De drie koningen in Sant'Apollinare, Ravenna

De drie koningen in Sant'Apollinare, Ravenna

Basilica di Sant'Apollinare, Ravenna

Basilica di Sant'Apollinare, Ravenna

Giuseppe Verdi

Giuseppe Verdi

Sigismondo Malatesta voor St. Sigismondo, Tempio Malatestiano - Rimini

Sigismondo Malatesta voor St. Sigismondo, Tempio Malatestiano - Rimini

Ravenna, Italië
31 oktober 2019 t/m 04 november 2019
Ravenna
Verdi Festival

• Drie hoogtepunten uit het operarepertoire: Aida, Carmen & Norma
• Byzantijnse mozaïeken
• Renaissance kunst in Rimini

Gegarandeerd vertrek  
Basisreissom: € 1.355,00

Donderdag 31 oktober vliegen we ’s middags naar Bologna en reizen we per touringcar verder naar Ravenna. Hier vindt de komende dagen het operafestival ‘Trilogia d’autunno’ plaats.

Vrijdag 1 november krijgen we een uitgebreide rondleiding door Ravenna. De stad is cultuurhistorisch van groot belang vanwege vroegchristelijke bouwwerken waarin antieke en oosterse invloeden harmonisch samengaan. Het was vanaf 409 de hoofdstad van het West-Romeinse Rijk en bleef tot 751 de zetel van de Byzantijnse gouverneur. In de basiliek van San Vitale bevinden zich de wereldberoemde mozaïeken waardoor onder anderen Gustav Klimt zich liet inspireren. In het Teatro Alighieri vindt vanavond de eerste opvoering plaats van de 'Trilogia d'autunno', Norma. Met deze opera creëerde Bellini een van de beroemdste sopranenrollen ter wereld (denk maar aan Maria Callas, die de rol op onvergetelijke wijze incarneerde). Bovendien is het nogal altijd één van de meest populaire operatitels van het repertoire.

Zaterdag 2 november bezoeken we Rimini met onder andere de fraaie renaissance Malatesta tempel. Deze tempel is uitdrukking van de sterke persoonlijkheid van de eigenzinnige Sigismondo Malatesta, heer van Rimini in de 15e eeuw. Ook bijzonder zijn de fresco’s die de plaatselijke schilders in de 14e eeuw in de Sant’Agostino schilderden naar het werk van Giotto. In Ravenna staat bij het festival Verdi’s opera Aida op het programma. Liefde, macht en verraad in de populairste opera aller tijden: De jonge Egyptische veldheer Ramades heeft een heimelijke relatie met de slavin Aïda, die in werkelijkheid een Ethiopische koningsdochter is. Hun liefde leidt tot de ultieme opoffering.

Zondag 3 november maken we een excursie naar Classe, een pittoresk voormalig havenstadje waar de Basilica di Sant'Apollinare gelegen is, een indrukwekkend Byzantijns mozaïekkunstmonument. We sluiten de ‘Triologia d’autunno’ ’s middags af met Carmen. Het is het bekendste werk van Bizet en tevens een van de bekendste opera’s ooit – melodieën als de Habanera en Het lied van de toreador hebben in het publieke domein een roem verworven die zijn weerga niet kent. De bruisende mix van passie, sensualiteit en geweld die de opera kenmerkt, werd aanvankelijk te heftig bevonden voor het podium en daarom flopte het werk bij de première in 1875. Kort daarna stierf Bizet, zodat hij nooit van het latere spectaculaire succes van zijn Carmen heeft geweten.

Maandag 4 november vliegen we in de loop van de dag vanuit Bologna terug naar Nederland.

Opera
 • vrijdag 01 november 2019 Norma
 • Teatro Alighieri (Ravenna)
 • Vincenzo Bellini Norma (opera)
 • Prijs: € 59,00
Opera
 • zaterdag 02 november 2019 Aida
 • Teatro Alighieri (Ravenna)
 • Giuseppe Verdi Aida (opera)
 • Prijs: € 59,00
Opera
 • zondag 03 november 2019 Carmen
 • Teatro Alighieri (Ravenna)
 • Georges (Alexandre César Léopold) Bizet Carmen (opera)
 • Prijs: € 59,00
Exclusive Hotel La Reunion

Exclusive Hotel La Reunion, RavennaHet viersterren Exclusive Hotel La Reunion ligt tegenover het graf van Dante Alighieri in Ravenna en biedt een gevoel van harmonie en welzijn.

De ruime suites zijn voorzien van stijlvol meubilair, parketvloeren en aardetinten. Ze zijn voorzien van airconditioning en een volledig uitgeruste kitchenette en gratis wifi. In de ontbijtzaal van het Exclusive Hotel La Reunion wordt een ontbijtbuffet geserveerd.

De UNESCO-sites van San Vitale en Galla Placidia liggen op 300 m afstand.

Basisreissom per persoon met vertrek op donderdag 31 oktober 2019 € 1.355,00
Eenpersoonstoeslag € 160,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Norma (01 november 2019) € 59,00
Aida (02 november 2019) € 59,00
Carmen (03 november 2019) € 59,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• KLM-vluchten met belastingen en toeslagen
• Transfers en vervoer ter plaatse
• 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterren Exclusive Hotel La Reunion in Ravenna
• 4 diners of lunches in goede restaurants
• Ruimbagage (lees hier meer over de bagageregeling bij MUSICO Reizen)
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaats: Schiphol
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen, vervoer van en naar Schiphol, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Vertrektijden:

Donderdag 31 oktober, 14:40 uur - 16:25 uur (Amsterdam - Bologna), vluchtnummer: KL1591
Maandag 4 november, 17:10 uur - 19:15 uur (Bologna - Amsterdam), vluchtnummer: KL1592

De vermelde tijden zijn uitsluitend bedoeld ter indicatie. De definitieve tijden staan vermeld in de reiswijzer die de reizigers uiterlijk 2 weken voor vertrek ontvangen.

Marlies Geurts

Ik ben Marlies Geurts, in 1959 geboren en woonachtig in Eindhoven. Sinds 2004 ben ik getrouwd met journalist Jan de Vries. Muziek, en dan vooral vocale, speelt al mijn hele leven een grote rol. Ik studeerde van 1985 tot 1990 solozang aan het conservatorium in Utrecht. Tot een zangcarrière kwam het niet, in eerste instantie zeer tot mijn verdriet; later heb ik leren inzien waarom het beter was dat het leven zo liep. Je moet van gewapend beton zijn om in de wereld van klassieke muziek een wezenlijke carrière te kunnen maken en dat was ik niet en ben ik niet. Wat overbleef waren leuke semi-professionele producties, mooie concerten, levenslange, vervullende vriendschappen en een niet te stuiten drang om mensen deelgenoot te maken van de mooie verhalen, de emoties die er bij klassieke muziek horen. In de tussentijd werkte ik ‘gewoon’ weer als secretaresse.

Van eind 2000 tot begin 2008 werkte ik bij AVRO Klassiek en ontwikkelde me daar van secretaresse tot webredacteur; een boeiende periode en – wat ik graag wilde – dicht bij de klassieke muziek. Maar het leven loopt soms via bochtige wegen en in 2009 ging ik weer werken als secretaresse bij de overheid en begon een website: www.vocalies.nl, waar ik ook podcasts maak (radio-uitzending op internet). Gaat u er vooral eens kijken! En toen ging er weer een deurtje open: bij MUSICO Reizen kan ik u deelgenoot maken van veel moois binnen de klassieke muziek en ik kan dat combineren met goed ‘gastvrouwschap’, twee dingen die bij MUSICO Reizen hoog in het vaandel staan. Ik hoop u te ontmoeten bij een van de reizen!

Lees ook het interview met Marlies Geurts.