Giuseppe Verdi

Giuseppe Verdi

Decorontwerpen voor eerste akte van Rigoletto, première

Decorontwerpen voor eerste akte van Rigoletto, première

Jodie Devos (foto Sylvain Geerts)

Jodie Devos (foto Sylvain Geerts)

Luik, België
06 maart 2022 t/m 06 maart 2022
Rigoletto
Een hartverscheurend drama

Rigoletto: een gepassioneerd meesterwerk, waarin haat, geweld, liefde, vervloekingen en wraak samenkomen, getoonzet op sublieme muziek. Deze opera was de eerste stap van Verdi richting een nieuwe stijl waarin hij theatraal realisme en melodische rijkdom met elkaar verenigde. De beroemde aria 'La Donna è mobile' is wellicht de beroemdste melodie uit deze opera. Verdi was zich goed bewust van de enorme aantrekkingskracht van deze aria en andere aria's. Hij verbood zijn zangers om ze buiten het theater te neuriën, om plagiaat te voorkomen.

 
Basisreissom: € 137,00

Alle kwaliteit die ons bedrijf te bieden heeft, wordt in deze reizen aangeboden in een enkele dag: u reist per luxe touringcar vanaf de verschillende opstapplaatsen naar het betreffende operatheater. In de bus ontvangt u (naast een kopje koffie en iets lekkers) een uitgebreide schriftelijke toelichting, naast een mondelinge voorbereiding door de reisleider.
Ongeveer een uur voor de voorstelling bent u ter plaatse zodat u genoeg tijd heeft om nog iets te eten in een restaurant in de buurt of in de foyer van het theater. Na afloop van de voorstellingen rijden we onder het genot van een drankje terug naar de diverse opstapplaatsen. Als de bezochte voorstelling hiertoe aanleiding geeft, wordt deze in een wat breder perspectief geplaatst en is er ruimte voor een discussie.

De voorstelling begint om 15.00 uur.

Opera
 • zondag 06 maart 2022 Rigoletto
 • Opéra Royal de Wallonie (Luik)
 • Giuseppe Verdi Rigoletto (opera)
 • Uitvoerenden:
  • bariton Enkhbat Amartuvshin (Rigoletto)
  • sopraan Jodie Devos (Gilda)
  • tenor Iván Ayón-Rivas (il Duca di Mantova)
  • dirigent Daniel Oren
  • regisseur John Turturro
 • Prijs: inbegrepen
Een hotel is niet van toepassing bij deze reis.

Basisreissom per persoon met vertrek op zondag 06 maart 2022 € 137,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Rigoletto (06 maart 2022) incl.
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar de Opéra Royal de Wallonie in Luik v.v.
• Drankjes gedurende de busreis, inclusief versnapering
• Toegangskaart voorstelling
• Schriftelijke toelichting
• Mondelinge voor- en nabeschouwing

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Den Haag, Utrecht, Driebergen-Zeist, Arnhem en Horst (bij Venlo) (klik hier voor meer informatie over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds
• Ongeveer 1 uur voor aanvang van de voorstelling bent u ter plaatse zodat u genoeg tijd heeft om nog iets te eten in een restaurant of in het theater

NB. In verband met corona-maatregelen is Amsterdam-Sloterdijk tijdelijk geen opstapplaats.

Reizen in en na coronatijd:

MUSICO Reizen volgt de richtlijnen van het RIVM. Mocht de reis door verscherpte maatregelen moeten worden geannuleerd, dan voeren wij de reis niet uit en ontvangt u de reissom terug. Individuele kosten die voortvloeien uit verplichte corona-maatregelen (bijvoorbeeld het laten uitvoeren van een test), komen voor rekening van de reiziger. Meer informatie over corona-maatregelen voor uw reis vindt u hier.

Vertrektijden:

08:30 uur: Den Haag
09:30 uur: Utrecht
09:50 uur: Driebergen-Zeist
10:30 uur: Arnhem
11.45 uur: Horst (bij Venlo) - lunch op eigen gelegenheid.
12:30 uur: Horst (bij Venlo) - vertrek
14.00 uur: Luik

18.45 uur: Vertrek uit Luik
19.45 uur: Horst (bij Venlo)
20.45 uur: Arnhem
21.30 uur: Driebergen-Zeist
21.45 uur: Utrecht
22.45 uur: Den Haag

De vermelde tijden zijn uitsluitend bedoeld ter indicatie. De definitieve tijden staan vermeld in de reiswijzer die de reizigers uiterlijk 2 weken voor vertrek ontvangen.

Deskundige reisleiding

De reisleiding bij MUSICO Reizen is van een grote meerwaarde op onze muziekreizen. Over het algemeen wordt u begeleid door musici, musicologen, muziekkenners of kunsthistorici. Naast de inhoudelijke en muzikale begeleiding op de reis zorgen ze ook voor een prettige sfeer en hebben ze aandacht voor alle deelnemers. Ze laten u optimaal genieten van al het moois en zorgen voor een vlekkeloos verloop van de reis.
Kijk regelmatig op onze website of de reisleiding van deze reis al bekend is.