Pjotr Iljitsj Tsjaikovski (Nikolai Kuznetsov)

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski (Nikolai Kuznetsov)

Düsseldorf, Duitsland
14 juli 2019 t/m 14 juli 2019
Pique Dame (Schoppenvrouw)
Als geld wel een rol speelt ...

Liefde, geld en gokverslaving. Het zijn die motieven waarover het drama Schoppenvrouw handelt. Hermann is in eerste instantie helemaal niet uit op rijkdom. Hij is verliefd op Lisa. De grootmoeder van Lisa, een gravin met de bijnaam Schoppenvrouw, bezit het geheim van het kaartspel. Door haar dat geheim te ontfutselen hoopt Hermann genoeg geld te kunnen vergaren om met Lisa te kunnen trouwen. Helaas sterft de gravin daarbij en komt terug als geestverschijning. Tsjaikovski maakte van Poesjkins gelijknamige novelle een dramatisch getoonzette opera, waarin niet alleen de met mystiek overladen Russische identiteit een hoofdrol speelt maar ook enkele realistische conflicten opdoemen.

Volgeboekt  
Basisreissom: € 127,50

Alle kwaliteit die ons bedrijf te bieden heeft, wordt in deze reizen aangeboden in een enkele dag: u reist per luxe touringcar vanaf de verschillende opstapplaatsen naar het betreffende operatheater. In de bus ontvangt u (naast een kopje koffie en iets lekkers) een uitgebreide schriftelijke toelichting, naast een mondelinge voorbereiding door de reisleider.
Ongeveer een uur voor de voorstelling bent u ter plaatse zodat u genoeg tijd heeft om nog iets te eten in een restaurant in de buurt of in de foyer van het theater. Na afloop van de voorstellingen rijden we onder het genot van een drankje terug naar de diverse opstapplaatsen. Als de bezochte voorstelling hiertoe aanleiding geeft, wordt deze in een wat breder perspectief geplaatst en is er ruimte voor een discussie.

De voorstelling begint om 15.00 uur.

In het seizoen 2018-2019 biedt MUSICO Reizen u wederom de gelegenheid een abonnement te nemen op onze eendaagse operareizen. Vanaf drie opera’s (verschillende titels) betaalt u € 112,50 in plaats van € 127,50 per operareis en vanaf vijf opera’s € 95,=. Indien u alle 11 voorstellingen bijwoont, bedraagt de abonnementsprijs € 85,=. De abonnementsprijzen gelden alleen als u zich voor minimaal drie verschillende voorstellingen tegelijkertijd aanmeldt, voorafgaand aan de eerste opera uit uw abonnement.

Bestel hier uw abonnement eendaagse reizen.

Opera
  • zondag 14 juli 2019 Pique Dame
  • Opernhaus Düsseldorf (Düsseldorf)
  • Pjotr Iljitsj Tsjaikovski Pique Dame (Schoppenvrouw) (opera)
  • Prijs: inbegrepen
Een hotel is niet van toepassing bij deze reis.

Basisreissom per persoon met vertrek op zondag 14 juli 2019 € 127,50
Eenpersoonstoeslag € 0,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Pique Dame (14 juli 2019) incl.
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar het Opernhaus in Düsseldorf v.v.
• Drankjes gedurende de busreis, inclusief versnapering
• Toegangskaart voorstelling
• Schriftelijke toelichting
• Mondelinge voor- en nabeschouwing

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Driebergen-Zeist en Arnhem (klik hier voor meer informatie over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Ongeveer 1 uur voor aanvang van de voorstelling bent u ter plaatse zodat u genoeg tijd heeft om nog iets te eten in een restaurant of in het theater

Abonnement operareizen:

Het boeken van een eendaagse reis kost € 127,50. U kunt echter ook een abonnement nemen op onze eendaagse reizen. Vanaf drie opera’s (verschillende titels) betaalt u € 112,50 per operareis en vanaf vijf opera’s € 95,=. Indien u alle elf voorstellingen bijwoont, bedraagt de abonnementsprijs € 85,= per voorstelling. De abonnementsprijzen gelden alleen als u zich voor minimaal drie verschillende voorstellingen tegelijkertijd aanmeldt, voorafgaand aan de eerste opera uit uw abonnement.


Bestel hier uw abonnement eendaagse reizen.
Vertrektijden:

Den Haag: 10.30 uur
Amsterdam Sloterdijk: 10.45 uur (u wordt hier met de taxi opgehaald)
Utrecht: 11.30 uur
Drierbergen-Zeist: 11.45 uur
Arnhem: 12.30 uur
Aanvang voorstelling: 15.00 uur


Verwacht einde van de voorstelling: ca 18.00 uur
Aankomst Arnhem: ca 20.00 uur
Aankomst Driebergen-Zeist: ca 20.45 uur
Aankomst Utrecht: ca 21.00 uur
Aankomst Amsterdam per taxi: ca 21.45 uur
Aankomst Den Haag: ca 22.00 uur

Deskundige reisleiding

De reisleiding bij MUSICO Reizen is van een grote meerwaarde op onze muziekreizen. Over het algemeen wordt u begeleid door musici, musicologen, muziekkenners of kunsthistorici. Naast de inhoudelijke en muzikale begeleiding op de reis zorgen ze ook voor een prettige sfeer en hebben ze aandacht voor alle deelnemers. Ze laten u optimaal genieten van al het moois en zorgen voor een vlekkeloos verloop van de reis.
Kijk regelmatig op onze website of de reisleiding van deze reis al bekend is.