Sarah Connolly

Sarah Connolly

Bellende engel op de Sint Jan, 's Hertogenbosch

Bellende engel op de Sint Jan, 's Hertogenbosch

Sint Jan, 's Hertogenbosch

Sint Jan, 's Hertogenbosch

Chistoph Prégardien

Christoph Prégardien (Photo Marco Borggreve)

Hooiwagen - detail (Jeroen Bosch)

Hooiwagen - detail (Jeroen Bosch)

's-Hertogenbosch, Nederland
19 november 2021 t/m 21 november 2021
's-Hertogenbosch
Internationaal Vocalisten Concours (IVC)

• LiedDuo Concours 2021 van het IVC
• Masterclass lied met pianist Charles Spencer en mezzosopraan Dame Sarah Connolly
• Christoph Prégardien zingt Dichterliebe (Schumann)

Nog 2 plaatsen  
Basisreissom: € 515,00

Vrijdag 19 november reist u op eigen gelegenheid naar ‘s-Hertogenbosch. U logeert in het comfortabele viersterren Golden Tulip Hotel Central, ideaal gelegen aan het sfeervolle middeleeuwse marktplein in hartje centrum van de Brabantse hoofdstad. Deze maand staat ‘s-Hertogenbosch weer in het teken van het LiedDuo Concours van het Internationaal Vocalisten Concours (IVC). De jury is van een hoog internationaal niveau: mezzosopraan Dame Sarah Connolly, zelf prijswinnares van het IVC, zal de jury voorzitten. De andere juryleden zijn tenor Christoph Prégardien, tenor Howard Haskins, pianist Charles Spencer, pianist Roger Vignoles en programmeur van het Concertgebouw Mirjam Wijzenbeek.
’s Middags praat IVC-directeur Ivan van Kalmthout ons bij over de toekomst van het concours. Tevens vertelt zanger en tekstdichter Marc Pantus over het Prijslied Het goud van Vermeer, de opdrachtcompositie die hij samen met componist Bart Visman maakte voor IVC 2021. ’s Avonds kunt u in de Statenzaal in het Noordbrabants Museum de halve finale van het LiedDuo Concours 2021 horen.

Zaterdag 20 november maken we eerst een rondwandeling door het centrum van ’s-Hertogenbosch. Het is een prachtige, oude vestingstad boordevol monumenten, maar waar ook plaats is voor eigentijdse kunst. Bekend baken van de stad is natuurlijk de Sint-Jan, waarvan de eerste bouwwerkzaamheden rond 1200 gesitueerd kunnen worden. Helemaal klaar is een kathedraal van dergelijk omvang natuurlijk nooit. Bij recente renovaties zijn ook 21e-eeuwse elementen aan de kathedraal toegevoegd. Wie goed kijkt, vindt bijvoorbeeld een bellende engel. Aansluitend aan de wandeling bezoeken we ook het Jheronimus Bosch Art Center (gesitueerd in een voormalige kerk) en maken we kennis met het leven en werk van de beroemdste zoon van de stad.
's Middags kunt u de masterclass van pianist Charles Spencer en mezzosopraan Sarah Connolly bijwonen. 's Avonds geven tenor Christoph Prégardien en pianist Roger Vignoles een recital in de Statenzaal. Op het programma staan onder meer Dichterliebe en Liederkreis van Schumann.

Zondag 21 november bezoeken we het Noordbrabants Museum dat kunst, cultuur en geschiedenis van Noord-Brabant presenteert aan iedereen – Brabanders en niet-Brabanders. Het museum is bij uitstek dé plaats waar waardevolle kennis en roerend cultureel erfgoed van Brabant wordt bewaard en tentoongesteld. Na een gezamenlijke lunch is het 's middags tijd voor de finale van het LiedDuo Concours van het IVC in de Verkadefabriek. Naar verwachting is de finale om omstreeks 19.00 uur afgelopen en is om 20.00 uur de uitreiking gepland. Indien gewenst kunt u de reis met een extra overnachting verlengen (voordelig zondagtarief, inclusief ontbijt).

Concert
 • vrijdag 19 november 2021 Halve finale LiedDuo Concours 2021
 • Statenzaal, Noordbrabants Museum ('s Hertogenbosch)
 • Het programma wordt later bekend gemaakt.

 • Prijs: inbegrepen
Masterclass
 • zaterdag 20 november 2021 Masterclass Charles Spencer & Sarah Connolly
 • Willem Twee Toonzaal ('s Hertogenbosch)
 • Het programma wordt later bekend gemaakt.

 • Uitvoerenden:
  • mezzosopraan Sarah Connolly
  • pianist Charles Spencer
 • Prijs: € 23,00
Concert
 • zaterdag 20 november 2021 Christoph Prégardien & Roger Vignoles
 • Statenzaal, Noordbrabants Museum ('s Hertogenbosch)
 • - Schumann: Dichterliebe
  - Schumann: Liederkreis

 • Uitvoerenden:
  • tenor/bariton Christoph Prégardien
  • pianist Roger Vignoles
 • Prijs: € 34,00
Concert
 • zondag 21 november 2021 Finale LiedDuo Concours 2021
 • Verkadefabriek ('s Hertogenbosch)
 • Het programma wordt later bekend gemaakt.

 • Prijs: inbegrepen
Golden Tulip Hotel Central

Golden Tulip Hotel Central, Den BoschHet viersterren Golden Tulip Hotel Central kijkt uit op het middeleeuwse marktplein van Den Bosch. Het heeft een brasserie en een fitnesscentrum, dat vanaf de bovenste etage uniek uitzicht biedt op de Sint-Janskathedraal.

Het Golden Tulip Hotel Central geeft luxe en karakter aan uw verblijf. U kunt er de traditioneel Brabantse gastvrijheid ervaren. Gasten kunnen hun dag beginnen met een gezond ontbijt in de unieke, 14e-eeuwse gewelfde kelder.

Hotel Central is gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Het ligt in het centrum van Den Bosch, op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden.

Basisreissom per persoon met vertrek op vrijdag 19 november 2021 € 515,00
Eenpersoonstoeslag € 74,00
Korting Museumjaarkaart € -15,00
Verlenging extra nacht p.p. op basis van tweepersoonsgebruik € 47,00
Verlenging extra nacht p.p. op basis van eenpersoonsgebruik € 75,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Halve finale LiedDuo Concours 2021 (19 november 2021) incl.
Masterclass Charles Spencer & Sarah Connolly (20 november 2021) € 23,00
Christoph Prégardien & Roger Vignoles (20 november 2021) € 34,00
Finale LiedDuo Concours 2021 (21 november 2021) incl.
Inbegrepen in de basisreissom:

• 2 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterrenhotel Golden Tulip Hotel Central in ‘s-Hertogenbosch
• 3 diners of lunches in goede restaurants
• Toegangskaarten (halve) finale (t.w.v. € 50,=)
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• SGR-bijdrage à € 5,=
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Exclusief: vervoer van en naar ‘s-Hertogenbosch, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard

Reizen in en na coronatijd:
MUSICO Reizen volgt de richtlijnen van het RIVM. Mocht de reis door verscherpte maatregelen moeten worden geannuleerd, dan voeren wij de reis niet uit en ontvangt u de reissom terug. Individuele kosten die voortvloeien uit verplichte corona-maatregelen (bijvoorbeeld het laten uitvoeren van een test), komen voor rekening van de reiziger. Meer informatie over corona-maatregelen voor uw reis vindt u hier.

Reina Boelens

Vanaf mijn vierde jaar wist ik wat ik wilde worden -zangeres. Mijn ouders glimlachten als ze mij dat hoorden zeggen, ze verwachtten dat ik wel tot het inzicht zou komen om een echt vak te kiezen. Ze kregen geen gelijk, op mijn 19e werd ik toegelaten tot de Kleinkunstacademie en vertrok van een klein dorp in Drenthe naar Amsterdam. Na mijn studie werkte ik jaren als cabaretière en actrice in diverse theatergezelschappen. Zingend een verhaal vertellen bleek een sterke kant en ik besloot naast mijn theaterwerk een zangopleiding aan het Sweelinck conservatorium te volgen. Het waren drukke tijden, overdag colleges, ‘s avonds op het toneel.

Ik studeerde af en geleidelijk verplaatste mijn werkterrein zich steeds meer naar het klassieke zangvak. Naast operarollen en programma’s met gedichten en liederen ben ik altijd actief gebleven in het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor, maak muziektheaterproducties, treed regelmatig op als solist en heb een lespraktijk. Als zangeres heb ik veel binnen en buiten Europa gereisd, iets wat ik altijd heerlijk heb gevonden. Muziek en reizen: met deze combinatie wilde ik iets gaan doen en volgde een reisopleiding in Utrecht en - daar is ook MUSICO Reizen gevestigd.

Na een gesprek met Remco en Taco werd mij duidelijk dat de muzikale reizen die MUSICO Reizen organiseert een natuurlijk verlengstuk van mijn vak is. De liefde voor cultuur met anderen delen is een groot genoegen dat ik zowel in de rol van uitvoerend kunstenaar en als pedagoog heb leren kennen. U deelgenoot te kunnen maken van wat ons boeit, de schoonheid van de natuur en de schone kunsten, daarvoor geldt: gedeelde vreugde is dubbele vreugde.

Lees ook het interview met Reina Boelens.