Baie des Anges, Nice

Olga Peretyatko

Olga Peretyatko

Chapelle du Rosaire de Vence

Chapelle du Rosaire de Vence

Saint-Paul de Vence

Saint-Paul de Vence

Nice, Frankrijk
21 november 2019 t/m 25 november 2019
Nice & Monte Carlo
Kunt en cultuur in Zuid-Frankrijk

• Nice: parel aan de Middellandse Zee
• Opera in fraaie operagebouwen van Nice & Monte Carlo
• Excursie naar schilderachtig Saint-Paul de Vence

 
Basisreissom: € 1.295,00

Donderdag 21 november vliegen we rechtstreeks naar Nice. Na Parijs is Nice de stad met het grootste aantal musea en galerieën in Frankrijk. ’s Middags bezoeken we het Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporaine, waar werken van jonge plaatselijke kunstenaars en van beroemde kunstenaars als Picasso en Andy Warhol te zien zijn. Het dak van het museum is ook een bezoekje waard, want u kunt daar genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Vrijdag 22 november krijgen we een rondleiding in Nice. Deze hoofdstad van de Franse Rivièra wordt vaak La Bella Nizza genoemd. Wereldberoemd is de Promenade des Anglais. Deze boulevard is aan het begin van de 19e eeuw aangelegd door de Engelsen en is nog steeds beeldbepalend voor de stad. De fraaie gebouwen uit de Belle Epoque kijken uit op de Baie des Anges. ‘s Avonds heeft u de mogelijkheid bij de Opéra de Monte-Carlo een opvoering bij te wonen van Donizetti’s opera Lucia di Lammermoor, met onder meer Olga Peretyatko in de titelrol en Ismael Jordi als Edgardo.

Zaterdag 23 november volgen we een kunstroute buiten Nice. Het schilderachtige Saint-Paul de Vence bloeide in de jaren twintig van de vorige eeuw op door komst van kunstenaars als Chagall en Léger. Buiten de borstwering ligt de Fondation Maeght, één van de aangenaamste musea voor moderne kunst in Europa. Het interessante museumgebouw van de Catalaanse architect José-Luis Sert, de combinatie van binnenruimten met beeldentuinen, de schitterende ligging en de collectie maken van de Fondation Maeght een uniek geheel. In het dorpje Saint-Paul de Vence bezoeken we de Chapelle du Rosaire de Vence. Matisse ontwierp vrijwel alles voor deze kapel: het gebouw, meubilair, muurschilderingen, de kleding van de priester en ook de glas-in-loodramen.

Zondag 24 november bezoeken we het Musée Chagall. De kern van de collectie wordt gevormd door zeventien schilderijen die zijn geïnspireerd op de Bijbelboeken Genesis, Exodus en het Hooglied. In de Opéra de Nice staat Andrea Chénier van Giordano op het programma. De opera handelt over het leven van de gelijknamige Franse dichter, die in 1794 onder de guillotine zijn einde vond.

Maandag 25 november kunt u tijdens het lunchpauzeconcert in Hôtel Le Royal strijkkwartetten van Brahms en Beethoven beluisteren. In de loop van de middag vliegen we terug naar Nederland.

Opera
 • vrijdag 22 november 2019 Lucia di Lammermoor
 • l'Opéra Monte Carlo (Monte Carlo)
 • Gaetano Donizetti Lucia di Lammermoor (opera)
 • Uitvoerenden:
  • sopraan Olga Peretyatko (Lucia)
  • tenor Ismael Jordi (Sir Edgardo di Ravenswood)
 • Prijs: € 125,00
Opera
 • zondag 24 november 2019 Andrea Chénier
 • Opéra de Nice (Nice)
 • Umberto Giordano Andrea Chénier (opera)
 • Prijs: € 98,00
Concert
 • maandag 25 november 2019 Lunchpauzeconcert
 • Hôtel Le Royal (Nice)
 • - Beethoven: Strijkkwartet opus 18/4
  - Brahms: Strijkkwartet opus 51/1

 • Prijs: inbegrepen
Hotel Mercure Nice Centre Notre Dame

Mercure Nice Centre Notre Dame, Nice Het in 2008 gerenoveerde, viersterren Hotel Mercure Centre Notre Dameligt in het centrum van Nice, tegenover de Notre Dame, in de buurt van de beroemde Promenade des Anglais en de historische binnenstad.

Het hotel heeft een grote privétuin en vanaf het dak heeft men een meeslepend weids uitzicht over de stad.

Basisreissom per persoon met vertrek op donderdag 21 november 2019 € 1.295,00
Eenpersoonstoeslag € 100,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Lucia di Lammermoor (22 november 2019) € 125,00
Andrea Chénier (24 november 2019) € 98,00
Lunchpauzeconcert (25 november 2019) incl.
Inbegrepen in de basisreissom:

• KLM-vluchten met belastingen en toeslagen
• Transfers en vervoer ter plaatse
• 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterren Mercure Nice Centre Notre Dame in Nice
• 4 diners of lunches in goede restaurants
• Ruimbagage (lees hier meer over de bagageregeling bij MUSICO Reizen)
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaats: Schiphol
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen, vervoer van en naar Schiphol, overige maaltijden,
consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Vertrektijden:

Donderdag 21 november, 09:40 uur - 11:35 uur (Amsterdam - Nice), vluchtnummer: KL1253
Maandag 25 november, 16:55 uur - 19:05 uur (Nice - Amsterdam), vluchtnummer: KL1258

De vermelde tijden zijn uitsluitend bedoeld ter indicatie. De definitieve tijden staan vermeld in de reiswijzer die de reizigers uiterlijk 2 weken voor vertrek ontvangen.

Nanda Geerling

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door kunst en het lag dan ook voor de hand dat ik later iets met kunst wilde gaan doen. Het werd een studie kunstgeschiedenis in combinatie met muziek- en cultuurgeschiedenis aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.Na mijn afstuderen was de keuze voor het reisleiderschap niet moeilijk: ik reis en organiseer graag en vind het leuk om mijn kennis met belangstellenden te delen. Het is me niet tegengevallen: het uitwisselen van ideeën, het bezoeken van tentoonstellingen, het praten over uitvoeringen, een mooi concert samen beleven? Het blijven inspirerende ervaringen. Bovendien is iedere groep anders en dat maakt het uiterst levendig.

Iedere reis besef ik weer dat ik veel van de groep leer en ik hoop maar dat het omgekeerde ook het geval is. Zelf houd ik van de dynamiek van steden; kunst en de stad zijn niet voor niets innig met elkaar verbonden! Italië is mijn favoriete bestemming omdat het land zoveel schoonheid kent: taal, landschap, de mensen, design, mode? Alles is prachtig.

Italië was voor mij liefde op het eerste gezicht: Italiaanse kunst is een klasse apart - een streling voor oog, oor en hart en balsem voor de ziel. Mijn voorkeur gaat uit naar kunst en muziek uit de negentiende en vroeg-twintigste eeuw; dat is bovendien de periode waar ik het meest in thuis ben, vooral opera en de romantische liedcultuur. Mijn lievelingsinstrument is de vleugel; mijn held is Chopin. Op reis hecht ik er belang aan dat de gasten zich op hun gemak voelen, het naar hun zin hebben en dat de sfeer in de groep ontspannen is. Soms is het wel even genoeg met de cultuur en dan is uitrusten, terrasbezoek of winkelen een welkome afwisseling. Mijn vak is mijn hobby, hoe afgezaagd het ook klinkt.

In mijn vrije tijd bezoek ik graag musea, tentoonstellingen en galeries.Op het gebied van opera en concerten prijs ik me gelukkig in Amsterdam te wonen: de grote zaal van het Concertgebouw is zonder twijfel een der mooiste ter wereld en het muziekaanbod is van topklasse. Als echte Amsterdamse ben ik daar natuurlijk zeer trots op. Verder lees ik graag vakliteratuur, maar ook poëzie en romans.

Lees ook het interview met Nanda Geerling.