Munchmusuem, Oslo

Munchmusuem, Oslo

Arthur en Lucas Jussen (foto Marco Borggreve)

Arthur en Lucas Jussen (foto Marco Borggreve)

Operahuis, Oslo

Lise Davidsen (foto James Hole)

Lise Davidsen (foto James Hole)

Op weg naar Noorwegen

Op weg naar Noorwegen

Oslo, Noorwegen
03 oktober 2023 t/m 09 oktober 2023
Oslo
Met bus en boot naar het hoge noorden

• Tweemaal Verdi bij de Noorse Opera
• Sopraan Lise Davidsen in La forza del destino
• Arthur en Lucas Jussen in het Konserthus van Oslo
• Kennismaking met het muziek- en culturele leven van Oslo
• Reis per touringcar en boot

Volgeboekt  
Basisreissom: € 2.395,00

Dinsdag 3 oktober reizen we per luxe touringcar via diverse opstapplaatsen in Nederland naar Kiel, ten noorden van Hamburg, waar we verblijven in het viersterrenhotel Steigenberger Conti Hansa Kiel.

Woensdag 4 oktober scheept u aan het begin van de middag in aan boord van MS Color Magic van Rederij Color Line. ’s Avonds dineren we in het restaurant aan boord.

Donderdag 5 oktober meren we na het ontbijt aan in Oslo. Bij aankomst in Oslo krijgt u een eerste kennismaking met Oslo. De Noorse hoofdstad is prachtig gelegen tussen meer en bergen, aan een diep fjord, omringd door beboste heuvels, waar in de winter wordt geskied. Oslo beschikt bovendien over uitmuntende musea en vernieuwende architectuur, met als sprekend voorbeeld het Noorse Operahuis. In de loop van de middag checken we in bij Hotel Radisson Blu Hotel in Oslo. ’s Avonds kunt u in het Konserthus, de concertzaal van Oslo, een concert bijwonen van Ung Filharmoni en het Oslo Philharmonic Orchestra. Op het programma staan onder meer werken van Tsjaikovski; de pianisten Lucas en Arthur Jussen spelen een wereldpremière van Fazil Say.

Vrijdag 6 oktober krijgen we een rondleiding door het Nationaal Operahuis van Noorwegen, dat is ontworpen door het Noorse architectenbureau Snøhetta. Het deels onder zeeniveau gelegen witte gebouw rust op heipalen met een enorme lengte. Het gebouw met eenvoudige, pure lijnen en scherpe hoeken is bedekt met carrara-marmer. Het verrijst als het ware uit het fjord en schittert bij de allereerste zonnestraal als een reusachtige diamant. U kunt het gebouw ook beklimmen en het als strand, skipiste of uitzichttoren gebruiken, er lopen immers wandelpaden over het dak. Maar u zult eveneens ervaren dat ook het interieur verrast door zijn spectaculaire vormgeving en de akoestiek is uitstekend. ’s Middags bezoeken we het MUNCH-museum. Ter ere van de nalatenschap van de beroemde kunstschilder Edvard Munch (1863-1944) bouwde Oslo in 2021 dit-museum. Estudio Herreros tekende voor het ontwerp van het zestig meter hoge gebouw dat de helft minder uitstoot heeft dan soortgelijke gebouwen. Veel architectonische beslissingen zijn genomen op basis van het klimaat. Het gebouw is bekleed met gerecycleerde aluminium golfplaten die een verschillende transparantiegraad hebben. De buitenkant is ontworpen om zonlicht te filteren en te weerkaatsen zodat de temperatuur binnen constant blijft. De collectie is bepaald indrukwekkend te noemen en is vijf keer groter dan in het vorige gebouw. Bij de Noorse Opera staat vanavond Verdi’s opera La traviata op het programma.

Zaterdag 7 oktober krijgen we een rondleiding door het Nasjonalmuseet, gelegen aan het water met spectaculair uitzicht op de Oslo-fjord! Het museum beschikt over de meest uitgebreide collectie kunst, architectuur en vormgeving van Noorwegen. Hier vindt u wereldberoemde schilderijen, zoals een versie van De schreeuw (Skriket in het Noors) en Madonna van Munch en werken van kunstenaars als Picasso, van Gogh, Gauguin en Matisse. Maar niet alleen de schilderijen zijn een bezoekje waard. Tot de absolute toppers van het museum behoren het Baldishol wandtapijt dat tussen 1040 en 1190 is geweven en een 600 jaar oude drakenvaas uit de Ming-dynastie. ’s Avonds kunt u bij de Noorse Opera een concertante opvoering bijwonen van Verdi’s opera La forza del destino, met onder meer de Noorse stersopraan Lise Davidsen.

Zondag 8 oktober bezoeken we het Frogner (‘Vigeland Park’). In het park bevinden zich meer dan tweehonderd beelden van de hand van Gustav Vigeland (1869-1943). Voor zijn beelden maakte Vigeland vooral gebruik van graniet, brons en gietijzer. De meeste beelden staan langs een centrale laan en beelden de menselijke levensloop uit, van geboorte tot dood. In het midden staat een ruim 14 meter hoge pilaar waarin niet minder dan 121 figuren zijn uitgehouwen. Aan het begin van de middag scheept u in voor de terugreis naar Nederland op de MS Color Fantasy van Color Line.

Maandag 9 oktober komen we na het ontbijt aan in haven van Kiel, waarna we per touringcar terugrijden naar Nederland.

Concert
 • donderdag 05 oktober 2023 Ung Filharmoni/Oslo Philharmonic Orchestra
 • Konserthuset Oslo (Oslo)
 • - Outi Tarkiainen: Midnight Sun Variations
  - Fazil Say: Pianoconcert voor vier handen
  - Pjotr Tsjaikovski: Vierde Symfonie

 • Pjotr Iljitsj Tsjaikovski Symfonie nr 4 in f, op. 36 (symfonie)
 • Uitvoerenden:
  • pianist Arthur Jussen
  • pianist Lucas Jussen
  • dirigent John Storgårds
  • orkest Ung Filharmoni
  • orkest Oslo Filharmoniske Orkester
 • Prijs: € 54,00
Opera
 • vrijdag 06 oktober 2023 La traviata
 • Operahuset i Oslo (Oslo)
 • Giuseppe Verdi La traviata (opera)
 • Prijs: € 66,00
Opera
 • zaterdag 07 oktober 2023 La forza del destino
 • Operahuset i Oslo (Oslo)
 • Giuseppe Verdi La forza del destino (opera)
 • Uitvoerenden:
  • sopraan Lise Davidsen (Donna Leonora)
 • Prijs: € 66,00
Hotels Oslo - oktober 2023

3 t/m 4 oktober 2023: Steigenberger Conti Hansa Kiel
Hotel Steigenberger Conti Hansa, Kiel Dit volledig gerenoveerde, moderne viersterrenhotel biedt elegante accommodatie in het hart van Kiel. Het ligt direct tegenover Kieler Fjord en op 1,5 km van het treinstation. Er is gratis WiFi beschikbaar. De smaakvol ingerichte kamers van het Steigenberger Conti Hansa hotel bieden eenvoudige elegantie en gezelligheid, een tv met gratis Sky-kanalen en een minikoelkast. In het stijlvolle restaurant worden streekgerechten en internationale specialiteiten aangeboden. Sluit de dag in stijl af met een goed glas wijn, een verfrissend biertje of een exotische cocktail in de bar.

5 t/m 8 oktober 2023: Radisson Blu Plaza Hotel
Hotel Radisson Blu Plaza, Oslo Het viersterren Radisson Blu Plaza Hotel ligt in het bruisende centrum van Oslo. Dit hotel met 37 verdiepingen beschikt over een moderne fitnessruimte, een restaurant op het dak, en moderne kamers met gratis WiFi. Alle stijlvolle kamers van het Radisson Blu Plaza Hotel zijn voorzien van een bureau, satelliet-tv en een thee- en koffiezetapparaat. Veel kamers bieden prachtig uitzicht op het stadscentrum en het Oslofjord. Het bar-restaurant The Top biedt een verscheidenheid aan à-la-cartegerechten en een uitgebreide wijnkaart. Het Radisson Blu Plaza Hotel beschikt over een sauna en een zwembad.

Basisreissom per persoon met vertrek op dinsdag 03 oktober 2023 € 2.395,00
Eenpersoonstoeslag € 390,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Ung Filharmoni/Oslo Philharmonic Orchestra (05 oktober 2023) € 54,00
La traviata (06 oktober 2023) € 66,00
La forza del destino (07 oktober 2023) € 66,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Oslo v.v., overtocht Kiel-Oslo v.v. (met rederij Color Lines) en vervoer ter plaatse
• 1 overnachting in een binnenhut aan boord van de MS Color Magic van Color Lines (Kiel-Oslo), 1 overnachting in het 4-sterrenhotel Steigenberger Conti Hansa Kiel, 3 overnachtingen in het 4-sterrenhotel Radisson Blu Plaza in Oslo, 1 overnachting in een buitenhut van de MS Color Fantasy van Color Lines (Oslo-Kiel), alle op basis van logies en ontbijt
• 6 diners of lunches in goede restaurants, inclusief een glas wijn
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• SGR-bijdrage à € 5,=
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Den Haag, Amsterdam-Sloterdijk, Utrecht, Driebergen-Zeist, Arnhem en Zwolle (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten opera’s en concert, vervoer van en naar de opstapplaatsen, bijdrage Calamiteitenfonds, overige maaltijden & uitgaven van persoonlijke aard
• MUSICO Reizen berekent geen boekingskosten
• Bij boeking gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en heeft u kennisgenomen van onze paragraaf over mobiliteit

Saskia Cohen

Van jongs af aan speelt muziek een grote rol voor mij. Thuis werd veel gezongen, naar muziek geluisterd en gemusiceerd. Mijn vader woonde een groot deel van de jaren vijftig en zestig in New York en New Jersey en kwam naar Europa met een vracht platen, een brede collectie die na het huwelijk van mijn ouders verder werd aangevuld. Symfonieën en kamermuziek, veel jazz door grootheden die mijn vader in New Yorkse clubs had leren kennen, maar ook Oum Kalthoum en Fairuz: de platenverzameling van mijn ouders was een muzikale melting pot die mijn zus en ik met groot enthousiasme van voor naar achter doorwerkten. Mijn moeder stimuleerde onze actieve muzikale vorming en jarenlang speelde ik blokfluit, maar proefde ik ook aan viool-, gitaar- en saxofoonlessen.

Toen ik kunstgeschiedenis ging studeren braken nieuwe tijden aan. Ik raakte verslingerd aan opera- en concertbezoek, niet alleen in Amsterdam waar ik nu woonde, maar ook in Italië waar ik voor mijn studie en promotieonderzoek vaak verbleef. De zaterdagmiddag-concerten in het Florentijnse Teatro della Pergola werden een vaste welkome afleiding en telkens als ik een nieuwe stad bezocht probeerde ik een opera bij te wonen. Mijn liefde voor opera en liedkunst bracht mij ook weer zelf aan het zingen. Sinds tien jaar ben ik lid van Toonkunstkoor Amsterdam en volg ik zanglessen.

Tegenwoordig werk ik als docent Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en heb ik daarnaast een eigen bureau voor kunsthistorisch onderzoek, tekstproductie en tentoonstellingen. Mijn kunsthistorische achtergrond maakt dat ik mij graag verdiep in de dwarsverbanden tussen beeldende kunst en muziek. En of het nou komt door de eclectische platencollectie van mijn ouders, ik ben nog steeds een muzikale alleseter die zich graag laat verrassen door een divers aanbod. Het is dan ook een bijzonder voorrecht om voor MUSICO Reizen precies datgene te mogen doen waaraan ik al zoveel jaren plezier beleef: op reis voor opera- en concertbezoek, het in goed gezelschap bezoeken van musea en collecties en het delen van mijn liefde voor muziek en kunst.