De drie koningen in Sant'Apollinare, Ravenna

De drie koningen in Sant'Apollinare, Ravenna

Basilica di Sant'Apollinare, Ravenna

Basilica di Sant'Apollinare, Ravenna

Sergei Polunin

Sergei Polunin

Palazzo Archiginnasio, Bologna

Palazzo Archiginnasio, Bologna

Ravenna, Italië
05 november 2020 t/m 09 november 2020
Ravenna
Triologia d’autunno

• Drie voorstellingen rondom het thema Dante
• Ravenna: de stad van de mozaïeken
• Werelderfgoed in voormalige hoofdstad van het West-Romeinse rijk
• Excursies naar Bologna & Classe

Gegarandeerd vertrek  
Basisreissom: € 1.385,00

Donderdag 5 november vliegen we ’s middags naar Bologna en reizen we per touringcar verder naar Ravenna. Hier vindt de komende dagen het operafestival ‘Trilogia d’autunno’ plaats, onder bezielende leiding van artistiek directeur Cristina Mazzavillani Muti. Aan de editie van 2020 gaf zij de naam Progretto Dante: il divino, l’umano e il diabolico. Tijdens het festival komt het goddelijke, het menselijke en het duivelse samen in een verrassende programmering van een dansvoorstelling met de virtuoze rebel Sergei Polunin, een opera over de ondergang van Don Giovanni en de zoektocht van Faust naar de zin van het leven.

Vrijdag 6 november krijgen we een uitgebreide rondleiding door Ravenna. De stad is cultuurhistorisch van groot belang vanwege vroegchristelijke bouwwerken waarin antieke en oosterse invloeden harmonisch samengaan. Het was vanaf 409 de hoofdstad van het West-Romeinse Rijk en bleef tot 751 de zetel van de Byzantijnse gouverneur. In de basiliek van San Vitale bevinden zich de wereldberoemde mozaïeken waardoor onder anderen Gustav Klimt zich liet inspireren. In het Teatro Alighieri vindt vanavond de eerste opvoering van de 'Trilogia d'autunno' plaats: Sergei Polunin danst vanavond zijn eigen voorstelling. Deze danser die op bijzonder jonge leeftijd al tot wereldklasse behoorde, nam in 2012 plotseling ontslag als ‘principal dancer’ aan British Royal Ballet om zijn eigen weg te zoeken. Beroemd om zijn muzikaliteit, zijn fabelachtige techniek, zijn sprongen en berucht om zijn soms controversiële uitspraken en rebels gedrag heeft deze sterdanser na een moeilijke periode de weg terug naar het ballet gevonden.

Zaterdag 7 november maken we een excursie naar Classe, een pittoresk voormalig havenstadje waar de Basilica di Sant'Apollinare gelegen is, een indrukwekkend Byzantijns mozaïekkunstmonument. In Ravenna staat bij het festival Mozarts opera Don Giovanni op het programma. De opera van Mozart en librettist Da Ponte over de klassieke vrijbuiter en vrouwenverslinder Don Juan is een mengeling van luchtige en komische muziek afgewisseld met donkere dramatische scènes. Het affiche voor de opera sprak dan ook nadrukkelijk van een 'dramma giocoso'.

Zondag 8 november bezoeken we het Mausoleum van Galla Placidia. Galla Placidia was een Romeinse keizerin met een grote invloed aan het Romeinse hof. In de jaren dat zij in Ravenna resideerde, liet zij een mausoleum bouwen voor haar overleden echtgenoot en haar broer, met de bedoeling later ook in dit bouwwerk te worden bijgezet. Van buiten ziet het gebouw er misschien wat sober uit met rode baksteenmuren, waarbij ook nog in aanmerking moet worden genomen dat de grond rondom het bouwwerk in de loop der eeuwen behoorlijk is opgehoogd. Wie eenmaal de stap naar binnen heeft gezet, komt terecht in het voorportaal van de hemel, zoals men in Ravenna zegt. We sluiten de ‘Triologia d’autunno’ ’s middags af met Faust. In de operaversie van de componist Gounod twijfelt de oude Faust aan de zin van zijn wetenschap en van zijn leven. Hij verkoopt zich aan de hel - hij wil door jeugd, rijkdom en liefde zijn geluk terugvinden. Hierbij sleurt hij een meisje mee in het verderf en doodt haar broer. Terwijl de sterke en knappe Faust er niet in slaagt om zijn ziel te redden, weet de zwakke en onwetende Marguérite aan de hel te ontsnappen.

Maandag 9 november vertrekken we na het ontbijt naar Bologna waar we onder leiding van een gids ‘de oudste universiteitsstad’ bezoeken. Aan het einde van de middag vliegen we vanuit Bologna terug naar Nederland.

Ballet
 • vrijdag 06 november 2020 Sergei Polunin
 • Teatro Alighieri (Ravenna)
 • Ter gelegenheid van de 700-e sterfdag van Dante Alighieri heeft Sergei Polunin een ballet gecreëerd. Polunin zal op het podium het gesprek aangaan met drie muzikanten en zo tijdens een ontroerende reis van de hel naar het paradijs de drievoudige aard van de mens - het diabolische, het menselijke en het goddelijke - tonen.

 • Prijs: € 59,00
Opera
 • zaterdag 07 november 2020 Don Giovanni
 • Teatro Alighieri (Ravenna)
 • Wolfgang Amadeus Mozart Don Giovanni (opera)
 • Prijs: € 59,00
Opera
 • zondag 08 november 2020 Faust
 • Teatro Alighieri (Ravenna)
 • Charles-Francois Gounod Faust (opera)
 • Prijs: € 59,00
Exclusive Hotel La Reunion

Exclusive Hotel La Reunion, RavennaHet viersterren Exclusive Hotel La Reunion ligt tegenover het graf van Dante Alighieri in Ravenna en biedt een gevoel van harmonie en welzijn.

De ruime suites zijn voorzien van stijlvol meubilair, parketvloeren en aardetinten. Ze zijn voorzien van airconditioning en een volledig uitgeruste kitchenette en gratis wifi. In de ontbijtzaal van het Exclusive Hotel La Reunion wordt een ontbijtbuffet geserveerd.

De UNESCO-sites van San Vitale en Galla Placidia liggen op 300 m afstand.

Basisreissom per persoon met vertrek op donderdag 05 november 2020 € 1.385,00
Eenpersoonstoeslag € 160,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Sergei Polunin (06 november 2020) € 59,00
Don Giovanni (07 november 2020) € 59,00
Faust (08 november 2020) € 59,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• KLM-vluchten met belastingen en toeslagen
• Transfers en vervoer ter plaatse
• 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterren Exclusive Hotel La Reunion in Ravenna
• 4 diners of lunches in goede restaurants
• Ruimbagage (lees hier meer over de bagageregeling bij MUSICO Reizen)
• GreenSeat CO2-compensatie (lees hier meer over deze regeling)
• Excursieprogramma (incl. entrees)

Overige informatie:

• Opstapplaats: Schiphol
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen, vervoer van en naar Schiphol, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Vertrektijden:

Donderdag 5 november, 14:40 uur - 16:25 uur (Amsterdam - Bologna), vluchtnummer KL1591
Maandag 9 november, 17:10 uur - 19:15 uur (Bologna - Amsterdam), vluchtnummer KL1592

De vermelde tijden zijn uitsluitend bedoeld ter indicatie. De definitieve tijden staan vermeld in de reiswijzer die de reizigers uiterlijk 2 weken voor vertrek ontvangen.

Deskundige reisleiding

De reisleiding bij MUSICO Reizen is van een grote meerwaarde op onze muziekreizen. Over het algemeen wordt u begeleid door musici, musicologen, muziekkenners of kunsthistorici. Naast de inhoudelijke en muzikale begeleiding op de reis zorgen ze ook voor een prettige sfeer en hebben ze aandacht voor alle deelnemers. Ze laten u optimaal genieten van al het moois en zorgen voor een vlekkeloos verloop van de reis.
Kijk regelmatig op onze website of de reisleiding van deze reis al bekend is.