geheel gewijd is aan het werk van Rachmaninov. Het orkest begeleidt meesterpianist Nikolaï Lugansky in de waanzinnige Rhapsodie sur un thème de Paganini en voert tot slot de koorsymfonie De klokken uit. Rachmaninov was zeer content met dit werk, dat een gedicht van Edgar Allen Poe als basis heeft en waarin jubel en doodsangst met elkaar lijken te wedijveren.

Dinsdag 12 november bezoeken we de tentoonstelling Die luxemburgische Szessessionsbewegung in het Musée National d'Histoire et d'Art. De Salon de la Secession was een avant-gardistische kunsttentoonstelling die werd gehouden van 1927 tot 1930. Het was de belangrijkste gebeurtenis van de Luxemburgse Secession-beweging die in 1926 was opgericht. In het theater van Trier kunt u 's avonds La bohème van Puccini zien.

Woensdag 13 november rijden we na he ontbijt terug naar Nederland.

Opera
 • zondag 10 november 2019 Macbeth
 • Grand Théâtre de la Ville de Luxembourg (Luxemburg)
 • Giuseppe Verdi Macbeth (opera)
 • Prijs: € 69,00
Concert
 • maandag 11 november 2019 Philharmonisch Orkest van Oeral/Nikolaï Lugansky
 • Philharmonie Luxemburg (Luxemburg)
 • - Rachmaninov: L'île des morts
  - Rachmaninov: Rhapsodie sur un thème de Paganini
  - Rachmaninov: Les Cloches

 • Uitvoerenden:
  • pianist Nikolai Lugansky
 • Prijs: € 78,00
Opera
 • dinsdag 12 november 2019 La bohème
 • Theater Trier (Trier)
 • Giacomo Puccini La bohème (opera)
 • Prijs: € 29,00
Het hotel voor deze reis is op dit moment nog niet bekend.

Goed slapen is van essentieel belang op vakantie, alleen uitgerust kunt u optimaal genieten van het culturele aanbod. De hotels waarin u tijdens uw MUSICO-reis logeert, voldoen aan hoge standaarden. Over het algemeen is gekozen voor viersterrenhotels zodat u de beschikking heeft over een royale kamer, een uitgebreid ontbijtbuffet en een uitstekende service van het hotelpersoneel. De sfeer van het hotel is afhankelijk van het soort reis dat we maken, soms kiezen we voor een wat zakelijker hotel met een centrale ligging, een andere keer heeft een intiemer hotel onze voorkeur.

Basisreissom per persoon met vertrek op zaterdag 09 november 2019 € 1.095,00
Eenpersoonstoeslag € 140,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Macbeth (10 november 2019) € 69,00
Philharmonisch Orkest van Oeral/Nikolaï Lugansky (11 november 2019) € 78,00
La bohème (12 november 2019) € 29,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Luxemburg v.v. en vervoer ter plaatse
• 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in een 4-sterrenhotel in Luxemburg
• 4 diners of lunches in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaats: Amsterdam, Den Haagg, Utrecht, Driebergen-Zeist en Arnhem (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten concert en voorstellingen, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds •

Jacqueline van Rooij

Op het moment dat bij mij de wens ontstond om mijn enthousiasme voor de klassieke muziek en het muziektheater op vele mooie plaatsen in Europa met u te kunnen delen, ben ik een opleiding tot reisleidster gaan volgen. Inmiddels heb ik met heel veel plezier al vele mooie muziek- en cultuurreizen mogen leiden. Ik kan mij voorstellen dat u graag iets wilt weten over wat zoal mijn muzikale drijfveren zijn: in mijn jeugd speelde ik veel piano en zong ik in koren, destijds heb ik het conservatorium overwogen, maar het werd een andere keuze.

Tot een aantal jaren geleden, toen duidelijk werd dat muziek en theater voor mij van groter belang waren, dan ik daarvoor had beseft. Vanaf die tijd ben ik met vakopleidingen in de muziek gestart: eerst schoolmuziek met inmiddels weer zang- en pianolessen, daarna een overstap naar de Schumann Akademie, waar ik pianomethodiek volgde en mijn examens behaalde in de muziektheoretische vakken en muziekgeschiedenis. Omdat ik het allemaal zo boeiend vond ben ik verder gegaan met een master muziekwetenschap, die ik onlangs heb afgerond. In het kader daarvan werkte ik mee aan het programma Opera Live van de NTR. Daarna deed ik productiewerk voor de Zaterdagmatinee in het Concertgebouw en sinds enkele jaren geef ik met veel plezier pianoles aan (piep-)jong tot oud. Daarnaast ben ik betrokken bij Opera Informa, het magazine van de Reisopera, waarvoor ik solisten en regisseurs interview. Ik recenseer voor Place de l'Opéra en voor Klassiek Centraal in België en schrijf toelichtingen voor het Liedfestival in Zeist.

Ik ga, net als u, graag naar operavoorstellingen, waarbij ik vooral geboeid ben door de plaats die een werk inneemt in de (muziek-)geschiedenis en in de ontwikkeling van een componist, maar natuurlijk ook door de vertolking van de rollen, de zangkunst en de visie van een regisseur. Ik verheug mij erop om u te mogen ontmoeten en te kunnen inspireren op één van de mooie reizen van MUSICO Reizen!

Lees ook het interview met Jacqueline van Rooij.